לאחרונה רכשתי טלויזיה samsung 48H6400 ויחד איתה יש לי מערכת סראונד שרכשתי לפני שנים רבות (Logitech z5500).
ללוגיטק יש כניסה אופטית אחת ואילו למסך יש יציאה אופטית.
למסך מחוברים בHDMI מחשב וPS4 וממיר יס, הייתי שמח אם הייתי יכול שכל הסאונד יעבור ביציאה אופטית ישירות לרסיבר של הלוגיטק ובסראונד.
כאשר אני מנסה לשנות את הגדרות הסאונד מהמחשב לטלויזיה, מספר הערוצים המירבי הוא 2.0 ולא 5.1 כנדרש.
בדקתי בספר הדרכה וחיפשתי ברשת אך לא הצלחתי להגיע למסקנה האם המסך תומך בקבלת והוצאת סאונד (5.1) הנכנס דרך HDMI.
אשמח לשמוע אם מישהו יודע על כך יותר.
תודה רבה !
שאלה לגבי יציאה אופטית מ H6400
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
חד משמעית הבעיה בהגדרות המחשב. הטלוויזיה אכן יודעת לקבל (וגם אם לא, זה לא אומר שלא ניתן לנסות לשלוח ופשוט לא לשמוע כלום כמו שהיה פעם עם DTS) והמחשב צריך לדעתך לשלוח אבל זה קצת טריקי ונעשה או ע״י תוכנות ייעודיות או קודקים אבל אני לא חותם על זה. מזמן כבר לא התעסקתי עם סוג כזה של הגדרות. לדעתי זה אפילו אפשרי ברמה של הגדרות בסיסיות. צריך להגיד בהגדרות הסאונד של המחשב שמחוברים אליו 5.1 רמקולים.
SPDIF תומך ב-5.1 רק עם AC3 או DTS. משחקי PC ותוכנות באופן כללי מוציאים PCM, אלא אם יש לך תוכנה או דרייברים שיקדדו למה שצריך. ייתכן שאם המחשב ישלח AC3/DTS זה יפעל, אחרת הטלוויזיה צריכה לעשות קידוד בזמן אמת, והיא כנראה לא עושה את זה.
לעומת PC, יכול להיות ש-PS4 יכול להוציא DTS/AC3 ע"י שינוי הגדרות פשוט.
לעומת PC, יכול להיות ש-PS4 יכול להוציא DTS/AC3 ע"י שינוי הגדרות פשוט.