מסך איכותי לתצוגה בחדר מואר, כ-1500$, קניה בארה"ב, + מעלית חשמלית.
דרוש מסך טלוויזיה איכותי להצגת וידאו ומצגות במיני מוזיאון.
המסך יתלה על תקרה \ קיר סמוך לתקרה, ודרוש מתקן שיוריד ויעלה את המסך לפי דרישה.
הקנייה תתבצע בארה"ב מהדגמים הזמינים שם, בתקציב כפי הדרוש. שיערתי כ-1500$ עבור המסך (עבור מתקן ההרמה כ-600$ נוספים לפחות, מן הסתם) אך זה גמיש לפי הצורך, או לחילופין בהעדר הצורך ניתן לקנות בפחות.
חשוב מאוד דגם אמין ואיכותי מחברה מוכרת.
הדרישות מהמסך הן:
רוחב המסך צריך להיות 42" (אני לא יודע כיצד לחשב כמה זה צריך לצאת באלכסון).
רזולוציה סטנדרטית - FHD מספיק בהחלט
חשוב פאנל IPS איכותי, זווית צפייה רחבה.
התצוגה תעמוד בחדר מואר, כך שכדאי למצוא מסך בהיר. בנוסף כדי למנוע השתקפויות מהתאורה כדאי עם גימור מט, או כמה שפחות מבריק (Semy-Glossy?).
המסך יתלה מהתקרה עם ההתקן שימצא, כנ"ל, ולכן המסך צריך להתאים לתקני התלייה הנפוצים.
אין צורך ב:
קצב רענון גבוה או רזולוציה גבוהה מ-FHD - המסך נועד להצגת וידאו שמגיעים אלינו HD ומצגות.
אין צורך בסמארט TV, היות ויחובר למחשב הזה.
אין צורך ברמקולים, המסך יחובר לרמקולים חיצוניים.
מתקן תליה:
המסך יתלה מהתקרה \ סמוך לתקרה, וצריך מתקן שיוכל להורידו ולהעלותו בשלט רחוק. גם הוא יקנה בארה"ב, בתקציב משוער של כ-600$. גם כאן זה גמיש לפי הצורך, או לחילופין בהעדר הצורך ניתן לקנות בפחות.
מוכן לשלם יותר בשביל לקבל דגם אמין מחברה איכותית.
המסך צריך להיות מותקן בזווית אופקית - נוטה כלפי מטה. (אפשר גם קבועה, לא חייב משתנה ע"י המתקן).
חשוב שהמתקן לא יהיה מאלו המיועדים להרמה מהרצפה, כיוון שהיות והמסך ירד מהתקרה המתקן יחשף (כל המסילות וכדו') ולכן הוא צריך להיות מיועד לכך. (נוסף על כך שאיני יודע האם הם בנויים להורדה והרמה מלמעלה).
תודה רבה מראש לעוזרים...
המסך יתלה על תקרה \ קיר סמוך לתקרה, ודרוש מתקן שיוריד ויעלה את המסך לפי דרישה.
הקנייה תתבצע בארה"ב מהדגמים הזמינים שם, בתקציב כפי הדרוש. שיערתי כ-1500$ עבור המסך (עבור מתקן ההרמה כ-600$ נוספים לפחות, מן הסתם) אך זה גמיש לפי הצורך, או לחילופין בהעדר הצורך ניתן לקנות בפחות.
חשוב מאוד דגם אמין ואיכותי מחברה מוכרת.
הדרישות מהמסך הן:
רוחב המסך צריך להיות 42" (אני לא יודע כיצד לחשב כמה זה צריך לצאת באלכסון).
רזולוציה סטנדרטית - FHD מספיק בהחלט
חשוב פאנל IPS איכותי, זווית צפייה רחבה.
התצוגה תעמוד בחדר מואר, כך שכדאי למצוא מסך בהיר. בנוסף כדי למנוע השתקפויות מהתאורה כדאי עם גימור מט, או כמה שפחות מבריק (Semy-Glossy?).
המסך יתלה מהתקרה עם ההתקן שימצא, כנ"ל, ולכן המסך צריך להתאים לתקני התלייה הנפוצים.
אין צורך ב:
קצב רענון גבוה או רזולוציה גבוהה מ-FHD - המסך נועד להצגת וידאו שמגיעים אלינו HD ומצגות.
אין צורך בסמארט TV, היות ויחובר למחשב הזה.
אין צורך ברמקולים, המסך יחובר לרמקולים חיצוניים.
מתקן תליה:
המסך יתלה מהתקרה \ סמוך לתקרה, וצריך מתקן שיוכל להורידו ולהעלותו בשלט רחוק. גם הוא יקנה בארה"ב, בתקציב משוער של כ-600$. גם כאן זה גמיש לפי הצורך, או לחילופין בהעדר הצורך ניתן לקנות בפחות.
מוכן לשלם יותר בשביל לקבל דגם אמין מחברה איכותית.
המסך צריך להיות מותקן בזווית אופקית - נוטה כלפי מטה. (אפשר גם קבועה, לא חייב משתנה ע"י המתקן).
חשוב שהמתקן לא יהיה מאלו המיועדים להרמה מהרצפה, כיוון שהיות והמסך ירד מהתקרה המתקן יחשף (כל המסילות וכדו') ולכן הוא צריך להיות מיועד לכך. (נוסף על כך שאיני יודע האם הם בנויים להורדה והרמה מלמעלה).
תודה רבה מראש לעוזרים...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
יש קטגוריה שלמה של מסכים לתצוגה (display או monitor להבדיל מTV) שכנראה יתאימו הרבה יותר לדרישות שלך כי הם מתוכננים לצרכים שהצגת. הבעיה שאני פחות יודע להמליץ, בטח בארה״ב אבל לדעתי זה כיוון יותר נכון מלקחת טלוויזיה ביתית למשימה.
אני יודע את הכיוון, ואפילו מצאתי כמה שמתאימים לדרישות. אבל:
1. אין לי מושג כיצד הם נראים בפועל.
2. הם יקרים, ויכול להיות שישנם מסכים שעונים על הדרישות בהרבה פחות, רק שצריך מישהו שמכיר את השוק.
לדוגמה:
Panasonic TH-47LF6U
TH47LF60U
או יקר בהרבה:
TH-47LFV5U
(האחרון לא בא בחשבון מבחינת המחיר.)
הם עונים על הדרישות, אבל יתכן שהם לא מיועדים לזה, וכדומה.
שני הראשונים זהים פחות או יותר, למעט הבהירות שכנראה גבוהה בשני. האם זה נחוץ עבור חדר סגור?
ראיתי למשל שהתאורה בזולים היא Edge-LED ולא Direct כמו ביקרים, זה משמעותי?
אלו שאלות שדרוש מישהו שמבין. אשמח לעזרה.
1. אין לי מושג כיצד הם נראים בפועל.
2. הם יקרים, ויכול להיות שישנם מסכים שעונים על הדרישות בהרבה פחות, רק שצריך מישהו שמכיר את השוק.
לדוגמה:
Panasonic TH-47LF6U
TH47LF60U
או יקר בהרבה:
TH-47LFV5U
(האחרון לא בא בחשבון מבחינת המחיר.)
הם עונים על הדרישות, אבל יתכן שהם לא מיועדים לזה, וכדומה.
שני הראשונים זהים פחות או יותר, למעט הבהירות שכנראה גבוהה בשני. האם זה נחוץ עבור חדר סגור?
ראיתי למשל שהתאורה בזולים היא Edge-LED ולא Direct כמו ביקרים, זה משמעותי?
אלו שאלות שדרוש מישהו שמבין. אשמח לעזרה.
אני רחוק מלהיות מה"מבינים" אבל כל אחד מהפתרונות היקרים האלה כדאי להשוות לטלויזיה/מסך 47" עם פאנל IPS שיאפשר צפיה איכותית גם בזוית רחבה ויראה טוב עם קצוות דקיםבמחיר שלא מתקרב לאלה.
יש לפנסוניק הרבה דגמים עם IPS וגם יש לחברות אחרות-
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6889005830
יש לפנסוניק הרבה דגמים עם IPS וגם יש לחברות אחרות-
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6889005830
אני לא חושב שתצליח למצוא תשובה חד משמעית.
אפשר לבדוק דיי בקלות את תופעת ההשתקפות בכל show room עם פנסוניק "ביתית" (רוב המסכים שלהם מגיעים עם פאנל IPS
בנוסף, אבל חדר מואר לא בהכרח אומר השתקפויות. אם יש לך שם בעיה של אור ישיר על הטלויזיה - על כולם ההשתקפות תורגש ברמה כזו או אחרת.
אני לא חושב שמייצרים היום מסכים גדולים עם מסך מט בכלל.
אפשר לבדוק דיי בקלות את תופעת ההשתקפות בכל show room עם פנסוניק "ביתית" (רוב המסכים שלהם מגיעים עם פאנל IPS
בנוסף, אבל חדר מואר לא בהכרח אומר השתקפויות. אם יש לך שם בעיה של אור ישיר על הטלויזיה - על כולם ההשתקפות תורגש ברמה כזו או אחרת.
אני לא חושב שמייצרים היום מסכים גדולים עם מסך מט בכלל.
מצאתי את זו.
יותר דומה למאפיינים של הפנסוניק אבל במחיר שפוי:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6824025061
יותר דומה למאפיינים של הפנסוניק אבל במחיר שפוי:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6824025061