הזמנת מכונה מחו"ל - סיכום

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #21 

LQDForce כתב: היתה לי סילביה, יש לי רוקט R58 וההבדל בקפוצ'ינו לא כזה גדול כמו שאתה חושב.
הבעיה, או יותר נכון ההבדל - כאשר אתה מוציא כוס אחרי כוס ברצף, ולכן שידרגתי למכונה עם דוד כפול.
...
תסלח לי, לא זכור לי שראיתי R58 מצולמת בפורום, חמור מאוד! :)

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #22 

AdiKid כתב:
...
...
הזמנתי לפני חצי שנה מכונה מסוג Rocket Cellini V3 PID מאותה הגב' מ- greenland snc ואכן יכול לאשש את השירות הטוב (אם כי במקרה שלי זה לקח כשבועיים עד ההגעה).

בהקשר למה שציינת, לא הבחנתי בקיומו של מפתח ברגים לכיוון לחץ החליטה. לדעתך זה נובע מכך שהדגם שהזמנתי כולל PID?

איך ניתן לדעת האם צריך לשנות את הלחץ מכנית או שלחץ נמוך מעיד על כמות קטנה מדי של קפה או דחיסה לא מספקת?
...
לדגם הזה יש אפשרות לכוון את הלחץ בעזרת מברג שטוח באמצעות בורג שנמצא ליד מיכל המים,
תחפש באינטרנט בטוח תמצא הדרכה, הלחץ הוא קבוע ונשלט עי המשאבה ולא בהכרח קשור לקפה, השינוי הוא בעיקר לפי הטעם שלך וצריך להיות באיזור ה9 בר (שים לב שיש קצת הפרד בין הלחץ המדוד בשעון הלחץ לבין הלחץ האמיתי במכונה, יש על זה כמה מאמרים באתר.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #23 

הלחץ המופק מהמשאבה הוא יחסית קבוע אבל הוא לא הלחץ שמגיע לראש וטוב שכך. אתה לא רוצה לחלוט ב 15 בר או יותר. לצורך זה קיים התקן אחרי המשאבה שנקרא OPV=Over pressure valve ותפקידו להוריד ללחץ חליטה ע"י הוצאת חלק מהמים חזרה למיכל מים או למגירת ניקוז. ה- OPV שמגיע מהחברה מכוון בדרך כלל ל 11 בר. הכיוון נעשה ע"י בורג על ה OPV שחלק מהחברות הנגישו למשתמש כדי שיוכל לשנות בקלות ובחלק מהמכונות נדרש לפתוח מכסה ולכוון. בכל מקרה לשאלתך המקורית אם יש לך מד לחץ חליטה או ידית שמחוברת למד לחץ תוכל לבדוק את הלחץ הנוכחי ולשנות בהתאם לטעמך. אם אני לא טועה לחץ גבוה יותר יתן חליטה עם קצוות מודגשים והרבה קרמה. לחץ נמוך יותר יתן יותר מנעד טעמים ופחות קרמה. הטווח המומלץ הוא בן 8.5 ל 11 בר. אני אישית כיוונתי בזמנו ל 9 בר.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #24 

ברוקט סליני הרגילה (לא אבלוציונה ) יש משאבה ויברציונית אז אני לא בטוח שכיוון ה-opv שם הוא כמו שאתם מתארים במכונה עם משאבה רציפה.

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

הוא לא ישיר כמו רוטורית אבל בדגמים החדשים ניתן לכוון את הopv מבחוץ בקלות

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #26 

shlomima כתב:הלחץ המופק מהמשאבה הוא יחסית קבוע אבל הוא לא הלחץ שמגיע לראש וטוב שכך. אתה לא רוצה לחלוט ב 15 בר או יותר. לצורך זה קיים התקן אחרי המשאבה שנקרא OPV=Over pressure valve ותפקידו להוריד ללחץ חליטה ע"י הוצאת חלק מהמים חזרה למיכל מים או למגירת ניקוז. ה- OPV שמגיע מהחברה מכוון בדרך כלל ל 11 בר. הכיוון נעשה ע"י בורג על ה OPV שחלק מהחברות הנגישו למשתמש כדי שיוכל לשנות בקלות ובחלק מהמכונות נדרש לפתוח מכסה ולכוון. בכל מקרה לשאלתך המקורית אם יש לך מד לחץ חליטה או ידית שמחוברת למד לחץ תוכל לבדוק את הלחץ הנוכחי ולשנות בהתאם לטעמך. אם אני לא טועה לחץ גבוה יותר יתן חליטה עם קצוות מודגשים והרבה קרמה. לחץ נמוך יותר יתן יותר מנעד טעמים ופחות קרמה. הטווח המומלץ הוא בן 8.5 ל 11 בר. אני אישית כיוונתי בזמנו ל 9 בר.
...
·למיטב ידיעתי - רוקט אבולוציונה מכויילת במפעל ללחץ חליטה של 9 בר ולא 11 - בשעון הלחץ בראש בד"כ זה מראה 9 וקצת שזה למעשה ההפרש מהלחץ האמיתי.

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

אצלי זה הגיע בול על 9 והרמתי קצת ל9.5

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #28 

בג'ויליה, ההפרש בין השעון ללחץ בראש הוא 0.5 באר.
משמע, אם בשעון יש 9.5 אזי בראש יש 9.
ביוניקה ההפרש הוא כמעט 2 בר (כי אני חושב שהלחץ נמדד בדוד ביוניקה ולא בראש).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #29 

מאיפה יש לכולכם מד לחץ ? אם למישהו יש אחד עם הברגה שאוכל להלוות, אשמח.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #30 

אין לי כרגע.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

שהיה לי את האוסקר קניתי מד לחץ ומתאם לידית מחנות צנרת באלוף שדה בת״א, רק חשוב לדאוג לסיליקון אוטם ועמיד לחום שלא יברח לך מים מהמתאם

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #32 

@Chura
·
יש לי שעון עם הברגה 3/8" שמתאימה לידית של מכונת קפה לדעתי ההברגה הזו סטנדרטית ותתאים לרוב המכונות.
קניתי באברהמי באזור המאה ומשהוא אם זוכר טוב.
אשמח להשאיל לך. אני מרעננה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”