מה עדיף לקנות פטיפון יד שניה של לנקו,טכניקס, לוקסמן וכו' או לקנות חדש כמו
-
spiderrrman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 304
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
תקציב עד 3K שקל
מה עדיף לקנות פטיפון יד שניה של לנקו,טכניקס, לוקסמן וכו' או לקנות חדש כמו Pro-Ject Debut Carbon ?
יש באתר פה
https://www.massdrop.com/r/7ZLS3U
מכירה קבוצתית של
Pro-Ject Debut Carbon
במחיר של 320 דולר (עם משלוח לישראל עוד 80 דולר)
Included
Ortofon 2M Red Cartridge
Felt Mat
Dust cover
יש למישהו מושג כמה מס צריך לשלם על זה? רק מע"מ או שיש עוד מיסים?
איך הפטיפון הזה ?
מעולם לא היה לי פטיפון ותמיד רציתי ועכשיו החלטתי לקנות
תודה לעוזרים
מה עדיף לקנות פטיפון יד שניה של לנקו,טכניקס, לוקסמן וכו' או לקנות חדש כמו Pro-Ject Debut Carbon ?
יש באתר פה
https://www.massdrop.com/r/7ZLS3U
מכירה קבוצתית של
Pro-Ject Debut Carbon
במחיר של 320 דולר (עם משלוח לישראל עוד 80 דולר)
Included
Ortofon 2M Red Cartridge
Felt Mat
Dust cover
יש למישהו מושג כמה מס צריך לשלם על זה? רק מע"מ או שיש עוד מיסים?
איך הפטיפון הזה ?
מעולם לא היה לי פטיפון ותמיד רציתי ועכשיו החלטתי לקנות
תודה לעוזרים
-
spiderrrman
-
- חבר פעיל מאוד

Re: שאלה לא קלה
@avile7
·
מגבר: musical fidelity a5.5
רמקולים: focal electra 926
מישהו הציע לי טכניקס SL 1800 עם ראש וסיכה חדשים של אורטופון ב-3000
לא ראיתי שיש עליו חוות דעת
·
מגבר: musical fidelity a5.5
רמקולים: focal electra 926
מישהו הציע לי טכניקס SL 1800 עם ראש וסיכה חדשים של אורטופון ב-3000
לא ראיתי שיש עליו חוות דעת
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
סיפרו לי שבשבוע שעבר היה ב-B-Side לנקו L-75 במצב שנראה סביר מאוד ב-1200 ש"ח. ייתכן שעדיין מוצע למכירה. עדיף על כל מה שעלה כאן עד עתה.
רק אתמול שאל אותי חבר באתר בכמה לתמחר לנקו L-75 במצב אסתטי ומכני מצוין, לאחר טיפול תחזוקתי, בתוספת ראש אורטופון Red משומש. ניסיתי להניע אותו מלמכור אבל גם נתתי לו הערכה שהיא בערך חצי מהתקציב שציינת. אם תרצה... אתווך ביניכם.
רק אתמול שאל אותי חבר באתר בכמה לתמחר לנקו L-75 במצב אסתטי ומכני מצוין, לאחר טיפול תחזוקתי, בתוספת ראש אורטופון Red משומש. ניסיתי להניע אותו מלמכור אבל גם נתתי לו הערכה שהיא בערך חצי מהתקציב שציינת. אם תרצה... אתווך ביניכם.
-
spiderrrman
-
- חבר פעיל מאוד

·מעניין אותי מה דעתך על הפרוג'קט?tnsilver כתב:סיפרו לי שבשבוע שעבר היה ב-B-Side לנקו L-75 במצב שנראה סביר מאוד ב-1200 ש"ח. ייתכן שעדיין מוצע למכירה. עדיף על כל מה שעלה כאן עד עתה.
רק אתמול שאל אותי חבר באתר בכמה לתמחר לנקו L-75 במצב אסתטי ומכני מצוין, לאחר טיפול תחזוקתי, בתוספת ראש אורטופון Red משומש. ניסיתי להניע אותו מלמכור אבל גם נתתי לו הערכה שהיא בערך חצי מהתקציב שציינת. אם תרצה... אתווך ביניכם....
קראתי כמה מהסקירות שכתבת ומאוד נהנתי, מאוד מעניין...
המחיר של הטכניקס שרשמתי הוא נחשב מוגזם לא?
תודה רבה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

תודה. לכבוד יחשב לי. המחיר שקיבלת עבור ה-SL-1800, בהנחה שלא מורכב עליו ראש SPU של אורטופון, הוא לא רק מוגזם הוא גם לדעתי מחוצף. תוכל לרכוש ארבעה כאלה במחיר המדובר - שניים מהם - כבר ברגע זה.
אני נמנע מלהתייחס לדגמי פטפונים מסויימים. אי-אפשר לבוא אלי בתלונות לגבי דברים שאני לא אומר. לנקו L-75 הוא לא פריט שנשאר על המדף במכירות המשומשים לאורך זמן... (אם אתה מבין למה אני מתכוון).
אני נמנע מלהתייחס לדגמי פטפונים מסויימים. אי-אפשר לבוא אלי בתלונות לגבי דברים שאני לא אומר. לנקו L-75 הוא לא פריט שנשאר על המדף במכירות המשומשים לאורך זמן... (אם אתה מבין למה אני מתכוון).
-
spiderrrman
-
- חבר פעיל מאוד

תסלחו לי שאני חופר, זה נובע מכך שאין לי הרבה ידע בתחום הזה,
אתם חושבים שפטיפון ישן נותן צליל יותר טוב מהפטיפונים החדשים שמוכרים אותם כעת ?
לפי מה שראיתי גם הראש של Pro-Ject Debut Carbon ושל ה לנקו זהה
אתם חושבים שפטיפון ישן נותן צליל יותר טוב מהפטיפונים החדשים שמוכרים אותם כעת ?
לפי מה שראיתי גם הראש של Pro-Ject Debut Carbon ושל ה לנקו זהה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ברמות הכניסה? לא חושבים. יודעים!
ה-Red הוא דגם חדש יחסית בן כמה שנים. הוא מפורסם ונפוץ מאוד משום שיצרנים רבים מתקינים אותו כברירת מחדל על פטפונים ברמת כניסה - והוא לא רע בכלל ביחס למחירו. בכלל, לאורטופון אין מוצרים רעים. הם חברה נהדרת והמוצרים שלהם, גם ברמת כניסה, מובילים בד"כ על פני המתחרים. ה'אומגה' לדוגמה, דגם שכבר לא מייצרים, היה ראש נפלא ב-$50 שהתמודד מצוין עם ראשים שעלו פי שלוש. כל אחד יכול להשיג אורטופון Red וכשאתה מוכר פטפון משומש, אתה לא נוהג בד"כ למכור אותו עם ראש ה-MC שהוא גולת הכותרת של האוסף שלך. רוב המוכרים 'מלבישים' על המועמד איזה ראש זול של Audio Technica ומספרים שהמחט (יצירת מופת בפחות מ-$20) חדשה. זה חסר משמעות במכירה של פטפון יד שנייה וההנחה של הקונה, למעט אם צוין במפורש אחרת, אמורה להיות שהוא יאלץ לרכוש גם ראש אחר מזה שהגיע עם הפטפון.
ה-Red הוא דגם חדש יחסית בן כמה שנים. הוא מפורסם ונפוץ מאוד משום שיצרנים רבים מתקינים אותו כברירת מחדל על פטפונים ברמת כניסה - והוא לא רע בכלל ביחס למחירו. בכלל, לאורטופון אין מוצרים רעים. הם חברה נהדרת והמוצרים שלהם, גם ברמת כניסה, מובילים בד"כ על פני המתחרים. ה'אומגה' לדוגמה, דגם שכבר לא מייצרים, היה ראש נפלא ב-$50 שהתמודד מצוין עם ראשים שעלו פי שלוש. כל אחד יכול להשיג אורטופון Red וכשאתה מוכר פטפון משומש, אתה לא נוהג בד"כ למכור אותו עם ראש ה-MC שהוא גולת הכותרת של האוסף שלך. רוב המוכרים 'מלבישים' על המועמד איזה ראש זול של Audio Technica ומספרים שהמחט (יצירת מופת בפחות מ-$20) חדשה. זה חסר משמעות במכירה של פטפון יד שנייה וההנחה של הקונה, למעט אם צוין במפורש אחרת, אמורה להיות שהוא יאלץ לרכוש גם ראש אחר מזה שהגיע עם הפטפון.
-
spiderrrman
-
- חבר פעיל מאוד

@tnsilver
·
מאיפה החבר שלך שחושב למכור את הלנקו?
אם הוא נותן תוצאה יותר טובה מהפרוג'קט כמובן שאעדיף אותו
באופן כללי תוכל לרשום לי דגמים שלדעתך נותנים תמורה טובה למחיר באזור התקציב שלי?
אם ארצה לשדרג את הראש של הלנקו לאיזה ראש עדיף להחליף? (בהנחה שישאר לי בערך 1000 שח פנויים)
·
מאיפה החבר שלך שחושב למכור את הלנקו?
אם הוא נותן תוצאה יותר טובה מהפרוג'קט כמובן שאעדיף אותו
באופן כללי תוכל לרשום לי דגמים שלדעתך נותנים תמורה טובה למחיר באזור התקציב שלי?
אם ארצה לשדרג את הראש של הלנקו לאיזה ראש עדיף להחליף? (בהנחה שישאר לי בערך 1000 שח פנויים)
- tnsilver
- חבר מביא חבר

חבר האתר - מחיפה. יישארו לך 1,500 ש"ח פנויים ותוכל לסמוך עליו שהפרטים נכונים ושאם הוא אומר ראש תקין - לא תצטרך להחליף ראש. נסה קודם מה שיש. אני משוכנע שהוא לא יתנגד לאפשר לך להאזין ולהתרשם ולמיטב ידיעתי, יש לו את כל האמצעים הדרושים (בלשון המעטה) לכך. אפשר גם להחליף מחט - ולא את כל הראש (למרות שבראשי MM זה בד"כ לא משתלם). ב-1,500 ש"ח יש סדרה ארוכה מאוד של ראשים אפשריים - כולם חסרי משמעות באותה מידה לגבי מי שעדיין לא התרשם מראש סביר ומעלה ברמת כניסה.
קח בחשבון שכמו שלפטיפונים חדשים יש דגמים טובים יותר ופחות, כך גם לישנים.
ניקח Lenco כדוגמא: בהחלט כדאי לרכוש L75/78/76, אולי אפילו L70, אם אתה לא מתכוון להפוך את הפטיפון ל"פרוייקט" לא כדאי פטיפונים ישנים יותר. וממש לא כדאי לקנות היום פטיפונים כמו ה- L85 שהם לא אמינים ויהיה קשה מאוד לקבל עבורם שירות ממישהו (כפי שאפשר לראות משרשור אחר כאן בפורום).
כך גם לגבי פטיפונים חדשים. רק שטווח המחירים הרבה יותר גדול ומתחיל גבוה יותר
ניקח Lenco כדוגמא: בהחלט כדאי לרכוש L75/78/76, אולי אפילו L70, אם אתה לא מתכוון להפוך את הפטיפון ל"פרוייקט" לא כדאי פטיפונים ישנים יותר. וממש לא כדאי לקנות היום פטיפונים כמו ה- L85 שהם לא אמינים ויהיה קשה מאוד לקבל עבורם שירות ממישהו (כפי שאפשר לראות משרשור אחר כאן בפורום).
כך גם לגבי פטיפונים חדשים. רק שטווח המחירים הרבה יותר גדול ומתחיל גבוה יותר
לטווח ארוך עדיף חדש
אלא אם כן תמצא משהו ייחודי במצב חדש,ואני בספק.
תנסה לבדוק בחנויות שמוכרות פטיפונים ורוצות להפטר מהמלאי,
תצטרך להשקיע קצת יותר אבל יהיה לך שקט נפשי.
אם במגבר הנ"ל אין כניסת פונו,תצטרך גם פונוסטייג' ייעודי.
בנוסף תצטרך להשקיע בקניית תקליטים,מנקי תקליטים ואביזרים.
השאלה הכי חשובה:
עד כמה תרצה לשמוע תקליטים והאם ההשקעה תצדיק את עצמה?
תנסה לבדוק בחנויות שמוכרות פטיפונים ורוצות להפטר מהמלאי,
תצטרך להשקיע קצת יותר אבל יהיה לך שקט נפשי.
אם במגבר הנ"ל אין כניסת פונו,תצטרך גם פונוסטייג' ייעודי.
בנוסף תצטרך להשקיע בקניית תקליטים,מנקי תקליטים ואביזרים.
השאלה הכי חשובה:
עד כמה תרצה לשמוע תקליטים והאם ההשקעה תצדיק את עצמה?
ודרך אגב, "משומש" לא אומר רק "קלאסי".
מהכרותי עם הפטיפון (הדגם - לא המכשיר הספציפי שנמכר) - זו נשמעת תמורה מדהימה לכסף
ולא, אין לי שום אינטרס כאן
מהכרותי עם הפטיפון (הדגם - לא המכשיר הספציפי שנמכר) - זו נשמעת תמורה מדהימה לכסף
ולא, אין לי שום אינטרס כאן
-
spiderrrman
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא דרגוש אם התכוונת אלי
תודה לכל העוזרים
כמובן שאין מנוס מלהתחיל ולחפש בחנויות תקליטים ולשמוע , לראות ולהתרשם
ולהחליט לפי האוזן