המלצה למגבר (שדרגת חוזרת)
ככה זה... כשמשדרגים חלק בסט אפ פתאום כל המסביב נראה מגביל ולא ראוי.
עם הרמקולים החדשים הספציפיים האלה (KEF 105) זה אפילו חד יותר, יש להם מנגנון "מדליק": אתה אומר להם מה הספק המגבר שלך באמצעות סלקטור מאחור והם מסמנים לך עם לד כשמגיע לאותו הספק...
הרעיון הוא ליידע אותך שאתה קרוב לנקודת לשיא וכבר עובד באזור פחות ליניארי של המגבר (מניח שרוויה גם לא בריאה לטוויטרים)
עם המרנץ 2270 יודע שיש לי קצת מעל ה 70 וואט המוצהרים ולכן כיוונתי את הסלקטור ברמקולים ל 80 וואט.
ערב יום העצמאות עם קצת מוזיקת פאנק הנורות הבהבו ללא הפסקה אפילו נשארו דולקות לרגעים ארוכים מה שהצית את העניין.
הרמקולים מוצהרים לעבודה עם הגברה של 40-200 וואט, הם בכלל לא יעילים (86dB) והסלון מאוד גדול ולכן נראה לי שיש צורך במגבר בעל תפוקה של באזור ה 140 ~ 160 וואט.
עכשיו הבעיה היא שבמדינתנו הפצפונת יש מבחר מצומצם מאוד למגברי וינטאג' עם הספקים גבוהים כאלה, או שהאנשים פשוט לא מוכרים, כשסוף סוף מוכרים, המחיר בשמיים.
אז מה האפשרויות:
1. להמשיך לחפש בלוחות.. להיות זריז ולהתפשר לא מעט.
2. לנסות להביא מחול משהוא?. (ebay/BUY2USA)
3. לרדת ממגבר וינטאג וללכת על משהוא משומש חדיש יותר (בלי נשמה)
בנושא תקציב 2000~1500 שקל זה מה שיש..
דעות, רעיונות, והמלצות לדגמים לכל אחת האופציות יתקבלו בברכה
תודה,
שמוליק.
עם הרמקולים החדשים הספציפיים האלה (KEF 105) זה אפילו חד יותר, יש להם מנגנון "מדליק": אתה אומר להם מה הספק המגבר שלך באמצעות סלקטור מאחור והם מסמנים לך עם לד כשמגיע לאותו הספק...
הרעיון הוא ליידע אותך שאתה קרוב לנקודת לשיא וכבר עובד באזור פחות ליניארי של המגבר (מניח שרוויה גם לא בריאה לטוויטרים)
עם המרנץ 2270 יודע שיש לי קצת מעל ה 70 וואט המוצהרים ולכן כיוונתי את הסלקטור ברמקולים ל 80 וואט.
ערב יום העצמאות עם קצת מוזיקת פאנק הנורות הבהבו ללא הפסקה אפילו נשארו דולקות לרגעים ארוכים מה שהצית את העניין.
הרמקולים מוצהרים לעבודה עם הגברה של 40-200 וואט, הם בכלל לא יעילים (86dB) והסלון מאוד גדול ולכן נראה לי שיש צורך במגבר בעל תפוקה של באזור ה 140 ~ 160 וואט.
עכשיו הבעיה היא שבמדינתנו הפצפונת יש מבחר מצומצם מאוד למגברי וינטאג' עם הספקים גבוהים כאלה, או שהאנשים פשוט לא מוכרים, כשסוף סוף מוכרים, המחיר בשמיים.
אז מה האפשרויות:
1. להמשיך לחפש בלוחות.. להיות זריז ולהתפשר לא מעט.
2. לנסות להביא מחול משהוא?. (ebay/BUY2USA)
3. לרדת ממגבר וינטאג וללכת על משהוא משומש חדיש יותר (בלי נשמה)
בנושא תקציב 2000~1500 שקל זה מה שיש..
דעות, רעיונות, והמלצות לדגמים לכל אחת האופציות יתקבלו בברכה
תודה,
שמוליק.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 26/04/2015 17:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אתה לא אמור לכוונן את המנגנון האחורי ברמקולים על פי הספק המגבר...אלא כפליים לפחות.
רמקול לא אמור להיות בהספק פחות מהמגבר או שווה לו אלא בהספק רב ממנו.
רמקול לא אמור להיות בהספק פחות מהמגבר או שווה לו אלא בהספק רב ממנו.
ממה שאני מבין מה שדופק רמקולים זה בדכ לא הספק גבוה מדיי אלא אות מרובע וקטום שיוצא כשמגיעים במגבר לרוויה..RAMIRAMI68 כתב:אתה לא אמור לכוונן את המנגנון האחורי ברמקולים על פי הספק המגבר...אלא כפליים לפחות.
רמקול לא אמור להיות בהספק פחות מהמגבר או שווה לו אלא בהספק רב ממנו....
דוגמה:
רמקולי של 200 וואט כמו שלי עם מגבר של 70 וואט כמו שלי... כשהמגבר נמצא על המקסימום... נזק יכול להגרם?.
נראה לי שכן....(מהסיבות שהזכרתי למעלה)..
יכול היות שטועה... אבל בכאפ לי נראה שצריך מספרים קרובים כשהמגבר מגרד מלמטה.. ובלי קשר לא לקרוע את הצויד ולא לעבור שלושת רבעי ולייום במגבר.
תמיד שמח ללמוד דברים חדשים..
עריכה:
ההסבר על דרך הכיון והמנגנון למטה נלקח מהוראות ההפעלה של הרמקולים..
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

האמן לי, ה 70 וואט האלה מספיק חזקים לרמקולים האלה,רוב המגברים של היום ''שמתהדרים'' ב 130-140 וואט לערוץ לא מתקרבים אליו.
מעבר לכך, כפתור ההגבלה נועד להגן על הרמקולים מפני מגבר חזק ולא להיפך.
אין צורך להגביל אותו בעבור הרמקול הזה.
מעבר לכך, כפתור ההגבלה נועד להגן על הרמקולים מפני מגבר חזק ולא להיפך.
אין צורך להגביל אותו בעבור הרמקול הזה.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לא חובה. אפשר גם שהרמקולים יהיו מיועדים להספק דומה לזה או אפילו נמוך מזה של המגבר המחובר אליהם. כל עוד לא תרים את הווליום לשמיים, לא ייגרם להם נזק. ומצד שני, אפשר להרוס רמקולים גם עם מגבר שהספקו מחצית ואף שליש מהספקם.RAMIRAMI68 כתב:אתה לא אמור לכוונן את המנגנון האחורי ברמקולים על פי הספק המגבר...אלא כפליים לפחות.
רמקול לא אמור להיות בהספק פחות מהמגבר או שווה לו אלא בהספק רב ממנו....
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

מנגד, אם הוא היה מאזין בווליום נמוך הוא כלל לא היה פותח את השרשור...
אם לסכם...
המגבר הנל לא מספיק חזק לאותם מקרים נדירים שבהם רוצים להשתולל..
עם מגבר חזק יותר כזה שאני לא אגיע בו לשלושת רבעי ווליום אוכל להוציא עוד איזה 3dB בלי לגרום נזק לרמקולים.
ועכשיו אחרי שלב הסיכומים אשמח לשמוע עם מישהוא התנסה בחוויה של להביא מפלצת וינטאג' מחול.
על איזה דגמים עם VFM גבוה אתם ממליצים?.
מפאת חוסר מקום והגבלה של ההנהלה לכמות ה"קופסאות" שבסלון האפשרות של מונובלוקים (למרות שקוסמת לי) מעמידה את חיי הנישואים שלי בסכנה.
המגבר הנל לא מספיק חזק לאותם מקרים נדירים שבהם רוצים להשתולל..
עם מגבר חזק יותר כזה שאני לא אגיע בו לשלושת רבעי ווליום אוכל להוציא עוד איזה 3dB בלי לגרום נזק לרמקולים.
ועכשיו אחרי שלב הסיכומים אשמח לשמוע עם מישהוא התנסה בחוויה של להביא מפלצת וינטאג' מחול.
על איזה דגמים עם VFM גבוה אתם ממליצים?.
מפאת חוסר מקום והגבלה של ההנהלה לכמות ה"קופסאות" שבסלון האפשרות של מונובלוקים (למרות שקוסמת לי) מעמידה את חיי הנישואים שלי בסכנה.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

אין לי בעיה לאכסן אותם אצלי:)
יבוא מחו''ל של הגברת וינטאג' לא ממש משתלמת,על מחיר הקניה יש להוסיף סכום בעבור המשלוח +מכס+מע''מ
וזאת בנוסף לכך שאין לדעת את טיב המוצר...חתול בשק.
תעקוב מדי יום באתרים השונים ולבסוף תמצא.
יבוא מחו''ל של הגברת וינטאג' לא ממש משתלמת,על מחיר הקניה יש להוסיף סכום בעבור המשלוח +מכס+מע''מ
וזאת בנוסף לכך שאין לדעת את טיב המוצר...חתול בשק.
תעקוב מדי יום באתרים השונים ולבסוף תמצא.
לי יש את L230 עם 45 וואט לצד ואני מאוד אוהב איך שהוא נשמע
לטעמי נשמע שונה ממארנצים , אז כך בחשבון
צליל ''נקי'' ללא כחל וסרק
בדרגות היותר גבוהות כמו ה 4xx ,דרגת הפונו יותר מושקעת (שאל את טומי)
אם הוא מטופל במחיר סביר הייתי קונה
לך הייתי גם ממליץ להאזין לו קודם
לטעמי נשמע שונה ממארנצים , אז כך בחשבון
צליל ''נקי'' ללא כחל וסרק
בדרגות היותר גבוהות כמו ה 4xx ,דרגת הפונו יותר מושקעת (שאל את טומי)
אם הוא מטופל במחיר סביר הייתי קונה
לך הייתי גם ממליץ להאזין לו קודם
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
עוצמה, זה לא החלק החזק של הרמקול הזה. סאונד, כן.
שלי היה מחובר לקרל גיבור והיום ליוניסון ריסרץ' גם גיבור.
וה-200 וואט האלו לא באים לידי ביטוי בעוצמה.
עם זאת, אם אני זוכר נכון היה לך חור בתחתית הרמקול שתקנת בעבר.
תבדוק טוב שהתיקון אטום לחלוטין, כי זה יכול להשפיע.
שלי היה מחובר לקרל גיבור והיום ליוניסון ריסרץ' גם גיבור.
וה-200 וואט האלו לא באים לידי ביטוי בעוצמה.
עם זאת, אם אני זוכר נכון היה לך חור בתחתית הרמקול שתקנת בעבר.
תבדוק טוב שהתיקון אטום לחלוטין, כי זה יכול להשפיע.
תודה אנשים,,,
על פניו לא נראה לי שהולך לקבל הרבה יותר כוח לאותם מקרים נדירים שצריך עם הלוקסמן,
יכול להיות שסאוונד יהיה שונה מניח שטוב יותר ברגעי האזנה נורמלים עם הקלאס A שלו בעוצמות נמוכות, קראתי שדרגת PHONO שלו טובה כיווני הסאוונד שלו גם מאוד נוחים.
אם כבר מחליף השאלה היא האם לא עדיף לעבור למשהוא קצת יותר חזק?.
(בבדיקות שעשו ל 2270 יש לו באיזור ה 90 וואט).
grafits איזה רמקולים יש לך בדיוק ואם מדובר באותו דגם עם איזה דגמים של מגברים בדיוק התנסית ומה היו ההספקים שלהם?..
אני דיי חדש בתחום ואת היצרנים שציינת אני לא מכיר.
החור תוקן כמו שצריך.
תודה..
על פניו לא נראה לי שהולך לקבל הרבה יותר כוח לאותם מקרים נדירים שצריך עם הלוקסמן,
יכול להיות שסאוונד יהיה שונה מניח שטוב יותר ברגעי האזנה נורמלים עם הקלאס A שלו בעוצמות נמוכות, קראתי שדרגת PHONO שלו טובה כיווני הסאוונד שלו גם מאוד נוחים.
אם כבר מחליף השאלה היא האם לא עדיף לעבור למשהוא קצת יותר חזק?.
(בבדיקות שעשו ל 2270 יש לו באיזור ה 90 וואט).
grafits איזה רמקולים יש לך בדיוק ואם מדובר באותו דגם עם איזה דגמים של מגברים בדיוק התנסית ומה היו ההספקים שלהם?..
אני דיי חדש בתחום ואת היצרנים שציינת אני לא מכיר.
החור תוקן כמו שצריך.
תודה..
מה דעתכם על המגבר הבא.
יש בלוחות rotel RB-991
מדובר ב Power עם 200 וואט ב 8 אוהם.
יתאים לרמקולים?.
מישהוא מכיר את דגם ויכול לחוות דעה? (מפרט של הרוטל למטה).
יש גם adcom GFA0545II..
קצת פחות וואטים (100) אבל בריאים!.
או adcom GFA 5500 עם 200 וואט..
תודה,
שמוליק.
מדובר ב Power עם 200 וואט ב 8 אוהם.
יתאים לרמקולים?.
מישהוא מכיר את דגם ויכול לחוות דעה? (מפרט של הרוטל למטה).
יש גם adcom GFA0545II..
קצת פחות וואטים (100) אבל בריאים!.
או adcom GFA 5500 עם 200 וואט..
תודה,
שמוליק.
כיוון שאתה מחפש גם (בעיקר?) ונטאג', אני מבין שאתה מתמודד עם חוסר בשלט (אני אישית לא).
הייתי חושב ברצינות על משהו בכיוון הזה - יתן לך איכות צליל מדהימה. במיוחד עם הרמקולים שלך, שצריכים קצת "יד ברזל".
כערך מוסף, אם יום אחד תחליט שאתה רוצה פטיפון, הקדם כולל קדם פטיפון נהדר בכל קנה מידה.
לפני כמה שנים החלפתי את האחד הקטן האחוד (8000A) של הסט הזה, בסט קדם ומונובלוקים (8000Q+2X8000M) ועד היום אני מקלל שלא בדקתי שבדגם ה- Q "ויתרו" על שלב הפטיפון...

הייתי חושב ברצינות על משהו בכיוון הזה - יתן לך איכות צליל מדהימה. במיוחד עם הרמקולים שלך, שצריכים קצת "יד ברזל".
כערך מוסף, אם יום אחד תחליט שאתה רוצה פטיפון, הקדם כולל קדם פטיפון נהדר בכל קנה מידה.
לפני כמה שנים החלפתי את האחד הקטן האחוד (8000A) של הסט הזה, בסט קדם ומונובלוקים (8000Q+2X8000M) ועד היום אני מקלל שלא בדקתי שבדגם ה- Q "ויתרו" על שלב הפטיפון...