תחנת עגינה למחשב נייד/ הפיכת מחשב נייד למחשב נייח.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
itayasis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
תמיד עבדתי בבית רק עם מחשב נייח, אני זקוק למחשב נייד לעיתים רחוקות (בערך פעם בחודש) ולכן קניתי מחשב נייד בפעם הראשונה מדגם: Lenovo IdeaPad Y50

כרגע אני מסנכרן בין שני המחשבים באמצעות גוגל דריב ושאר תוכנות דומות וזה לא ממש נוח, ובנוסף המחשב נייד בעל מפרט הרבה יותר חזק, לכן חשבתי על להפוך את המחשב "הנייד לנייח" באמצעות תחנת עגינה.

משיטוט באיבי חשבתי על התחנה הזאת:
http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-Univers ... 339fb6ad2e

למחשב נייח מחובר: מסך רגיל, פלזמה, מערכת סטיראו, מדפסת, חיבור לאינטרנט באמצעות כבל וסורק בהמשך.

אני מעונין שהמחשב נייד יהיה קבוע דלוק ומחובר לחשמל. ולכן רציתי לדעת האם זה יזיק למחשב נייד?, האם אין חשש להתחממות של המחשב? איך הוא יסתדר עם אבק?, ואם אפשר "להחביא" אותו במגירה.

אשמח לשמוע מה דעתם או כל הצעה/רעיון אחר,
תודה מראש.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #2 

1. אני לא הייתי קונה תחנת עגינה מבוססת USB, מנסיון שלי היציאה של הוידאו לא משהו... (אולי מה שיש לי כבר ישן, אבל בכל זאת)
2. אם המחשב שלך תואם OneLink - תקנה אחת כזאת. אפשר לראות שליד שקע החשמל במחשב יש עוד שקע שמיועד ל OneLink. בכל מקרה, חפש במפרט של המחשב.
3. חיבור תמידי יזיק בטווח הארוך לסוללה.
4. יש חשש כבד להתחממות אם תשאיר אותו במגירה סגורה. לא הייתי עושה את זה.

תתחדש ותהנה!

itayasis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1. אצלך היציאה מבוססת על USB 3.0 או 2.0? ויש איזה נתון במפרט של תחנת העגינה שבאמצעותו אני יוכל להיות בטוח שהוידאו יפעל חלק?, ואולי אפילו משחקים כבדים או שאין סיכוי כי זה לא נועד לזה?
2. לצערי אין לי תחיבור הזה.
3. מחיפוש מגוגל מישהו הציע להשאיר את המחשב דלוק שהסוללה בחוץ, או לבדוק האם יש במחשב הגדרות ל "חיבור תמידי", במצב כזה הרכיבים במחשב ישמרו?
4. משטח קירור רציני לא יכול לעשות לי תעבודה? והאם יש משטח קירור שעובד רק שהוא מרגיש שהמחשב מתחמם? כי גם המשטח קירור יהיה מחובר באופן קבוע לחשמל.

תודה רבה על העזרה!

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #4 

1. מבוסס USB2, לא בטוח שיהיה שיפור גדול אם זה מבוסס על 3, בטח לא למשחקים.
3. הכי טוב בלי סוללה. בגדול, כל עוד המחשב לא יטעין את הסוללה, היא תשמר. אני לא מבין גדול בתחום, אבל בגדול זרם קבוע לסוללה מקצר את אורך החיים שלה.
4. לא בתוך מגירה, כי היא עדיין סגורה. משטח קירור בסך הכל עוזר לפזר את החום. לא מכיר משטחי קירור "חכמים", אבל זה לא אומר שאין כאלה.

itayasis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

טוב אז אני יחבר רק את הhdmi ישירות למחשב, בסה"כ 3 דברים יתחברו למחשב (hdmi, הטענה ותחנת העגינה).
ואז אני יוכל לקנות תחנת עגינה פשוטה יותר ולהשקיע יותר בקירור המחשב.
נראה איזה פתרונות קירור יש באייבי.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #6 

itayasis

לא מומלץ להשאיר מחשב נייד במגירה, הוא מתחמם כמו כל מכשיר חשמלי (היה מקרה לפני לא הרבה זמן של אב ושלושת ילדיו שנשרפו למוות כשמחשב נייד הושאר במשך הלילה על שמיכה...).
ניתן לעבוד ללא סוללה, עם חיבור חשמל ישיר, רק קח בחשבון שבמקרה של הפסקת חשמל הפסדת את כל החומר בשל הכיבוי הפתאומי, ממש כמו במחשב נייח ללא ups.

ישנם מחשבים שניתן להגדיר בהם את מקסימום הטעינה של הסוללה ל-80% במקום 100%, מה שאמור להאריך את חיי הסוללה לפי דברי היצרן.

לא ממש הצלחתי להבין מה אתה מנסה להשיג בדיוק בהפיכת מחשב נייד חדש, למחשב נייח שתקוע במקומו, כשיש לך כבר נייח?
ומה בדיוק הבעייתיות בסנכרון בין המחשבים?

itayasis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

בחדר שאני עובד על המחשב נייח אני עובד ב2 עמדות, בספריה ובמיטה מול הפלזמה עם עכבר ומקלדת אלחוטית.
כשקיבלתי תנייד ניסיתי לעבוד איתו וזה הרבה פחות נוח לי לעבוד איתו שעות ארוכות.
הנייח מחובר למערכת קולנוע, למדפסת, למסך מחשב גדול ואיכותי ולעוד דברים שיותר נחמד לעבוד ישירות איתם. ולכן מלבד פעם בחודש הנייד ללא שימוש.

בנוסף הנייח כבר ישן מעל 4 שנים שעוד בזמנו היה עם מפרט בינוני ולעומת זאת הנייד עם מפרט ממש עוצמתי (קניתי מפרט עוצמתי רק בגלל שהיתה לי הזדמנות חד פעמית..)

ולכן חשבתי שהמצב האידיאלי בשבילי זה שהנייד יתפקד לי בול כמו שכרגע הנייח מתפקד. ושבפעם בחודש שאצטרך אותו אני יוכל לקחת אותו.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

השאלה אם אתה באמת צריך תחנת עגינה ולא יכול להסתפק בחיבור ישיר של ההתקנים למחשב הנייד. הרי גם כך אתה לא תחבר/תנתק את ההתקנים מהנייד בכל יום, אלא לדבריך פעם בחודש לערך.
שווה לך להוציא כ-100 $ על ת' עגינה, בשביל לא לנתק מהנייד 5 כבלים פעם בחודש?

itayasis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

זה יוצא לי 7 כבלים, ובסדר אתה צודק לא נורא לחבר ולהוציא פעם בחודש הבעיה שזה לא אסטטי (שהמחשב מונח על הספריה ו7 כבלים מחוברים) ותופס מקום יקר אלה אם כן הנייד יהיה בתוך מגירה ואז לא יראו שום חוט.

כל הכבלים בחדר עוברים מסודר בתעלות מנקודה בקיר שבה ממוקם הנייח (שאני רוצה להעיף)

כל הסיפור הזה שווה לי יותר מ100 דולר מכיוון שאני משתדרג משמעותית עם המחשב.

טוב אז ירדתי מתחנת עגינה, אז אני עכשיו זקוק לפיתרון קירור כדי שהנייד יוכל לתפקד כמו הנייח.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

itayasis כתב:טוב אז ירדתי מתחנת עגינה, אז אני עכשיו זקוק לפיתרון קירור כדי שהנייד יוכל לתפקד כמו הנייח.
...
משטחי קירור

לא לשכוח שמשטח קירור המחובר ב-USB למחשב גומר את הסוללה במהירות, במידה והמחשב אינו מחובר לחשמל...

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #11 

מזה המחיר המפלצתי הזה?! במחיר הזה עם תוספת קטנה אתה קונה מיני-מחשב אמיתי של EGLOBAL.
1. כדי לא לגרום נזק לסוללה, אתה מנתק אותה.
2.מחשב נייד בחיבור קבוע לחשמל ללא כיבוי יגיע ל50 מעלות וזה בסדר גמור, זו טמפרטורת עבודה (עד 80 מעלות אין מקום לדאגה) אין בכך נזק כלשהו, רק תוודא שאם תשים בארון או מגירה שיהיה מאחורה פתח אוויר אחרת המחשב יחנק ואז כן יגרם נזק.
3.תוותר על תחינת עגינה, תחבר את כל הכבלים אל המחשב עצמו ואם צריך תשתמש ברכזת USB ומפצל/מאריך לחיבורי הוידאו והאודיו, כל אחד בכבל נפרד.
4.משטח קירור זה בזבוז כסף מוחלט בדיוק כמו תחנת עגינה, עדיף כבר שתקנה מיני מחשב EGLOBAL ותפתור את כל הסיפור. בכל מקרה אין למשטח קירור הצדקה אלא אם יש לך מחשב נייד גיימינג שאתה רוצה לשים על הברכיים או על מיטה (ולא על שולחן) וגם אז מדובר במחשבים שעוברים את ה50 מעלות, מחשב במצב עבודה רגיל (נייד) לא יעבור את הטמפרטורה הזו.

כדי לוודא טמפרטורת עבודה תתקין את התוכנה HW MONITOR ותצרף צילום מסך.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”