מקורות למדפים צפים/מרחפים, ודעות על דרכי חיבור לקיר?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש מדפים צפים, כאלה שמחוברים לקיר עם מוטות מתכת נסתרים שנכנסים לתוך המדף + ברגים מתחתית המדף לתוך המוטות:
תמונה

יש באיקאה כמה, אבל לקטנים שבהם יש צורת חיבור בלי מוטות, והם מוגדרים כרק עד משקל 3 ק"ג (באתר איקאה בחו"ל לפחות. בארץ אין התייחסות). והגדולים יותר ארוכים מדי, חוץ מדגם אחד שמופיע בחו"ל אבל לא בארץ.

יש בהום סנטר כמה, אבל הם 1 ס"מ פחות עומק ביחס לאלה מאיקאה, ואם כבר, אולי אני צריך 2-3 ס"מ יותר. הם גם עשו רושם מסכן קצת כשהסתכלתי עליהם, והם עולים יותר.

מצאתי עוד כמה באינטרנט, אבל מחירים עוד יותר גבוהים, וגם הם רק 25 ס"מ עומק.

האם מישהו מכיר מקורות אחרים לדברים כאלה? האם זה משהו שסביר שנגרים יוכלו לבנות, ובמחיר זול מספיק?

חוץ מזה, יש למישהו דעה על מוטות מסוג כזה?
תמונה
לפי התיאור, יש להם אפשרות לקצת כיוון זווית מאונכת. אולי זה יכול לעזור בהחזקה ישרה לגמרי של המדף. אבל גובה בסיס המתכת (מה שצמוד לקיר) קטן יותר מהכפול-מוט לעיל, אז אולי יש יותר סיכוי שלא יהיו מוחזקים ישר. אני גם לא בטוח אם מוטות באורך 11 ס"מ זה רעיון טוב למדפים בעומק של יותר מפי 2 מזה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

קניתי באיקאה בזמנו מדפים עם חיבורי מוטות ניסתרים:
עובי - 5 ס"מ
עומק - 26 ס"מ
אורך- 110 ס"מ

אלו הארוכים מדי שראית?

לבנות את המדפים כולל הקידוחים למוטות לא צריכה להיות בעייה וכל נגר יוכל לעשות זאת.
יותר בעייתי ויקר לדעתי להכין את הפרזול לתליה. יכול לצאת הרבה יותר מאשר לקנות מוכן באיקאה.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

כן. אני מחפש שני גדלים. עומק: בערך 28 ס"מ. אורך: 30 ו-60 ס"מ. אולי אפשר למצוא מחזיקי מתכת בנפרד, כגון הדבר השני למעלה.

במדפים שאצלך, המוטות נכנסים לסתם בלוק עץ עם חור למוט? עד כמה החור מדויק לקוטר המוט? לתוך מה במוט מתברגים הברגים מתחתית המדף?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

המדפים של איקאה הם לא ממש עץ, זה מן פיתוח יחודי שלהם, למיטב ידיעתי, של שבבית עם קרטון דחוס. חזקים ויציבים יחסית, אבל די קלים.
המוטות נכנסים לתוך שני חורים המתאימים בדיוק למוט (אין "חופש").

מלמטה ישנם 2 ברגים, כשליש מרחק מכל צד לכיוון האמצע. הם נלחצים אל המוטות, אבל אני לא זוכר אם במוטות עצמם יש מגרעת או אפילו חור בנקודת ההשקה עם הבורג. לדעתי, אפילו בלעדי הברגים (הם די קטנים), אין סיכוי שהמדף יפול מהתושבת, כי המוטות די ארוכים.

יש לי גם במטבח מדף עץ הרבה יותר מסיבי וכבד, גם עם מוטות נסתרים, שהוא כבר הזמנה מחברה ולא מוכן כמו באיקאה. אם תרצה אנסה לצלם מחר ולהעלות.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

יהיה מעניין לראות את המדף המסיבי, גם אם אני משער שלא תוכל לצלם גם את צורת החיבור שלו? :)

אתה התקנת אותו? מה המשקל המקסימלי שהוא יכול להחזיק?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

jtk כתב:יהיה מעניין לראות את המדף המסיבי, גם אם אני משער שלא תוכל לצלם גם את צורת החיבור שלו? :)

אתה התקנת אותו? מה המשקל המקסימלי שהוא יכול להחזיק?
...
למעשה, המדף ה"מסיבי" במטבח, הרבה יותר קטן במידותיו מהמדפים של איקאה. המסיביות שלו נובעת מהחומר הדחוס ממנו הוא עשוי (נראה לי שבבית דחוסה), לעומת מדפי איקאה שמכילים גם קרטון ובתצורה של "כוורת" (מבנה יחודי לאיקאה, כך שהחומר אינו דחוס, אלא מכיל חללים בתוך המדף שנועדו לייצר חוזק). כשמחזיקים אותו ביד, הוא כבד בהרבה מהמדפים של איקאה.

ניסיתי לצלם גם את המוטות (מצטער על האיכות. תלחץ על התמונות כדי להגדיל). באיקאה המוטות אינם נפרדים כמו במדף החום, אלא יושבים על לייסט מתכת, מה שמקל לדעתי לפלס אותם.
מדפי הספרים הבהירים הם המוכנים שנמכרים באיקאה.

[imgbig]http://srv1.jpg.co.il/2/554646747f885.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://srv2.jpg.co.il/6/5546492cadfb5.jpg[/imgbig]

[imgbig]http://srv2.jpg.co.il/6/55464959715f8.jpg[/imgbig]

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

תודה!

איך מחוברים המוטות לקיר, מה זה הדבר האדום הזה? ואיך שמת אותם בדיוק במקום הנכון אם אין חופש של כמה מילימטרים בחורים שבמדף?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

jtk כתב:תודה!

איך מחוברים המוטות לקיר, מה זה הדבר האדום הזה? ואיך שמת אותם בדיוק במקום הנכון אם אין חופש של כמה מילימטרים בחורים שבמדף?
...
האדום הוא "דיבל" פלסטיק גדול שלתוכו מוברגים המוטות (יש להם מגרעת להכנסת מברג, בקצה הבולט).
הוא הותקן די מזמן, והאמת שאני כבר לא זוכר אם התקנתי אותו בעצמי (את כל השאר כן), או שהבאתי מישהו בגלל הקידוח באריחים, אבל אם מודדים במדויק לא חושב שצריכה להיות בעיה. אולי אפילו היתה שבלונה, לא בטוח.
חופש של כמה מ"מ יגרום למדף "לרקוד" לצדדים, ואם תסתכל בצילום במלוא גודלו, תראה שהחור ממש בקוטר הברזל התומך.

באביזר התלייה של איקאה, באמת יש חורים עם אפשרות לתיקון של מילימטר לפה או לשם, במידת הצורך.

[imgbig]http://srv1.jpg.co.il/4/5546859ccee12.jpg[/imgbig]

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

הברגה ישירה של המוטות למגה-דיבלים זה מעניין. אולי מספיק כי המדף רק בעומק 10 ס"מ?

חופש תזוזה נראה לי אפשר למנוע ע"י תקיעת נייר או משהו. ידאיג אותי יותר צורך בקידוח מדויק מאוד.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

jtk כתב:הברגה ישירה של המוטות למגה-דיבלים זה מעניין. אולי מספיק כי המדף רק בעומק 10 ס"מ?

חופש תזוזה נראה לי אפשר למנוע ע"י תקיעת נייר או משהו. ידאיג אותי יותר צורך בקידוח מדויק מאוד.
...
אם עניין הדיוק מדאיג אותך, תשתמש בשיטה שמתוארת באיור למעלה, היא הרבה יותר 'סלחנית' לטעויות.
תבדוק אצל מסגר כמה יעלה לך להכין אביזר תלייה כזה במידות שאתה רוצה. אפשר יהיה אז להבריג אותו לקיר עם ברגי ג'מבו מסיביים יותר.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אגב, איקאה ישראל לא טורחים לענות לפניות דרך האתר שלהם.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”