איך מסבים את המטחנה והמכונה כאשר מחליפים תערובת?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
EliTabo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן כולם,
ראשית אשבח את החברים המקצועיים והתומכים שהתרשמתי שיש כאן, סחתיין!

שמי אלי, מבאר שבע ואני חדש בפורום, אך בעולם הקפה קצת פחות עם עבר חזק במקינטה, לאחרונה התאהבתי במכונות הידניות והמאתגרות יותר.

רכשתי לפני כחודש Ascaso Steel uno Prof ואת המטחנה התואמת I-STEEL ללא דרגות (כוונון חופשי).
עד עתה השתמשתי בתערובת של אמיגו קפה שאהבתי (70% ערביקה, 30% רובוסטה) והייתי מבסוט מאוד. הקפה יצא מעולה מכל בחינה.
היום, כשהחלפתי לראשונה לקפה 100% ערביקה (ולא שיניתי תחילה את המשתנים עובי טחינה, דחיסה וסלסלה) הקפה פשוט לא יצא, המים לא יצאו פיזית, לעיתים טפטופים. (אדגיש כי אין בעיה עם המכונה שכן בסלסלה ללא קפה המים יוצאים לרווחה).
הסקתי מכך שעובי הטחינה דק מדי/דחוס והתחלתי לשנות את מידת הטחינה (גס יותר). מפה לשם התחלתי להתבלבל ושחקתי כנראה "יותר מדי" עם עובי הטחינה, חוזק הדחיסה וכמות הקפה בסלסלה.

מבקש עזרה עם "אתחול התהליך" כדי שאלמד מה לעשות וכיצד להתחיל בתהליך כוונון המטחנה והמכונה כאשר מחליפים תערובת קפה או הפניה למאמר או סרטון מועיל בעניין.

דבר נוסף, האם מישהו מהתותחים כאן מגיע בעצמו לבית ויוכל לסייע בתפעול ראשוני של המכונה? או אולי להפנות אותי למומחה במכונה מסוג זה?

תודה רבה לעונים!

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

בהחלפת קפה חדש, בייחוד אם הוא חדש גם לך, לוקח זמן (וגרמים) לכיול.
אתה צריך פשוט לאט לאט לשחרר את הטחינה עד לרמה שאתה מרוצה, לי יש פתקית קטנה וכל קפה שאני קונה אני רושם את רמת הטחינה שהגעתי.
כמובן שכל קליה טיפה שונה ולכן גם אז עלולים להיות שינויים קלים (וגם התיישנות הקפה כמובן).

ברוך הבא, גדלים מיום ליום !
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

EliTabo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Chura
·

תודה על המענה המהיר! השאלה היא בעצם אם יש אלגוריתם מסוים שאפשר לעבוד עליו כאשר מחליפים תערובת? איך אדע אם הבעיה שלי היא בטחינה? בגריסה? שבגללם הקפהלא יוצא כלל..
אם הפתרון הוא בניסוי וטעייה (תהיה?) הרי שעבר עליי בוקר ו'שריפה' של 500 ג'.. מקווה ששווה את המאמץ :)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #4 

ניסוי וטעיה, אבל לא אמור ללכת חצי ק״ג על זה. בקפה שחדש לך לגמרי, 100 גרם בלחץ.

אתה צריך לעבור במדרגות גדולות יותר, ואז איפה שבין זרימה מהירה לבכלל ללא זרימה, שם לשחק על הקטנות.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #5 

קודם כל לרוקן את המטחנה והשאריות שבה.
לטחון דק עד שהמכונה כמעט לא מוציאה זרימה בחליטה , ואז לאט לאט לעלות עד לזרימה טובה.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #6 

לא נראה לי שהשינוי בתערובת גרם לבעיה, לדעתי רמת הקליה בתערובת החדשה גרמה לכך, אני מנחש שהתערובת בהירה יותר.
מעבר לכך, מה שהציע קודמי למעלה זו הדרך הנכונה לכייל מחדש.
עובי הטחינה במישוש צריך להיות קצת יותר מקמח, וקצת פחות ממלח דק.
בהצלחה.

Gingi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #7 

ההסבר למה שאתה רואה הוא כזה:
כמות האויר, מים, שמנים, מוצק וכד' בכל סוג של קפה ו/או תערובת הוא שונה. דהיינו, שמשנים סוג של קפה - בעיקר לקפה שנקלה בצורה אחרת - טחינה זהה לסוג קפה אחר, תגרום לכמות אחרת של מים לעבור דרך הפורטפילטר.
תנסה לחשוב על זה ככה - שים חול בדלי, שבתחתיתו יש חור, ותעביר דרכו מים. במקביל תעשה אותו דבר רק עם חצץ. כמובן שיותר מים ירדו בחצץ.
שאתה עובד עם קפה חדש - או אפילו אותו קפה שאתה רגיל אליו (דברים משתמשים עם הקלייה אינה זהה), תמיד, אבל תמיד, אתה צריך לבחון עצמך בנפח (ווליום באנגלית, נראה לי שנפח בעברית) שאתה מוציא וגם בזמן שלוקח לזה לצאת.
שני הפרמטרים האלו צריכים להיות מה שידריך אותך. לא יוצא קפה? טחנת צפוף מדי. יוצא יותר מדי מהר? טחנת גס מדי. שים לב שהמשפט האחרון רלוונטי רק עם המשקל שאתה עובד איתו בדוחסן זהה.

Nidgeh
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 139
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #8 

כמה טיפים בכללי:
כמה שיותר רובוסטה בתערובת - טחינה יותר דקה
קלייה יותר בהירה - טחינה יותר דקה
לגבי i-steel - כל 1.5 סיבובים מלאים נותנים לך בערך 4 שניות בזרימה (http://www.bellabarista.co.uk/pdf/compa ... erlook.pdf)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #9 

במכונה לא בטוח שיהיה הרבה שינוי - אולי קצת בגלישת טמפרטורה.
טחנה - תעבוד עם מד משקל בהתחלה, שקול כמות מסוימת כמו 17 גרם למנה כפולה, דחס הכי חזק תמיד ולפי זה תשנה טחינה עד שתגיע לזליגה טובה.
כל שינוי טחינה מצריך ריקון קל מהמטחנה של שאריות טחינה קיימת - 3 גרם זרוק לפח ואז תטחן לידית.
תהיה עקבי בדחיסה ובכמות וככה תשחק רק בדרגת טחינה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

EliTabo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

O.K, אז לאחר קריאה מעמיקה של כל ההמלצות שלכם, שילבתי את כל הדרכים יחד:
1. רוקנתי את המטחנה משאריות + ניקיון כללי.
2. השתמשתי שוב ושוב ב17 גרם (מנה כפולה)+ דחיסה בחוזקה.
3. שינוי דרגות טחינה עד שאגיע לזליגה אופטימאלית.

תחילה חשבתי שהזליגה משתפרת, אך לאחר מספר נסיונות שוב לא יצא קפה כלל.
עשיתי ניסוי ולא דחסתי בכלל את הקפה, כלומר הכי אוורירי שיש. התוצאה- טיפות מעטות ממש, מוזר...
התקשרתי ליבואן הרשמי (אינטרפרק, מושב נורדיה) כדי להתייעץ עם הטכנאי שלהם, סיכמנו שכנראה המכונה לא יוצרת מספיק לחץ כדי להעביר את המים דרך התערובת ושוב רוצים להחליף לי את המכונה (למה שוב? כי בשבוע הראשון המכונה לא הוציאה מים כלל- מסתבר שהיא נוצרה עם פגם במשאבה, המכונה שאני מדבר עליה כאן היא כבר המכונה ה"חדשה"/"השניה"). מאוכזב, קבעתי פגישה עם הטכנאי כדי שיבחן שוב את הציוד שברשותי. מה שבטוח הוא שאני לא מתכוון לעשות הנחות או להתפשר על תיקונים, המכונה אמורה להיות חדשה לגמרי והמחיר ששולם תמורתה היה אמור להבטיח זאת.

Nidgeh- תודה על המאמר חבר, אך לא מדובר במטחנה שלי. הקישור מתייחס לI-mini של אסקסו.

תודה רבה לכולם!

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #11 

אני חושב שדווקא עדיף לקבע אתת כמות הקפה על ידי נפח ולא על ידי משקל , גם אני נסתי הרבה זמן לקבע על ידי משקל וללא הצלחה , ברגע שעברתי לנפח
התקדמתי משמעותית.
בנוסף הרבה יותר קל לקבע על ידי נפח ולא לשקול כל פעם את הקפה.
אני השתמשתי , ובעצם עדיין משתמש בדוזר של גלעד ,
הסבר על הדוזר

EliTabo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

עדכון- המכונה הגיעה אליי עם משאבה תקולה שכלל לא התאימה לה (אין לי מושג איך............).
לאחר בדיקה של טכנאי היבואן, קבלתי מכונה חדשה וגם כיול ראשוני של המטחנה.

תודה רבה לכל העוזרים, בימים האלה אני נעזר בכל הטיפים והרעיונות להכנת אספרסו איכותי, אין ספק שלימדתם המון ועוד שאלות יגיעו בהמשך.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”