דואל 1229 שווה שיפוץ ? תמונות בפנים
שלום
נפל לידי דואל 1229 במצב לא משהו - לא תקין.
ראיתי אולי אצל מישהו בפורום אחד כזה - בפוסט חידות הלייבלים
האם שווה שיפוץ ? לא כ"כ בא לי להשקיע הרבה בפטיפון - יש לי דברים אחרים שצריכים כסף שיתפנה.
מי מומלץ לשיפוץ כזה - אפשר גם בהודעה פרטית
מישהו מעוניין באחד כזה לעצמו לשיפוץ ? - מסירה ללא תמורה.
תודה
גלו
נ.ב
הבטחתי תמונות אנסה לצרף בפוסט הראשון - את נסיון השיפוץ אעביר לפורום אנלוגי
צריך עזרה בשיפוץ - מצ"ב הפוסט בפורום האנלוגי
http://www.hometheater.co.il/vt232251.html
האם שווה שיפוץ ? לא כ"כ בא לי להשקיע הרבה בפטיפון - יש לי דברים אחרים שצריכים כסף שיתפנה.
מישהו מעוניין באחד כזה לעצמו לשיפוץ ? - מסירה ללא תמורה.
תודה
גלו
נ.ב
הבטחתי תמונות אנסה לצרף בפוסט הראשון - את נסיון השיפוץ אעביר לפורום אנלוגי
צריך עזרה בשיפוץ - מצ"ב הפוסט בפורום האנלוגי
http://www.hometheater.co.il/vt232251.html
נערך לאחרונה על ידי galushy ב 03/05/2015 23:32, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
הפטפון נהדר כשהוא תקין אבל הוא אחד הקשים ביותר לטיפול - כאשר הוא לא. השותף שלי משפץ אחד כזה כבר חודשים (הסיפור המלא כאן). חיפשתי בעבר לרכוש עבורו 1229 נוסף אבל החמצתי את ההזדמנויות. ההצעה הזו נראית כאילו באה מ...
יש אפשרות שאני מקשר ביניכם לצורך מסירה?
יש אפשרות שאני מקשר ביניכם לצורך מסירה?
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
Re: דואל 1229 שווה שיפוץ ?
הי, יש לי 1229 כשנה ואני מאוד מרוצה ממנו.galushy כתב:שלום
י...
אני תופס את המכשיר הזה כ "עסקת חבילה" בה דואל ניסו להכניס את כל התובנות שלהם באתה תקופה למוצר יחיד.
בס"כ חבר בכיר בסדרה קלאסית של דואל שתחילתה בדגם 1010 או 1005 אני חושב
יצא לי להשוות אותו ל L78 (לנקו) ומבחינת סאונד לדעתי הוא לא נופל ממנו.
כמה פרטים נוספים
יתרונות:
צלחת כבדה, בקרת מהירות עם כוונון עדין, סטרבוסקופ, זרוע סבירה לגילו. ליפטר לזרוע סביר, הפעלה ידנית ואוטומטית, חזרה אוטומטית של הזרוע בסוף התקליט.ארגז עץ סביר ואטרקטיבי מכסה פרספקס המאפשר החלפת תקליט ללא הרמתו (דואל מקורי!)
חסרונות ואתגרים:
ניתוק אודיו עד תחילת הנגינה ובסופה - מנגנון רגיש - הייתי עוקף אותו אם הוא מקולקל (אצלי תקין)
תמיכה בניגון ריבוי תקליטים - לא ממש חיסרון לא מכיר מישהו שמשתמש בזה.. זה דורש ציר מרכזי ייחודי...
רגישות במנגנון חיבור הראש (הראש מורכב על מעין "שלהמשנית" בטרם הוא מחובר לזרוע) לפעמים יכולה להווצר בעית מגעים בין ה"שלה" הזו למתאם שלה ע"ג הזרוע. פירוק השלה ע,י הטיית / הסטת הידית הקטנטנה של הזרוע (ראה במדריך).
כבל אודיו - לא ממש חיסרון - אני ביטלתי אותו והתקנתי שני שקעי RCA על הפאנל האחורי..
סיכום
אין לי כוונה "לנתח את השוק" רק להציג לך את המכשיר הזה בייחס לחבריו בני אותה תקופה:
כאמור, זה כנראה לא ה אורקל או ה REGA הבא, לא שקלתי להחליף לו ארגז או לצרף לו זרוע נוספת אבל זו גם אפשרות למי שמאוד מעוניין......
ביחס למכשירים אחרים בני גילו, הוא "חבילה" מאוד אטרקטיבית, נוח לתפעול בלי לרוץ למכשיר בכל פעם שתקליט נגמר, ועושה עבודה נאמנה. נשמע טוב כמו כל לנקו מאותם שנים.
אם הוא במצב קוסמטי סביר ולא עבר התעללות קשה (חלק מהטכנאים נוהגים לבטל לו את המכניזם של האוטומציה ולהשאיר אותו ידני לחלוטין) , הייתי מנסה לשפץ אותו ולפחות בוחן את הפרוייקט בראיה כלכלית (עלות המכשיר + עלות התיקון)
1229 זוכה לאהדה בשוק האירופי והאמריקאי (ראה ב EBAY) ונמכר במחירים של 300 USD וצפונה (תקין)
ראה בתמונה - האם גם אצלך מכסה הפררספקס כזה?
יש לי מדריך טכנאי שלם באנגלית והוא מפורט מאוד. שלח לי ה"פ אם אתה צריך. אם תחליט לשפץ אנסה לעזור לך.
אם אתה מעוניין למסור לטכנאי, דבר איתי בפרטי יש לי כמה רעיונות.
בהצלחה!
·
-
- הדואל שלי 1229
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
עדכון
היי חברים
קיבלתי הרבה הודעות לפרטי מחברי פורום בנוגע לפטיפון.
1. בשלב הראשון אנסה לאמוד את ה"נזק" ועלות הטיפול לשקמו בסיוע מספר חברים ומומחים פה בפורום.
זה פטיפון שעבר במשפחה, ויש עדיפות לשיקום על פני שחיטה לחלקים - תמונות יעלו בהקדם.
2. אם מצבו של הפטיפון גרוע מידי או שעלות התיקון תהיה גבוהה או הקושי בהשגת החלקים יתיש אותי,
מקווה שההחלטה תהיה תוך שבוע/שבועיים -
אעביר את הפטיפון ל-TN שהוא אחד מחברי הפורום הוותיקים והפעילים, שאני נהנה מאוד לקרוא פוסטים שלו,
והוא באופן שוטף מעשיר את הפורום בידיעותיו. (אני יודע שהוא גם יהנה ממנו ולא ימכור אותו).
עד עכשיו שמעתי בעיקר עם טקניקס (SL7) ו-(SL-D22) שלא היו הכי נעימים לאוזן, אז הפסקתי וחזרתי למחשב.
השפיעו עלי גם דבריו של TNSILVER מאוגוסט 2014 - "ה-1229 הוא אחד הצייננג'רים הכי טובים אם לא 'הכי'. אין סיבה להחליף אותו.
וכן מדצמבר 2014 - " מי שמוכר 1229 בסוף מצטער. זו ספינת דגל של Dual, אחד הצ'יינג'רים הטובים ביותר שאי-פעם יוצרו, ומשום מה לא זוכה למספיק הערכה מקומית. אני מפציר בכם שלא למכור את ה-Dual שהוא ממילא מוצלח יותר מהפטפונים האחרים שחשפת כאן. איני משוכנע כלל וכלל ש-TD-150 במקום Dual 1229 זהו שדרוג. לדעתי ראוי היה להעניק ל-1229 קצת TLC ולנצור בחזקת המשפחה. התאפקו מלמכור. יום יבוא ותודה לי על עצה זו."
מראש החלטתי שרק חבר פעיל שתורם בפורום יקבל את הפטיפון.
אז טומי, הפטיפון שלך במידה והמלאכה קשה מידי עבורי - אבל אני יודע שתחזיק לי אצבעות שאצליח.
תודה, גלו
קיבלתי הרבה הודעות לפרטי מחברי פורום בנוגע לפטיפון.
1. בשלב הראשון אנסה לאמוד את ה"נזק" ועלות הטיפול לשקמו בסיוע מספר חברים ומומחים פה בפורום.
זה פטיפון שעבר במשפחה, ויש עדיפות לשיקום על פני שחיטה לחלקים - תמונות יעלו בהקדם.
2. אם מצבו של הפטיפון גרוע מידי או שעלות התיקון תהיה גבוהה או הקושי בהשגת החלקים יתיש אותי,
מקווה שההחלטה תהיה תוך שבוע/שבועיים -
אעביר את הפטיפון ל-TN שהוא אחד מחברי הפורום הוותיקים והפעילים, שאני נהנה מאוד לקרוא פוסטים שלו,
והוא באופן שוטף מעשיר את הפורום בידיעותיו. (אני יודע שהוא גם יהנה ממנו ולא ימכור אותו).
עד עכשיו שמעתי בעיקר עם טקניקס (SL7) ו-(SL-D22) שלא היו הכי נעימים לאוזן, אז הפסקתי וחזרתי למחשב.
השפיעו עלי גם דבריו של TNSILVER מאוגוסט 2014 - "ה-1229 הוא אחד הצייננג'רים הכי טובים אם לא 'הכי'. אין סיבה להחליף אותו.
וכן מדצמבר 2014 - " מי שמוכר 1229 בסוף מצטער. זו ספינת דגל של Dual, אחד הצ'יינג'רים הטובים ביותר שאי-פעם יוצרו, ומשום מה לא זוכה למספיק הערכה מקומית. אני מפציר בכם שלא למכור את ה-Dual שהוא ממילא מוצלח יותר מהפטפונים האחרים שחשפת כאן. איני משוכנע כלל וכלל ש-TD-150 במקום Dual 1229 זהו שדרוג. לדעתי ראוי היה להעניק ל-1229 קצת TLC ולנצור בחזקת המשפחה. התאפקו מלמכור. יום יבוא ותודה לי על עצה זו."
מראש החלטתי שרק חבר פעיל שתורם בפורום יקבל את הפטיפון.
אז טומי, הפטיפון שלך במידה והמלאכה קשה מידי עבורי - אבל אני יודע שתחזיק לי אצבעות שאצליח.
תודה, גלו
נערך לאחרונה על ידי galushy ב 02/05/2015 21:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
יש לי 1229.
פטיפון פנטסטי.
פטיפון פנטסטי.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
Re: עדכון
מחשבה שעלולה לגרום למלחמת עולם בשרשור:כתב:עד עכשיו שמעתי בעיקר עם טקניקס (SL7) ו-(SL-D22) שלא היו הכי נעימים לאוזן, אז הפסקתי וחזרתי למחשב....
שני נגנים (פטיפונים) שונים ביצרן\טכנולוגיית הנעה\זרוע אך עם אותה שלה, ראש ומחט זהים: עד כמה יהיה שמיע ההבדל בעת הנגינה דרך אותה הגברה?