בעיה באיכות השידור(לא עוצמת השידור) בעידן +

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
NatalieZehavian פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

קודם כל אני נכנס עם הפייסבוק של אשתי משום שאין לי פייסבוק וקוראים לי נתן.
אז ככה:
יש לי בעיה מעצבנת עם קיטועים, טלוזייה LG עם ממיר עידן + מובנה שמחוברת אל האנטנה בגג.
בתפריט הגדרות הטלויזיה מופיע באופן קבוע שעוצמת השידור היא - 100%.
הבעיה כמו שאמרנו היא עם איכות השידור כאשר אני חווה קיטועים מעצבנים, שאני בודק את איכות השידור בהגדרות אני מקבל 100% וכאשר יש קיטועים אני רואה שזה יורד ל40% לפעמים 50 % ואחרי כמה שניות חוזר ל100%.
יכול להיות שזה בגלל הממיר המובנה?
יש למשהו הצעות?!?!
תודה מראש לכולם.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

NatalieZehavian כתב:שלום חברים,

קודם כל אני נכנס עם הפייסבוק של אשתי משום שאין לי פייסבוק וקוראים לי נתן.
אז ככה:
יש לי בעיה מעצבנת עם קיטועים, טלוזייה LG עם ממיר עידן + מובנה שמחוברת אל האנטנה בגג.
בתפריט הגדרות הטלויזיה מופיע באופן קבוע שעוצמת השידור היא - 100%.
הבעיה כמו שאמרנו היא עם איכות השידור כאשר אני חווה קיטועים מעצבנים, שאני בודק את איכות השידור בהגדרות אני מקבל 100% וכאשר יש קיטועים אני רואה שזה יורד ל40% לפעמים 50 % ואחרי כמה שניות חוזר ל100%.
יכול להיות שזה בגלל הממיר המובנה?
יש למשהו הצעות?!?!
תודה מראש לכולם.
...
קודם כל אתה יודע שזה פורום ולא פייסבוק פה נכון? אתה יכול להירשם בלי בעיה גם בלי יוזר בפייסבוק.

לשאלתך גם אני נתקלתי בבעיה (גם טלויזיה LG עם אנטנה על הגג) אבל זה קרה רק ממש בימים האחרונים, נראה לי עניין של מזג-אויר. אתה יכול לנסות עם ממיר חיצוני כדי לראות אם זאת באמת הבעיה אבל לא נראה לי שזה יעזור.
לדעתי שווה לנסות לכוון את האנטנה לכיוון משדר אחר שאולי משם האות יהיה יציב יותר.

NatalieZehavian פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@NegativeIQ
·
קודם כל תודה רבה.
האמת אין לי מושג לאין אני אמור לכוון את האנטנה שעל הגג.
כמו שאמרתי אני גר בחדרה.
יש לך מושג אולי ואני יתן קפיצה לגג כדי לכוון?

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

יש שני משדרים יחסית במרחק דומה מחדרה. אחד בכיוון צפון מעט מזרחה והשנה כלפי דרום מעט מערב.
מפה
 מפה

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

שאלת אותי בפרטי, אבל נראה לי הגיוני לשתף את התשובה שלי עם חברי הפורום:

היי,
קשה לי להאמין שהמקלט עצמו גורם להפרעות שציינת, אם כי תמיד קיימת סבירות נמוכה שהמקלט תקול. יותר סביר שהמקור לבעיה המתוארת מגיעה מהפרעה חיצונית שמתווספת לאות הנקלט בדרך.

עוצמת השידור מייצגת את העוצמה של האות האלקטרו-מגנטי שמגיע למקלט. העוצמה של האות הנקלט מורכבת:
1. מהעוצמה של האות המקורי שנקלט באנטנה.
2. מהפרעות אלקטרו-מגנטיות חיצוניות (שמקורן בדר"כ מחוץ לבית או בסביבת האנטנה) שגם נקלטות באנטנה.
3. מהגברה (בעזרת מגבר אם קיים) של השניים הקודמים.
4. מהפרעות אלקטרומגנטיות חיצוניות (שמקורן בדרך-כלל בתוך הבית) שמתווספות בדרך מהאנטנה ועד למקלט.

ככה שגם אם עוצמת השידור חזקה, זה לא אומר שהתוכן שלה מכיל את האות הנקי בלבד. ההפרעות הנלוות הן אלו שמורידות את איכות האות, שכן הן מקשות על חילוץ המידע מהאות המקורי.

סביר להניח שההפרעה שתיארת נובעת מ-2 או מ-4. הבעיה העיקרית היא, שקשה מאוד לאתר מה הדבר המסויים שגורם להפרעה, לכן, כל פעם שיש הפרעה הייתי ממליץ לך לבחון את הסביבה באופן מיידי, בתקווה שמקור ההפרעה יאותר.

מנסיון שלי, אלו חלק מהגורמים האפשריים להפרעות:
- משאיות שחולפות, אם זה בית פרטי ליד כביש.
- מדחסים של מזגנים שלכם או של שכנים שממוקמים לא רחוק מהאנטנה, או מהכבל.
- מקור שידור חזק אחר (למשל אם הבית ממוקם בקרבת בסיס צבאי).
- טלפונים אלחוטיים ביתיים (בעיקר מסוג DECT).
- נתבים אלחוטיים.
- מיקרוגלים.
- מחשבים אישיים.
- כבלי אנטנה, מפצלים וקצוות באיכות נמוכה - רכיבים איכותיים אמורים למנוע התווספות של רעש אלקטרומגנטי לאורך הדרך.

לגבי גורמי הפרעה שממוקמים בבית, צריך לקחת בחשבון שלפעמים גם אם המכשיר נמצא בחדר אחר, ייתכן שהוא עדיין ממוקם לא הרחק מהכבל, או המקלט עצמו (אם למשל הוא נמצא מאחורי קיר שאליו צמודה הטלוויזיה).
צריך לקחת בחשבון שלפעמים ההפרעות האלו יכולות לבוא מהצד של השכנים (בייחוד אם יש קירות משותפים ביניכם), ואז כדאי לנסות ולשתף אותם בבעיה שלכם, כי אולי הם מקור הבעיה.

שיהיה בהצלחה באיתור הבעיה!

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”