Proac Responce 1SC מישהו יודע כמה רמקול כזה עולה חדש?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים,

אני כרגע בתהליך של שדרוג הרמקולים, והגיע אליי זוג משומש של הפרואקים האלה במצב טוב מאוד. אני רוצה לדעת מה המחיר שלהם בתור חדשים, ומה המחיר שהגיוני לשלם בעבורם בתור משומשים במצב טוב מאוד (עם האריזות במידה וזה משנה משהו).

כמו כן, אני אשמח לשמוע גם מה אתם חושבים על הרמקולים האלה. אני אישית כבר מקשיב להן כשעתיים-שלוש, ובסך הכל הצליל שלהם טוב מאוד לדעתי. מפורט, מדויק, באס שלא היה מבייש רמקולים גדולים פי 2. וכל זה עם סטנד מאולתר, הגברה של רסיבר קולנוע ביתי, ומקור דיי עלוב (זה מה שזמין כרגע - בעתיד הכל יוחלף).

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אני מכיר את הרמקול הזה דיי טוב.
אני נוהג לכנותם "טוויטר בקופסא" :wink:

יש לרמקול הזה אוהדים לא מעטים , כי מה שהוא מתיימר לעשות, הוא עושה טוב מאוד (מפורט מאוד, אבל לא צורם, מיד פנטסטי ודיי נייטראלי, אימאג'ינג ובמה מעולים - פשוט נעלם בחדר).
יכול לסחוב הגברות יקרות מאוד.

התימחור בארץ לא היה טוב אף פעם וזוגות ביד שניה החליפו ידיים באזור ה-8K (באירלנד למשל אני מכיר זוג שעבר ידיים בעבור 700-800 יורו).

החיסרון הגדול שלהם הוא היעדר מוחלט של באס, פשוט אין, כלום, נאדה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הזוג שאצלי הוצע לי במחיר לא רע אם כך.

בכל אופן, מבחינת המיד והטוויטר, הוא עושה את זה טוב מאוד. מה שיותר הפתיע אותי הוא הבאס, בניגוד למה שאתה חווית עם הרמקול הזה, אצלי הוא מוציא באס לא רע בכלל. נמוך והדוק בצורה מפתיעה לגודלו. גם קטעים עמוסים בתופים הוא עושה לא רע בכלל. זה לא רצפתי, אבל בחדר שלי (12 מטר רבוע של בטון עם בעיות אקוסטיקה מטורפות) דווקא באס כזה (בערך) אני מחפש. למעשה, הרמקול הקודם שלי היה רצפתי, שהיה רמקול טוב מאוד, אבל בחדר שלי הוא פשוט לא התאים, לכן מכרתי אותו, וכרגע אני מסתכל על רמקולים שיתאימו לחדר קטן, רוב הרמקולים האילו הם מדפיים.

ד"א, מרטין, יש לך מושג אולי עד כמה הבדל סטנד רציני יעשה לסאונד של הרמקול הזה? כרגע אין לי שום סטנד בנמצא, אז שמתי אותו על גבי שרפרף (עם עוד גוש עץ בין השרפרף לרמקול כדי שייתן קצת משקל ויוסיף קצת לגובה של השרפרף), כמובן שאם אני אקנה רמקול מדפי, אני אקנה סטנד, אבל כרגע לזמן ההדגמות אין כלום :(

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #5 

כמו שאומרים, לכל רמקול יש את החדר המתאים ...

אכן, בחדרים כאלו, אופי הבס של הרמקול הופך ליתרון ובצירוף יכולות המיד וההיי יש פוטנציאל לחוויה מענגת.
ליאור

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני לא אגיד שהבאס שלו מספק אותי לגמרי. אני בהחלט רוצה עוד 10-20 הרץ למטה אבל אני פוחד שרמקול שכזה יעשה בעיות בחדר שלי. הרמקול הקודם שלי היה צנוע מאוד בבאס יחסית לרצפתי (על הנייר הוא ירד פחות נמוך מהפרואק הזה - למרות שמעשית זה לא נכון) אבל עדיין היו לי בעיות של באס. אני בכל אופן אנסה לשמוע עוד כמה רמקולים, אני זוכר שכששמעתי רמקולים של טריאנגל אהבתי את הצליל שלהם, ייתכן שגם הרצפתיים שלהם (הקטנים יותר בינהם) ישמעו כראוי אצלי בחדר.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #7 

כפי שכתבת, קירות החדר עשויים בטון (ממ"ד ?).
מניסיון של חבר בחדר דומה, היה קשה מאוד להגיע לתוצאה מספקת עם רמקולים רצפתיים בעלי בס נמוך יותר.
למרות ניסיונות אקוסטים כמו תקרה אקוסטית ועוד החבר "נשבר" לבסוף ועבר עם רמקוליו הרצפתיים לסלון.
ליאור

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

זה לא ממ"ד, בטעות רשמתי בטון, זה בלטות כמובן כמו רוב הבניינים בישראל. לצערי, זה לא עוזר הרבה שכן החדר הוא ריבוע (3.5 על 3.5). למרות שהרמקולים לא ממוקמים בסימטריות לחדר, ושיחקתי המון עם הגובה עם הזוית ועם המיקום, בעיות אקוסטיקה נוראיות יש לי. התקרה בעיקר מנגנת ביחד עם הרמקולים, אבל זה לא רק התקרה אלא הרבה מעבר. העובדה שאחד הקירות הוא של ממ"ד לא מפריעה הרבה, כי דווקא הקיר הזה מכוסה יותר מכולם. זה ממש לא חדר אידיאלי לסטריאו, אבל כבר יצא לי למקם פה רמקולים שנשמעו לא רע בכלל. למעשה, הפרואקים האילו נשמעים מעולה, החיסרון היחיד שלהם הוא בהחלט המחסור בכמה הרצים האילו למטה. במידה ואני אמצא רמקול אחר שיעשה הכל אותו הדבר אבל ייתן לי עוד קצת פאנץ' בבאס זה יהיה מעולה. בינתיים אני מנסה עדיין לשחק עם המיקום של הפרואקים בתקווה שאני אצליח להוציא עוד כמה הרצים.

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

...
הנתון שהרמקול המדפי עם הוופר הקטן הזה יורד ל-38Hz נשמע קצת יומרני.

anatoli15, האם הוופר נע בצורה קיצונית פנימה והחוצה ?
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לא הסתכלתי על הוופר, אבל הרמקול בטוח לא יורד לכאלה תדרים. הרמקולים הקודמים שלי ירדו על הנייר ל-47 הרץ בלבד, והם ירדו נמוך יותר מאלה (וגם היה להם באס עם הרבה יותר נפח ונוכחות - ככה זה רצפתי מול מדפי)

אם הרמקול הזה היה מסוגל לעשות באמת את מה שרשום על הנייר הוא היה מושלם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

אנטולי,
שמעתי את הרמקול הזה בכמה חדרים עם כמה וכמה הגברות, כולל הפאוור שלי.

כמו שאמרתי, הרמקול עושה את מה שהוא עושה נפלא. מה שהוא לא יודע לעשות, הוא פשוט לא מתעסק איתו בכלל ולכן הוא נשמע טוב, כי אתה פשוט לא מזהה עיוותים או מריחות, כי מי שלא מנסה לא טועה :wink:

אני חושב שלחדר קטן כמו שלך, עם מוסיקה לא עמוסה בבאסים ושלא יורדת נמוך הוא יהיה נפלא (אם המחיר טוב).

בהתחשב שאתה איש אוזניות, אני יכול להבין איך הרמקול הזה מתיישב עליך בול.
About.me

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מרטין, קלעת בול!

האוזניות (במיוחד שלי) מאוד מפורטות מדויקות ומהירות (עם decay מדהים) והבאס הוא פרט שולי, ולכן בהתחלה מאוד אהבתי את הרמקול הזה. עכשיו, אחרי קצת משחק עם המיקום ועוד כמה סגנונות ששמעתי איתו, אני חייב להודות, הרמקול הזה קצת חסר בבאס. יש לו מספיק באס בשביל הגודל שלו, זה בטוח. אבל אני מחפש קצת יותר. כמובן שבסופו של דבר הכל אוסף של פשרות, לכן אני אנסה לשמוע עוד כמה דברים בתקווה שאני אמצא פירוט דומה עם דיוק שכזה אבל באס נמוך יותר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

8)

מה התקציב שלך?
אולי אפשר להציע לך משהו אחר?
About.me

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

התקציב שלי בעיקרון הוא עד 6000, אבל אני מנסה לא לנצל אותו עד תומו אלא אם כן מדובר ברמקול ממש ממש טוב. הפעם אני לא לחוץ, יש לי רמקולים לא רעים בחדר בינתיים אז עד שאני לא אמצא רמקול טוב אני לא אקנה כלום.

דיברתי עם אייל פור, ויש לו כמה רמקולים מעניינים, הטריאנגלים הם רמקולים שאהבתי לכן אני רוצה לבחון אותם שוב, ויש את ה-Aurum Cantus שלא שמעתי אבל ממה שהבנתי יתאימו לי בול לסאונד שאני מחפש.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #15 

הי אנטולי.
שמעתי פרואק מדפיים, לא את הדגם הזה (את הטאבלט 2000, הזול יותר), ומההתרשמות מהם, לפחות, אני מסכים לגמרי עם התיאור של מרטין. יש להם בס.. הייתי אומר "סמלי". לאלו שאני שמעתי היה חסר מאוד גם מיד באס, מה שגרם לצליל להישמע "רזה" לטעמי, אבל, כאמור, זה היה דגם זול יותר. מה שכן, הפירוט, השקיפות, והאימג' היו טובים מאוד. ברור שהרמקול תוכנן להיות במיטבו בחללים קטנים.

בכל אופן, אם ברצונך להתנסות בטריאנגל מדפיים בחלל די קטן (ועם תקרה נמוכה..), ועם הגברה המוכרת לך, אתה מוזמן לחיפה! (b)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

יש את ה-Aurum Cantus שלא שמעתי אבל ממה שהבנתי יתאימו לי בול לסאונד שאני מחפש.
...
אם אהבת את הפרואק, אז אתה תשנא את הקאנטוס.
זה רמקול הפוך לגמרי באופי.

יותר עגול ולא מפורט עם צליל יותר רומנטי וכהה.
About.me

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #17 

הייתי מנסה רמקול כמו ה-PMC הקטנים שנכנסים בתקציב, יישמרו על האופי המפורט והנייטראלי אבל עם באס הרבה יותר בריא, אך עם זאת הדוק.
About.me

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אהלן גבר גבר! מה עניינים איתך :)

בכל אופן, כבר שמעתי את הטבלט 2000, הוא לא מתקרב לאחד הזה בשום דבר, אפילו לא בבאס.

בנוגע לטריאנגל, בעיקרון אני קופץ אל אייל כנראה במהלך השבוע, אבל כמובן שאשמח לקפוץ גם אלייך בהזדמנות.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #19 

בכיף (Y)

ותזכור, אצלי החדר קטן יותר והתקרה הרבה יותר נמוכה מאצל אייל, כך שתקבל משהו יותר נאמן למה שיהיה אצלך בבית..! :)
הממ.. רגע, בעצם :(

anatoli15 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

האמת היא שאין לי בעיה עם החדר אצל אייל, את הרמקול שאני אוהב יותר מכולם אני אקח הביתה לבדיקה. סך הכל צריך לקפוץ אלייך סתם לשבת, לא בשביל לשמוע את הרמקולים :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”