התלבטות יוצאות דופן: la pavoni pro או סילביה
אז ככה.... בניגוד לכל מה שהלך פה בדיון קניתי בסוף את ... הלה פבוני!
למה? קודם כל לא רציתי להתפשר, קראתי המון על ה unica ועל bz10 והן מכונות מעולות, אבל אם אני כבר משקיע רציתי לקבל הכל בלי מגבלות (רציתי גם e61 גם pid גם hx או db ) ואת כל זה במגבלת מקום לא יכולתי להשיג, בטח לא בתקציב המוגבל שלי....אז החלטתי לחכות עם המכונה הרצינית עד שאני אעבור לבית משלי(יום אחד אני עוד מאמין שזה יגיע...).
את הלה פבוני קיבלתי במחיר טוב לדעתי, ומאוד התלהבתי ממנה עוד מהרגע שראיתי אותה ולכן הלכתי עליה, אשמח לקבל טיפים לתפעול נכון.
עכשיו בא לי לפנק אותה קצת, ואני מחפש פורטופילטר בטמלס ו2 סלסלות של רגיל וכפול, וכן גם טמפר חדש מתאים לגדול, לפי מדידה שעשיתי אני אצטרך של 49 מ"מ.
מכירים מקום שאפשר לקנות בארץ בחו"ל במחירים נורמליים?
ושוב, תודה על כל העזרה
למה? קודם כל לא רציתי להתפשר, קראתי המון על ה unica ועל bz10 והן מכונות מעולות, אבל אם אני כבר משקיע רציתי לקבל הכל בלי מגבלות (רציתי גם e61 גם pid גם hx או db ) ואת כל זה במגבלת מקום לא יכולתי להשיג, בטח לא בתקציב המוגבל שלי....אז החלטתי לחכות עם המכונה הרצינית עד שאני אעבור לבית משלי(יום אחד אני עוד מאמין שזה יגיע...).
את הלה פבוני קיבלתי במחיר טוב לדעתי, ומאוד התלהבתי ממנה עוד מהרגע שראיתי אותה ולכן הלכתי עליה, אשמח לקבל טיפים לתפעול נכון.
עכשיו בא לי לפנק אותה קצת, ואני מחפש פורטופילטר בטמלס ו2 סלסלות של רגיל וכפול, וכן גם טמפר חדש מתאים לגדול, לפי מדידה שעשיתי אני אצטרך של 49 מ"מ.
מכירים מקום שאפשר לקנות בארץ בחו"ל במחירים נורמליים?
ושוב, תודה על כל העזרה
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
תתחדש. אתה מוזמן להתייעץ בכל בעיה תפעולית של הפאבוני אני מאוד אוהב אותה (עם הקריזות שלה).
$110 מוגזם. קח את הידית לחרט (יש את זילבר מהפורום שגם מייצר טמפר לפי הזמנה) יצא הרבה יותר זול.
אגב לי יש שתי ידיות אחת נייקד ואחת רגילה. אם אני רוצה להכין מס שוטים ברצף (4 - 5) בין כל שוט אני מכניס את הידית הרגילה שמשמשת כסופגת חום מהראש כדי שלא יתחם יותר מידי. בזמן זה אני טוחן ודוחס את השוט הבא בידית נייקד.
$110 מוגזם. קח את הידית לחרט (יש את זילבר מהפורום שגם מייצר טמפר לפי הזמנה) יצא הרבה יותר זול.
אגב לי יש שתי ידיות אחת נייקד ואחת רגילה. אם אני רוצה להכין מס שוטים ברצף (4 - 5) בין כל שוט אני מכניס את הידית הרגילה שמשמשת כסופגת חום מהראש כדי שלא יתחם יותר מידי. בזמן זה אני טוחן ודוחס את השוט הבא בידית נייקד.
אשמח לשמוע טיפים שלך בתור התחלה, כרגע יש לי סלסלה בודדת כמה גרם קפה אתה ממלא?
110 דולר לפני משלוח גם לי נשמע מאוד יקר בגלל זה קוויתי שיש למישהו פה פתרון
אז 2 שאלות
איך אני מגיע לזילבר, ואם אתם מכירים מקום שאפשר לקנות בו ידית רגילה לצורך החיתוך?
110 דולר לפני משלוח גם לי נשמע מאוד יקר בגלל זה קוויתי שיש למישהו פה פתרון
אז 2 שאלות
איך אני מגיע לזילבר, ואם אתם מכירים מקום שאפשר לקנות בו ידית רגילה לצורך החיתוך?
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
בשמחה: קודם כל תקנה סלסלה כפולה (80 ש"ח בחנות חלפים של לה קוצינה בבני ברק).
הסלסלה הבודדת מיותרת לחלוטין גם אם אתה שותה ריסטרטו קטן כמוני.
1. חימום המכונה כ - 10 דק ושחרור לחץ מהדוד עם ברז ההקצפה.
2. הזרמת מים לתוך כוס גם מחחמת את הראש וגם את הכוס (רק לכוס הראשונה)
3. טחינה יחסית דקה יותר ממכונת משאבה - 16 גר
4. תתחיל עם דחיסה קלה - יישור בלבד אבל שהעוגיה תהיה חלקה.
5. הרמת המנוף עד קצת לפני שמתחילים לצאת מים.
6. הכנסת הידית והעלאת המנוף למעלה עד הסוף (יתכן ותשמע מים יוצאים)
7. המתנה של 10 שניות לפרה אינפיוזן
8. הורדת המנוף באיטיות עד שהרשת בנייקד מתחילה להתמלא בהיקף (או שיוצאות טיפות מהרגילה)
9. הגברת הלחץ (עם קןנטרה על הידיצ חליטה) עד קבלת זרימה יפה (זנב עכבר) אם אתה צריך להשקיע הרבה כח טחן טיפה יותר גס אחרת אם מהיר מידי ללא התנגדות נסה לדחוס חזק יותר ובהמשך לטחון עדין יותר.
10. חשוב לשמור על לחץ אחיד בלי שינויים כאשר לקראת סוף החליטה אני מפחית את הלחץ.
11. לרוב אני מוציא את הכוס לפני סוף החליטה אז הכמות קטנה אבל הכל סירופ סמיך של קפה - לדעתי שווה את זה. אם אתה מחפש אספרסו ודליל או "נקי" יותר המשך עד הסוף וגם אפשר להרים את הידית שוב (נקרא מהלך פליני) אחרי שלב 8 לדעתי הטעם נפגם אבל מתקבל יותר קפה כי ממלאים את הראש שוב במים.
הנה קישור לסירטון טוב
בהצלחה
הסלסלה הבודדת מיותרת לחלוטין גם אם אתה שותה ריסטרטו קטן כמוני.
1. חימום המכונה כ - 10 דק ושחרור לחץ מהדוד עם ברז ההקצפה.
2. הזרמת מים לתוך כוס גם מחחמת את הראש וגם את הכוס (רק לכוס הראשונה)
3. טחינה יחסית דקה יותר ממכונת משאבה - 16 גר
4. תתחיל עם דחיסה קלה - יישור בלבד אבל שהעוגיה תהיה חלקה.
5. הרמת המנוף עד קצת לפני שמתחילים לצאת מים.
6. הכנסת הידית והעלאת המנוף למעלה עד הסוף (יתכן ותשמע מים יוצאים)
7. המתנה של 10 שניות לפרה אינפיוזן
8. הורדת המנוף באיטיות עד שהרשת בנייקד מתחילה להתמלא בהיקף (או שיוצאות טיפות מהרגילה)
9. הגברת הלחץ (עם קןנטרה על הידיצ חליטה) עד קבלת זרימה יפה (זנב עכבר) אם אתה צריך להשקיע הרבה כח טחן טיפה יותר גס אחרת אם מהיר מידי ללא התנגדות נסה לדחוס חזק יותר ובהמשך לטחון עדין יותר.
10. חשוב לשמור על לחץ אחיד בלי שינויים כאשר לקראת סוף החליטה אני מפחית את הלחץ.
11. לרוב אני מוציא את הכוס לפני סוף החליטה אז הכמות קטנה אבל הכל סירופ סמיך של קפה - לדעתי שווה את זה. אם אתה מחפש אספרסו ודליל או "נקי" יותר המשך עד הסוף וגם אפשר להרים את הידית שוב (נקרא מהלך פליני) אחרי שלב 8 לדעתי הטעם נפגם אבל מתקבל יותר קפה כי ממלאים את הראש שוב במים.
הנה קישור לסירטון טוב
בהצלחה