התלבטות יוצאות דופן: la pavoni pro או סילביה
שלום לכולם....
החלטתי לשדרג את הgaggia שלי, ואני מתלבט בין שתי מכונות שונות לחלוטין.
יש לציין אין לי נסיון כלל עם מכונות מנוף ונסיון מועט עם מכונות ידניות.
אני שותה בעיקר קפוצינו ומעט אספרסו (בעיקר שיש חברים שבאים ללמוד למבחנים).
קראתי די הרבה על ה la pavoni כאן בפורום והבנתי שיש לה שתי בעיות מרכזיות: בעיתיות להשיג שוט טוב, וחימום יתר (שאני לא כ"כ מבין מה זה אומר).
מצד שני כ"כ התלהבתי מהמכונה והיכולת לשחק ולהרגיש את הקפה בכל שוט.
מצד שני הסילביה מבחנתי זה ללכת על בטוח מכונה מוכרת עם אופציות לשדרוג (PID) שתחזיק אצלי שנים.
על ה לה פבוני אני חושב שמצאתי במחיר טוב (1700) וסילביה חשבתי לקנות חדשה מהאיטרנט (אוסקר הציע לי את הV4 c 500 יורו כולל משלוח).
אשמח לשמוע את דעתכם....
החלטתי לשדרג את הgaggia שלי, ואני מתלבט בין שתי מכונות שונות לחלוטין.
יש לציין אין לי נסיון כלל עם מכונות מנוף ונסיון מועט עם מכונות ידניות.
אני שותה בעיקר קפוצינו ומעט אספרסו (בעיקר שיש חברים שבאים ללמוד למבחנים).
קראתי די הרבה על ה la pavoni כאן בפורום והבנתי שיש לה שתי בעיות מרכזיות: בעיתיות להשיג שוט טוב, וחימום יתר (שאני לא כ"כ מבין מה זה אומר).
מצד שני כ"כ התלהבתי מהמכונה והיכולת לשחק ולהרגיש את הקפה בכל שוט.
מצד שני הסילביה מבחנתי זה ללכת על בטוח מכונה מוכרת עם אופציות לשדרוג (PID) שתחזיק אצלי שנים.
על ה לה פבוני אני חושב שמצאתי במחיר טוב (1700) וסילביה חשבתי לקנות חדשה מהאיטרנט (אוסקר הציע לי את הV4 c 500 יורו כולל משלוח).
אשמח לשמוע את דעתכם....
את הסילביה היה לי במשך שנה, את הלה פאבוני יש לי בתור מכונה שניה בערך 3 שנים. אוהב מאד את שתיהן, אבל יש שוני גדול. הסילביה היא מכונת סינגל בוילר עם דוד פליז והלה פאבוני היא מכונת מנוף (לא מסחרי) דוד פתוח. אם מדובר על מכונה ראשית - הייתי הולך על הסילביה. תנסה להשיג אחת עם PID ותקבל תוצאות מעולות (גם ללא PID יש כל מיני שיטות לשליטת טמפ'). אפשר גם להכין מס' כוסות ברצף בעוד שהלה פאבוני מסוגלת להוציא כוס אחת כל פעם עם זמן התאוששות של כמה דקות.
מצד שני יש למחליף חום חסרונות, בעיקר חוסר יכולת שליטה על הטמפרטורה ובעיתיות בdescaling - ניקוי המכונה מאבנית. כאן, בנוסף למחיר, יש יתרון גדול לסילביה ואני הייתי שוקל להשיג דיל טוב יד שניה אולי יותר מאשר מחליף חום עם בעיות שליטת טמפ' ואבנית. זמן ההמתנה לקיטור של הסילביה לדעתי הוא לא משמעותי, בכל זאת מדובר על שימוש ביתי ועל זמן המתנה של 30-40 שניות, בזמן הזה תוכל להכין את הקנקן עם החלב ולסדר קצת את המטבח 
קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות.
מכונה כמו האוסקר או הבאזרה פשוט לא נכנסות לי במטבח הם רחבות מידי... סילביה זה עוד כל הקצה.
באמת אי אפשר לעשות 2-3 כוסות רצופות בלה פאבוני? מאכזב מאוד לשמוע.
הבעיה עם הסילביה שכרגע אין היציע בלוחות בטח לא עם פיד... אז חשבתי לקנות חדשה מחול שיוצא בערך 600-700 ש״ח זול יותר.
מכונה כמו האוסקר או הבאזרה פשוט לא נכנסות לי במטבח הם רחבות מידי... סילביה זה עוד כל הקצה.
באמת אי אפשר לעשות 2-3 כוסות רצופות בלה פאבוני? מאכזב מאוד לשמוע.
הבעיה עם הסילביה שכרגע אין היציע בלוחות בטח לא עם פיד... אז חשבתי לקנות חדשה מחול שיוצא בערך 600-700 ש״ח זול יותר.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
סילביה תהיה מעולה, אני במשך 5 שנים הייתי עם סילביה ושתיתי בעיקר קפוצ׳ינו בדיוק כמוך.
צריך ללמוד אותה, אבל אם אתה בונה על pid הלימוד מהיר והחזרתיות מעולה.
אתה גם יכול לקנות ללא pid ולהתקין דיי בקלות (כתבתי מדריך לפני כמה שנים, פה באתר)
צריך ללמוד אותה, אבל אם אתה בונה על pid הלימוד מהיר והחזרתיות מעולה.
אתה גם יכול לקנות ללא pid ולהתקין דיי בקלות (כתבתי מדריך לפני כמה שנים, פה באתר)
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לגבי נושא התחממות בלה פבוני - אני חושב שעיקר הבעיה והמידע הרב שיש בנושא קשור לדגמים שלפני שנת 2000 (לפני מילניום).
בדגמים החדשים הגדילו את הראש מ49 ל51מ"מ ויש הרבה שמדווחים שזה שיפר משמעותית את היכולת לעשות מס' שוטים ברצף.
אם זה העניין, אני בהחלט חושב שאפשר לעשות 2-3 שוטים ברצף.
בלה פבוני יש דברים נוספים שדורשים התייחסות. אני עברתי לאחרונה מגאג'יה קולור ללה פבוני פרו.
זה דורש הסתגלות וצריך להבין שלא יוצא מיד שוט טוב. לצד זאת, אני חושב שמה שיוצא הוא עם יותר טעמים מהגאג'יה.
בדגמים החדשים הגדילו את הראש מ49 ל51מ"מ ויש הרבה שמדווחים שזה שיפר משמעותית את היכולת לעשות מס' שוטים ברצף.
אם זה העניין, אני בהחלט חושב שאפשר לעשות 2-3 שוטים ברצף.
בלה פבוני יש דברים נוספים שדורשים התייחסות. אני עברתי לאחרונה מגאג'יה קולור ללה פבוני פרו.
זה דורש הסתגלות וצריך להבין שלא יוצא מיד שוט טוב. לצד זאת, אני חושב שמה שיוצא הוא עם יותר טעמים מהגאג'יה.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אם אתה רוצה קפה ברמה של ה"גדולות" שאפשר לקבל עם מכונה ברוחב של סילביה, לדעתי, היוניקה זו המכונה עבורך.
היא ברוחב של סילביה לערך ועם ראש E61 וPID.
אני מאוד התרשמתי לחיוב ממנה.
טיפה יקרה, כ4500 שח, אבל לדעתי אין מכונה שתיתן כזו איכות בכזה גודל.
היא ברוחב של סילביה לערך ועם ראש E61 וPID.
אני מאוד התרשמתי לחיוב ממנה.
טיפה יקרה, כ4500 שח, אבל לדעתי אין מכונה שתיתן כזו איכות בכזה גודל.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- Chura
- חבר מביא חבר

מסכים עם צור.
@zomero כל עוד אין לך בעיה עם עומק המכונה ורק עם הרוחב, היוניקה עדיפה (אותו רוחב אבל עמוקה יותר בכ14 ס״מ).
היוניקה עדיפה משמעותית, בשקלול המחיר הגבוה יותר אל תשכח שיש כבר pid מובנה אז זה קצת ״מוריד״ את המחיר.
@zomero כל עוד אין לך בעיה עם עומק המכונה ורק עם הרוחב, היוניקה עדיפה (אותו רוחב אבל עמוקה יותר בכ14 ס״מ).
היוניקה עדיפה משמעותית, בשקלול המחיר הגבוה יותר אל תשכח שיש כבר pid מובנה אז זה קצת ״מוריד״ את המחיר.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- TsurTriger
- כתב צילום

מה שחן אמר זה נכון, היא בעומק דיי עמוקה (כמעט כמו מכונות HX גדולות). אך לרוב לעומק לא צריכה להיות בעיה עם השיש.
בכל מקרה, תזכור מה שחן אמר, רוחב כמו סילביה, עומק כמו מכונת HX גדולה.
בכל מקרה, תזכור מה שחן אמר, רוחב כמו סילביה, עומק כמו מכונת HX גדולה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
שוב תודה על התגובות והעזרה...
אז קודם כל u just blow my mind....פשוט התאהבתי מהרגע הראשון ביוניקה, והיא ממש מצאה חן בעיני, פלוס מתאימה במידות (בדקתי גם את העומק ומתאים...).
נראה לי שאני אלך עליה, השאלה כעת מאיפה להזמין, מחיפושים פה בפורום ראיתי שאלון מקדמה נותן עליה מחיר טוב שדי מתקרב למחיר בחו"ל אז יום ראשון אני אתקשר ואברר (אלא אם מישהו מוכן לשתף אותי אפילו בפרטי כדי שאני אקבל כיוון), או להזמין מאחד האוסקרים (מחכה מהם לתשובה).
אם אפשר לחדד לי את העליות הנוספות של הזמנה מחו"ל (מעמ, מס קניה עמילות מכס וכו).
אופציה נוספת היא לטוס להביא את המכונה, יש ל טיסות די מוזלות (יש הטבות מסויימות בלהיות עובד אלעל) וחשבתי לטוס ליום יומיים להביא את המכונה ולחזור, ההבנה שלי אומרת שאני אצטרך להוסיף את ה vat השאלה אם ניתן לקבל החזר עליו בשדה תעופה באיטליה?
ומה לגבי מכס במידה ואני עובר במסלול האדום?
תודה רבה ומצטער על הטרטור והשאלות....
אז קודם כל u just blow my mind....פשוט התאהבתי מהרגע הראשון ביוניקה, והיא ממש מצאה חן בעיני, פלוס מתאימה במידות (בדקתי גם את העומק ומתאים...).
נראה לי שאני אלך עליה, השאלה כעת מאיפה להזמין, מחיפושים פה בפורום ראיתי שאלון מקדמה נותן עליה מחיר טוב שדי מתקרב למחיר בחו"ל אז יום ראשון אני אתקשר ואברר (אלא אם מישהו מוכן לשתף אותי אפילו בפרטי כדי שאני אקבל כיוון), או להזמין מאחד האוסקרים (מחכה מהם לתשובה).
אם אפשר לחדד לי את העליות הנוספות של הזמנה מחו"ל (מעמ, מס קניה עמילות מכס וכו).
אופציה נוספת היא לטוס להביא את המכונה, יש ל טיסות די מוזלות (יש הטבות מסויימות בלהיות עובד אלעל) וחשבתי לטוס ליום יומיים להביא את המכונה ולחזור, ההבנה שלי אומרת שאני אצטרך להוסיף את ה vat השאלה אם ניתן לקבל החזר עליו בשדה תעופה באיטליה?
ומה לגבי מכס במידה ואני עובר במסלול האדום?
תודה רבה ומצטער על הטרטור והשאלות....
- Chura
- חבר מביא חבר

תענוג לשמוע שהשתכנעת, תודה לצור על האהבה שלו לבזרה 
האחרונים שהזמינו (מוטי וכפיר) רכשו מwww.espressocoffeeshop.com. גם www.lagondola.com נתן מחיר אפילו בכמה יורו פחות אבל לא היה לו במלאי מיידי.
בגלל שהמכונה יחסית לא יקרה והרווח לא גבוה במיוחד, אז ההבדל לעומת הארץ לא גדול במיוחד אבל קיים.
ממליץ בחום לעבור על השרשור שלהם
http://www.hometheater.co.il/vt219430.html
יש שם מחירים עמלות והכל, כמובן שהיורו הנמוך יוזיל את העסקה קצת אבל יש לך אומדן.
לטוס להביא, לרוב זה לא משתלם אבל היות עובד אל-על אולי יעזור וכמובן טיולון קטן באיטליה תמיד טוב לנפש.
שים לב למשקל של המכונה, 24 ק״ג. אני מניח שגם לזה תהיה לך קומבינה.
תצטרך לשלם מיסים מקומיים, ולקבל החזר בשדה. לצערי לא מקבלים החזר מלא בשיטה הזאת.
אני מניח שתוכל להשיג אותה ב900 יורו אחרי מיסים איטלקיים, מתוכם תקבל חזרה 112 יורו כלומר 788 יורו.
תוסיף מיסים ישראלים 18% יוצא לך בערך 4000 ש״ח בבית. (אל תשכח לבקש מהמוכר אישור שהמכונה מיוצרת כולה באירופה).
חישוב זריז: במשלוח לארץ יוצא כ4800 ש״ח אחרי הכל. חסכת 800 ש״ח (16%)
האחרונים שהזמינו (מוטי וכפיר) רכשו מwww.espressocoffeeshop.com. גם www.lagondola.com נתן מחיר אפילו בכמה יורו פחות אבל לא היה לו במלאי מיידי.
בגלל שהמכונה יחסית לא יקרה והרווח לא גבוה במיוחד, אז ההבדל לעומת הארץ לא גדול במיוחד אבל קיים.
ממליץ בחום לעבור על השרשור שלהם
http://www.hometheater.co.il/vt219430.html
יש שם מחירים עמלות והכל, כמובן שהיורו הנמוך יוזיל את העסקה קצת אבל יש לך אומדן.
לטוס להביא, לרוב זה לא משתלם אבל היות עובד אל-על אולי יעזור וכמובן טיולון קטן באיטליה תמיד טוב לנפש.
שים לב למשקל של המכונה, 24 ק״ג. אני מניח שגם לזה תהיה לך קומבינה.
תצטרך לשלם מיסים מקומיים, ולקבל החזר בשדה. לצערי לא מקבלים החזר מלא בשיטה הזאת.
אני מניח שתוכל להשיג אותה ב900 יורו אחרי מיסים איטלקיים, מתוכם תקבל חזרה 112 יורו כלומר 788 יורו.
תוסיף מיסים ישראלים 18% יוצא לך בערך 4000 ש״ח בבית. (אל תשכח לבקש מהמוכר אישור שהמכונה מיוצרת כולה באירופה).
חישוב זריז: במשלוח לארץ יוצא כ4800 ש״ח אחרי הכל. חסכת 800 ש״ח (16%)
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- TsurTriger
- כתב צילום

אני חושב שזו בחירה מעולה שתיתן לך גם מכונה קומפקטית וגם קפה מעולה שלא נופל ממכונות גדולות, כגון ג'ויליה.
אם תצליח להשיגה במחיר טוב אצל אלון, הרווחת. שווה לעשות טלפון, אולי אלון יוכל להפתיע אותך לטובה. אני את הג'יוליה רציתי להזמין מחו"ל והיתי בהתחלה סקפטי בקשר למחיר שאלון יתן. אך יצאתי מופתע מהמחיר שקיבלנו מאלון, אני וחבר רכשנו ביחד (כל אחד מכונה). יום למחרת, עלינו על הרכבים, קפצנו אליו ולקחנו מכונה + מטחנה.
בקשר למכונה, גם ליוניקה יש חסרונות.
אני אנסה לאמוד את עיקרם מתוך מה שראיתי אצל אחרים
1. למכונה אין מערכת אלקטרוניקה למעט השליטה על הטמפרטורה. משמע, אתה ממלא את הדוד של המכונה ידנית ! יש כפתור שאתה צריך להפעיל, כדי לגרום למשאבה לעבוד עד שאתה שומע שהדוד מלא. כשהדוד מלא, אתה מוריד את הכפתור (ממה שהבנתי, פשוט שומעים שהדוד מלא). זה לא נורא וזה לא מסבך לדעתי את העסק, אבל חשוב לדעת כך המכונה הזו עובדת. לא יודע אם בקרה לכך שהדוד לא יהיה ריק בטעות וזו נקודה חשובה מאוד, אחרת זה עלול לגרום לנזק.
2. אם אתה רוצה להכין קפוצינו, תצטרך למלא את הדוד וכאשר הדוד מלא, לרוקן קצת מים (כדי שיהיה מקום לאדים).
3. הקיטור של המכונה חזק, אפילו חזק מאוד (יותר חזק ממה שיש לי בג'ויליה). כך שיתכן כי בהתחלה יהיה לך קשה להשתלט על הקצפת החלב.
זה עיקרי הדברים ממה שאני זוכר כשראיתי את היוניקה אצל מוטי.
שוב, עם כל ה"מגרעות" לעיל, אין היום בשוק אף מכונה שנותנת (ממה שאני מכיר) את מה שהיוניקה נותנת: מידות קומפקטיות לצד איכות קפה ללא פשרות וחזרתיות מעולה (בזכות הPID).
ד.א היוניקה מכונה יפה למדי לדעתי.
אם תצליח להשיגה במחיר טוב אצל אלון, הרווחת. שווה לעשות טלפון, אולי אלון יוכל להפתיע אותך לטובה. אני את הג'יוליה רציתי להזמין מחו"ל והיתי בהתחלה סקפטי בקשר למחיר שאלון יתן. אך יצאתי מופתע מהמחיר שקיבלנו מאלון, אני וחבר רכשנו ביחד (כל אחד מכונה). יום למחרת, עלינו על הרכבים, קפצנו אליו ולקחנו מכונה + מטחנה.
בקשר למכונה, גם ליוניקה יש חסרונות.
אני אנסה לאמוד את עיקרם מתוך מה שראיתי אצל אחרים
1. למכונה אין מערכת אלקטרוניקה למעט השליטה על הטמפרטורה. משמע, אתה ממלא את הדוד של המכונה ידנית ! יש כפתור שאתה צריך להפעיל, כדי לגרום למשאבה לעבוד עד שאתה שומע שהדוד מלא. כשהדוד מלא, אתה מוריד את הכפתור (ממה שהבנתי, פשוט שומעים שהדוד מלא). זה לא נורא וזה לא מסבך לדעתי את העסק, אבל חשוב לדעת כך המכונה הזו עובדת. לא יודע אם בקרה לכך שהדוד לא יהיה ריק בטעות וזו נקודה חשובה מאוד, אחרת זה עלול לגרום לנזק.
2. אם אתה רוצה להכין קפוצינו, תצטרך למלא את הדוד וכאשר הדוד מלא, לרוקן קצת מים (כדי שיהיה מקום לאדים).
3. הקיטור של המכונה חזק, אפילו חזק מאוד (יותר חזק ממה שיש לי בג'ויליה). כך שיתכן כי בהתחלה יהיה לך קשה להשתלט על הקצפת החלב.
זה עיקרי הדברים ממה שאני זוכר כשראיתי את היוניקה אצל מוטי.
שוב, עם כל ה"מגרעות" לעיל, אין היום בשוק אף מכונה שנותנת (ממה שאני מכיר) את מה שהיוניקה נותנת: מידות קומפקטיות לצד איכות קפה ללא פשרות וחזרתיות מעולה (בזכות הPID).
ד.א היוניקה מכונה יפה למדי לדעתי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
בתור משתמש יוניקה, אין סכנה אמיתית להפעיל ללא מים בדוד (למעט הפעלה ראשונה מהמפעל!) - הדוד לא מתרוקן אף פעם לגמרי. אם מכינים רק אספרסו, אין בכלל צורך למלא ידנית, כי ידית ההפעלה של האספרסו מפעילה את המשאבה שמכניסה מים לדוד (ויוצרת בו את הלחץ) ומשם לראש החליטה. המילוי הידני צריך להתבצע רק במעבר מהקצפה (ששם יש צורך לרוקן קצת את הדוד כדי שיהיה מקום לאדים) להכנת אספרסו. אני לא חושב שניתן לרוקן ממש את הדוד (הוצאת המים מפיית ההקצפה נגרמת רק מלחץ שנבנה מהטמפרטורה) כך שאין סכנה לשריפת גוף החימום כתוצאה מכך.
- TsurTriger
- כתב צילום

אודי, אתה צודק אבל גם לא צודק.
אני לא יכול לאשר את מה שאתה אומר על הסיכון להפעיל את המכונה ללא מילוי המיכל (לאחר מילוי ראשוני). לא מצאתי מידע מספיק ברשת לברר את הנושא.
בקשר למילוי על ידי המשאבה. אתה צודק שהמשאבה ממלאת ברגע החליטה את הדוד. אממה, אם כמות המים תהיה קטנה מדי, המילוי ישפיע באופן דרסטי על הדוד (שהוא גם ככה לא גדול) והטמפרטורה עלולה לצנוח.
ולכן, עדיף למלא את המיכל עד הסוף, ואז לרוקן טיפה ולתת למכונה להתייצב עם דוד יחסית מלא. גם תקטין סיכון לנזק, למקרה והדוד יהיה יחסית ריק, וגם תקבל יציבות בחליטה.
אני לא יכול לאשר את מה שאתה אומר על הסיכון להפעיל את המכונה ללא מילוי המיכל (לאחר מילוי ראשוני). לא מצאתי מידע מספיק ברשת לברר את הנושא.
בקשר למילוי על ידי המשאבה. אתה צודק שהמשאבה ממלאת ברגע החליטה את הדוד. אממה, אם כמות המים תהיה קטנה מדי, המילוי ישפיע באופן דרסטי על הדוד (שהוא גם ככה לא גדול) והטמפרטורה עלולה לצנוח.
ולכן, עדיף למלא את המיכל עד הסוף, ואז לרוקן טיפה ולתת למכונה להתייצב עם דוד יחסית מלא. גם תקטין סיכון לנזק, למקרה והדוד יהיה יחסית ריק, וגם תקבל יציבות בחליטה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
בהכנת אספרסו הדוד צריך להיות מלא לחלוטין במים. לכן במעבר מהקצפה לאספרסו צריך להפעיל את המשאבה כשברז ההקצפה פתוח, עד שיוצאים מים ממנו באופן רציף.
לגבי האפשרות לריקון מלא של הדוד עד ליצירת נזק, האפשרות היחידה שאני חושב עליה שזה יכול לקרות זה אם משאירים את ברז ההקצפה פתוח הרבה מאוד זמן, עד שכל המים בדוד מתאדים. אני לא חושב שזו בעיה מעשית מכיוון שגם בהקצפת כמויות חלב גדולות נשארו אצלי עדיין המון מים בדוד.
לגבי האפשרות לריקון מלא של הדוד עד ליצירת נזק, האפשרות היחידה שאני חושב עליה שזה יכול לקרות זה אם משאירים את ברז ההקצפה פתוח הרבה מאוד זמן, עד שכל המים בדוד מתאדים. אני לא חושב שזו בעיה מעשית מכיוון שגם בהקצפת כמויות חלב גדולות נשארו אצלי עדיין המון מים בדוד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא יודע אם כדא לקנות יוניקה ולא BZ10. סינגל בוילר זה די מגביל ואם כבר סילביה זולה יותר.
אם עולים במחיר אז עדיף HX אלא אם כן אתה לא שותה קפוצ'ינו.
לה פבוני פחות פרקטית מכל השאר כי היא מנוף ביתי (דוד לא פתוח - לכן הראש גם מתחמם יותר מדי) אבל למי שמחפש קפה לעצמו בלבד היא אחלה פיתרון.
אם עולים במחיר אז עדיף HX אלא אם כן אתה לא שותה קפוצ'ינו.
לה פבוני פחות פרקטית מכל השאר כי היא מנוף ביתי (דוד לא פתוח - לכן הראש גם מתחמם יותר מדי) אבל למי שמחפש קפה לעצמו בלבד היא אחלה פיתרון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כן בגדול אני מכין קפה לעצמי ואולי גם לחברה, ומידי פעם שבאים חברים לא יותר מזה...
קראתי המון על ההבדלים בין סוגי המכונות' והיום אני עם SB (אין כ"כ השוואה מבחינת איכות אבל העיקרון זהה) ולא מפריע לי כ"כ המעבר ולחכות עוד דקה או שתיים מהרגע שהאספרסו נחלט עד הרגע שאני מוסיף את החלב.
לדעתי היתרון של היוניקה מבחינתי הוא ע"פ מה שאני שומע לקבל קפה איכותי במכונה יחסית לא יקרה, מה גם שלא מצאתי אף HX במידה צרה, עם ראש E61 פחות או יותר על אותו תקציב....אם אתה מכיר אני אשמח לשמוע...
תודה שוב לכולם על העזרה
קראתי המון על ההבדלים בין סוגי המכונות' והיום אני עם SB (אין כ"כ השוואה מבחינת איכות אבל העיקרון זהה) ולא מפריע לי כ"כ המעבר ולחכות עוד דקה או שתיים מהרגע שהאספרסו נחלט עד הרגע שאני מוסיף את החלב.
לדעתי היתרון של היוניקה מבחינתי הוא ע"פ מה שאני שומע לקבל קפה איכותי במכונה יחסית לא יקרה, מה גם שלא מצאתי אף HX במידה צרה, עם ראש E61 פחות או יותר על אותו תקציב....אם אתה מכיר אני אשמח לשמוע...
תודה שוב לכולם על העזרה