סטרימר או OPPO החדש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
רכשתי טלוויזית LCD שאני אמור לקבל עוד כשבוע.
יש לי במחשב כרגע עשרות של סרטים ב720p שהורדתי.
אני לפני רכישת נגן DVD איכותי לא בשביל הHD כי הבנתי שעדיין אין.
אז השאלה שלי היא האם כדאי פשוט לחבר את המחשב למסך דרך DVI ל HDMI?
או לקנות סטרימר שלא כל כך הבנתי מה ההבדל בינו לבין מה שהמחשב עושה לפי המאמר.
ובקשר לOPPO האם הוא מסוגל לקרוא סרטי HD צרובים שמקודדים ב720p או
שהוא ק עושה UPSCALE לסרטי DVD רגילים?
והאם הוא תומך בכתוביות בעברית?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

ה-OPPO לא יקרא 720P והוא תומך בכיתוביות עברית

אם כדאי לך סטרימר או לא זה תלוי בקידוד של סירטי ה-720P, אם הם H264 אז רק מחשב, ישנם כמובן שיקולים נוספים של יופי, נוחות וכו

jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מה זאת אומרת אם הם X264 ?
רובם כן אבל יש כאלה שהם XVID .

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

בימים אלו אין עדיין מזרים מדיה - סטרימר שנמכר מסחרית שתומך בפורמט X/H264
כל שאר הפורמטים הנפוצים ב-HD נתמכים.
ליאור

jepe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הבנתי,אז בינתיים כדאי להישאר עם החיבור למחשב.
עכשיו יש לי שאלה בקשר לזה האם כבל של HDMI ל DVI באורך של 10 מטר
מוריד מהאיכות שידור\צפייה?
האם צריך לקרב את המחשב יותר לטלוויזיה?
ואיזה חברה מומלצת חוץ ממונסטר כי המחיר של הכבלים שלה מטורפים?

נ.ב.
מצטער שלא רשמתי את זה בהודעה הראשונה כי שכחתי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

אם תצליח לקבל תמונה עם כבל 10מ' של DVI, ללא הפרעות (נצנצים ירוקים) אז אתה בסדר, לא איבדת איכות שידור.

מצד שני, בד"כ צריך כבל לא זול בכדי לאפשר כזה מרחק.

מהניסיון שלי, מרבית הכבלים בשוק במרחק הזה פשוט לא עובדים (בד"כ רק כבלים מאוד יקרים יעבדו)...

אני הצלחתי להגיע גם ל-17מ' אבל רק עם שני כבלים של 8 מ' ו-EXTENDER (חשמלי).

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

שאלה שלא הצלחתי למצוא לה מענה מוחלט במדריך לחיבורי וידאו:
האם ניתן להעביר תכני HD על גבי כבל VGA?
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46372
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #8 

דודיפלצת,
כן.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #9 

ziv_r כתב:דודיפלצת,
כן.
...
תודה :D

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

זיו ,
ברצוני לחדד את הנקודה הזו כי זה מאוד חשוב לי : האם האיכות של העברת תוכן HD היא שוות ערך ב-VGA TO VGA בהשוואת ל-DVI \HDMI ?

לי זה נשמע מוזר קצת . זה אומר שבמחשבים אין בכלל צורך ליציאת DVI כי ה-VGA יוכל להעביר את המידע באותה האיכות ...

האם זה נכון ?

ושאלה שמסכמת את העיניין : האם חיבור LAPTOP בחיבור VGA ל-VGA של הטלויזיה ( כניסת PC זה נקרא בטלויזיה שלי) הוא שווה ערך מבחינת איכות תכני HD לחיבור יציאת DVI של מחשב ל-HDMI של הטלויזיה ?

תודה !

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46372
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #11 

בקצרה, VGA זה אנלוגי, DVI דיגיטלי.
מאמר מצויין שיחדד הכל:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=824

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #12 

jepe כתב:הבנתי,אז בינתיים כדאי להישאר עם החיבור למחשב.
עכשיו יש לי שאלה בקשר לזה האם כבל של HDMI ל DVI באורך של 10 מטר
מוריד מהאיכות שידור\צפייה?
האם צריך לקרב את המחשב יותר לטלוויזיה?
ואיזה חברה מומלצת חוץ ממונסטר כי המחיר של הכבלים שלה מטורפים?

נ.ב.
מצטער שלא רשמתי את זה בהודעה הראשונה כי שכחתי.
...
אני משתמש בכבל DVI/HDMI הזה באורך 15 מ. לחיבור מחשב למקרן 720. התמונה מצויינת ללא הפרעות.
http://www.mycableshop.com/itemdesc~pro ... 1%2D50.htm
המחיר לא בשמיים.
Enjoy the Silence

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

זיו ,

כולם יודעים ש-VGA זה אנלוגי ו-DVI זה דיגיטלי אבל השאלה ששאלתי לא נענתה :

האם חיבור VGA TO VGA ( נגיד מלפטופ לכניסת VGA של הטלויזיה) איכותי באותה מידה כמו החיבור בין DVI של DESKTOP PC לבין כניסת HDMI של מסך ה-LCD/PLASMA כשהתוכן שמועבר הוא תוכן HD ?

אני חושב שזו שאלה חשובה מאוד , מאוד מהסיבה הפשוטה שאם התשובה היא "כן" אז אנשים יוכלו להוסיף 1000 שח ל-MEDIA STREAMER הטוב ביותר שקיים בשוק ולקנות בזה לפטופ שיהיה גם קטן , גם יפה , גם שימושי הרבה , הרבה , הרבה יותר וגם שתומך בכל הפורמטים ה-HD הקיימים בשוק , בניגוד ל-MEDIA STREAMER שהוא יודע לתמוך רק בחלק ( קטן) של הפורמטים הקיימים .

ועוד שאלה : האם קיימים לפטופים בעלי יציאת DVI ומה המחיר הכי זול במוצרים האלה , אם יש ?

תודה !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

Hagi,

שאלה קשה. התשובה היא שיש הבדל, אבל מול מחשב טוב ואיכותי, ההבדל יהיה מינורי. במקרים מסויימים דווקא VGA מקבל יתרון (בגלל שהוא מתוכנן לעבוד ברזולוציות רבות ודווקא DVI מתקשה עם רזולוציות לא שגרתיות).

מצד שני, כולם נמשכים בעצם לרעיון מאחורי חיבור דיגיטלי והמנעות ככל הניתן מאיבודים ומרעש שהוא חלק בלתי נפרד מהתחום האנלוגי.

אני עבדתי זמן רב ב-RGBHV (עם 5 כבלים איכותיים ומאוזנים מאוד) ובמעבר ל-DVI דווקא הרגשתי בחיסרון. מצד שני, העולם מתקדם והכל עובר לדיגיטלי... בסופו של דבר, ככל שנוריד בתחום הרעש ובתחום בעיות הדגימה, כך נשתפר.

להגיד שההבדל הוא שמיים וארץ, זה ממש לא יהיה נכון. השיפור המירבי שראיתי בתחום הזה הייתי מדרג אותו בסביבות 5% לכל היותר...

לגבי שימוש במחשב כתחליף ל-STREAMER. אני לא רואה את זה כמצב "או-או". לדעתי זה תחום רחב ויש מקום להמון סוגי מכשירים. אם HTPC מתאים לך יותר מסטירמר, אז למה לא?

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

לגבי הכבל ואורכו :
אני נסיתי להעביר כבל 15 מטר מיציאת ה-DVI של המחשב ועד הטלויזיה ( HDMI) ונתקלתי בבעיות הבאות :
1.למרות שהכבל היה מסוכך היטב , ב-1080 היו מלא נקודות ירוקות של רעש על המסך , דבר שלא איפשר צפיה בשום צורה . נסיתי אותו חיבור עם כבל של 3 מטר בלבד ( קירבתי את המחשב ל-TV) והאיכות היתה מושלמת , כלומר האורך משפיעה לרעה לפי הנסיון שלי .
השתמשתי בכבל מחברת SOFTEC שעלה 450שח .

2.הכבל הזה , במיוחד המסוכך הוא כבל גדול מאוד ובולט לעין . לא לדבר על כך שהוא מסוכן ואם אתה נתקל בו מבלי לשים לב זה לא יהיה נעים .

סיכום : כבל באורך כזה לא רק שהוא לא איכותי מנסיוני אלא גם מכוער . אחרי שתפרוס אותה פעמיים בין המחשב לטלויזיה תמצא את עצמך מחפש פתרונות אחרים .
זה בדיוק המצב שאני נמצא בו עכשיו .

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

השיקול שלי

שליחה #16 

עופר ,
תודה רבה על התשובה . היה לי מאוד חשוב לשמוע מבעל נסיון רחב מאוד כמוך את דעתו על איכות התמונה בין החיבור האנלוגי והדיגיטלי שציינתי .
אני חושב שכל אחד שיש לו מסך מחשב LCD איכותי ובעל כניסה VGA וגם DVI יכול לראות את כל מה שפירטת כאן בעצמו : אין הבדל של ממש בתמונה אם משתמשים בחיבור VGA TO VGA או DVI TO DVI . אם יש הבדל שכזה , אני אישית לא יכולתי להבחין בעין .

לגבי בחירת הנגן בהשואה ל-LAPTOP . אני שוב , מסתכל על איזו תמורה אני מקבל על המחיר שאני משלם .
ב-3000 שח אני יכול לקנות STREAMER מצויין שידע לקרוא הכל חוץ מקבצי X264 \H264 , MKV ולא יתמוך בכתוביות עברית בפורמטים שהוא תומך .
המכשיר מעוצב יפה , יושב נפלא בסלון או בכל מקום אחר , אבל השימוש בו יהיה חלקי אך ורק לצרכי מדיה , כלומר לא כל המדיה , אלא המדיה שהוא תומך בלבד .

מצד שני : ב-4000 שח אני יכול לקנות לפטופ בעל יציאת VGA ( אולי גם DVI - אני עדיין בחיפושים ) שיאפשר את הדברים הבאים :
1.להציג דרכו כל מדיה HD , הכל , ממש הכל ( יהיה מצויד עם מעבד אינטל E5*** או E6***) . גם אם לא אוכל להציג מדיה מסוג H264 הוא יתמוך בהרבה יותר פורמטים מה-MEDIA STREAMER .
2.אוכל להדביק כתוביות דרך הנגן ללא שום בעיה .
3.המכשיר הזה יוכל לשמש אותי לדברים נוספים בזמן שאני לא רואה טלויזיה כגון גלישה באינטרנט , עבודה שוטפת במחשב , הורדות מהאינטרנט וכו) .

לא יודע איך אתם רואים את ההשואה הזו אבל אני רואה שעבור 1000 שח נוספים אני מקבל את המכשיר שיודע להתעסק עם יותר פורמטים ויידע לשרת אותי גם אחרי שאני אכבה את הטלויזיה . אני רואה את זה כעסקה הרבה יותר משתלמת מאשר קניית נגן בלבד ב-3000 שח .

אם מחיר נגן כזה היה 1000 שח , כולל דיסק קשיח , סביר להניח שהיתי רוכש נגן ולא לפטופ , אבל זה לא המצב .
oferlaor כתב:Hagi,

שאלה קשה. התשובה היא שיש הבדל, אבל מול מחשב טוב ואיכותי, ההבדל יהיה מינורי. במקרים מסויימים דווקא VGA מקבל יתרון (בגלל שהוא מתוכנן לעבוד ברזולוציות רבות ודווקא DVI מתקשה עם רזולוציות לא שגרתיות).

מצד שני, כולם נמשכים בעצם לרעיון מאחורי חיבור דיגיטלי והמנעות ככל הניתן מאיבודים ומרעש שהוא חלק בלתי נפרד מהתחום האנלוגי.

אני עבדתי זמן רב ב-RGBHV (עם 5 כבלים איכותיים ומאוזנים מאוד) ובמעבר ל-DVI דווקא הרגשתי בחיסרון. מצד שני, העולם מתקדם והכל עובר לדיגיטלי... בסופו של דבר, ככל שנוריד בתחום הרעש ובתחום בעיות הדגימה, כך נשתפר.

להגיד שההבדל הוא שמיים וארץ, זה ממש לא יהיה נכון. השיפור המירבי שראיתי בתחום הזה הייתי מדרג אותו בסביבות 5% לכל היותר...

לגבי שימוש במחשב כתחליף ל-STREAMER. אני לא רואה את זה כמצב "או-או". לדעתי זה תחום רחב ויש מקום להמון סוגי מכשירים. אם HTPC מתאים לך יותר מסטירמר, אז למה לא?
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

לא בטוח אבל ישנם עוד דברים

שליחה #17 

hagi,
אני בהתלבטות דומה לשלך
אבל,
לדעתי צריך מחשב די חזק
יציאה אופטית לסאונד
שלט
הכל יחד מאוד מייקר

אני חושב ללכת על סטרימר ולמצוא לו שימוש עתידי כאשר תהיה בעיית הצגת HD למיניהם.
למשל, להפוך אותו לכונן המכיל את כל הדיסקים שלי באיכות גבוהה ולא מקומפרסים
או אלבום תמונות גדול מאוד
ככה לפחות יהיה לו שימוש.
לא יודע על איזה סטימר חשבת, קח בחשבון שהTVIX 4000 יעלה 1750 (ללא HDD)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

אני תמיד טוען שיש אנשים שעדיף להם HTPC ויש כאלה שמתאים להם יותר סטרימר.

המכשירים הללו לא ממש מתחרים.

אם היו EXTENDERS ראויים, אז כולנו היינו משתמשים בהם ולא ב-STREAMERS...

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

sam ,
בדיוק עכשיו מדפדף בין הלפטופים ב-ZAP ואני חושב שגם לפטופ בינוני מינוס , כלומר משהו שעלותו בסביבות 3500 שח יידע לנגן יותר פורמטים מאשר ה-TIVX4000 .
נכון , ה-TIVX4000 יעלה 1750 שח ללא HD , כלומר 2500 שח עם HD ובתמורה לזה תקבל נגן חתיך שמנגן חלק מצומצם של מדיות . זהו , בזה סיכמתי את כל מה שאתה יכול לעשות איתו .

ב-LAPTOP , שהוא יכול להיות גם חתיכי , אתה יכול לעשות כל מה שציינתי מעלה + גלישה אלחוטית + שימוש לתוכנות + משחקים על מסך ה-LCD + ניידות למקומות אחרים + הרבה דברים אחרים . הכל בתוספת של אם לא 1000 שח , אז 1500 שח . לדעתי זה שווה בריבוע .

אתה הזכרת בהודעה שלך את נושא התמונות שאתה תרצה לאחסן ב-TIVX כשימוש מישני . אז גם פה זה לא מדוייק . ב-TIVX תוכל להשתמש להצגת תמונות אך ורק אם התמונות בפורמט סטנדרטי כגון JPG .
מה תעשה למשל אם יש לך 25000 תמונות משפחתיות כמו שלי יש בפורמט RAW ? דרך לפטופ תוכל להציג אותן ללא שום בעיה . ב-TIVX4000 או כל STREAMER אחר , אתה לא תוכל להציג בכלל .

כל עוד הנגנים של היום לא נותנים פתרון מושלם עבור כל הפורמטים של HD , אין שום יתרון בקנייה מכשיר שכזה . העלות הגבוה מאוד בודאי שלא מצדיקה את זה .
לשלם 2500 שח ושלא יהיה מסוגל לראות סרטים בפורמט X264 שהוא היום הפורמט הנפוץ ביותר של HD ?!?!?!?! לא אצלי !!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

hagi,

אני רוצה לראות לפטופ בעלות 3500 ש"ח שיודע לנגן H264 כראוי...

המחשב הראשי שלי מגמגם עם זה... והוא עולה הרבה יותר...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”