שאלות בנוגע HifiMan HE-500

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
DanMaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
ברשותי כרגע אוזניות Sennheiser HD 598 ו- Nuforce uDac-2 ומתכנן לרכוש בקרוב אוזניות Hifiman HE-500. השימוש העיקרי שלי בהן הוא למטרות מוזיקה בעבודה (גם ה598 פתוחות ואני שומע בווליום שלא מפריע לאנשים אחרים, גם ככה רועש בOpen Space והמוזיקה חוסמת את הרעש בדיוק) שם אני משתמש בuDac, ובבית בעיקר למשחקים כשהן מחוברות למגבר של Yamaha (אליו אגב מחוברים רמקולים של Canton לצורכי מוזיקה).

משיטוטים ברשת הבנתי שאלו אוזניות כבדות ביותר ממובן אחד - פרט למשקל הפיזי נאמר שהן צריכות ציוד חזק על מנת להפיק את המירב מהן. אני מניח שלמגבר הביתי לא תהיה בעיה "להניע" אותן, אבל אני לא בטוח בנוגע לDAC.

השאלות שלי היא הן:
בהנחה ועוצמת השמע מעניינת אותי פחות מההפרדה והניקיון של הצליל, האם הNuforce יספיק?
האם לדעתכם, בהינתן אותו DAC, יהיה הבדל משמעותי באיכות השמע בין הSennheiser שלי לבין הHifiman?
והאם יש לכם המלצות לאוזניות אחרות באזור ה$500 שיכולות להיות חלופה טובה לHifiman? (משלוח לארץ לא רלוונטי, יש לי קרובים שחוזרים בקרוב) סוגי המוזיקה שאני שומע נעים בין פרוג של שנות ה70 למטאל כבד.

תודה מראש :)

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

אתה מוזמן לבוא לבקר אצלי, ולהביא את הנופורס איתך, דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין.
נערך לאחרונה על ידי Deicide ב 30/04/2015 18:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

רעיון גרוע, סליחה על הבוטות.

נתחיל מזה שכשאתה שומע עם אוזניות פתוחות בסביבה רועשת אלא אם כן אתה מאזין ממש בווליום מחריש אוזניים, ברור לך שאתה פשוט מאבד טווח דינאמי (הבדל ביכולת להבחין בהדבדל בין הצליל החזק ביותר לחלש ביותר בעת ובעונה אחת) מהמוזיקה כן? בגלל זה אני לא רואה טעם בלהשקיע כסף רציני באוזניות היי-אנד פתוחות במצב כזה.

מעבר לכך ספציפית לגבי הHE500 הרי שאתה מניח בצדק שהמגברון של הנופורס קטן עליהן בכמה מידות ולכן אתה תהיה מוגבל בווליום וכנגזרת של זה בטווח הדינאמי שהאוזניות יכולות להפיק, עוד לפני שאתה משקלל את השפעת הרעשים הסביביתיים. מה שנקרא, נזק מצטבר. עניין המשקל זה משהו סובייקטיבי, אבל מה שכן אפשר לומר זה שהמעבר בשימוש ממושך בין הHD598 לHE500 יהיה דרסטי.

מבחינת חלופה, אם אתה רוצה להנות מיתרון של תיבה פתוחה יחסית לאוזניות סגורות-אטומות, הרי שיש את האופציה של אוזניות חצי-פתוחות.
אישית יש לי את הביירדינמיק T90, אשר מסווגות כפתוחות אבל הן בעצם חצי-פתוחות כמו הDT880. הן יחסית בהירות לHD598, כלומר יש טרבל מוקצן יותר, אבל מכל בחינה אפשרית מדובר על שדרוג משמעותי, ואני אומר זאת לאחר שהיו לי את הHD558 (שמצויינות כשלעצמן) וניסיתי את המוד (ההפיך) שכביכול מביא, או מאוד מקרב אותן, לרמה של ה598. הביירדינמיק כמובן גם הרבה יותר קלות, על הראש ועל האלקטרוניקה. למרות שלא בטוח שהשילוב עם הנופורס הזה יהיה אופטימלי מבחינת סינרגיה.

DanMaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התגובה המפורטת, אין לי בעיה עם בוטות, אני עדיין במצב של מחקר ועם ראש פתוח לגמרי.

עשיתי עוד קצת חושבים וגם חפרתי קצת בHead-Fi והגעתי למסקנה, כמו שאמרת, שHE500 זה רעיון גרוע.

התחלתי להסתכל גם לכיוון של הHD 700 של סנהייזר, מצאתי אותם במחיר זהה זהה לביירדינמיק שהצעת וגם מצאתי כמה השוואות ביניהם; אני אמשיך לנבור ולחפור.
האם אתה מכיר דגמים נוספים בטווח המחירים הזה שיכולים לבוא כאופציה?

שוב תודה :)

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #5 

אני לא רואה טעם להשקיע כזה סכום עם הציוד שיש לך כרגע, אלא אם יש כוונה בעתיד הקרוב לצרף מגבר ו DAC ראויים (מינימום ברמה של O2+ODAC או MAGNI+MODI)

הייתי הולך על Fidelio L1 שיש במאסדרופ עכשיו במחיר טוב. אין צורך לצרף להן מגבר והציוד שברשותך ידחוף אותן בקלות.

עריכה -
עכשיו כששמתי לב לאיזו מוסיקה אתה מאזין, אני לא בטוח שתאהב את הצליל של ה L1 - כהה ועם הרבה באס.

ה DT990 יכולות להתאים, הן אמנם פתוחות (או חצי-פתוחות למעשה), אך מבודדות לא רע, וגם מתאימות למשחקים כשאתה בבית.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

יצא לי לבחון את הDT990 מול הT90 בקצרה, אפשר להבחין בפערים הטכניים בקלות ללא האזנה קריטית, פשוט רמות שונות. האמת שמזיכרון, אני חושב שהיה לי יותר קשה להבחין בדקויות בין הT90 לHD800 מאשר לDT880/990. למרות שגם הHD800 וגם הDT880 יותר ברמת היענות רפרנס (נייטרליות יותר).

מציע שתעבור פה על הדיון הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt217473.html

לגבי הHD700, לא שמעתי ואני יכול רק להסמך על המדידות בinnerfidelity:
http://www.innerfidelity.com/images/SennheiserHD700.pdf
http://www.innerfidelity.com/images/BeyerdynamicT90.pdf

שניהן נחשבות לבהירות ואני חושב שרמת הפירוט תהיה דומה מאוד, למרות שלHD700 יש מעט פחות באס והן יותר פתוחות מהT90, מה שאומר שאולי ישמעו כפחות דינאמיות בווליום נמוך בהנתן אותה רמה של רעשי רקע.

אגב, שווה לך לקפוץ עם המכשיר שלך לבדוק את הHifiman HE400i אצל מאסטרו-אודיו, יש פה סקירה באתר.

DanMaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אין לי בעיה להשקיע עוד קצת על ציוד טוב יותר (עד $100-150), הבעיה היא פורטביליות.

אני לא אוכל להיסחב עם עוד רכיבים לעבודה, זה יתחיל להיות מסורבל, ומאחר שגם עוצמת הקול שאני שומע בעבודה לא גבוהה במיוחד - אני אוהב אוזניות פתוחות כי הן פחות מעייפות וכי אני לא אוהב להרגיש מנותק לגמרי מהסביבה - בדיוק בגבול שבו אני לא מפריע לאנשים אחרים (מדדתי את עוצמת הרעש לפי מרחקים) ויכול להתנתק במידה מסויימת.

אני לא חושב שיש טעם להשקיע במגבר, אולי בDAC טוב יותר, אבל כשאני כן שומע בעוצמות גבוהות בכל מקרה הן יהיו מחוברות למגבר הביתי של הרמקולים שלי כך שלדעתי ציוד הגברה יעודי נוסף הוא פחות רלוונטי למטרות שלי. יש לכם אולי המלצות לDAC במחיר סביר שיוכל להתאים לי?

עריכה:
תודה Ilyan - זה בדיוק מה שאני מחפש - פירוט ודינמיות בעוצמות שמע נמוכות, אז אם לדעתך הT90 עדיפות בתחום הזה נראה לי שזה הכיוון שאני אלך אליו. תודה רבה!

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #8 

ה T90 מפורטות יותר מ dt990, זה בטוח...
מצד שני הן עולות פי שלושה. אם הכסף לא מהווה שיקול אז לך עליהן.
אני גם חושב שהן מוצלחות יותר, אבל בסה"כ מדובר בשתי אוזניות עם חתימת צליל די שונה.

שתי האוזניות לא דולפות החוצה בצורה רצינית, ה dt990 pro יושבות חזק על הראש אז הן גם אוטמות לא רע מהסביבה.

DanMaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה על כל העזרה, הזמנתי Beyerdynamic T90 :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אז זה עושה אותך לבעלים השני המתועד בפורום, ברכות כפליים. (Y)

שתף רשמים אם וכאשר... במיוחד איך אתה מוצא אותם בתנאים שלך בעבודה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”