פטיפון ELAC MIRACORD 50 H II

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
capten פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים
מצאתי בחנות בבלגיה את הפטיפון הזה.

https://c1.staticflickr.com/5/4151/5107 ... f62741.jpg

עשיתי קצת מחקר ושיעורי בית ויש לי שאלה בקשר למנגנון ההנעה שניראה כך :

http://www.flickr.com/photos/21515577@N02/2086149244

כמו שאתם רואים מנגנון האידלר אופקי בניגוד למנגנון בלנקו 75 ששם הוא אנכי לפלטה.
מה היתרונות או חסרונות בשיטה זאת ?
כל חוות דעת נוספת תתקבל בברכה.
תודה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

היתרון העיקרי (היחיד ?) של מבנה האיידלר של לנקו הוא האפשרות להוסיף בקרת מהירות משתנה-רציפה, שבה אתה יכול לסובב את הפלטה באינספור מהירויות בטווח רחב - כפי שהם עשו - ואני מניח שזו הסיבה שהם תכננו ובנו אותו כך.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

התכנון הזה של איידלר אנכי הוא כמעט יחידני ללנקו ושניים או שלושה פטפונים אמריקאים נוספים. אין הרבה הבדל, והדיונים סביב הנושא עוסקים בהבדלים דקיקים. אחת התאוריות היא שאיידלר אנכי כמו בלנקו מתאים יותר לתקליטי 'מונו' שם המודולציות בחריצים הן אנכיות. סברה אחרת טוענת ששחיקת המסבים האנכית לאורך זמן - פחות קריטית משחיקה אופקית. יש סברה נוספת שעוסקת במומנט שמספק המנוע והגברתו באחת הצורות או בחברתה. אין הוכחות ששיטה אחת עדיפה על השנייה - ויש סברות שהתכנון ההנדסי השוויצרי הוא פשוט ייחודי, בדומה לזה הצרפתי. מוסכם שאיכות הביצוע חשובה יותר מהאוריינטציה של האיידלר.

אני לא מכיר את הדגם. קראתי קצת. יש מחמאות. אומרים עליו שהוא פחות בעייתי מהדואלים המקבילים (כאילו דה! יש משהו יותר בעייתי מדואל שעושה צרות?) - אם המחיר טוב בעיניך ונשמע טוב... למה לא?

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #4 

בכנות, הפטיפון נראה מדהים, עד שהרמת את מכסה המנוע וראיתי את כל ה"גלגשים" והמכניקה של הפטיפון, והתאכזבתי.
כל כך יפה ונקי מבחוץ וכל כך מבולגן מבפנים, כנראה שהתרגלתי לפשטות של המכניקה בטורנסים הידניים כך שכל דבר אחר נראה לי מתכון לצרות :)
(פשוט הביאו לי DUAL עתיק להחייאה והוא מוציא לי את הנשמה במכניקה המשוגעת שלו עד שמרוב תסכול הפכתי אותו מאוטומטי לידני)

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #5 

היה לי כזה למשך כשנה. פטיפון איכותי, בנוי היטב, צלחת כבדה, אבל ממש לא פשוט מכאנית.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”