מחפש יועץ מקצועי עבור מקרן ומסך

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 453
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

האם אתם מכירים יועץ שיכול להגיע לביתי ולהעניק לי יעוץ בנוגע למקרן ומסך מומלצים לפי החדר והתאורה שלו (וגם התקציב)?

bengurion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #3 

moranhoresh כתב:האם אתם מכירים יועץ שיכול להגיע לביתי ולהעניק לי יעוץ בנוגע למקרן ומסך מומלצים לפי החדר והתאורה שלו (וגם התקציב)?
...
·

לא חבל על הכסף ?? עדיף שתשקיע אותו בציוד במקום על יועץ כזה או אחר.
מה גודל החדר ?
מה מבנה החדר ?
מה התקציב ?
מסך קבוע ?
מסך נגלל ?
סוגי תכנים ?
ניתן להחשיך החדר ?

תענה על השאלות ונוכל להתקדם

moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

החדר בגודל 4.5X3.5, מרחק צפיה של 4.5. הקיר מול המסך ומאחריו לבנים, מצידי המסך יש בצד אחד רק חלונות ומהצד השני חלל פתוח (ומואר). לא ניתן להחשיך לחלוטין. המטרה היא לצפיה בתכני טלויזיה ומדי פעם בסרטים.
דרוש מסך נגלל
איזה סדר גודל של תקציב צריך?
כמה אמור לעלות יעוץ?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

אין שום צורך ביעוץ שלא ברור לי כמה יעלה לך.

מקרן לא מיועד לצפייה בחלל שאינו חשוך לחלוטין.
בתכני ספורט (ללא צורך בשחורים איכותיים) אפשר לצפות בצורה סבירה גם ללא החשכה מלאה אבל עדיין איכות התמונה תיפגע.

מבחינת תקציב אפשר לסגור את הסיפור גם בכ-4000 ש"ח (מקרן כמו אופטומה HD26 ביבוא אישי ומסך נגלל ללא מתיחה ביד שנייה) ואפשר גם להגיע להוצאה של 6 ספרות.

מרחק צפייה של כ-4.5 מ' וקיר הקרנה של כ-3.5 מ' הם בהחלט נתונים טובים למקרן. רק צריך לפתור את נושא ההחשכה ואפשר להתקדם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78815
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #6 

ממליץ בחום שתתחיל בשאלות כאן. לדעתי תקבל הרבה יותר וכמובן בחינם...

soler
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #7 

גם אני לא ממליץ לך לשלם על ייעוץ בשלב זה - אלא אם כן אתה עם תקציב גדול וסט אפ סופי ( ולא נראה לי שאתה שם)

אגב, יש אולי 10 אנשים בארץ שהייתי מגדיר אותם כמקצוענים אמיתיים בתחום הוידאו (אם ממש תתעקש לבזבז כסף כרגע, אקשר ביניכם)

הכי טוב כרגע בשבילך, זה להגדיר תקציב ורמת ציפיות, אני בטוח שעצות החברים פה יביאו אותך ממש קרוב לתוצאה האופטימלית שאתה יכול להגיע אליה וגם כדאי לבקר אצל כמה מהם בכדי להתרשם .

איפה אתה גר ?

moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הבעיה שלי היא שאני לא יכול להשתמש באלטרנטיבה למקרן, כי מאחורי המסך יש קיר לא סימטרי, שלא הולך לכל האורך (מעין מדרגה בקיר), ולכן אין אפשרות לשים שם טלויזיה, כך שתהיה במרכז הצפיה.
התקציב יכול גם להגיע לעשרות אלפים אם צריך, אבל מעדיף כמה שפחות.
החשכה מלאה בלתי אפשרית, עם זאת רב הצפיה גם כך נעשית בשעות הלילה.

המלצות?

moranhoresh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

המלצתם לי להתחיל בשאלות כאן,
אז שאלתי, ולצערי, לא קיבלתי כל תשובה.
איזה מקרן ומסך מתאימים לתקציב עד 20000?

תודה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #10 

תקציב מכובד.
הכי טוב שתוכל לקבל בסכום הזה יהיה לדעתי מקרן סוני es55+ מסך מתיחה גרנדוויו 100-106".

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #11 

moranhoresh כתב:המלצתם לי להתחיל בשאלות כאן,
אז שאלתי, ולצערי, לא קיבלתי כל תשובה.
איזה מקרן ומסך מתאימים לתקציב עד 20000?

תודה
...
·

יום עצמאות אנשים ממנגלים בגשם צריך סבלנות. :lol: :lol:

לשאלתך ובכן מאחר ואתה מדבר על מסך נגלל ומאחר ולדעתי למרחק צפיה של 4.5 מטר ומאחר ואתה מייעד המקרן גם עבור תכני טלוויזיה ,אתה זקוק למסך בפורמט 16X9 בגודל של 120 אינץ אלכסון. מסך כזה ,בגלל שהוא נגלל וגדול דורש מנגנון מתיחה ,על מנת למנוע גלים. המנגנון מייקר את המסך מן הסתם אבל לא ניתן לוותר עליו.

מסכי מתיחה בגדלים כאלו מתחילים במחיר של סביב ה 6000-7000 ש"ח (יש פה כמה שהזמינו) .
נסה לבדוק רכישה של מסך Grandview מחברת גולדטק בחור בשם צביקה.(הטלפון 035377870 )
http://www.grandviewscreen.com/
http://goldtec.co.il/ContactUs.aspx

לאור האמור נשאר לך תקציב של כ 13000 ש"ח עבור מקרן.

שני המקרנים הכי מומלצים היום בפורמט FULL HD הם האפסון 9200 (או המקביל לו 6030UB הדגם האמריקאי)והסוני 55. שניהם פלוס מינוס אותו המחיר, סביב ה 18000 ש"ח ,מה שאומר שיש לך חריגה מהתקציב. (לדעתי ניתן להשיגם גם בפחות ,ברגע שתגיע לחנות ותראה שאתה רציני).
במידה ולא ניתן לחרוג מהתקציב אין ברירה וצריך לרדת רמה לדגם אחד פחות של כל יצרן. מבחינת הסוני זה סוני 40 ומבחינת האפסון זה לדגם 7200 (או המקביל לו 4030UB הדגם האמריקאי).

אני בכוונה מציין את הדגמים האמריקאים ,כי לעתים ניתן להזמינם מחו"ל (אמזון וכאלו) ולחסוך הרבה כסף.

נקודה חשובה נוספת היא המרחק המינימלי והמקסימלי שאתה יכול למקם את עדשת המקרן מהמסך.

נקודה נוספת חשובה היא שמומלץ למקם את עדשת המקרן ,כמה שיותר באמצע המסך על הציר האנכי. זה אומר או למקם אותו על מדף מאחורי הספה או לעשות שימוש במתקן תליה עם זרוע ארוכה (לא הכי יפה).
למקרנים הטובים יש אופציה של LENS SHIFT ,מה שמאפשר לפצות על מיקום המקרן שלא מול מרכז המסך. במקרנים הזולים האופציה הזו מוגבלת או לא קיימת ואז מתקבלת תמונה טרפזית ,שניתנת לתיקון באופן דיגיטלי, תוך פגיעה ברזולוציה של המקרן.

במידה ויש עוד שאלות תרגיש חופשי

בהצלחה
נ.ב
מקרנים קולנוע ביתי דורשים חושך כדי להגיע לביצועים טובים, כדאי לזכור זאת.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”