לא מרוצה מטלויזיה lg55 lb659y
רכשתי השבוע טלויזיה ואני לא מרוצה מאיכות התמונה.
אני עדין לא מטוח האם זה בגלל איכות הממיר של יס מקס טוטאל או בגלל שלא הגדרתי את הגדרות התמונה בטלויזיה.
כשאני מדפדף בין ערוצי הטלויזיה התפריט רושם לי שרואים כרגע 50hrz האם ניתן לשנות זאת בדרך כלשהיא?
הרי הטלויזיה הזאת מסוגלת לתת תמונה עד 500hrz.
והאם יש לכם המלצות לגבי הגדרות ראשוניות לטלויזיה או לממיר כדי לשפר את האיכות?
אני מחובר כרגע בין הממיר לטלויזיה דרך כבל hd ומהטלויזיה לרסיבר דרך כבל אופטי לשמיעה יותר איכותית מה דעתכם?
תודה חן
אני עדין לא מטוח האם זה בגלל איכות הממיר של יס מקס טוטאל או בגלל שלא הגדרתי את הגדרות התמונה בטלויזיה.
כשאני מדפדף בין ערוצי הטלויזיה התפריט רושם לי שרואים כרגע 50hrz האם ניתן לשנות זאת בדרך כלשהיא?
הרי הטלויזיה הזאת מסוגלת לתת תמונה עד 500hrz.
והאם יש לכם המלצות לגבי הגדרות ראשוניות לטלויזיה או לממיר כדי לשפר את האיכות?
אני מחובר כרגע בין הממיר לטלויזיה דרך כבל hd ומהטלויזיה לרסיבר דרך כבל אופטי לשמיעה יותר איכותית מה דעתכם?
תודה חן
50HZ זה התדר הסטנדרטי בארץ, זה תקין לחלוטין. מה שאתה מדבר עליו הוא אפקט שהמסך אמור להוסיף בכדי "להחליק" יותר את התנועה שרואים. כל יצרן קורא לזה אחרת, כאשר בדר"כ מסך חדש מפעיל את זה כברירת מחדל.כשאני מדפדף בין ערוצי הטלויזיה התפריט רושם לי שרואים כרגע 50hrz האם ניתן לשנות זאת בדרך כלשהיא?
הרי הטלויזיה הזאת מסוגלת לתת תמונה עד 500hrz....
גם וגם. אם אתה רוצה לראות מה המקסימום שהמסך מסוגל לעשות אתה זקוק למקור כמה שיותר איכותי כמו Blu ray וכדומה. האם יש לך סטרימר על מנת לבדוק? בנוסף, קח בחשבון ששידורי הטלוויזיה (גם ב HD) הם לא הכי הכי.בגלל איכות הממיר של יס מקס טוטאל או בגלל שלא הגדרתי את הגדרות התמונה בטלויזיה....
בדר"כ מומלץ לכבות את כל "המשפרי תמונה" שדלוקים כברירית מחדל. בנוסף, להוריד את ה Sharpness (זה תמיד מכוון גבוה מדי), ולבחור אולי מצב Cinema או משהו דומה שיותר ניטרלי משאר המצבים.והאם יש לכם המלצות לגבי הגדרות ראשוניות לטלויזיה או לממיר כדי לשפר את האיכות?...
ברור שלא, אתה יכול לרכוש נגן Blu ray שזה אותו הדבר כמו DVD רק לסרטי HD. העניין אינו נפוץ והרוב פשוט קונים סטרימר כזה או אחר ושמים את התוכן באחסון חיצוני כלשהו. יכול להיות גם שיש לך סטרימר בנוי בטלוויזיה עצמה ואתה יכול להזרים תוכן באלחוטי או דרך הרשת.אבל האם חייב סטרימר על מנת לראות Blu ray ?...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לומר לך את האמת, למסך הזה (ובכלל במסכי LG מהתקופה האחרונה) בדרך כלל מספיק לקבוע מצב תמונה על מצב "מומחה" (1 או 2, זה לא משנה), או מצב "סרט". אלו המצבים שמביאים למצב די מכוייל מבלי להיכנס לכיול עם פאטרנים וכו'.
לאיזה מקור וידאו אתה רוצה לכייל?
בהנחה שאתה מחובר לתכן HD,
קצת יותר פירוט שאתה יכול לכוון על אחד ממצבי המומחה: (מומלץ להכין מצב מומחה 1 לצפייה ביום ומצב מומחה 2 למצב צפייה בחושך, כאשר הכיול בהם זהה לחלוטין למעט הבדל בעצמת התאורה האחורית ואולי טיפונת הבדל בבהירות.)
עצמת תאורה: אני אוהב תמונה שלא כואבת בעיניים לאורך זמן. לכן, כיילתי 60 לצפייה ביום במומחה 1 ו- 40 לצפייה בחושך במצב מומחה 2. תרגיש חופשי לקבוע מה שבא לך, זה סה"כ קובע כמה חזק המסך מפעיל את תאורת הלד האחורית. לא הייתי מעלה מעל ל- 20 בהתאמה לכל ערך, סתם מוגזם ומציק בעיניים (כלומר 80 ו- 60 בהתאמה)
ניגודיות: סביב ה- 90-92
בהירות: תלוי בתכן. נע בדרך כלל בין 50-55.
צבע: אין צורך לגעת, 50 זה בסדר.
חדות: אצלי מצאתי שסביב ה- 10 זה בסדר גמור - לא מטשטש ולא מוסיף ארטיפקטים ושוליים מלאכותיים.
אפשרויות מומחה:
טמפ' צבע: חם2 (אם זה אדום לך מידי, גם חם1 זה אחלה. בכל מקרה צריך להתרגל לזה בהתחלה)
גאמא: 2.2
מרחב צבע: לתכני HD מומלץ לקבוע על BT709, אבל אפשרי גם "רחב". בכל מקרה, תתקשה לראות הבדלים בעין.
אפשרויות תמונה:
ניגודיות דינאמית: כבוי (אפשרי גם "נמוך", אך מעבר לזה זה כבר הורס ומאבדים פרטים בתמונה)
רמת שחור: לשדורי כבלים וכו': "נמוך". עבור מחשב ו/או פלייסטיישן וכו' שמוציאים אות RGB מלא 0-255 צריך "גבוה".
קולנוע אמיתי: מופעל (ייתכן שההגדרה הזו נמצאת תחת אפשרויות מומחה בכלל, לא זוכר כרגע, אני לא מול מסך.)
TruMotion: הגדרה טריקית וסובייקטיבית לחלוטין. לצערי במסך שלי לפחות (60LA621Y) יש למנגנון החלקה בעיות רציניות להחליק תמונה בצורה טובה כאשר יש כתוביות לוידאו. הכתוביות שכל רגע מופיעות ונעלמות מבלבלות את המנגנון שמנסה להבין איך הן קשורות לפריימים לפני ואחרי, שכן הן פשוט מופיעות לפתע, נשארות סטטיות לכמה שניות ונעלמות. העובדה הזו גורמת למסך להכנס לגמגמום בתמונה וחדי עין (כמוני למשל) מרגישים מעין תקיעות מעצבנות.
בכל אופן - ממליץ לנסות את ההגדרה הזו:
DeJudder: 3
DeBlur: 10
אם לא אוהבים את התצואה פשוט לכבות, לגיטימי לגמרי.
לאיזה מקור וידאו אתה רוצה לכייל?
בהנחה שאתה מחובר לתכן HD,
קצת יותר פירוט שאתה יכול לכוון על אחד ממצבי המומחה: (מומלץ להכין מצב מומחה 1 לצפייה ביום ומצב מומחה 2 למצב צפייה בחושך, כאשר הכיול בהם זהה לחלוטין למעט הבדל בעצמת התאורה האחורית ואולי טיפונת הבדל בבהירות.)
עצמת תאורה: אני אוהב תמונה שלא כואבת בעיניים לאורך זמן. לכן, כיילתי 60 לצפייה ביום במומחה 1 ו- 40 לצפייה בחושך במצב מומחה 2. תרגיש חופשי לקבוע מה שבא לך, זה סה"כ קובע כמה חזק המסך מפעיל את תאורת הלד האחורית. לא הייתי מעלה מעל ל- 20 בהתאמה לכל ערך, סתם מוגזם ומציק בעיניים (כלומר 80 ו- 60 בהתאמה)
ניגודיות: סביב ה- 90-92
בהירות: תלוי בתכן. נע בדרך כלל בין 50-55.
צבע: אין צורך לגעת, 50 זה בסדר.
חדות: אצלי מצאתי שסביב ה- 10 זה בסדר גמור - לא מטשטש ולא מוסיף ארטיפקטים ושוליים מלאכותיים.
אפשרויות מומחה:
טמפ' צבע: חם2 (אם זה אדום לך מידי, גם חם1 זה אחלה. בכל מקרה צריך להתרגל לזה בהתחלה)
גאמא: 2.2
מרחב צבע: לתכני HD מומלץ לקבוע על BT709, אבל אפשרי גם "רחב". בכל מקרה, תתקשה לראות הבדלים בעין.
אפשרויות תמונה:
ניגודיות דינאמית: כבוי (אפשרי גם "נמוך", אך מעבר לזה זה כבר הורס ומאבדים פרטים בתמונה)
רמת שחור: לשדורי כבלים וכו': "נמוך". עבור מחשב ו/או פלייסטיישן וכו' שמוציאים אות RGB מלא 0-255 צריך "גבוה".
קולנוע אמיתי: מופעל (ייתכן שההגדרה הזו נמצאת תחת אפשרויות מומחה בכלל, לא זוכר כרגע, אני לא מול מסך.)
TruMotion: הגדרה טריקית וסובייקטיבית לחלוטין. לצערי במסך שלי לפחות (60LA621Y) יש למנגנון החלקה בעיות רציניות להחליק תמונה בצורה טובה כאשר יש כתוביות לוידאו. הכתוביות שכל רגע מופיעות ונעלמות מבלבלות את המנגנון שמנסה להבין איך הן קשורות לפריימים לפני ואחרי, שכן הן פשוט מופיעות לפתע, נשארות סטטיות לכמה שניות ונעלמות. העובדה הזו גורמת למסך להכנס לגמגמום בתמונה וחדי עין (כמוני למשל) מרגישים מעין תקיעות מעצבנות.
בכל אופן - ממליץ לנסות את ההגדרה הזו:
DeJudder: 3
DeBlur: 10
אם לא אוהבים את התצואה פשוט לכבות, לגיטימי לגמרי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".