מיקום סאב בתוך ארון (בבניה מיוחדת), מה צריך לקחת בחשבון?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מצורף שרטוט של הפינה הרלוונטית בסלון - האפור זה הארון החדש שאני רוצה להזמין. סימנתי באדום איפה הסאב אמור להכנס.
קודם כל, האם קונפיגורציה כזאת בכלל יכולה לעבוד? או שזה יישמע רע ולא משנה מה אני אעשה?

** עריכה: שכחתי לציין שמדובר ב-Klipsch sub 10 - הוופר מכוון למטה **
בינתיים כמה נקודות שעלו מבחינת התכנון:
1) הבנתי שעדיף משמעותית שהסאב יישב ישירות על הרצפה. בעקרון אין לי בעיה שלא תהיה 'תחתית' בחלק האחרון של הארון בשביל זה, אבל השאלה היא האם זה באמת נדרש (זה פשוט מסבך ומייקר את הארון, אבל אפשרי בהחלט).
2) בדופן הארון צריך לעשות חריצים, או רשת או משהו בשביל שלא יחנוק את הצליל וגם יאוורר את הסאב - כן/לא/איך? צורה מסוימת? משהו?
3) גם בדופן העליונה של הארון צריך חורים? או מספיק בפרונט?
4) כמה ספייס להשאיר בתא של הסאב - הסאב הוא 30X40, התא האחרון בארון יהיה לפחות 40X60, צריך יותר? או שזה מספיק מקום בשביל אוורור וצליל וכו'?

עוד משהו שאני צריך לתכנן/לארגן/לבדוק?

תודה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

לדעתי החלטה שרירותית לגבי מיקומו של הסאב יכולה להיות בעייתית מבחינת תוצאת הסאונד. סאב יש לבחון במספר מיקומים להשגת התוצאה הטובה ביותר.
גם מיקום בתוך ארון יכול להיות בעייתי, עקב הרטט שהוא יוצר.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

החלטה שרירותית לגבי מיקומו של הסאב יכולה להיות בעייתית מבחינת תוצאת הסאונד. סאב יש לבחון במספר מיקומים להשגת התוצאה הטובה ביותר.
...
(Y)

בנוסף, הסאב שברשותך אינו מתאים לשום סוג של התקנה בנישה סגורה.

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

מבחינת מיקום אין כ"כ אפשרויות, החלל בעייתי והסאב יהיה בפינה הזאת בכל מקרה, גם בלי קשר לארון.
מבחינת התאמה לחלל סגור - סאב אחר כן יעבוד שם? מה הופך סאב מסוים למתאים ואחר לא? אם יש סאב ברמת מחיר הגיונית (2000-3000 ש"ח נניח) אין לי בעיה להחליף את ה-klipsch.

*עוד משהו* - קחו בחשבון שניתן לבנות ארון כך שהתא של הסאב הוא כאילו ללא קירות ואז מבחינת אינטראקציה עם הקירות הוא למעשה מול שני הקירות החשופים של החדר. עוד משהו לא אידיאלי אבל ישים הוא להשאיר את הארון פתוח (זה ארון עם קלאפות, דלת עליונה) ואז למעשה רק צד אחד באמת סגור מבחינת הסאב (כי הפרונט כאמור רשת/מחורץ - מה שמסומן בירוק).

בכל מקרה ברור לי שאידיאלי זה לא יהיה - אבל צריך להתפשר בין עיצוב לבין סאונד...

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

מחפש סאב להתקנה בתוך ארון, 2000-3000 ש"ח

שליחה #5 

הארון בהזמנה מיוחדת בכל מקרה כך שאפשר להתאים אותו בדיוק לצרכים - כל הדפנות של התא שיכיל את הסאב יכולות להיות פתוחות לגמרי אם זה נדרש, וגם התחתית כך שהסאב בעצם יושב על הרצפה ישירות. והדופן הקדמית (בירוק) מחורצת/מרושתת.
יש סאבים שיתמודדו עם כאלה תנאים? אני לא מחפש משהו קיצוןני, זה רק לסרטים וזה ישלים חמישיית Take energy classic.

זה בהמשך לדיון הזה, אם למישהו יש משהו לתרום - http://www.hometheater.co.il/vt232140.html

תודה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7410
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #6 

סאב בתוך ארון מעניין איך שומעים איתו והכי הרבה לא תשמע שהוא נותן מה שאתה רוצה תוציא ושים אותו מקום אחר. ויותר מהכי הרבה לא יראה לך תמכור יש מי שיקנה.
Sony 1040
Monitor mass

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

זה יכול להתאים לך:

http://www.hometheater.co.il/vt223466.html

מידות 30X30
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #8 

אוי הויברציות...
הייתי מוותר על הרעיון אלא אם כן אתה מתכנן לבנות את הארון מבטון יצוק

nitzanj פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אם הוא לא בתוך הארון אז הוא לידו, אם אני מבין נכון גם במקרה הזה יהיו ויברציות....

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”