אין ספק שהמסע הזה היה ארוך יותר ממה שציפיתי, בהתחלה זה היה רק דגדוג קטן ורצון לשדרג את האוסקר, שסה"כ הייתה אצלי שלושה חודשים, ונמשך בשיטוטים אינסופיים באינטרנט, או כמו שחברה שלי אומרת "בנים נורמלי רואים פורנו במחשב, ואתה כל היום מסתכל על תמונות של מכונות קפה." תאכלס, צודקת. אחר כך ננעלתי על האבולוציונה, אבל החשש מלהזמין מכונה מחו"ל עצר אותי, אז ניסיתי את מזלי בלהזמין בארץ, חודש וחצי אחרי ההזמנה המכונה שהזמנתי עדיין תקועה במכס (ולפי ידיעתי זה המצב עד היום, אגב), אז החלטתי שאני לוקח את הסיכון ומזמין את המכונה שחשקתי בה מההתחלה, וכמו שאמרתי בסוף היא הגיעה גם יותר מהר.
שחשבתי על השדרוג, חיפשתי משהו שייתן את התוצאה הכי טובה למחיר, ובעיקר חשבתי על כך שאני רוצה מכונה שתחזיק לשנים הבאות ותבטיח לי כוס קפה איכותי לזמן ארוך, נכון שהדיון על האם בהכרח מכונה יקרה יותר תיתן תוצאה טובה יותר בכוס רחוק מלהסתיים, אבל בסופו של דבר זה לא הפרמטר החשוב, בכל רמה המכונות האיכותיות ייתנו כמעט את אותה תוצאה בכוס, ובוודאות כולן ייתנו שוט אספרסו איכותי, זו החלטה רציונלית בחלקה, אבל שתדבר עם אנשים שבאמת מבינים עניין (כמו בפורום הזה בדיוק) ושהם ישאלו אותך למה דווקא את זאתי, תגלה שההחלטה נופלת גם על מידה רבה של רגש ורציונל של ילד ש'רוצה דווקא את זה, כי ככה'.
אז הרציונל הבין שעם פרשורסטאט של סיראי שנותן אחלה יציבות של טמפרטורה ויכול להחזיק הרבה זמן, משאבה רוטורית שאפשר לכוון את הלחץ שלה בקלות, ראש e61 מסחרי, שני שעוני לחץ ואפשרות לחיבור ישיר וגם מיכל אפשר להיות רגוע שהקפה יהיה איכותי וישאר ככה לאורך זמן, והילד הקטן שאמר לי "יאללה יא נקבה תזמין כבר" והלכתי לעשות קניות.
אני אשבח מאוד לטובה את האתר שהזמנתי ממנו, שנקרא la dolce vita italiana שמצאתי בשיטוט אקראי באיביי תחת השם greenland snc, שלא רק ענו לי הרבה יותר מהר ובצורה הרבה יותר מקיפה ונחמדה מכל חנויות הקפה ששלחתי להם מייל, גם נתנו לי מחיר אחלה, גם שלחו לי את החבילה הכי מהר שהם יכלו, וגם דאגו לצלם ולשלוח לי תמונות של איך שהם עטפו את המכונה, על מנת שאוודא שאף אחד לא נגע והתעסק בה בדרך לארץ. ביום שישי בצהריים הזמנתי, ביום שני היא כבר יצאה, וביום רביעי בשבוע שלאחר מכן היא כבר הייתה אצלי על השיש, אני ממליץ עליהם באמת בחום רב.
המכונה כמובן הגיעה על משטח, ארוזה בשני קרטונים, נעטפה בקלקר ושחתה בעוד קוביות קלקר שכיסו כמעט את כל הקופסא (כמעט זרקתי את הצינור ניקוז וחיבור למים מרוב שהיה שם קוביות קלקר) והמכונה עצמה הגיעה עטופה גם בבד שחור עם הלוגו של רוקט, מעל הכל יש עוד ארגז שמגיע עם דיסק (גרוע, אבל זאת המחשבה שנחשבת), ספר (יפה ומעוצב, אבל גרוע ולא מעודכן עוד מהדגמים הקודמים), שני ידיות חליטה, מברשת לניקוי, מגבת של רוקט וסלסה עיוורת, תענוג לפתוח חבילה כזאת.
מחליף את התקע האירופאי לישראלי, מדליק את המכונה, ממלא את הדוד, ובינתיים מתפעל מהיופי, באמת שזו מכונה שכיף לשים על השיש, היא נראית טוב עם השעונים השחורים והקצוות המעוגלים שלה, והיא בהחלט משדרגת את השיש.
אחרי עשר דקות יש כבר עליה של לחץ לאיזור של ה1 באר בדוד, ואחרי רבע שעה הראש כבר חם. נתתי לה עוד קצת להתחמם, כיילתי קצת עם המטחנה, והתחלתי להזרים שוטים.
דבר ראשון שאני חייב לציין, הוא שהמשאבה הרבה יותר שקטה, מין הסתם מוויברציונית, אבל גם הרבה יותר ממה שציפיתי, היא שקטה כמעט כמו כל מכונה מסחרית שאי פעם עבדתי עליה, ומחלקן בטוח יותר.
ידיות החליטה של רוקט מצויינות, יפות, אלגנטיות והמשקל הרב שלהן הפתיע אותי לטובה, הן מרגישות טוב ביד וכיף לעבוד איתן, עם המכונה הזמנתי גם בוטומולס של רוקט, אבל המשקל הנוסף של הידיות הרגילות שלהן, באופן אישי, עושה לי את זה יותר, אז כרגע אני עובד בעיקר עם הרגילות.
אחרי כיול גם עם הנייקד בשביל לראות שהכל יוצא כמו שצריך (אני עובד עם סינגלים ולא דאבלים לרוב), השוטים התחילו לצאת מדהימים, העוגה בסוף יוצאת בדיוק במידה ובחתיכה אחת יפה, והאספרסו טעים, עם קרמה עבה ובטמפרטורה הנכונה, בדיוק בטעם שאני מכיר ואוהב מהדלה קורטה שאני עובד עליה בעבודה.
גם הסטימר וגם צינור המים החמים מגיעים עם בידוד, ככה שאפשר לגעת בהם בלי שום בעיה, הסטימר הוא עם שתי חורים, בהתחלה קצת חששתי בגללו, אני כבר רגיל להקציף הרבה שנים עם 4 חורים ועם קצוות של סטימר רזים יותר ופחדתי שלא אהיה רגיל לעבוד איתו, אבל כבר בהקצפה הראשונה הבנתי שאין לי מה לדאוג, והצלחתי לשלוט על ההקצפה בקלות, הוא לא היה חזק מידי אלא בדיוק במידה שצריך על מנת להצליח להקציף וגם להגיע לטמפרטורה טובה לשתייה ולא להרתיח את החלב למוות בדרך.
הכיוון של לחץ החליטה מאוד קל ומתבצע פשוט ע"י סיבוב של אום בעזרת מפתח ברגים שנמצא מתחת למכונה, רק להחליק את מפתח הברגים, לסובב קצת ונגמר הסיפור.
בהתחלה נלחצתי קצת כיוון שמד הלחץ לא ירד לאפס אחרי שהורדתי שוט, אבל גם מהפורום, גם מאנשי מקצוע בעבודה וגם החברה בחנות שממנה שקניתי את המכונה (שהיו ממש אחלה ושאלו טכנאים של רוקט) אמרו לי כולם שזה בסדר וזה משהו נורמלי שקורה.
אם הייתי צריך להצביע על חסרונות אז אין ספק שהמרחק בין צינור המים החמים לידית החליטה של הראש הם קצרים, אפשר להזיז את צינורית המים החמים ככה שהיא לא תפריע, אבל המרחק שם עדיין קטן, למרות שאם אתה רוצה מכונה קומפקטית שתכיל הכל וגם תכנס לשיש שלך במטבח, תצטרך להתפשר איפשהו.
בנוסף חבל לי גם על הפלסטיק שהם מביאים על מנת לתחום את מגש הכוסות, שעלה בבית הדיון האם להשאיר אותו או לזרוק אותו, חבל שהם לא מביאים גם לדגמים האלה את הרייל שעשוי מברזל, על מנת לתת את הפיניש שהיה משלים את המכונה לחלוטין.
מבחינה טכנית אני חושב שהדבר היחיד שיכול באמת לשדרג את המכונה זה עם היא הייתה מגיעה גם עם דוד שעשוי מפלדת אל חלד, דבר שלפחות לדעתי היה גורם לה להיות מכונה שעושה וי על כל הרשימה הטכנית.
אין ספק שלא עבר זמן רב, ויש לנו עוד דרך לעבור ביחד ולהכיר אחד את השניה טוב יותר, אבל כרגע אני בהחלט מרוצה ושלם מהקניה שלי, מא' ועד ת', ואני מקווה שזה גם ישאר ככה.
לגבי עלויות הקניה, המכונה יצאה 1374 יורו כולל משלוח וידית בוטומלס, המיסים יצאו בערך 1600 שח כולל הכל, ככה שיצאתי בסביבות ה7600 שקל כולל הכל, שזה זול ב1500 שקל ממה שאפשר להביא בארץ, ואחרי הקלות שהבנתי שבה אפשר להזמין מכונה מחו"ל, אני בהחלט ממליץ לכולם לעשות את הצעד הזה ולא להכנע למחירים בארץ.
ולמי שדילג על כל מה שרשמתי, הנה עוד תמונות:
[img2=314x314]http://i61.tinypic.com/2e5s5fq.jpg[/img2]