הרהורי כפירה
-
עזי
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
מזה כשש שנים אני קולה את הקפה בעצמי בעזרת ג'ין קפה.
בהתחלה התלהבתי. הייתי מנסה פרופילי קלייה שונים עם שינויי טמפרטורה בתוך התהליך. קולה בנפרד זנים שונים ומייצר את התערובת מהפולים הקלויים. לא מעט קילוגרמים של פולי קפה מצאו דרכם לפח כתוצאה מניסויים שונים. הייתי מאוד מרוצה וגאה בקפה שקליתי.
עם הזמן, ההתלהבות ירדה. התחלתי לקלות מספר זנים ביחד. תהליך הקלייה הפך לשגר ושכח. בתחילה עוד הייתי מפעיל סטופר כדי לגשת לקולה ולהפסיק את הקלייה בעזרת שמיעת הפיצוץ השני וקירור הפולים מחוץ לג'ין אך גם זה עבר והקליות האחרונות שלי הסתיימו בצורה אוטומטית לגמרי בעזרת הטיימר של הג'ין ועם "הקירור" המובנה שלו.
לאחרונה גם חטאתי פה ושם ורכשתי מקפה ג'ו הקרוב את אחת מתערובות הבית שלהם.
לפני מספר שבועות רכשתי פולי קפה מ- @NEGRO. המתנתי עשרה ימים לפני השימוש כפי שגלעד המליץ ולאחר מספר נסיונות לצורך כיוון המטחנה - בום! אני לא זוכר מתי המכונה שלי הוציאה כזה אספרסו ומתי התענגתי עליו כל כך. פתאום אני שוב מוצא את עצמי מחכה לשעת האספרסו הבאה (ויש כמה כאלו ביום) כמו לפני שנים.
אם עלו בי מחשבות (ועלו...) להחליף את המכונה שלי באחת ממכונות הקפסולות הממותגות, עכשיו יש לי תחושה שאם אעמיד משהו למכירה בקרוב, זה יהיה את הג'ין. אמנם אני עדיין מנסה לשכנע את עצמי שאחזור לקלות לבד אבל אפילו אני לא מצליח להאמין לי...
היום (זה כבר אתמול) הזמנתי שוב מגלעד, תערובת אחרת הפעם ואני מאמין שזו לא היתה הפעם האחרונה. בעיני, גלעד הוא דוגמא לאיש מקצוע שיודע את עבודתו.
בהתחלה התלהבתי. הייתי מנסה פרופילי קלייה שונים עם שינויי טמפרטורה בתוך התהליך. קולה בנפרד זנים שונים ומייצר את התערובת מהפולים הקלויים. לא מעט קילוגרמים של פולי קפה מצאו דרכם לפח כתוצאה מניסויים שונים. הייתי מאוד מרוצה וגאה בקפה שקליתי.
עם הזמן, ההתלהבות ירדה. התחלתי לקלות מספר זנים ביחד. תהליך הקלייה הפך לשגר ושכח. בתחילה עוד הייתי מפעיל סטופר כדי לגשת לקולה ולהפסיק את הקלייה בעזרת שמיעת הפיצוץ השני וקירור הפולים מחוץ לג'ין אך גם זה עבר והקליות האחרונות שלי הסתיימו בצורה אוטומטית לגמרי בעזרת הטיימר של הג'ין ועם "הקירור" המובנה שלו.
לאחרונה גם חטאתי פה ושם ורכשתי מקפה ג'ו הקרוב את אחת מתערובות הבית שלהם.
לפני מספר שבועות רכשתי פולי קפה מ- @NEGRO. המתנתי עשרה ימים לפני השימוש כפי שגלעד המליץ ולאחר מספר נסיונות לצורך כיוון המטחנה - בום! אני לא זוכר מתי המכונה שלי הוציאה כזה אספרסו ומתי התענגתי עליו כל כך. פתאום אני שוב מוצא את עצמי מחכה לשעת האספרסו הבאה (ויש כמה כאלו ביום) כמו לפני שנים.
אם עלו בי מחשבות (ועלו...) להחליף את המכונה שלי באחת ממכונות הקפסולות הממותגות, עכשיו יש לי תחושה שאם אעמיד משהו למכירה בקרוב, זה יהיה את הג'ין. אמנם אני עדיין מנסה לשכנע את עצמי שאחזור לקלות לבד אבל אפילו אני לא מצליח להאמין לי...
היום (זה כבר אתמול) הזמנתי שוב מגלעד, תערובת אחרת הפעם ואני מאמין שזו לא היתה הפעם האחרונה. בעיני, גלעד הוא דוגמא לאיש מקצוע שיודע את עבודתו.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שמח בשבילך שחזרה לך התשוקה לקפה , 
השאלה היא אם חוסר ההשקעה שלך בקליה הוא הגורם לירידת איכו הקפה או שזה בעצם מה שהג'ין מסגול ותו לא?
השאלה היא אם חוסר ההשקעה שלך בקליה הוא הגורם לירידת איכו הקפה או שזה בעצם מה שהג'ין מסגול ותו לא?
-
עזי
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
שאלה טובה. הנסיון שלי בקלייה הוא רק עם הג'ין ולפניו במחבת.
לטעמי (תרתי משמע), הקלייה בג'ין מחסירה משהו מהתוצאה הסופית. אני זוכר את האכזבה שלי מהג'ין לאחר הקליות הראשונות בהשוואה לקליות במחבת אבל הנוחות ניצחה. לאחר משחקים ונסיונות הגעתי איתו לתוצאות שאהבתי וכך גם הסביבה. זה דרש התעסקות לא קטנה וכמו שכתבתי, ההתלהבות דעכה עם השנים ואיתה ההשקעה. אני משוכנע/יודע שזה מה שגרם לירידה הדרגתית באיכות הקפה ששתיתי.
לטעמי (תרתי משמע), הקלייה בג'ין מחסירה משהו מהתוצאה הסופית. אני זוכר את האכזבה שלי מהג'ין לאחר הקליות הראשונות בהשוואה לקליות במחבת אבל הנוחות ניצחה. לאחר משחקים ונסיונות הגעתי איתו לתוצאות שאהבתי וכך גם הסביבה. זה דרש התעסקות לא קטנה וכמו שכתבתי, ההתלהבות דעכה עם השנים ואיתה ההשקעה. אני משוכנע/יודע שזה מה שגרם לירידה הדרגתית באיכות הקפה ששתיתי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין פה כפירה - ג'ין הוא מאוד נוח אבל יש פשרה בתוצאה ובזמן הטריות של הקפה אחרי הקלייה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
הפעם דבוטאנט, אני חולק עליך.דבוטאנט כתב:אין פה כפירה - ג'ין הוא מאוד נוח אבל יש פשרה בתוצאה ובזמן הטריות של הקפה אחרי הקלייה....
אפשר להוציא תוצאה טובה מאד בגין וללא פשרות .
זה לא תלוי ב קולה , זה תלוי בקולה.
אין שגר ושכח בגין , ממש לא .
צריך להבין ולהרגיש את הקלייה
אני אישית לא קולה תערובות כי אני לא שותה תערובות
תמיד צריך לעצור את הקלייה לפי חמשת החושים ולא ע"י איזה טיימר .
נכון שקשה מאד לקבל חזרתיות אבל עדיין בין קפה קלוי לקפה קנוי ההבדל הוא שמיים וארץ.
לגבי זמן הטריות , אכן הדבר במיוחד בקיץ לכן חזרתי לקלות פעמיים בשבוע
ואני אישית לא מאוכזב מתוצאות הקליה בגין , נהפוך הוא : אני מכור.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה שלא תעשה בג'ין הקפה יתיישן מהר בגלל שזאת קליית אויר.
ג'ין יותר קל לתפעול מקווסט ויותר קל בהתחלה להגיע לתוצאה טובה עם ג'ין אבל הרבה משחק אין בג'ין.
אם זה היה באמת טוב כל כך אז כל בתי הקלייה באיטליה היו עוברים ל"ג'ינים" גדולים.
ג'ין יותר קל לתפעול מקווסט ויותר קל בהתחלה להגיע לתוצאה טובה עם ג'ין אבל הרבה משחק אין בג'ין.
אם זה היה באמת טוב כל כך אז כל בתי הקלייה באיטליה היו עוברים ל"ג'ינים" גדולים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
שהאיטלקים ישנו משהו במורשת שלהם ? אין מצב, הם מקובעיםבמורשת שלהם ומיושנים.
הם מאמינים בדרך שלהם ולא מוכנים לשנות כלום,
שאני כיבדתי איטלקי בלימונצילו שהכנתי אז הוא אמר : זה לא לימונצילו כי זה לא לימונים מ סורנטו.
אז יש לי חדשות לכם רבותי האיטלקים: הלימונים שלנו , הרבה יותר מוצלחים.
ולעינינינו : חוץ מהאיטלקים, הרבה בתי קלייה בעולם דווקא אימצו את קליית האויר:
http://air-roasted-coffee.com/
שאני כיבדתי איטלקי בלימונצילו שהכנתי אז הוא אמר : זה לא לימונצילו כי זה לא לימונים מ סורנטו.
http://air-roasted-coffee.com/
גם אני קולה בג'ין, ואני מסכים עם הנאמר.
הקלייה שלי היא תמיד תוך השגחה מלאה ושינוי פרמטרים במשך הקלייה לפי ההתפתחות, וקירור מהיר יותר בחוץ.
הקליות יוצאות לא רעות, הקפה עדיף לטעמי על חלק לא קטן מהקפה הקלוי שניתן לקנות.
אולם, התוצאה לא טובה כמו מה שאני מקבל מנגרו, ואני לא חושב שאוכל להגיע אי פעם לתוצאות דומות עם הג'ין.
הקלייה שלי היא תמיד תוך השגחה מלאה ושינוי פרמטרים במשך הקלייה לפי ההתפתחות, וקירור מהיר יותר בחוץ.
הקליות יוצאות לא רעות, הקפה עדיף לטעמי על חלק לא קטן מהקפה הקלוי שניתן לקנות.
אולם, התוצאה לא טובה כמו מה שאני מקבל מנגרו, ואני לא חושב שאוכל להגיע אי פעם לתוצאות דומות עם הג'ין.
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
בדיוק. כמו שראול אמר. התוצאות בקלייה ביתית יכולות להיות לא רעות. מי שמצליח להגיע לרמת קלייה כמו של גלעד עם ציוד ביתי אז מרשים מאוד. אני מרגיש שזה בלתי אפשר לעשות כן ללא ציוד מקצועי לצערי. וציוד מקצועי זה לכל הפחות מג'ולינו, טורהפטורה, ארטיג'אנו וכו' וכו' (אין לי קשר לאיבגי למען הסר ספק, היה נוח לי להדגים)
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
יש לי ארטיגנו והיה לי בעבר גי'ן וממש אין מה להשוות. מעבר לזמן ההיתישנות הקפה היום הרבה יותר עשיר ועמוק בטעמים. ראול ואני ניסנו הרבה פעמים להשוות והקפה של הגי'ן אמנם לא רע אבל לא יכול להתחרות בארטיגנו. לא ניסיתי קפה מהקווסט או הבהמור אבל מניח שקולה תוף יהיה מוצלח יותר.
לגבי נגרו יש לי את אותו קולה (ארטיגנו) אבל אני לא מתיימר להוציא קפה כמו של גלעד. רוצה לומר גם הציוד חשוב אבל הקולה חשוב יותר.
לגבי נגרו יש לי את אותו קולה (ארטיגנו) אבל אני לא מתיימר להוציא קפה כמו של גלעד. רוצה לומר גם הציוד חשוב אבל הקולה חשוב יותר.
דעתי בלבדKerenfood כתב:שהאיטלקים ישנו משהו במורשת שלהם ? אין מצב, הם מקובעיםבמורשת שלהם ומיושנים.
http://air-roasted-coffee.com/...
יכול להיות שלטעמנו הלימונים שלנו טעימים יותר
יכול להיות שהאספסו שאנחנו מפיקים נכון וטעים יותר מאשר בבית הקפה האיטלקי לטעמנו.
נכון גם שאין לנו מטבח מקומי שבו לכל ירק יש את זמן גדילתו ולכל אזור כמו ביין יש לירקות ולפירות ועשבי התבלין טעם יחודי לאזור, כי האדמה האקלים הזנים וכו' שונים.
יש מקום למנות קלאסיות עם טעמים ברורים ויחודיים,
הקפה בדרום ובצפון איטליה בהכללה שונה, האם חלק אחד לא יודע להכין או שהם מכינים בדיוק מה שהם אוהבים אפילו אם זה רק בגלל שזה מה שהם רגילים אליו.
·