שרשור תגובות: פיליפס 48PFS6909 - מסך Full LED חכם
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לדעתי הJUDDER/אוויר חם - פשוט פוסלות מסך בשביל אנשי הפורום.
אבל אין ספק שלהרבה אחרים - נראה לי אחלה מסך.
אבל אין ספק שלהרבה אחרים - נראה לי אחלה מסך.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
תודה על הבקורת
ובהחלט מבורך גם לדעתי לסקור מסכים יותר מיינסטרים.
לגבי המסך עצמו, נראה (בעיניי לפחות) כמסך קצת בינוני ודי לא בשל בנושא של עברית ושוק מקומי. למעשה, האמבילייט הוא הפיצ'ר היחיד שאני רואה במסך אשר מבדל אותו ממסכים אחרים בשוק. אני פחות מתחבר לאמבילייט (וגם לא מתכוון להוסיף עבור זה סכום כסף נכבד) אבל אנשים אחרים מוצאים את התוספת הזו כמעניינת וכדאית.
דבר נוסף הוא שלצערי (אולי הרבה לא יסכימו איתי, אבל זו דעתי האישית) מסכי פיליפס מיובאים ומשווקים בארץ על ידי אלקטרה (עם רטפון לשירותי המעבדה). אני בכל אופן מעדיף (וממליץ לחבריי) להימנע במידת האפשר. לא שווה את הכאב ראש במקרה של בעיה. (גם יש רק שנתיים אחריות בניגוד להרבה יבואנים אחרים וצריך לקחת את זה בחשבון).
אני בכל אופן, הייתי מעדיף לשלם בסביבות 3000 וקצת ש"ח ולקחת את ה- 48H6400 שנראית לי עדיפה.
לגבי המסך עצמו, נראה (בעיניי לפחות) כמסך קצת בינוני ודי לא בשל בנושא של עברית ושוק מקומי. למעשה, האמבילייט הוא הפיצ'ר היחיד שאני רואה במסך אשר מבדל אותו ממסכים אחרים בשוק. אני פחות מתחבר לאמבילייט (וגם לא מתכוון להוסיף עבור זה סכום כסף נכבד) אבל אנשים אחרים מוצאים את התוספת הזו כמעניינת וכדאית.
דבר נוסף הוא שלצערי (אולי הרבה לא יסכימו איתי, אבל זו דעתי האישית) מסכי פיליפס מיובאים ומשווקים בארץ על ידי אלקטרה (עם רטפון לשירותי המעבדה). אני בכל אופן מעדיף (וממליץ לחבריי) להימנע במידת האפשר. לא שווה את הכאב ראש במקרה של בעיה. (גם יש רק שנתיים אחריות בניגוד להרבה יבואנים אחרים וצריך לקחת את זה בחשבון).
אני בכל אופן, הייתי מעדיף לשלם בסביבות 3000 וקצת ש"ח ולקחת את ה- 48H6400 שנראית לי עדיפה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
גם אני מעדיף את הסמסונג H6400jacko-il כתב:תודה על הבקורתובהחלט מבורך גם לדעתי לסקור מסכים יותר מיינסטרים.
אני בכל אופן, הייתי מעדיף לשלם בסביבות 3000 וקצת ש"ח ולקחת את ה- 48H6400 שנראית לי עדיפה....
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
@iSolt
·תמיד אפשר לשאול "למה אתם לא סוקרים XXX".
אנחנו סוקרים את המסכים ש
1. מעניינים
2. שהיבואן פונה אלינו ומאפשר לנו לבחון.
·תמיד אפשר לשאול "למה אתם לא סוקרים XXX".
אנחנו סוקרים את המסכים ש
1. מעניינים
2. שהיבואן פונה אלינו ומאפשר לנו לבחון.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@MartinHSabag
·
תודה, לא ידעתי את זה. הם החליפו לא מזמן? או שזה כבר תקופה ארוכה כך?
*לא שזה משנה את דעתי על השירות של אלקטרה, אבל בכל זאת, חשוב לדעת.
·
תודה, לא ידעתי את זה. הם החליפו לא מזמן? או שזה כבר תקופה ארוכה כך?
*לא שזה משנה את דעתי על השירות של אלקטרה, אבל בכל זאת, חשוב לדעת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
סקירת המסך היא כרגיל סקירה מאוד מקצועית
והיא כוללת הפעם גם הסבר טוב ל bias lighting (מה שמוסבר כתאורה שמקרינה על קיר אחורי )
אבל זה לא באמת מה שיש במסך הזה .
bias light צריך להיות בעל גוון לבן אחד מסוים ( D65 כשגם המסך מכוייל נכון )
ובתחום של רמת הארה מסוימת כדי לתפקד נכון
ולא מופע אורות בצבעים שונים שמשתנה כל הזמן .
והיא כוללת הפעם גם הסבר טוב ל bias lighting (מה שמוסבר כתאורה שמקרינה על קיר אחורי )
אבל זה לא באמת מה שיש במסך הזה .
bias light צריך להיות בעל גוון לבן אחד מסוים ( D65 כשגם המסך מכוייל נכון )
ובתחום של רמת הארה מסוימת כדי לתפקד נכון
ולא מופע אורות בצבעים שונים שמשתנה כל הזמן .
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אחרי הסקירה הוא לא מעניין את רובנו, אבל תסכים שאם הוא היה מסך מדהים - כנראה שהיו כאלה שרצים לקנות.
אני די מרוצה על מבחנים וסקירות של מוצרים שהם לא הטופ של החברות.
לדעתי הרוב הגדול של קוראי אתר זה הם לא בהכרח צרכני מוצרי High End ולכן תודה על הסקירה הנוכחית. אשמח לעוד בדיקות כאלו כדי לאפשר השוואה עם מסכים ברמת מחיר זהה מחברות אחרות.
לדעתי הרוב הגדול של קוראי אתר זה הם לא בהכרח צרכני מוצרי High End ולכן תודה על הסקירה הנוכחית. אשמח לעוד בדיקות כאלו כדי לאפשר השוואה עם מסכים ברמת מחיר זהה מחברות אחרות.
מוטי
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
עופר תודה על הסקירה המפורטת כרגיל
שאלה לגבי האמבילייט ותאורה בכלל: האם אכן יש המלצה גורפת שיהיה מקור אור (חלש) מאחורי המסך בצפייה בחושך? כי אותי הרגילו שצריך חושך מוחלט כדי לקבל חוויה מקסימלית (אפילו השעון של הממיר מפריע לי...)
אם כן אז איזו תאורה לשים? משהו כזה מומלץ?
http://c100.co.il/%D7%90%D7%91%D7%99%D7 ... eyword=L10
תודה
שאלה לגבי האמבילייט ותאורה בכלל: האם אכן יש המלצה גורפת שיהיה מקור אור (חלש) מאחורי המסך בצפייה בחושך? כי אותי הרגילו שצריך חושך מוחלט כדי לקבל חוויה מקסימלית (אפילו השעון של הממיר מפריע לי...)
אם כן אז איזו תאורה לשים? משהו כזה מומלץ?
http://c100.co.il/%D7%90%D7%91%D7%99%D7 ... eyword=L10
תודה
התשובה לשאלה שלך היא כןoris74 כתב:האם אכן יש המלצה גורפת שיהיה מקור אור (חלש) מאחורי המסך בצפייה בחושך?
...
יש המלצה די גורפת לbias lighting גם מגופים שקובעים תקנים בנושא כמו SMPTE , ITU,ISO
ועד ליצרני תוכן הגדולים שמשתמשים ב bias lighting במהלך ביצוע color grading מקצועי לתוכן שלהם.
לגבי החלק השני של השאלה שלך
במצב האופטימלי צריך לשים אור לבן בטמפרטורת צבע של 6500K ( לבן רפרנס של וידאו D65 )אם כן אז איזו תאורה לשים?...
עם ערך CRI של מעל ל 90 שהעוצמה צריכה להיות כ 10% (או מעט פחות ) מרמת ההארה המקסימלית
של המסך (שאם הוא מכוייל נכון צריכה להיות בערך כ 100NITS ).
ולגבי הדוגמא בלינק שלך
אם נכנסים לאתר היצרן
http://www.barkanmounts.com/index.aspx?id=10008
לא ניתן למצוא בכלל נתונים על האור של רצועת הלדים
כך במקרה הזה קשה לדעת.
בכך מקרה כמו שכתבתי בתגובה הקודמת שלי
התאורה במסך הזה היא בכלל לא נכונה ובמקום לעזור היא רק תעשה את ההפך.
הרגילו? תעשה מה שנראה לך טוב. לא ראיתי "תאורת רקע" בקולנוע (פעם כשהייתי שם). אני בעד 100% חושך, למרות השחורים הגרועים של מסכי LCD.oris74 כתב:האם אכן יש המלצה גורפת שיהיה מקור אור (חלש) מאחורי המסך בצפייה בחושך? כי אותי הרגילו שצריך חושך מוחלט כדי לקבל חוויה מקסימלית (אפילו השעון של הממיר מפריע לי...)...
בקולנוע לא צריך תאורת רקע כי שם מדובר במצב שונה בעיקר בגללjtk כתב: לא ראיתי "תאורת רקע" בקולנוע (פעם כשהייתי שם). אני בעד 100% חושך, למרות השחורים הגרועים של מסכי LCD....
שרמת ההארה שם נמוכה משמעותית מבמסך LCD פלזמה או OLED בייתי (הרפרנס הוא מעט פחות מחצי
וגם לזה לא מגיעים ברוב בתי הקולנוע)
וגם בגלל שבדרך כלל אם יושבים במרחק סביר מהמסך
הוא מכסה אזור גדול בהרבה מתחום הראיה
מאשר מסך בייתי במרחק ישיבה סביר.
- Prometheus
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הגדרות כיול
סקירה מעולה..רק שאלה קטנה,בסקירה של הטלויזה נכתב שהיא עברה כיול לפני הסקירה האם יש אופציה לקבל את הגדרות הכיול האופטימליות למסך?
תודה לממוחים ולעונים
תודה לממוחים ולעונים