אני אתחיל בזה שאני חושב שרוב האנשים משלמים יותר מידי עבור המכשיר הסלולארי שלהם. לא משנה איזה דגם ושל איזה חברה תמיד יש יותר זול אם יודעים איך (רוב האנשים לא יודעים או לא רוצים להתעסק עם זה). מחירים של 2500 ומעלה עבור מכשיר סלולארי שהערך שלו יורד אוטומטית ב10% לפחות ברגע שקנית אותו (גם אם לא פתחת אותו) זה מוגזם לבן אדם הממוצע בארץ. רוב האנשים מחליפים את המכשיר שלהם פעם בשנה שנתיים, ואז הוא כבר שווה חצי במקרה הטוב. אני למשל השקעתי חד פעמית 2000 שקלים לפני כ 3 שנים ומאז ועד היום אני ממחזר את אותם 2000 שקלים לקניית מכשיר חדש כל חצי שנה על ידי מכירת הישן בזמן הנכון וקניית החדש במחיר הנכון
. השיטה מתוארת כאן :
http://www.htmobile.co.il/vp2260874#2260874
אבל, בסופו של דבר אתה מקבל לפי מה שאתה משלם. למה לאכול במסעדה? אפשר לאכול פלאפל ב15 שקל ולשבוע באותה מידה. למה לקנות שעון מותג אם אפשר לקנות חיקוי שנראה אותו דבר ? למה לקנות גריל גז של וובר ב3000 שקל אם אפשר לקנות של SCUB ב1000, שניהם יצלו את הבשר.
למה לקנות סמסונג \ אפל \ HTC \ LG ולא "מותג" סיני ?
אתה מקבל מוצר איכותי עם אבא ואמא (שם), תמיכה, אביזרים נלווים, חלקי חילוף, אמינות, שוק יד 2 (המכשיר שומר על שווי מסויים גם אם רוצים למכור אותו אחרי שנה שנתיים שלוש וכו...) ועל זה אתה משלם פרמיום.
מעבר לזה, אל תשכח שבארה"ב למשל כל החברות נותנות מכשירים מסובסדים (200-300 דולר) בתמורה להתחייבות אליהם אז זה שוק שלם שהמכשירים הסיניים (אולי) לעולם לא יכבשו.
לא אומר שהמכשיר שהבאת רע או חס וחלילה לא מחזיר תמורה לכסף, אבל הוא פונה לשוק מאוד מסויים עם הרבה מאוד מתחרים אחרים באותה קטגוריה (קיימים עשרות יצרנים שונים מסין, הודו, קוריאה, אינדונזיה וכו... שמתחלפים כל שנה, היום הם כאן מחר אולי כבר לא).
כמו בכל תחום אחר, מי שיש לו כסף יקנה מותגים ומי שאין לו או שלא מעניין אותו הדברים האלה יקנה סיניים. שניהם טובים, אבל אחד מהם טוב יותר.
value for money זה משהו שקשה מאוד לכמת בתחום הזה בגלל כמות הרכיבים (מסך, מעבד, מצלמה, איכות בניה, תמיכה, מוצרים משלימים, קהילת פיתוח וכו... )