מיקום סאב בתוך ארון (בבניה מיוחדת), מה צריך לקחת בחשבון?
מצורף שרטוט של הפינה הרלוונטית בסלון - האפור זה הארון החדש שאני רוצה להזמין. סימנתי באדום איפה הסאב אמור להכנס.
קודם כל, האם קונפיגורציה כזאת בכלל יכולה לעבוד? או שזה יישמע רע ולא משנה מה אני אעשה?
** עריכה: שכחתי לציין שמדובר ב-Klipsch sub 10 - הוופר מכוון למטה **
בינתיים כמה נקודות שעלו מבחינת התכנון:
1) הבנתי שעדיף משמעותית שהסאב יישב ישירות על הרצפה. בעקרון אין לי בעיה שלא תהיה 'תחתית' בחלק האחרון של הארון בשביל זה, אבל השאלה היא האם זה באמת נדרש (זה פשוט מסבך ומייקר את הארון, אבל אפשרי בהחלט).
2) בדופן הארון צריך לעשות חריצים, או רשת או משהו בשביל שלא יחנוק את הצליל וגם יאוורר את הסאב - כן/לא/איך? צורה מסוימת? משהו?
3) גם בדופן העליונה של הארון צריך חורים? או מספיק בפרונט?
4) כמה ספייס להשאיר בתא של הסאב - הסאב הוא 30X40, התא האחרון בארון יהיה לפחות 40X60, צריך יותר? או שזה מספיק מקום בשביל אוורור וצליל וכו'?
עוד משהו שאני צריך לתכנן/לארגן/לבדוק?
תודה
קודם כל, האם קונפיגורציה כזאת בכלל יכולה לעבוד? או שזה יישמע רע ולא משנה מה אני אעשה?
** עריכה: שכחתי לציין שמדובר ב-Klipsch sub 10 - הוופר מכוון למטה **
בינתיים כמה נקודות שעלו מבחינת התכנון:
1) הבנתי שעדיף משמעותית שהסאב יישב ישירות על הרצפה. בעקרון אין לי בעיה שלא תהיה 'תחתית' בחלק האחרון של הארון בשביל זה, אבל השאלה היא האם זה באמת נדרש (זה פשוט מסבך ומייקר את הארון, אבל אפשרי בהחלט).
2) בדופן הארון צריך לעשות חריצים, או רשת או משהו בשביל שלא יחנוק את הצליל וגם יאוורר את הסאב - כן/לא/איך? צורה מסוימת? משהו?
3) גם בדופן העליונה של הארון צריך חורים? או מספיק בפרונט?
4) כמה ספייס להשאיר בתא של הסאב - הסאב הוא 30X40, התא האחרון בארון יהיה לפחות 40X60, צריך יותר? או שזה מספיק מקום בשביל אוורור וצליל וכו'?
עוד משהו שאני צריך לתכנן/לארגן/לבדוק?
תודה
החלטה שרירותית לגבי מיקומו של הסאב יכולה להיות בעייתית מבחינת תוצאת הסאונד. סאב יש לבחון במספר מיקומים להשגת התוצאה הטובה ביותר....
בנוסף, הסאב שברשותך אינו מתאים לשום סוג של התקנה בנישה סגורה.
מבחינת מיקום אין כ"כ אפשרויות, החלל בעייתי והסאב יהיה בפינה הזאת בכל מקרה, גם בלי קשר לארון.
מבחינת התאמה לחלל סגור - סאב אחר כן יעבוד שם? מה הופך סאב מסוים למתאים ואחר לא? אם יש סאב ברמת מחיר הגיונית (2000-3000 ש"ח נניח) אין לי בעיה להחליף את ה-klipsch.
*עוד משהו* - קחו בחשבון שניתן לבנות ארון כך שהתא של הסאב הוא כאילו ללא קירות ואז מבחינת אינטראקציה עם הקירות הוא למעשה מול שני הקירות החשופים של החדר. עוד משהו לא אידיאלי אבל ישים הוא להשאיר את הארון פתוח (זה ארון עם קלאפות, דלת עליונה) ואז למעשה רק צד אחד באמת סגור מבחינת הסאב (כי הפרונט כאמור רשת/מחורץ - מה שמסומן בירוק).
בכל מקרה ברור לי שאידיאלי זה לא יהיה - אבל צריך להתפשר בין עיצוב לבין סאונד...
מבחינת התאמה לחלל סגור - סאב אחר כן יעבוד שם? מה הופך סאב מסוים למתאים ואחר לא? אם יש סאב ברמת מחיר הגיונית (2000-3000 ש"ח נניח) אין לי בעיה להחליף את ה-klipsch.
*עוד משהו* - קחו בחשבון שניתן לבנות ארון כך שהתא של הסאב הוא כאילו ללא קירות ואז מבחינת אינטראקציה עם הקירות הוא למעשה מול שני הקירות החשופים של החדר. עוד משהו לא אידיאלי אבל ישים הוא להשאיר את הארון פתוח (זה ארון עם קלאפות, דלת עליונה) ואז למעשה רק צד אחד באמת סגור מבחינת הסאב (כי הפרונט כאמור רשת/מחורץ - מה שמסומן בירוק).
בכל מקרה ברור לי שאידיאלי זה לא יהיה - אבל צריך להתפשר בין עיצוב לבין סאונד...
מחפש סאב להתקנה בתוך ארון, 2000-3000 ש"ח
הארון בהזמנה מיוחדת בכל מקרה כך שאפשר להתאים אותו בדיוק לצרכים - כל הדפנות של התא שיכיל את הסאב יכולות להיות פתוחות לגמרי אם זה נדרש, וגם התחתית כך שהסאב בעצם יושב על הרצפה ישירות. והדופן הקדמית (בירוק) מחורצת/מרושתת.
יש סאבים שיתמודדו עם כאלה תנאים? אני לא מחפש משהו קיצוןני, זה רק לסרטים וזה ישלים חמישיית Take energy classic.
זה בהמשך לדיון הזה, אם למישהו יש משהו לתרום - http://www.hometheater.co.il/vt232140.html
תודה.
יש סאבים שיתמודדו עם כאלה תנאים? אני לא מחפש משהו קיצוןני, זה רק לסרטים וזה ישלים חמישיית Take energy classic.
זה בהמשך לדיון הזה, אם למישהו יש משהו לתרום - http://www.hometheater.co.il/vt232140.html
תודה.