בדיקת מהירות תשתית בזק?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
uvkruvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
מישהו יכול להדריך אותי איך לבדוק מהירות תשתית?
כלומר לא להתחבר דרך הספק אלא ישירות לבזק
מכיר משהו כמו 1@1 או משהו כזה, אבל פשוט לעשות חייגן ל1@1 ?
ומה זה 2@2 ?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

uvkruvi כתב:היי
מישהו יכול להדריך אותי איך לבדוק מהירות תשתית?
כלומר לא להתחבר דרך הספק אלא ישירות לבזק
מכיר משהו כמו 1@1 או משהו כזה, אבל פשוט לעשות חייגן ל1@1 ?
ומה זה 2@2 ?
...
http://speed-illustrate.bezeq.co.il/

uvkruvi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

לצערנו לא ניתן לבצע את הבדיקה ניתן לפנות למוקד 166
פתרון אחר?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #4 

אתה משנה במקום השם משתמש שלך:
uvkruvi@014
ל:
uvkruvi@1
או
uvkruvi@2
ואז אתה בעצם תיהיה מחובר לרשת של בזק בלבד.
1- יתן לך את החבילה שלך שאתה משלם בבזק
2- יתן לך את המהירות סנכרון בין המודם לבין הארון ברחוב

לאחר מכן תקליד בכתובת למעלה :
147.235.246.92
ואתה תגיע לאתר בדיקת המהירות.

theman958
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

סינכרון עשית?

שליחה #5 

סינכרון למודם שלהם

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

Re: סינכרון עשית?

שליחה #6 

theman958 כתב:סינכרון למודם שלהם
...
·

???
פרט, נמק והסבר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

Re: סינכרון עשית?

שליחה #7 

AviBiton כתב:
...
...
·

???
פרט, נמק והסבר.
...
זה עוקף את הגבלת המהירות של חבילת התשתית שלך, זה מאפשר לך לבצע בדיקת מהירות למהירות המקסימלית שאתה טכנית יכול להגיע אליה. זה מאפשר לך לבדוק האם כדאי לך להצטרף לחבילה מהירה יותר או לא לפני שאתה עושה את זה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #8 

OK,
ואיך עושים את זה בדיוק?

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #9 

תכנס לנתב, תערוך את הגדרות המשתמש והסיסמה של הספק הקבוע ותשנה ל2@2 או 1@1

תעשה שמירה, ותמתין שהנתב יתחבר לאינטרנט דרך המשתמש של בזק. אחר כך תכנס לעמוד אינטרנט פשוט ותרשום את המספרים שנתנו: דף בדיקת מהירות . (חייבים לרשום את הIP כי לא באמת מחוברים לאינטרנט ואין חיבור לשרתי DNS).

רק תזכור תמיד שיש לך מראש את השם משתמש והסיסמה הקבועים שלא תתקע בלי אינטרנט.

יש נתבים שאפשר להוסיף אפשרות התקשרות נוספת ולא למחוק את הקיים. בכל מקרה כדאי שיהיה לך את השם והסיסמה.

theman958
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
קיבל תודות: 1 פעם

10.0.0.138 תרשום את זה בכתובת אינטרנט

שליחה #10 

אחרי זה תעתיק Admin
גם בססמא וגם בשם משתמש
עכשיו תגיד לי איזה מודם יש לך שאני יידע איך הלמשיך להדריך אותך

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #11 

אם זה עם @1 ו-@2, אז אין בעיה, כבר עשיתי את זה.
תודה.

1one
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 423
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #12 

Class889 כתב:אתה משנה במקום השם משתמש שלך:
uvkruvi@014
ל:
uvkruvi@1
או
uvkruvi@2
ואז אתה בעצם תיהיה מחובר לרשת של בזק בלבד.
1- יתן לך את החבילה שלך שאתה משלם בבזק
2- יתן לך את המהירות סנכרון בין המודם לבין הארון ברחוב

לאחר מכן תקליד בכתובת למעלה :
147.235.246.92
ואתה תגיע לאתר בדיקת המהירות.
...
· זה ניתן לביצוע גם אם התשתית שלי היא של סלקום (כלומר סלקום משתמשים על תשתית בזק) ?

david1392001
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #13 

איך עושים את הבדיקה בנתב be?

Gershon99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1111
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #14 

1one כתב:
...
...
· זה ניתן לביצוע גם אם התשתית שלי היא של סלקום (כלומר סלקום משתמשים על תשתית בזק) ?
...
·כמובן!
זה תשתית של בזק לא של סלקום.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #15 

היי,
עד לא מזמן האייפי שנתנו פה היה עובד בהתחברות ל 1@1 ו2@2, כרגע לא עובד. הם העבירו את הבדיקה מאיזה משהו עצמאי לOOKLA
מישהו יודע אם יש אייפי חדש אחר? אני חייב לבצע בדיקת תשתית עצמאית לא דרך הספק שמחרטט אותי

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #16 

26/03/2022 21:49  
Eargasma כתב:
עד לא מזמן האייפי שנתנו פה היה עובד בהתחברות ל 1@1 ו2@2, כרגע לא עובד. הם העבירו את הבדיקה מאיזה משהו עצמאי לOOKLA
מישהו יודע אם יש אייפי חדש אחר? אני חייב לבצע בדיקת תשתית עצמאית לא דרך הספק שמחרטט אותי
...
בחיבור ל-1@1 אתה מקבל גם כתובות של שרתי DNS (שחשוב להשתמש בהם) וגישה לאתר של בזק:
https://www.bezeq.co.il
משם אתה אתה יכול פשוט לנווט בתפריטים לבדיקת המהירות. לחליפין, הקישור המדויק שאמור לעבוד כרגע הוא:
https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... /speedtest

הבדיקה הזו דרך דפדפן יכולה להיות בעייתית למהירויות גבוהות (תשתית סיבים) כי היא דורשת, משום מה, משאבי חישוב נכבדים. צריך מחשב חדיש וחזק מאד כדי לקבל ממנה תוצאה אמינה. כדי לבדוק באופן אמין ממחשב רגיל מומלץ לא להשתמש בדפדפן אלא באפליקצית SpeedTest של Ookla. האפליקציה הזו עובדת גם בחיבור ל-1@1 כל זמן שבוחרים בשרת הבדיקה המתאים שזהו, כמובן, השרת שנקרא Bezeq ונמצא בתל-אביב.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

27/03/2022 1:20  
itfan כתב:
בחיבור ל-1@1 אתה מקבל גם כתובות של שרתי DNS (שחשוב להשתמש בהם) וגישה לאתר של בזק:
https://www.bezeq.co.il
משם אתה אתה יכול פשוט לנווט בתפריטים לבדיקת המהירות. לחליפין, הקישור המדויק שאמור לעבוד כרגע הוא:
https://www.bezeq.co.il/internetandphon ... /speedtest

הבדיקה הזו דרך דפדפן יכולה להיות בעייתית למהירויות גבוהות (תשתית סיבים) כי היא דורשת, משום מה, משאבי חישוב נכבדים. צריך מחשב חדיש וחזק מאד כדי לקבל ממנה תוצאה אמינה. כדי לבדוק באופן אמין ממחשב רגיל מומלץ לא להשתמש בדפדפן אלא באפליקצית SpeedTest של Ookla. האפליקציה הזו עובדת גם בחיבור ל-1@1 כל זמן שבוחרים בשרת הבדיקה המתאים שזהו, כמובן, השרת שנקרא Bezeq ונמצא בתל-אביב.
...
עורך, אכן לא התחשבתי בעובדה שמוגדר אצלי הdns של cloudflare ולא מה שמקבל מהספק ולכן זה לא עבד.

שאלה נוספת
ב1@1 לפי הבנתי הבדיקה תבוצע עד למהירות המקסימלית של התשתית עליה משלמים ולא המהירות המקסימלית של הסנכרון מול הארון, כמו 2@2 או שאני טועה?
תודה לך על ההסבר המפורט!

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #18 

27/03/2022 7:50  
Eargasma כתב:
ב1@1 לפי הבנתי הבדיקה תבוצע עד למהירות המקסימלית של התשתית עליה משלמים ולא המהירות המקסימלית של הסנכרון מול הארון, כמו 2@2 או שאני טועה?
...
לא ידוע לי אם אמור להיות הבדל בין 1@1 ל-2@2. קראתי (כמוך, מן הסתם) מה כתבו על זה לפני שנים, אבל אין לי מושג על מה זה מבוסס. מנסיוני אצלי, נראה ששניהם עובדים בדיוק אותו דבר, אבל זה לא באמת אומר הרבה (כי אין אצלי מצב של תשלום על מהירות שהיא יותר נמוכה מזו שהתשתית יכולה לספק).

בכל מקרה, את מהירות הסנכרון של המודם מול הארון מומלץ לבדוק בממשק הניהול של המודם (זה אמור להיות כתוב שם).

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

27/03/2022 10:47  
itfan כתב:
לא ידוע לי אם אמור להיות הבדל בין 1@1 ל-2@2. קראתי (כמוך, מן הסתם) מה כתבו על זה לפני שנים, אבל אין לי מושג על מה זה מבוסס. מנסיוני אצלי, נראה ששניהם עובדים בדיוק אותו דבר, אבל זה לא באמת אומר הרבה (כי אין אצלי מצב של תשלום על מהירות שהיא יותר נמוכה מזו שהתשתית יכולה לספק).

בכל מקרה, את מהירות הסנכרון של המודם מול הארון מומלץ לבדוק בממשק הניהול של המודם (זה אמור להיות כתוב שם).
...
בסופ"ש אגיע אל סבתי החמודה ואבצע את הבדיקה, היא משלמת לנטוויזן (סלקום) על 15 מגה תשתית וספק, הם טוענים כי לא ניתן לקבל אצלה יותר מזה (לדעתי פשוט כי זה יותר רווחי להם). בשיחה עם בזק אמרו באופן חד משמעי שיכולים לספק אצלה 65-70. היא לא מוכנה לשמוע על לעבור חברה כי המייל שלה אצלם (למרות שהם מציעים לשמור על התיבה פעילה) - ואין לי מה להתווכח איתה.
לאחרונה גם ניתקו לה את הקו מהארון השכונתי תוך "שדרוג תשתית" וטכנאי בזק הגיע וחיבר מחדש - בתקווה שחיבר לשקע מוצלח יותר בארון, וגם סלקום החליפו לה את הראוטר מהvv2220 הענתיקה (לדעתי יש לה אותו מאז שכבר לא היה צריך מודם וחייגן במחשב - והוא מסוגל רק לחיבור adsl) למשהו עדכני יותר עם סמל של סלקום ו5GHZ. גם ככה חיברתי לה ראוטר של שיומי והוא זה שמשדר וויפי, אבל אולי ייתן סנכרון יותר גבוה.
יהיה מעניין - לתפוס את הנציגים של סלקום בשקר (או שלא) :lol:

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #20 

27/03/2022 11:51  
Eargasma כתב:
בסופ"ש אגיע אל סבתי החמודה ואבצע את הבדיקה, היא משלמת לנטוויזן (סלקום) על 15 מגה תשתית וספק, הם טוענים כי לא ניתן לקבל אצלה יותר מזה (לדעתי פשוט כי זה יותר רווחי להם). בשיחה עם בזק אמרו באופן חד משמעי שיכולים לספק אצלה 65-70. היא לא מוכנה לשמוע על לעבור חברה כי המייל שלה אצלם (למרות שהם מציעים לשמור על התיבה פעילה) - ואין לי מה להתווכח איתה.
לאחרונה גם ניתקו לה את הקו מהארון השכונתי תוך "שדרוג תשתית" וטכנאי בזק הגיע וחיבר מחדש - בתקווה שחיבר לשקע מוצלח יותר בארון, וגם סלקום החליפו לה את הראוטר מהvv2220 הענתיקה (לדעתי יש לה אותו מאז שכבר לא היה צריך מודם וחייגן במחשב - והוא מסוגל רק לחיבור adsl) למשהו עדכני יותר עם סמל של סלקום ו5GHZ. גם ככה חיברתי לה ראוטר של שיומי והוא זה שמשדר וויפי, אבל אולי ייתן סנכרון יותר גבוה.
יהיה מעניין - לתפוס את הנציגים של סלקום בשקר (או שלא) :lol:
...
מבלי חלילה להעליב אותך או את סבתך הנחמדה כי לא זו הכוונה, זו צרה של הרבה אנשים רובם מבוגרים ואני נתקל באנשים האלה לא מעט, המייל של הספקית היום הוא כל כך חסר שימוש כי יש כל כך הרבה שירותים שמציעים מייל שלא תלוי בשום דבר כמו gmail וכו ולהשתמש במייל של ספקית ב2022 זה די טיפשי.
בנוסף יש חוק שהמייל מחויב להישאר פעיל משהו כמו חצי שנה לאחר הניתוק, זה מספיק זמן לעשות סדר ולעבור למייל חדש.

אתה יכול לבקש מסלקום ספק בלבד ב100 מגה ולבקש את המייל הקיים ביוזר הזה, ולקחת תשתית בלבד מבזק ב100 מגה והבעיה נפתרה :)

מבחינת @1 או @2 זה לא ממש משנה, בשני המקרים הבדיקה הזו תתן לך את המקסימום מהירות שאתה יכול לקבל, בהתאם למהירות המוגדרת בפורט DSL שלך, שזה בעצם החבילה שעליה אתה משלם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”