הקליפ מעט דבילי ומראה על חוסר ידע מכיוון שיישון בשר לעולם לא יכול להתבצע פעמיים בטח לא כאשר הבשר סתם מונח במקרר. כל בשר בקר שאנחנו קונים הוא כבר מיושן ולכן אין משמעות להנחתו במקרר.
כל תהליך יישון מתבצע דקות לאחר השחיטה ובתלייה כאשר זה נוגע ליישון יבש.
זיו - לדעתי קצת צניעות מתבקשת לפני שאתה כותב על שף של מסעדת שלושה כוכבי מישלין (שנבחרה גם לטובה ביותר בעולם לפני כמה שנים) שהוא חסר ידע והוציא קליפ דבילי.
מה שכן - צריך להבין שהבשר אצלנו (לצערי) הוא מוכשר ולכן יתכן שזה לא רלוונטי עבורנו.
נערך לאחרונה על ידי קרמריקה ב 24/04/2015 19:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא ממש.
אני לא מתווכח עם העובדה שכל בשר עובר יישון.
אני כן מתווכח על התועלת שבהחזקת נתח בשר ליומיים במקרר כפי שהוא מציע. אם הוא אומר שזה עוזר - אני מאמין לו.
אני לוקח חצי מהדברים שלו.
לשמחתי אני קונה בשר לא מוכשר (אגב, מה ההבדל בסוף ?), אבל אני הולך לצלות אותו הלוך חזור 15שנ׳ מכל צד. ואז לנוח.
נראה אם יהיה הבדל.
קרמריקה,
יישון יבש דורש בפירוש כמויות גדולות של אויר ולחות גבוהה, תנאים שאין בנמצא במקרר הביתי. התהליך המדובר יעזור רק לספיחת הריחות של שאר האוכל הנמצא באותו רגע במקרר.
זיו, הוא לא מתאר את התהליך כיישון, אומנם הטריק נקרא ageing, אבל המטרה שלו היא ייבוש שטח הפנים של הבשר וריכוז הטעם. לא נראה לי שהוא טוען מה שאתה חושב שהוא טוען.
מעבר לזה, כמו שאמרו, קשה לי להאמין שהבחור לא יודע על מה הוא מדבר.
לפי מה אתה קובע שזה לא עושה כלום? הוא הסביר את ההגיון מאחורי זה, מה ההסבר שלך לזה שזה לא עושה כלום?
זו בדיוק הטענה שלי. לא טענתי דבר לגבי מה בדיוק קורה לבשר ולמה זה טוב, אין לי מושג.
הבחור, שכנראה מבין בתהליך הכנת האוכל קצת יותר מכולנו פה טוען שזה עוזר - כאמור, אני מאמין לו.