איך הייתם ממליצים למקם את הסלון
אהלן חברים,
אני ממש בשלבי סוף שלד לכן אני חשוב שזה זמן טוב להתייעץ איתכם לגבי מיקום הסלון
המטרה היא שהסלון יהיה כמה שיותר אפקטיבי מבחינת אקוסטיקה ונוחות בתמונה שאני מצטרף
יש קיר עם 2 חלונות שעליו חשבתי לשים אץ הטלויזיה או האופציה השניה לשים את הטלויזיה על הקיר משמאל יחד עם זאת ולפי הטלויזיה אני ימקם אץ הרמקולים של הקולנוע ביתי.
אשמח לתשובתכם ולעוד הצעות
זגורי.
אני ממש בשלבי סוף שלד לכן אני חשוב שזה זמן טוב להתייעץ איתכם לגבי מיקום הסלון
המטרה היא שהסלון יהיה כמה שיותר אפקטיבי מבחינת אקוסטיקה ונוחות בתמונה שאני מצטרף
יש קיר עם 2 חלונות שעליו חשבתי לשים אץ הטלויזיה או האופציה השניה לשים את הטלויזיה על הקיר משמאל יחד עם זאת ולפי הטלויזיה אני ימקם אץ הרמקולים של הקולנוע ביתי.
אשמח לתשובתכם ולעוד הצעות
זגורי.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
בשנים האחרונות יש לאדריכלים משהו נגד מערכות ק"ב.
גם מבחינת מיקום, וגם מבחינה אקוסטית.
אין סלון עם קיר אחד מספיק ארוך, ללא חלונות ופתחים אחרים, כך שיהיה אפשר למקם טלויזיה ורמקולים ברוחב המתאים למרחק הישיבה.
לא רואים בתמונה את הצד השני של החדר, אז קשה להבין אם איך ניתן לארגן את מיקום הישיבה בלי להפריע למהלך החיים הרגיל בבית.
גם מבחינת מיקום, וגם מבחינה אקוסטית.
אין סלון עם קיר אחד מספיק ארוך, ללא חלונות ופתחים אחרים, כך שיהיה אפשר למקם טלויזיה ורמקולים ברוחב המתאים למרחק הישיבה.
לא רואים בתמונה את הצד השני של החדר, אז קשה להבין אם איך ניתן לארגן את מיקום הישיבה בלי להפריע למהלך החיים הרגיל בבית.
- עדוש
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 435
- שם מלא: עדיאל מנחם
- נתן תודות: 181 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
הכי חשוב לפני טיח ורובה , תשים צינורות להשחלה של החוטים ותחשוב על הכל , כולל חוטים מהטלוויזיה לממיר וכו׳
אל תתקמצן על צינור דק . שתהיה לך אפשרות להשחיל כמה שבא לך .
כנל לגבי zone 2 אם אתה מתכנן
בהצלחה.
כנל לגבי zone 2 אם אתה מתכנן
מחזק ואף מוסיף:עדוש כתב:הכי חשוב לפני טיח ורובה , תשים צינורות להשחלה של החוטים ותחשוב על הכל , כולל חוטים מהטלוויזיה לממיר וכו׳
כנל לגבי zone 2 אם אתה מתכנןבהצלחה.
...
במידה והטלוויזיה תהיה תלויה ע״ג הקיר, תכין נקודת חשמל בגובה הטלוויזיה ככה שלאחר התליה המסך יסתיר את הנקודה.
כמו כן שים לה שחשוב שתהיה צנרת בין המזנון לטלויזיה, צנרת מספיק רחבה ככה שראש של כבל hdmi יוכל לעבור בקלות.
עוד דבר, תפקח על הפועלים שמניחים את הצנרת לרמקולים האחורים, לא פעם נתקלתי בעבודה חפרית שבאה לידי ביטוי בקיפול הצנרת בנקודה שעוברים מהתקרה/רצפה אל הקיר (יש מעבר של 90 מעלות) ככה שהמעבר ממש מעך את הצינור ולא איפשר מעבר של סטנדבנד אפילו!
לגבי ה-TV - במידה ותמקם TV בין 2 חלונות אתה "תסבול", אתה תצטרך כל הזמן לסגור לחלוטין את החלונות הללו .
במידה והחלונות בצד - חצי נחמה .
לגבי מיקום סלון:
בעיקרון כאשר יושבים על הספה וצופים/מסתכלים על ה-TV - מומלץ תמיד (ובעיקר) טבעי יותר לעין כאשר המרחב מצידי ה-TV הינו גדול יותר.
אני אגיד עכשיו את המצב ה"פחות" מומלץ או ההפוך: לא נעים לשבת לצפות ב-TV כאשר יש ממולך TV וקיר ארוך משני צידיה .
זה מעט קשה להסברה אני אנסה לצרף תמונה או 2:
דמיין שאתה בסלון עכשיו ומסתכל על ה-TV שעל הקיר כרגע - כמו בתמונה השנייה.
עכשיו דמיין איך היה אם הסלון היה הפוך - כלומר ה-TV הייתה ממול ותלויה בקיר הרחב והמטבח ופינת האוכל מאחור ?
אז נכון שלא כולם אוהבים לראות את המטבח / פ. אוכל " מול העינייםונכון ש"שקיר רחב נותן אפשרויות אבל אם אתה צריך לבחור בין 2 המצבים אז המצב ה"נעים" יותר לעין (ע"פ מחקרים ברשת וגם ע"פ ניסיון שלי ושל כמה חברים שעשיתי לפני התכנו הנ"ל)הינו כפי שאתה רואה בתמונות. אגב כולם - בלי יוצא מן הכלל בחרו את מיקום ה-TV כפי שהיא כרגע (אצלי לצערי יש הגבלה בקיר לגודל של מקס' 65' .
לגבי הכנות: בקיר ה-TV צריכים להיות לך לפחות 2 קופסאות:
קופסת חשמל (באחד הצדדים באיזור התחתון של ה-TV ולא במרכזה)
צנרת עבה ובקצה קופסת תקשורת שתכיל מקום ללפחות: חיבור רשת , 2-3 כבלי HDMI כולל הראש של הכבלים שיעבור שם.
במידה והחלונות בצד - חצי נחמה .
לגבי מיקום סלון:
בעיקרון כאשר יושבים על הספה וצופים/מסתכלים על ה-TV - מומלץ תמיד (ובעיקר) טבעי יותר לעין כאשר המרחב מצידי ה-TV הינו גדול יותר.
אני אגיד עכשיו את המצב ה"פחות" מומלץ או ההפוך: לא נעים לשבת לצפות ב-TV כאשר יש ממולך TV וקיר ארוך משני צידיה .
זה מעט קשה להסברה אני אנסה לצרף תמונה או 2:
דמיין שאתה בסלון עכשיו ומסתכל על ה-TV שעל הקיר כרגע - כמו בתמונה השנייה.
עכשיו דמיין איך היה אם הסלון היה הפוך - כלומר ה-TV הייתה ממול ותלויה בקיר הרחב והמטבח ופינת האוכל מאחור ?
אז נכון שלא כולם אוהבים לראות את המטבח / פ. אוכל " מול העינייםונכון ש"שקיר רחב נותן אפשרויות אבל אם אתה צריך לבחור בין 2 המצבים אז המצב ה"נעים" יותר לעין (ע"פ מחקרים ברשת וגם ע"פ ניסיון שלי ושל כמה חברים שעשיתי לפני התכנו הנ"ל)הינו כפי שאתה רואה בתמונות. אגב כולם - בלי יוצא מן הכלל בחרו את מיקום ה-TV כפי שהיא כרגע (אצלי לצערי יש הגבלה בקיר לגודל של מקס' 65' .
לגבי הכנות: בקיר ה-TV צריכים להיות לך לפחות 2 קופסאות:
קופסת חשמל (באחד הצדדים באיזור התחתון של ה-TV ולא במרכזה)
צנרת עבה ובקצה קופסת תקשורת שתכיל מקום ללפחות: חיבור רשת , 2-3 כבלי HDMI כולל הראש של הכבלים שיעבור שם.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מבחינת אקוסטיקה הולכת להיות לך בעיה בכל מקרה...
מצד אחד, אם תשים את הטלוויזיה בין שני החלונות, איפה תשים את הרמקול הקדמי השמאלי - בפינה של החלון?
מצד שני, אם תשים את הטלוויזיה על הקיר השמאלי, איפה תשים את הרמקול הימני - באותה פינה..?
הסיבה לשאלות היא שזכוכית וסאונד לא הולכים טוב - בכל מקרה את החלונות הייתי "משדרג" בווילון בד עבה יחסית...
בכל מקרה, יהיה נהדר אם תוכל לצרף תכנית/שרטוט של הסלון, כי זה יקל עלינו לעזור לך יותר מאשר על בסיס התמונה הנ"ל.
מצד אחד, אם תשים את הטלוויזיה בין שני החלונות, איפה תשים את הרמקול הקדמי השמאלי - בפינה של החלון?
מצד שני, אם תשים את הטלוויזיה על הקיר השמאלי, איפה תשים את הרמקול הימני - באותה פינה..?
הסיבה לשאלות היא שזכוכית וסאונד לא הולכים טוב - בכל מקרה את החלונות הייתי "משדרג" בווילון בד עבה יחסית...
בכל מקרה, יהיה נהדר אם תוכל לצרף תכנית/שרטוט של הסלון, כי זה יקל עלינו לעזור לך יותר מאשר על בסיס התמונה הנ"ל.
היי חברים, תודה רבה על כל התשובות לקחתי לצומת ליבי,
רציתי לדעת למרות שהחדר יחסית קטן האם לדעתכם יש צורך להשקיע בפריסה של 7.2 או או אפילו חציבות בגג לטובת dolby atoms??
הוספתי גם את התוכנית שך המרתף אם ישצלכם עוד ראיונות
רציתי לדעת למרות שהחדר יחסית קטן האם לדעתכם יש צורך להשקיע בפריסה של 7.2 או או אפילו חציבות בגג לטובת dolby atoms??
הוספתי גם את התוכנית שך המרתף אם ישצלכם עוד ראיונות
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
אם אתה מדמיין עתידית מקרן
אז....
נקודת חשמל למסך נגלל
נקודת חשמל למקרן ותעלה לHDMI מהרסיבר
אגב, מסך יכול להיות בקיר של החלונות
הרי בכל מקרה מחשיכים את החדר
אבל אצלך נראה שהמגבלה היא הרמקולים, היות והחלונות קרובים לקיר הניצב
אז....
נקודת חשמל למסך נגלל
נקודת חשמל למקרן ותעלה לHDMI מהרסיבר
אגב, מסך יכול להיות בקיר של החלונות
הרי בכל מקרה מחשיכים את החדר
אבל אצלך נראה שהמגבלה היא הרמקולים, היות והחלונות קרובים לקיר הניצב
העם דורש..... כל מיני דברים
7.2 זה נחמד, אבל ZONE2 יותר נחמד אם יש לך מרפסת... רמקולים בחוץ == תענוג
החשמלאי הוא זה שעושה את ההכנות, שלא ישאיר צינורות ריקים, שישחיל את כל הכבלים וישאיר חצי מטר ספייר בכל יציאת רמקול, מלופפת. ובצד הרסיבר שישאיר מטר.
שישתמש בכבל 2.5
ד"א, היה רצוי לתת על זה את הדעת בשלב התוכניות, עם האדריכל. הוא זה שמסמן את המיקומים והגבהים ודואג שתהיה לזה התאמה במבנה. לעשות בדיעבד "בכח" זה כבר יותר קשה
החשמלאי הוא זה שעושה את ההכנות, שלא ישאיר צינורות ריקים, שישחיל את כל הכבלים וישאיר חצי מטר ספייר בכל יציאת רמקול, מלופפת. ובצד הרסיבר שישאיר מטר.
שישתמש בכבל 2.5
ד"א, היה רצוי לתת על זה את הדעת בשלב התוכניות, עם האדריכל. הוא זה שמסמן את המיקומים והגבהים ודואג שתהיה לזה התאמה במבנה. לעשות בדיעבד "בכח" זה כבר יותר קשה
כיוון שאתה בתהליך בנייה הנה מה שאני מציע לך באופן כללי :
1. סלילת צנרת בין המזנון למרפסת של: גז , חשמל , אודיו (הכנה לרמקולים )
2. סלילת צנרת חשמל ואודיו בין הראוטר למזנון
3. הכנה למצלמות מחוץ לבית (אם זה דירה אז למרפסת שמש גם) כולל חשמל וצנרת וידאו
4. הכנות וסלילה למע' אזעקה גם לחלונות , גם לדלתות ולגלאים בבית
5. הכנת חשמל למסך של מקרן , הכנת חשמל וצנרת וידאו למקרן עצמו ועד למזנון / היכן שיהיה הרסיבר)
6. במידה ומתוכנן מזנון גבס או מזנון בנוי כלשהו - לחשוב על פתרון אוורור.
7. הכנת רשת לנק' TV בכל הבית , כולל מרפסת
8. הכנת הסלילה של הכבלים בחדרי שינה לגובה של כ-1.8 מ' (היום כמעט כולם תולים את ה-TV בחדרים)
9. הכנת שקע חשמל כפול בכל מקום שבו ישנה TV (צריך חשמל גם לממיר) ובמזון לפחות 4 נק' חשמל.
10. הכנת ארון תקשורת גדול - שיכיל בתוכו מספיק מקום לנתבים , סוויטשים , כבלים וכו'.. ונק' חשמל כפולה שם לפחות.
11. הכנת צנרת לרמקולים 7.2 , הכנת צנרת לסאב ב-2 נק' בסלון.
12. הכנת צנרת בסלון בקיר הנגדי - ממול ה-TV - למקרה שאתשך תחליט "לסובב" את הסלון (כמובן שגם את תחום הסאונד והסלילה לקחת בחשבון) .
חשוב !!! במידה וארון התקשורת אינו באותו מקום שבו הארון של הכבלים והבזק - כדאי שיהיה בינהם צנרת (כי נק' טלפון יש כמעט בכל חדר וזה תמיד טוב שתהיה אפשרות להשתמש בצנרת הזו למשהו נוסף לכל מקרה שיבוא).
הכנת חוט 0 (כחול) בכל מפסק בבית - למקרה שתרצה להקים בית חכם .
במידה ויש מזגם מרכזי - כדאי להוסיף עינית שליטה גם בח. הורים .
אלה היו 60 שניות של ... הצעה .
1. סלילת צנרת בין המזנון למרפסת של: גז , חשמל , אודיו (הכנה לרמקולים )
2. סלילת צנרת חשמל ואודיו בין הראוטר למזנון
3. הכנה למצלמות מחוץ לבית (אם זה דירה אז למרפסת שמש גם) כולל חשמל וצנרת וידאו
4. הכנות וסלילה למע' אזעקה גם לחלונות , גם לדלתות ולגלאים בבית
5. הכנת חשמל למסך של מקרן , הכנת חשמל וצנרת וידאו למקרן עצמו ועד למזנון / היכן שיהיה הרסיבר)
6. במידה ומתוכנן מזנון גבס או מזנון בנוי כלשהו - לחשוב על פתרון אוורור.
7. הכנת רשת לנק' TV בכל הבית , כולל מרפסת
8. הכנת הסלילה של הכבלים בחדרי שינה לגובה של כ-1.8 מ' (היום כמעט כולם תולים את ה-TV בחדרים)
9. הכנת שקע חשמל כפול בכל מקום שבו ישנה TV (צריך חשמל גם לממיר) ובמזון לפחות 4 נק' חשמל.
10. הכנת ארון תקשורת גדול - שיכיל בתוכו מספיק מקום לנתבים , סוויטשים , כבלים וכו'.. ונק' חשמל כפולה שם לפחות.
11. הכנת צנרת לרמקולים 7.2 , הכנת צנרת לסאב ב-2 נק' בסלון.
12. הכנת צנרת בסלון בקיר הנגדי - ממול ה-TV - למקרה שאתשך תחליט "לסובב" את הסלון (כמובן שגם את תחום הסאונד והסלילה לקחת בחשבון) .
חשוב !!! במידה וארון התקשורת אינו באותו מקום שבו הארון של הכבלים והבזק - כדאי שיהיה בינהם צנרת (כי נק' טלפון יש כמעט בכל חדר וזה תמיד טוב שתהיה אפשרות להשתמש בצנרת הזו למשהו נוסף לכל מקרה שיבוא).
הכנת חוט 0 (כחול) בכל מפסק בבית - למקרה שתרצה להקים בית חכם .
במידה ויש מזגם מרכזי - כדאי להוסיף עינית שליטה גם בח. הורים .
אלה היו 60 שניות של ... הצעה .