עזרה ברכישת רמקולים חדשים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ta2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום.

יש לי רסיבר של הרמן קרדון 142.
ורמקולים scs 200.5 של JBL.

עכשיו אני רוצה להחליף את הרמקולים הסטליטים ברמקולים קצת יותר רציניים..

חשבתי על סט של JAMO C405 האלה:
http://www.jamo.com/speaker-types/floor ... /?sku=C405

השאלה שלי האם הרסיבר "יחזיק" את הרמקולים ואני אוכל להנות מהם?
והאם הם צריכים סאבוופר בנפרד? כי ל JBL יש סאב בנפרד, מה שהגיוני כי הם סטליטים..

השימוש החשוב ביותר זה סרטים, גם מוזיקה זה חשוב אבל מעט פחות..

אשמח לתשובות מקצועיות.
תודה מראש.

עריכה:

קודם כל תודה לכולם על התגובות.

מאחר וראיתי שלא ממש ירדו לסוף דעתי, גם מאחר ולא ממש פירטתי מה אני רוצה ומה התקציב שלי אז חשוב לי לפרט יותר כדי שתוכלו לעזור לי..

1.רמקולים-הרמקולים הסטליטים שלי עושים עבודה גרועה במוזיקה ולא רעה מדי בסרטים, לכן המחשבה היא לקנות רמקולים רצפתיים+סראונד+סנטר, כדי באמת לשדרג את הסאונד.
דוגמאות לרמקולים שראיתי וחשבתי שאולי..:[/b]
רמקולים JAMO 606 במצב טוב. מבקש 1600 ש'ח.
רמקולים JAMO דגם C כל ה-5 במחיר 2600 ש"ח.
יש שניה כמובן.

2.רסיבר-הרסיבר שלי הוא כבר זקן ואני חושב שכדאי להחליף אותו למשהו יותר מתקדם שתומך בכל הפורמטים החדשים, ויש לו יציאת רשת. מה שלא חשוב לי זה שהוא יתמוך ב7 ערוצים, מספיק לי שיתמוך ב5.1.
רסיברים שראיתי:
פיוניר- VSX-1019 1900 ש"ח.
פיוניר 421K 900 ש"ח.
ONKYO TX-NR515 1500 ש"ח.
יד שניה.

3.מחיר-המחיר שאני מוכן להשקיע זה בסביבות ה-5000 ש"ח. ומה שאני מחפש זה בעיקר מוצרים ברמה סבירה, ואין לי בעיה לקנות מוצרים יד שניה, כי ככה אני אוכל לקנות מוצרים טובים במחיר נח.

שוב תודה לכולם. מקווה שהייתי מספיק ברור הפעם.
נערך לאחרונה על ידי ta2 ב 02/05/2015 13:26, נערך 10 פעמים בסך הכל.

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אם השימוש העיקרי הוא סרטים אין טעם להשקיע בזוג קדמי יוקרתי. בקולנוע ביתי המרכיבים העיקרים זה סנטר וסאבוופר, שאר הרמקולים הם בעיקר לאפקטים.
אם אתה רוצה לקבל שיפור משמעותי בכמה רמות שממש ניכר באוזן- תתחיל בהחלפת הסאבוופר.

ta2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כרגע יש לי את הסאבוופר שמגיע עם המערכת של JBL שיש לי..

האם הסאב הזה לא מספיק איכותי לטעמכם? יש צורך בהחלפה שלו? יש הבדלים משמעותיים בין הסאב הזה לסאבים אחרים ברמת מחיר סבירה?
אמנם אני לא מקצוען בענייני אודיו אבל לדעתי הסאב די מורגש במהלך צפיה בסרטים/מוזיקה..

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אם אני לא טועה הסאב שלך נמכר בזמנו בדיוטי פרי ב200$ יחד עם הסטליטים, אם נעשה תמחור גס מאוד בין הרמקולים לסאב, אז הסאב עלה בסביבות ה100$.
לך לחנות שמתמחה בקולנוע ביתי ותשמע סאב שמתומחר ב500-600 דולר ותרגיש בעצמך את ההבדל.
בקולנוע ביתי לסאבוופר תפקיד עיקרי, כל האפקטים, מהקטנים ועד הגדולים עוברים דרך הסאב ונותנים תחושה של מציאות. אפקטים כמו פיצוצים, יריות, מרדפים, אוושת כנף של ציפור, חיתוך האוויר ע״י מטוס, נסיעה של טנק והפלגה של ספינה וכו׳ וכ׳, הכל עובר דרך הסאב ונותן תחושת עומק וריאלסטיות לסרט.
תקפוץ לחנות ותיווכח בעצמך. :)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #5 

מדובר ברמקולים לא רעים בכלל אבל הם לא יורדים מספיק נמוך בכל הקשור לבאס, אתה תצטרך סאב בכל מקרה שישלים את החסר בתדרים הנמוכים.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

zeev78 כתב:מדובר ברמקולים לא רעים בכלל אבל הם לא יורדים מספיק נמוך בכל הקשור לבאס, אתה תצטרך סאב בכל מקרה שישלים את החסר בתדרים הנמוכים.
...
מסכים.

ולכן, לדעתי, כדאי לך לחפש זוג רמקולים מדפיים במקום רצפתיים, וסאב סביר.
מדפיים נותנים תמורה טובה יותר למחיר, ויתפנה לך קצת תקציב לסאב טוב יותר.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

Amir64 כתב:
...
...
מסכים.

ולכן, לדעתי, כדאי לך לחפש זוג רמקולים מדפיים במקום רצפתיים, וסאב סביר.
מדפיים נותנים תמורה טובה יותר למחיר, ויתפנה לך קצת תקציב לסאב טוב יותר.
...
לדעתי עדיף ללכת על רמקולים ריצפתיים (טובים כמו הjamo) בלי שום קשר לסאב שהרי עובד בעיקר בסרטים רק בקטעים מסויימים (לא הייתי משתמש בו למוזיקה, קשה מאוד לקבל אינטגרציה מושלמת בין הרמקולים לסאב בסטריאו), העומק של הסאונד שלהם נותן מימד נוסף בכל הקשור לסרטים ומוזיקה בהשוואה לרמקול מדפי באותו התקציב.
·

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #8 

zeev78 כתב:
...
...
לדעתי עדיף ללכת על רמקולים ריצפתיים (טובים כמו הjamo) בלי שום קשר לסאב שהרי עובד בעיקר בסרטים רק בקטעים מסויימים (לא הייתי משתמש בו למוזיקה, קשה מאוד לקבל אינטגרציה מושלמת בין הרמקולים לסאב בסטריאו), העומק של הסאונד שלהם נותן מימד נוסף בכל הקשור לסרטים ומוזיקה בהשוואה לרמקול מדפי באותו התקציב.
·
...
אתה לא מכיר את הבן אדם. (גם אני לא)
לא יודע מה הציפייה שלו מדו ערוצי, למעט האימרה שלו:

גם מוזיקה זה חשוב אבל מעט פחות
...
לאור העובדה שעד עכשיו הוא היה עם לוויניים, אני מניח שהוא לא אודיופיל.
אני גם מניח שהוא לא בעל תקציב גבוה.
כיוון שהמטרה העיקרית שלו היא ק"ב, ולאור 2 ההנחות הנ"ל,
כלכלית - הרכישה הכדאית היא זוג מדפיים וסאב.

כמובן, שאין מנוס מללכת לחנויות, לשמוע מה האפשרויות בתקציב שלו,
להחליט האם קיימים מדפיים המספקים אותו.

מבטיח לך, שהוא (וגם אתה) יכול לשמוע מוזיקה מרמקולים מדפיים ראויים, בעיניים סגורות, ולהשבע שהם רצפתיים.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Amir64 כתב:
...
...

כמובן, שאין מנוס מללכת לחנויות, לשמוע מה האפשרויות בתקציב שלו,
להחליט האם קיימים מדפיים המספקים אותו.

...
(Y)
·

ta2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה על התגובות.. פירטתי קצת יותר בהודעה הראשונה..

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

את חוטא למטרה. אתה משקיע את הכסף שלך במקומות הלא נכונים. אתה תהנה מזה בדיוק חודש חודשיים כרהיט חדש בבית. במידה ואתה באמת רוצה לשמוע שינוי משמעמותי כאשר אתה צופה בסרט תשקיע בסנטר וסאב. כקדמיים אתה יכול להסתפק בזוג מדפיים טובים (יד 2) שישמשו אותך גם לשמיעת מוזיקה וגם לסרטים.
בסרט, רוב האינפורמציה מועברת לצופה דרך הסנטר, הוא זה שמציג דיאולגים, ברגע שתשקיע ברמקולים קדמיים רצפתיים אך לא בסנטר, השיח בין הדמויות ״יבלע״
תגש לחנות סאונד ותבקש לראות סצינת רווית אקשן ופיצוצים עם סאב פשוט מאוד ולאחר מכן עם סאב יוקרתי, אתה תרגיש הבדל של שמיים וארץ, פתאום אתה תרגיש איך אתה נשאב לתוך הסרט, איך הכל נהפך חי ואמיתי וממש מתרחש לידך.
לגבי מגבר חדש יותר, מכיוון שאתה רוצה להחליף הרבה חלקים במערכת, לדעתי תלך על הרסיבר של פיונר מהדיוטי פרי שעולה 200$
את שאר הכסף תשקיע בסאב+סנטר או אחוריים.

ta2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

DanielGe כתב:כקדמיים אתה יכול להסתפק בזוג מדפיים טובים (יד 2) שישמשו אותך גם לשמיעת מוזיקה וגם לסרטים. הרמקולים השניים שרשמתי כוללים גם סנטר וגם אחוריים מאותה הסדרה-האם הסט הכולל יהיה לי טוב מספיק או שעדיף להשקיע בסנטר יותר איכותי?

בסרט, רוב האינפורמציה מועברת לצופה דרך הסנטר, הוא זה שמציג דיאולגים, ברגע שתשקיע ברמקולים קדמיים רצפתיים אך לא בסנטר, השיח בין הדמויות ״יבלע״

תגש לחנות סאונד ותבקש לראות סצינת רווית אקשן ופיצוצים עם סאב פשוט מאוד ולאחר מכן עם סאב יוקרתי, אתה תרגיש הבדל של שמיים וארץ, פתאום אתה תרגיש איך אתה נשאב לתוך הסרט, איך הכל נהפך חי ואמיתי וממש מתרחש לידך. לגבי הסאב אני חושב שאני אקנה קצת אחרי זה..

לגבי מגבר חדש יותר, מכיוון שאתה רוצה להחליף הרבה חלקים במערכת, לדעתי תלך על הרסיבר של פיונר מהדיוטי פרי שעולה 200$
את שאר הכסף תשקיע בסאב+סנטר או אחוריים.על איזה מגבר אתה מדבר? יש משהו ספציפי שאתה יכול להמליץ?
...
·

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #13 

לגבי המגבר אני חושב שהוא התכוון לזה: VSX-329K

ta2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

זה הסט רמקולים שהתכוונתי רצפתיים+סנטר+סראונד.

http://www.jamo.com/search/?ks=c405 רצפתיים
http://www.jamo.com/speaker-types/center/?sku=C400CEN סנטר
http://www.jamo.com/search/?ks=e600 סראונד

מה אתם אומרים על זה?
אני אלך לשמוע כמה מערכות ואראה מה הכי מתאים לי, בינתיים אשמח לעוד כמה חוות דעת..
נערך לאחרונה על ידי ta2 ב 03/05/2015 2:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

הסיבה שאני מתעקש איתך על סאב וסנטר היא שאני בדיוק בסיטואציה שלך, משדרג את המערכת. בהתחלה ממש הייתי נעול ללכת על סט של 5 רמקולים מאותה סדרה ולא להשקיע בסאב כי חשבתי שיש לי סאב טוב (בכל זאת סאב של כמעט 1650 שקל ממותג יוקרתי). ואז אבא של חבר הזמין אותי אליו, הושיב אותי על הספה והתחיל להסביר לי כמה שאני טועה, לא רק הסביר אלא גם הוכיח לי. סט 5 רמקולים קצת
יותר גדולים מסטאליטים (סדרת וקטור של מוניטור אודיו) שמשודכים למגבר אונקיו 515 ישן. גאולת הכותרת של המערכת זה סאב של פוקל ב10K. הסרט התחיל להתנגן. שמעתי מערכות בעבר, אבל שום דבר ששמעתי לא השתווה עד לאותה נקודה שבה שמעתי מערכת עם סאבוופר איכותי. באותה נרודה הבנתי את החשיבות של סאב בקולנוע הביתי.
לך לחנויות ותאזין למערכות עם סאב פשוט ואז עם סאב כמה רמות מעל.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #16 

דניאל איך המוניטור וקטור נשמעו לך כי קניתי עכשיו את המאסס קנייה עיוורת רק לפי ביקורות ויש לי סאב של ג'י בי אל .
Sony 1040
Monitor mass

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #17 

לאוזני המאס נשמעו יותר טוב מהווקטור. (Y)

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

הוקטור נשמעו מעולה, אפילו הסנטר שהוא יחסית קטן לא נבלע בתוך הבאסים של הסרט.
חשוב לציין שלא האזנו בהם למוזיקה אלא רק קטעי אקשן מסרטים.
את המאס לא שמעתי אבל אם אור אומר שהמאס נשמעים טוב יותר מהוקטור (כמובן שזה אינדבדואלי) אז קטונתי.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #19 

כן זה מה שאור אמר גם לי . טוב. נשאר רק להביא אותם מהחנות לחבר לחוטים של הרמקולים ולשמוע או שנשאר אם הפה פתוח כמה דקות או שנתבאס ונשים אותם למכירה .
Sony 1040
Monitor mass

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9034
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #20 

עופרפולק כתב:כן זה מה שאור אמר גם לי . טוב. נשאר רק להביא אותם מהחנות לחבר לחוטים של הרמקולים ולשמוע או שנשאר אם הפה פתוח כמה דקות או שנתבאס ונשים אותם למכירה .
...
תשים לי זוג בצד אם אתה רוצה למכור ביד 2... :wink:
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”