בזק מורידה ב-15% את מהירות התשתית במעבר ל-"שוק סיטונאי"
-
ytulpan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 166
תשמעו,
קו ADSL 100M של בזק, ספק אקספון. אני פחות מ-100 מטר מארון dslam של בזק, והייתה לי מהירות הורדה בפועל של כ-76 mbit/s.
עברתי לאקספון כספק משולב. אותו יוזר באקספון, רק התקשרו להודיע לי שעברתי לבזק. ביקשו שאוסיף W אחרי ה-@ בשם משתמש.
הפלא ופלא, מהירות ההורדה ירדה לכ-63 mbit/s.
לא התעצלתי ובדקתי את נתוני הסינכרון של המודם. המהירות הורדה המקסימלית (ברוטו) ירדה מ-89Mbit ל- 76Mbit. כלומר המודם מסתנכרן על מהירות קטנה יותר.
מיותר לציין שבשעתיים שבין בדיקת המהירות כשהקו היה "שייך" לבזק נטו לבין שעבר לאקספון לא היה שום אירוע תשתיתי שיכול להסביר את ההפרש.
לכן, אין לי אלא לחשוד בבזק שהם מחבלים בכוונה בקווים המועברים, או שמגדירים אותם אחרת, כך שתהיה הרעה בביצועים, אבל לא עד כדי כך שלא יוכלו להצטדק ש-"זו איכות התשתית" והמהירות בתחום החוזי.
אם החשד שלי נכון, זו ממש שערוריה, וברור שהיא באה כהוראה מגבוה.
מבקש לדעת אם יש עוד מישהו שנתקל בזה.
תודה.
נ.ב. אני רוצה לציין שבקו השני שלי שהוא הוט+הוטנט עבר שבוע שלם ללא שום תקלה, שזה מצב שלא נתקלתי בו מאז אוקטובר 2014.
קו ADSL 100M של בזק, ספק אקספון. אני פחות מ-100 מטר מארון dslam של בזק, והייתה לי מהירות הורדה בפועל של כ-76 mbit/s.
עברתי לאקספון כספק משולב. אותו יוזר באקספון, רק התקשרו להודיע לי שעברתי לבזק. ביקשו שאוסיף W אחרי ה-@ בשם משתמש.
הפלא ופלא, מהירות ההורדה ירדה לכ-63 mbit/s.
לא התעצלתי ובדקתי את נתוני הסינכרון של המודם. המהירות הורדה המקסימלית (ברוטו) ירדה מ-89Mbit ל- 76Mbit. כלומר המודם מסתנכרן על מהירות קטנה יותר.
מיותר לציין שבשעתיים שבין בדיקת המהירות כשהקו היה "שייך" לבזק נטו לבין שעבר לאקספון לא היה שום אירוע תשתיתי שיכול להסביר את ההפרש.
לכן, אין לי אלא לחשוד בבזק שהם מחבלים בכוונה בקווים המועברים, או שמגדירים אותם אחרת, כך שתהיה הרעה בביצועים, אבל לא עד כדי כך שלא יוכלו להצטדק ש-"זו איכות התשתית" והמהירות בתחום החוזי.
אם החשד שלי נכון, זו ממש שערוריה, וברור שהיא באה כהוראה מגבוה.
מבקש לדעת אם יש עוד מישהו שנתקל בזה.
תודה.
נ.ב. אני רוצה לציין שבקו השני שלי שהוא הוט+הוטנט עבר שבוע שלם ללא שום תקלה, שזה מצב שלא נתקלתי בו מאז אוקטובר 2014.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
תשמע, אני ממש לא מחסידי בזק, למען האמת - לא סובל אותם.
אבל, מה שאתה עושה כאן גובל בהוצאת דיבה ועלול לחשוף אותך (ואולי אף את האתר) לתביעת לשון הרע.
ממליץ שתערוך את הכותרת ואת טענתך לגבי מתן ההוראה.
די בכך שתכתוב את מה שאתה רואה ("אמת דיברתי"). מציע לך לא להסיק מכאן מסקנות.
תוריד מהר את:
1. כותרת ההודעה שלך
2. "וברור שהיא באה כהוראה מגבוה"
אבל, מה שאתה עושה כאן גובל בהוצאת דיבה ועלול לחשוף אותך (ואולי אף את האתר) לתביעת לשון הרע.
תוריד מהר את:
1. כותרת ההודעה שלך
2. "וברור שהיא באה כהוראה מגבוה"
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- b2k
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4709
תכתוב בכותרת - לאחר בדיקה שלי אני חושב שבזק מורידה ב-15% את מהירות התשתית במעבר ל-"שוק סיטונאי"....
אל תקבע עובדה...כמו שכתבת
אל תקבע עובדה...כמו שכתבת
- moranab
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
פשוט תוסיף לכאורה ונגמר הסיפור.
ואנשים תבדקו גם אתם כי אם זה אכן כך לכאורה כדי לבזק להיזהר.
ואנשים תבדקו גם אתם כי אם זה אכן כך לכאורה כדי לבזק להיזהר.
- freesoul28
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 482
דבר כזה שווה בדיקה, ואם יש אמת בדבר, צריך לפנות למשרד התקשורת.
אפליקציות שלי:
https://play.google.com/store/apps/deve ... d=Freesoul
בלוג פיתוח לאנדרואיד:
http://android-development-israel.blogspot.co.il/
https://play.google.com/store/apps/deve ... d=Freesoul
בלוג פיתוח לאנדרואיד:
http://android-development-israel.blogspot.co.il/
-
ytulpan
-
- חבר פעיל מאוד

חברים,
תודה על הדאגה. אם האתר מודאג מלשון הפוסט או הכותרת, הם יכול לפנות אלי או לשנות בעצמם. באשר אלי, הלוואי ובזק יתבעו דיבה...
א. זה באמת מה שקרה, וב. אין לבזק שם טוב. כל מה שיכולים לעשות זה לאיים (או לתקן את המעוות).
לא הייתי עולה על העניין אם לא הייה לי סקריפט רץ עם בדיקת מהירות כל כמה זמן. זה מאז שלהוט היו תקלות כמה פעמים ביום והייתי שולח להם קובץ עם הזמן בו לא היה לי שרות.
לא הייתי כותב את הפוסט בצורה כל כך אגרסיבית אם היה לי ספק כלשהו - אבל גמרתי אומר אחרי שיחה ארוכה (ומוקלטת) עם טכנאי מאקספון שאמר שיש לא מעט תלונות דומות לשלי.
תודה על הדאגה. אם האתר מודאג מלשון הפוסט או הכותרת, הם יכול לפנות אלי או לשנות בעצמם. באשר אלי, הלוואי ובזק יתבעו דיבה...
א. זה באמת מה שקרה, וב. אין לבזק שם טוב. כל מה שיכולים לעשות זה לאיים (או לתקן את המעוות).
לא הייתי עולה על העניין אם לא הייה לי סקריפט רץ עם בדיקת מהירות כל כמה זמן. זה מאז שלהוט היו תקלות כמה פעמים ביום והייתי שולח להם קובץ עם הזמן בו לא היה לי שרות.
לא הייתי כותב את הפוסט בצורה כל כך אגרסיבית אם היה לי ספק כלשהו - אבל גמרתי אומר אחרי שיחה ארוכה (ומוקלטת) עם טכנאי מאקספון שאמר שיש לא מעט תלונות דומות לשלי.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
ytulpan
אוהב גיבורי מקלדת...
אוהב גיבורי מקלדת...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
ytulpan
-
- חבר פעיל מאוד

חחח, mp3lll. מה לעשות, זה העולם ! אתה רוצה שאעמוד עם שלט מול משרד התקשורת ? או בככר רבין ? "כאן רצחו ראש ממשלה ואת התחרות בשוק התקשורת הקווית". אולי זה רעיון טוב, תן לחשוב קצת.
האמת שקצת מתמיה אותי שמתקיפים אותי יותר מאשר את בזק. זו הגישה שמאפשרת להם לעשות תרגילים כאלה. חבל.
האמת שקצת מתמיה אותי שמתקיפים אותי יותר מאשר את בזק. זו הגישה שמאפשרת להם לעשות תרגילים כאלה. חבל.
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
אצלי דווקא מקרה הפוך, שהייתי בבזק היו לי ביצועים פחות טובים. שעברתי ל-012 פתאום יש שיפור.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
-
ytulpan
-
- חבר פעיל מאוד

שרגא, ייתכן שעברת גם ספק ?
או שאולי הם לא מרשים לעצמם תרגילים כאלה מול חברה גדולה כמו אורנג'.
בכל אופן צריך לבדוק את קצב סינכרון המודם. בדיקת מהירות כללית יכולה להיות מושפעת מהמון דברים
או שאולי הם לא מרשים לעצמם תרגילים כאלה מול חברה גדולה כמו אורנג'.
בכל אופן צריך לבדוק את קצב סינכרון המודם. בדיקת מהירות כללית יכולה להיות מושפעת מהמון דברים
- Lee
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4282
1. אין צורך להוריד את הכותרת, רק להוסיף את המילה "האם" בתחילתה וסימן שאלה בסופה: "האם בזק...?"איינשטיין כתב:תשמע, אני ממש לא מחסידי בזק, למען האמת - לא סובל אותם.
תוריד מהר את:
1. כותרת ההודעה שלך
2. "וברור שהיא באה כהוראה מגבוה"...
2. "וברור שהיא באה כהוראה מגבוה" - היות ואתה רק משער ולא יודע בוודאות, מה גם שאין לך כל סימוכין לכך, זה כבר גובל ב"לשון הרע" ובהחלט יכול לשמש עילה לתביעה.
לא מתקיפים אותך ולא מגוננים על בזק. פשוט מסבים את תשומת ליבך לבעייתיות הניסוח, כדי שלא תסתבך חלילה
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 05/05/2015 13:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- shraga007
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
@ytulpan
·
לפני זה הייתי עם בזק + בזב"ל.
עכשיו אני עם 012 ויש שיפור לטובה.
·
לפני זה הייתי עם בזק + בזב"ל.
עכשיו אני עם 012 ויש שיפור לטובה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
לא רואה כאן שום בעיה עם מה שכתב, ובהחלט יש בעיה עם הממצאים וכדאי ומומלץ לחקור לעומק כי במידה ויש דברים בגו, אז יש כאן עבירה חמורה יותר
- yaron78
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
יש בסיס לחשד שלך בגלל הW.
אתה לא לבד - גם משרד התקשורת חושב כמוך:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001032783
אולי תפנה למשרד התקשורת. יש לך הוכחה חותכת. המשרד ישתמש בעדותך כדי להפריח את טענות בזק שמדובר בתאוריות קונספירציה בלבד.
אתה לא לבד - גם משרד התקשורת חושב כמוך:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001032783
אולי תפנה למשרד התקשורת. יש לך הוכחה חותכת. המשרד ישתמש בעדותך כדי להפריח את טענות בזק שמדובר בתאוריות קונספירציה בלבד.
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
חשבתי שאני היחיד.
אז אני רק אוסיף שלכאורה, גם אני חושב שאולי בזק מורידים מהירות בכוונה (מספיק הגנה מפני הוצאת דיבה?
).
באזור שלי אין אפשרות לגלוש במהירות של 100 מגה, המהירות מוגבלת ל-40 מגה, בפועל, כל מה שאני מקבל זה 22-24 מגה (עם אקספון).
אני חייב לציין שבניגוד אליך, לפני כן לא גלשתי במהירות הזו והשדרוג הגיע רק אחרי שעברתי לאקספון (הייתי עם 15 מגה לפני כן).
בבדיקות מול אקספון נאמר שזו המהירות המקסימלית שאני יכול לקבל, בבזק אמרו בחצי פה שאני יכול לקבל גם 40 (התקשרתי וביררתי לגבי מעבר חזרה אליהם).
אז אני רק אוסיף שלכאורה, גם אני חושב שאולי בזק מורידים מהירות בכוונה (מספיק הגנה מפני הוצאת דיבה?
באזור שלי אין אפשרות לגלוש במהירות של 100 מגה, המהירות מוגבלת ל-40 מגה, בפועל, כל מה שאני מקבל זה 22-24 מגה (עם אקספון).
אני חייב לציין שבניגוד אליך, לפני כן לא גלשתי במהירות הזו והשדרוג הגיע רק אחרי שעברתי לאקספון (הייתי עם 15 מגה לפני כן).
בבדיקות מול אקספון נאמר שזו המהירות המקסימלית שאני יכול לקבל, בבזק אמרו בחצי פה שאני יכול לקבל גם 40 (התקשרתי וביררתי לגבי מעבר חזרה אליהם).
- vivi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
@ytulpan
היי, תוכל לפרסם כאן את הסקריפט + הסבר כיצד מבצעים בדיקת מהירות לעומק כפי שביצעת?
אני אשמח להריץ אצלי את הבדיקות ולפרסם כאן את התוצאות.
היי, תוכל לפרסם כאן את הסקריפט + הסבר כיצד מבצעים בדיקת מהירות לעומק כפי שביצעת?
אני אשמח להריץ אצלי את הבדיקות ולפרסם כאן את התוצאות.
- german103
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 163
גם כשחידשתי חבילה בבזק בזמנו, איבדתי יותר מ-10 מגה, פניות לא עזרו. ראיתי עוד מקרים כאלה. הם פשוט מורידים מהירות בשיטתיות.
- orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
שלום,
גם אני עברתי לאינטרנט הסיטונאי בבזק בינלאומי גם מתשתית של בזק ודווקא אני רואה שיפור של 15%.
אני לא חושב שבזק מבצעת דברים כאלו בכוונה . אני חושב שזה קשור יותר בהגדורות/ציוד תקשורת
שלא מוגדר באופן תקין
גם אני עברתי לאינטרנט הסיטונאי בבזק בינלאומי גם מתשתית של בזק ודווקא אני רואה שיפור של 15%.
אני לא חושב שבזק מבצעת דברים כאלו בכוונה . אני חושב שזה קשור יותר בהגדורות/ציוד תקשורת
שלא מוגדר באופן תקין
-
ytulpan
-
- חבר פעיל מאוד

vivi אני לא יכול לפרסם את הסקריפט כי הוא מכיל עוד הרבה דברים לא קשורים. אבל אדריך אותך:
1. תוריד את python בגרסה המתאימה לך מ- כאן
2[/url]. תוריד את האפליקציה speedtest_cli.py מ-כאן . אפשר לאותו פולדר כמו פייטון לצורך פשטות. קליק כפול על האפליקציה תפעיל אותה עם סרבר אוטומטי, אבל תוכל גם לבחור. קרא את הקובץ readme.
לך ול- german - אין כ"כ מה להריץ בדיקות מהירות, הן תלויות ספק ועומס ויכולות להשתנות לא מעט. אני מדבר על מהירות סנכרון המודם שירדה בכ-15%. אפשר לראות אותה רק בדף הסטטיסטיקות של המודם/ראוטר בפרק ה-DSL
וייתכן שלבזב"ל, בהיותם חברה קשורה לא עושים את זה. הרי בזק נמצאים עכשיו ביחסים קשים עם משרד התקשורת, לא במעט בגלל תלונותיו של מנכ"ל אקספון. אפשר לראות את המלחמה הכוללת של בזק נגד הרפורמה בקובץ המאמרים הזה
ברכת חברים
1. תוריד את python בגרסה המתאימה לך מ- כאן
2[/url]. תוריד את האפליקציה speedtest_cli.py מ-כאן . אפשר לאותו פולדר כמו פייטון לצורך פשטות. קליק כפול על האפליקציה תפעיל אותה עם סרבר אוטומטי, אבל תוכל גם לבחור. קרא את הקובץ readme.
לך ול- german - אין כ"כ מה להריץ בדיקות מהירות, הן תלויות ספק ועומס ויכולות להשתנות לא מעט. אני מדבר על מהירות סנכרון המודם שירדה בכ-15%. אפשר לראות אותה רק בדף הסטטיסטיקות של המודם/ראוטר בפרק ה-DSL
וייתכן שלבזב"ל, בהיותם חברה קשורה לא עושים את זה. הרי בזק נמצאים עכשיו ביחסים קשים עם משרד התקשורת, לא במעט בגלל תלונותיו של מנכ"ל אקספון. אפשר לראות את המלחמה הכוללת של בזק נגד הרפורמה בקובץ המאמרים הזה
ברכת חברים
- ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
עברתי לפני שבועיים לסיטונאי של בזק בינלאומי .אין שום בעיית מהירות. קיבלתי 74 מגה לפני, מקבל 74 מגה עכשיו