התלבטות בין שני שילובים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MN295 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אחרי 5 שנים עם הרסיבר והרמקולים שלי אני רוצה להתחדש ומחפש לרכוש רסיבר ורמקולים חדשים.
אחרי מספר שילובים ששמעתי צריך את עזרתכם בבחירה בין שניים.
לצערי יש מקום רק לסטליטים ממוקם בסלון 70% סרטים 30% מוזיקה.
רסיבר Marantz 6009
סט רמקולים וסאב אחד משניים
B&W MT60D
Cabasse Eole 2
אם יש רעיונות לרסיבר ורמקולים אחרים או של ילובים טובים יותר לדעתכם, אני פתוח להצעות.
תודה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

לא הייתי משדך למרנץ רמקולים של cabasse (הסאונד יהיה בהיר מדי), הB&W MT60D לדעתי ישתלבו יותר טוב עם הרסיבר שלך.

MN295 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הרסיבר עדיין לא נרכש כך שאשמח לקבל חוות דעת גם עליו...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

מה שקובע האם שילוב כלשהו של רסיבר ורמקולים נשמע טוב אלה האוזניים שלך... מעבר לכך, אני נאלץ לצערי שלא להסכים לגבי ההערה הקודמת על כך שהשילוב של מרנץ וקבאס יהיה בהיר מדי. מנסיוני, לא כך הדבר - דוגמה נוספת לכך שעל טעם וריח אין להתווכח ושאלה האוזניים שלך שיכריעו לגבי השילוב האופטימלי עבורך. (i)

פשוט קח את עצמך (בתיאום מראש) לחנות מתמחה שמחזיקה מבחר גדול של רסיברים ורמקולים, ושמע קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב באמצעות כמה שיותר שילובים במו אוזניך. (Y)

MN295 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מסכים מאוד. יחד עם זאת, שמספר השילובים הוא כל כך גדול ולחנויות שונות יש אינטרסים שונים, הפורום הזה הוא מקום מעולה לקבל חוות דעת מאנשים עם הרבה ניסיון שאולי לחלקם יש מערכות דומות.
כמובן שזה לא תחליף לאוזניים שלי אבל זה בהחלט נקודת פתיחה מעולה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #6 

zeev78 כתב:לא הייתי משדך למרנץ רמקולים של cabasse (הסאונד יהיה בהיר מדי), הB&W MT60D לדעתי ישתלבו יותר טוב עם הרסיבר שלך.
...
·לא הבנתי מה הקשר בדיוק .
הרסיברים של מרנץ ידועים בעלי סאונד חמים ונעים .הקבאס רמקול בעל גוון פתוח ומפורט .
עד שלא שומעים לא יודעים מה מתאים .

יתכן שלפותח השרשור השילוב יהיה מצויין .
אישית אני מעדיף ברב ערוצי את הקבאס מאשר את ה B&W
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

נתת שני סטים של רמקולים בסה"כ, אז כמה שילובים אתה חושב שכבר הולכים להיות ביניהם לבין רסיברים? :wink:

בכל אופן, אני לא חסיד גדול של קבאס, והייתי ממליץ לבחון את ה-B&W הנ"ל מול מוניטור אודיו APEX ופוקאל DOME.
בנוסף לכך, הייתי בוחן גם אפשרות של רכישת סט 5.0 ושידוכו לסאב רציני יותר של SVS או HSU למשל, כתלות בצרכים ובאילוצים שלך.
עוד אופציה היא כמובן לא להוציא כ-15,000 ש"ח על סט 5.1, ולהשקיע ברמקולים קצת יותר גדולים ואיכותיים מאשר סאטליטים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

9000es כתב:

...
...
·לא הבנתי מה הקשר בדיוק .
הרסיברים של מרנץ ידועים בעלי סאונד חמים ונעים .הקבאס רמקול בעל גוון פתוח ומפורט .
עד שלא שומעים לא יודעים מה מתאים .

יתכן שלפותח השרשור השילוב יהיה מצויין .
אישית אני מעדיף ברב ערוצי את הקבאס מאשר את ה B&W
...
אני לא שמעתי את הרסיבר הספציפי הזה, אני רק זוכר שבאופן כללי, לטוב ולרע, בהשוואה לפיוניר, אונקיו, הארמן קארדון חתימת הסאונד של המרנץ היתה נשמעה לי חדה יותר. הקאבסה נשמעים פתוח ומפורט אבל זה לא בהכרח ישמע נעים לאוזן עם כל רסיבר. דעתי האישית בלבד, זכותך לא להסכים וגם לצורך העניין, לא להבין, אני לא אנהל יותר ויכוחים סתמיים על גבי השרשורים, זה מיותר ולא מועיל לאף אחד, מי שרוצה לנהל איתי דיון או לשאול שאלה מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית. תודה.
·
...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #9 

zeev78 כתב:
...אני לא שמעתי את הרסיבר הספציפי הזה, אני רק זוכר שבאופן כללי, לטוב ולרע, בהשוואה לפיוניר, אונקיו, הארמן קארדון חתימת הסאונד של המרנץ היתה נשמעה לי חדה יותר
...
...
זאב .

חתימת הסאונד של מרנץ נשמעה לך חדה יותר מפיוניר :roll:
·ממה שחברי האתר משתפים הסאונד של מרנץ די מאוזן ונעים .

כול אחד והאוזן שלו .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #10 

epony כתב:מה שקובע האם שילוב כלשהו של רסיבר ורמקולים נשמע טוב אלה האוזניים שלך... מעבר לכך, אני נאלץ לצערי שלא להסכים לגבי ההערה הקודמת על כך שהשילוב של מרנץ וקבאס יהיה בהיר מדי. מנסיוני, לא כך הדבר - דוגמה נוספת לכך שעל טעם וריח אין להתווכח ושאלה האוזניים שלך שיכריעו לגבי השילוב האופטימלי עבורך. (i)

פשוט קח את עצמך (בתיאום מראש) לחנות מתמחה שמחזיקה מבחר גדול של רסיברים ורמקולים, ושמע קטעי מוזיקה שאתה אוהב ומכיר היטב באמצעות כמה שיותר שילובים במו אוזניך. (Y)
...
·
+1
(Y)
כרגיל,אור צודק ב100%
כיף חיים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

@MN295 - אתה רואה מה קרה לשאלה הפשוטה שלך? תגובה ראשונה הייתה שהמרנץ "חד מיד" לקבאס, ואחריה באו שתי תגובות שטוענות בדיוק ההיפך, אבל שאחת מהן מעדיפה את הקבאס על ה-B&W והשניה בדיוק ההיפך... :roll:

בקיצור, על טעם, ריח ושמע אין להתווכח - גש לחנות, תשווה בין שילובים כפי שהמלצתי לך לעיל, ולך על מה שנשמע הכי טוב לאוזניך..! (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”