סאב על הקיר וספריי נגד מיים
שלום חברים
אני מנסה לתכנן מערכת קולנוע לגינה שתהיה זולה (על בסיס יד 2)
אני עוד אצטרך את עזרת הפורום בתכנון
אבל כרגע יש לי שאלה כללית לגבי הסאב : מכיוון שהמערכת נמצאת בחוץ (מתחת לפרגולה) אני מעוניין שהכל יהיה תלוי ושום דבר לא על הרצפה , כולל הסאב , אני יודע שאני יאבד מהאיכות אבל זאת ברירת המחדל שלי כרגע ... גם ככה אני לא מחפש סאונד מעלף ומסתפק בסאונד בינוני .
כל הרמקולים יישבו בתוך הפרגולה וקניתי ספריי ננו טכנולוגי לרסס עליהם כדי שיהיו מוגנים מהלחות , למרות שזה אמור להתאים לפי הספק אבל אני לא יודע איך זה ישפיע עליהם ולכן אני מחפש סט בעלות נמוכה שלא יכאב לי עליהם ...
שתי שאלות :
1-מה דעתכם על הספריי ? למרות שנראה לי שאני בין הראשונים לנסות אותו על רמקולים
2-מה השיטה הכי טובה לתלות את הסאב ולאבד הכי מעט באיכות ?
תודה
אני מנסה לתכנן מערכת קולנוע לגינה שתהיה זולה (על בסיס יד 2)
אני עוד אצטרך את עזרת הפורום בתכנון
אבל כרגע יש לי שאלה כללית לגבי הסאב : מכיוון שהמערכת נמצאת בחוץ (מתחת לפרגולה) אני מעוניין שהכל יהיה תלוי ושום דבר לא על הרצפה , כולל הסאב , אני יודע שאני יאבד מהאיכות אבל זאת ברירת המחדל שלי כרגע ... גם ככה אני לא מחפש סאונד מעלף ומסתפק בסאונד בינוני .
כל הרמקולים יישבו בתוך הפרגולה וקניתי ספריי ננו טכנולוגי לרסס עליהם כדי שיהיו מוגנים מהלחות , למרות שזה אמור להתאים לפי הספק אבל אני לא יודע איך זה ישפיע עליהם ולכן אני מחפש סט בעלות נמוכה שלא יכאב לי עליהם ...
שתי שאלות :
1-מה דעתכם על הספריי ? למרות שנראה לי שאני בין הראשונים לנסות אותו על רמקולים
2-מה השיטה הכי טובה לתלות את הסאב ולאבד הכי מעט באיכות ?
תודה
כי זה פשוט יקר !integer כתב:למה לא לקנות משהו ייעודי לשימוש חוץ?...
כתבתי בפירוש שאני מעוניין במערכת זולה מאוד על בסיס יד שנייה
רסיבר עד 1000
סט רמקולים עד 500
ויש הרבה בנמצא (איכות בינונית אבל יש)
כבר השקעתי במקרן יקר -4000 ש״ח
וזוג רמקולים של ימאהה מוגני מיים שנמצאים מחוץ לפרגולה 100$
תאמין לי שהשאלות ששאלתי הם אחרי חקר כדאיות ארוך מאוד שביצעתי ואני בסך הכל מבקש תשובה על השאלות ולא עצות חדשות שיעלו לי יותר כסף
אשמח אם תכבד את בקשותי
לא התכוונתי שזלזלת ...integer כתב:לא זלזלתי... רק שאלתי...
העצות חינם אין כסף...
מה הקשר בין ההודעה הראשונה שפרסמת לשניה? מה קנית ומה לא?
לדעתי תערוך את ההודעה הראשונה בכדי שיהיה יותר ברור... העצה הזאת גם חינם......
סך הכל ביקשתי להתרכז בשאלות ששאלתי שהיו די ברורות .
אני יודע שהעצות בחינם , אבל לממש אותם עולה כסף
@integer
·
הבנת נכון
אבל כרגע ההתלבטות שלי היא באיך למקם את הסאב
ואיך לגרום לו להיות מוגן מהלחות
דרך אגב : רמקולים מוגני מיים יש בשפע אבל סאב מוגן אין כמעט למצוא ובמחיר שפוי ולכן אני הלכתי לכיוון הספריי ההידרופובי (דוחה מיים)
·
הבנת נכון
אבל כרגע ההתלבטות שלי היא באיך למקם את הסאב
ואיך לגרום לו להיות מוגן מהלחות
דרך אגב : רמקולים מוגני מיים יש בשפע אבל סאב מוגן אין כמעט למצוא ובמחיר שפוי ולכן אני הלכתי לכיוון הספריי ההידרופובי (דוחה מיים)
·חשבתי גם על זהAlon_Solo כתב:אם גם ככה לא כזה אכפת לך מהרמקולים אז לא עדיף זוג קדמיים בגודל מלא ולוותר על הסאב? הם לרוב באים על רגליות ככה שתקבל הגבהה של סנטימטר....
אבל הרעיון שלא יהיו רמקולים על הרצפה זה כדי שלא יפריעו לחלל ולא כדי למנוע מהם לגעת במים ...
לכן אני מעוניין לתלות את הסאב על הקיר (גבוה)
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זה לא בלתי אפשרי, אבל ככל שתתלה את הסאב יותר גבוה ותרחיק אותו מהשומעים, כך תצטרך להגביר אותו בעצמה משמעותית יותר גדולה - סאב שתלוי על קיר גבוה ישמע חלש יותר בכ-12dB מסאב שיושב בפינה של חדר סגור, והוא "מאבד" עוד 6dB של עוצמה על כל הכפלה של המרחק מהמאזין ביחס למרחק הממוצע בחדר (כ-3-4 מטרים).
במילים אחרות, הפער הממוצע בעוצמה הנדרשת מסאב שממוקם בפינה של חדר רגיל לסאב שתולים גבוה על קיר חיצוני במרחק כפול הוא כ-18dB. במונחים של הספק, כל קפיצה של 3dB שקולה להכפלת ההספק הנדרש - זה אומר שכדי לקבל את אותם ביצועים מאותו הסאב בשני המצבים האלה, תידרש לדחוף לו לא פחות מפי 64 (2 בחזקת 6 קפיצות של 3dB) יותר וואטים!
עכשיו, אם תיקח סאב יד שנייה עם מגבר 200W שדוחף במקסימום משהו כמו 100dB בפול ווליום ותשים אותו בחוץ, הוא יישמע לך כמו סאב של משהו כמו 80-85dB בפול ווליום - זה הבדל משמעותי מאוד, שבהחלט עלול לפגוע בהנאה שלך ושל האורחים מהסאונד...
בשורה התחתונה: אתה תצטרך סאב די גדול ודי יקר (גם אם זה מיד 2) כדי לקבל את הביצועים שאתה רוצה בסידור שחשבת עליו.
במילים אחרות, הפער הממוצע בעוצמה הנדרשת מסאב שממוקם בפינה של חדר רגיל לסאב שתולים גבוה על קיר חיצוני במרחק כפול הוא כ-18dB. במונחים של הספק, כל קפיצה של 3dB שקולה להכפלת ההספק הנדרש - זה אומר שכדי לקבל את אותם ביצועים מאותו הסאב בשני המצבים האלה, תידרש לדחוף לו לא פחות מפי 64 (2 בחזקת 6 קפיצות של 3dB) יותר וואטים!
עכשיו, אם תיקח סאב יד שנייה עם מגבר 200W שדוחף במקסימום משהו כמו 100dB בפול ווליום ותשים אותו בחוץ, הוא יישמע לך כמו סאב של משהו כמו 80-85dB בפול ווליום - זה הבדל משמעותי מאוד, שבהחלט עלול לפגוע בהנאה שלך ושל האורחים מהסאונד...
בשורה התחתונה: אתה תצטרך סאב די גדול ודי יקר (גם אם זה מיד 2) כדי לקבל את הביצועים שאתה רוצה בסידור שחשבת עליו.
@epony
·אחלה הסבר מקצועי !
עכשיו אני מבין שקודם כל זה אפשרי ודבר שני שזה פשוט יעלה לי עוד יותר באיכות יותר ממה שחשבתי .
מה לדעתך יהיה עדיף ?
לנסות בכל זאת סאב ולראות מה אקבל ? או לקנות סט של רמקולים גדולים שייתנו כבר בעצמם מספיק באס , גם הם יהיו תלויים בגובה .
ואם אפשר את דעתך גם על הספריי .
·אחלה הסבר מקצועי !
עכשיו אני מבין שקודם כל זה אפשרי ודבר שני שזה פשוט יעלה לי עוד יותר באיכות יותר ממה שחשבתי .
מה לדעתך יהיה עדיף ?
לנסות בכל זאת סאב ולראות מה אקבל ? או לקנות סט של רמקולים גדולים שייתנו כבר בעצמם מספיק באס , גם הם יהיו תלויים בגובה .
ואם אפשר את דעתך גם על הספריי .
- epony
- חבר במועדון 10K

אין לי מושג לגבי הספריי ואני לא חושב שיש פה מישהו שיתחייב בפניך שזה רעיון טוב...
לעניות דעתי בכל זאת עדיף סאב על רמקולים גדולים במקרה שלך, אלא אם אתה משנה את הגישה והולך להשקיע ברמקולים ייעודים לתלייה בחוץ בתקציב שיאפשר ללכת על פתרון איכותי שמטפל גם בבאסים.
לעניות דעתי בכל זאת עדיף סאב על רמקולים גדולים במקרה שלך, אלא אם אתה משנה את הגישה והולך להשקיע ברמקולים ייעודים לתלייה בחוץ בתקציב שיאפשר ללכת על פתרון איכותי שמטפל גם בבאסים.
@epony
·סאב מוגן מיים עולה מעל 2000 ש״ח ....
לכן מה שאני כנראה אעשה זה להישאר בתוכנית המקורית ולתלות סאב יד שנייה על הקיר , אשתדל שלא יהיה גבוה מידי כדי לא לאבד הרבה מעוצמתו (למדתי משהו)
בהנחה שהספריי יעבוד טוב עליו אוכל להשתדרג בעתיד לסאב חזק יותר .
עוד שתי שאלות בנושא :
1-כדאי סאב של 6ohm או יותר גבוה ?
2-התלייה של הסאב על הקיר , אני מניח שצריכה להיות בצורה כזאת שלא יהיו רעידות זאת אומרת כמה שיותר מהודק לקיר , למשל עם ברגים שייתפסו מהתיבה אל הקיר , נכון/לא נכון ?
·סאב מוגן מיים עולה מעל 2000 ש״ח ....
לכן מה שאני כנראה אעשה זה להישאר בתוכנית המקורית ולתלות סאב יד שנייה על הקיר , אשתדל שלא יהיה גבוה מידי כדי לא לאבד הרבה מעוצמתו (למדתי משהו)
בהנחה שהספריי יעבוד טוב עליו אוכל להשתדרג בעתיד לסאב חזק יותר .
עוד שתי שאלות בנושא :
1-כדאי סאב של 6ohm או יותר גבוה ?
2-התלייה של הסאב על הקיר , אני מניח שצריכה להיות בצורה כזאת שלא יהיו רעידות זאת אומרת כמה שיותר מהודק לקיר , למשל עם ברגים שייתפסו מהתיבה אל הקיר , נכון/לא נכון ?
- epony
- חבר במועדון 10K

1) זה חסר משמעות כל עוד אתה מתאים את המגבר הנכון לסאב הנכון.
2) בד"כ משתמשים במתלה ייעודי עבור הרמקולים החיצוניים עד כמה שאני יודע...
2) בד"כ משתמשים במתלה ייעודי עבור הרמקולים החיצוניים עד כמה שאני יודע...
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
סליחה שאני נשמע כמו "שמאלני יפה נפש, או פרידמן מת...", אבל נראה לי שלמקם סאב בחוץ שלא לדבר על מערכת קולנוע שלמה חיצונית, זה להגיד לכל השכונה "תקפצו לי".
אני את הבאסים שומר בבית ולא משתף עם כל השכנים.
יש כאן אפילו חברים שחיפשו פתרונות אקוסטים למניעת זליגת הרעש לשכנים בדגש על הסאב.
יש כאן אפילו חברים שחיפשו פתרונות אקוסטים למניעת זליגת הרעש לשכנים בדגש על הסאב.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
·אני די מסכים איתך , שני דברים לחידודavioren כתב:סליחה שאני נשמע כמו "שמאלני יפה נפש, או פרידמן מת...", אבל נראה לי שלמקם סאב בחוץ שלא לדבר על מערכת קולנוע שלמה חיצונית, זה להגיד לכל השכונה "תקפצו לי".
יש כאן אפילו חברים שחיפשו פתרונות אקוסטים למניעת זליגת הרעש לשכנים בדגש על הסאב....
א- אני לא מתכוון לראות סרטים בעוצמת שמע חזקה , חשוב לי הצליל ההיקפי . גם את המוזיקה אני לא מגביר חזק בצורה שתפריע יותר מידי , אבל כן חשוב לי שהבאס יורגש כדי שהסאונד ייהיה עם קצת נפח .
ב- הפרגולה אמורה להיסגר עם סגירת אלומיניום או גלילה (תלוי בתקציב שיהיה) ולכן לא תהיה זליגה משמעותית לשכנים .
כרגע יש לי מערכת סטריאו ושומע בה מוזיקה וסרט פה ושם ועוד לא הפריע לאף אחד ,
טוב אולי קצת לאשתי שסוגרת את החלון בחדר שינה (בקיר שנמצא לכיוון הפרגולה:D)....
·שקלתי עוד קצת את העניין ונראה לי שמה שאתה מציע זה יותר נכון .Alon_Solo כתב:למה שלא תלך על פרויקט בשני שלבים. קודם תתקין רק את הרמקולים ורק אם תרגיש שאתה ממש חייב תשקיע גם בסאב. עושה רושם שאתה משקיע הרבה מאמץ במשהו שעלול לתת מעט תועלת....
להוסיף סאב אני תמיד אוכל , פשוט המחשבה שלי כל הזמן היתה על סטליטים .
מכיוון שאני לא אתלה רמקולים רצפתיים על הקיר .... גם מפאת הגודל.
נראה לי שפתרון הביניים הוא ללכת על רמקולים מדפיים קטנים/בינוניים 3way , כאלו שלא יבלטו יותר מידי ומצד שני ייתנו קצת יותר נפח לסאונד מאשר רמקולי גינה שלא מתוכננים להוציא באס כלל .