בחירת מקרן ומסך הקרנה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
BarPiglanski פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
אני מחפש לקנות מקרן ראשון,
אני חייל לכן התקציב לא גדול ואני הולך להביא את המקרן דרך משפחה מארהב חודש הבא.
תקציב עד 2.7K-+ במחירי ארהב.
ואני צריך גם מסך הקרנה מתקפל עד מחיר 950 שקל וזה מבחינתי גם חריגה אז עדיף פחות אני כנראה ילך על ידני ולא חשמלי.

אני מתלבט בין של הBENQ W1070 לOPTOMA HD26 וOPTOMA HDX141.

מרחק הקרנה של 2.8 מטר שיש לי בחדר אמור לתת על פי חישוב כ90" שנשמע לי ממש סבבה.
לכן אני מחפש על פי הבנתי מסך הקרנה נגלל (עדיין מתלבט ידני\חשמלי)

מחפש לשמוע דיעות של אנשים או שראו את המקרן הזה, או מכירים דברים טובים ממנו לשם השוואה (נניח Epson 8350\ Epson 3010)
ולשמוע דיעה כללית אם אני יהנה ממקרן כזה, כי קצת מרתיע אותי בגלל שאני רגיל למסך שיש לי כרגע שהוא מאוד איכותי (LED של LG) ואם אני לא אתבאס על איכות התמונה.

תודה
נערך לאחרונה על ידי BarPiglanski ב 26/04/2015 21:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

היי
כמה דברים למה שכתבת,
1. נשמע שהבנקיו מוצלח יותר ממה? (לא כתבת)
2. כל המקרנים ברמת המחיר הזאת הם מקרני כניסה וככאלה התמונה שלהם פחות טובה ממסכי led מחברות מוכרות.
3. התאורה בחדר משפיעה מאד על איכות התמונה ולכן חשוב להחשיך את החדר כמה שיותר. יש כאלה שצובעים את הקירות בצבעים כהים על מנת להקטין את החזרי האור מהמסך.
4. אתה צריך לתקצב גם מסך עבור ההקרנה, וכן לבדוק האם המקרן שאתה רוצה יכול לפתוח את הגודל שמתאים לך (יש מקרנים שיפסלו ישר בגלל מרחק ההקרנה)
5. כל המקרנים ברמת הכניסה הם פחות או יותר גם באותה איכות, אין הבדלים גדולים.
6. חשוב לקחת בחשבון גם את הטכנולוגיה של המקרן (DLP או LCD) יש אנשים שרגישים ל DLP ורואים ארטיפקטים בהקרנה\מקבלים כאב ראש (אני אחד מהם) וחבל לקנות מקרן שיגרום לך לתופעות לוואי.
7. לא כתבת אם 3D חשוב לך, מכיוון שאם לא, יש מקרנים הרבה יותר טובים באותה רמת מחיר ללא 3D, כגון אפסון 8345\8350

רועימורלי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם

עזרה ראשונה

שליחה #3 

שלום
שמי רועי ואני חדש בתחום
אני לקראת כניסה לבית חדש ובכוונה לרכוש מקרן לסלון
1. ניתן להחשיך את הסלון כמעט לחלוטין, אבל מעדיף להשאיר תאורה חלשה שיהיה אפשר להסתובב בבית גם בזמן הקרנה.
2. יש לי את המעברים של חיווט בתוך הקירות.
3. מרכז התיקרה בסלון נמצא כ- 2 מטר מהמקום בו מיועד להיות המסך. מתוכננת תיקרה צפה כך שאם צריך אפשר להזיז את מיקום המקרן עוד אחור עד 5 מטר. מבחינה אסטטית אני מעדיף במרכז תיקרת הסלון.
4. אני מתכנן להתקין מעלית למקרן.
5. תקציב בין 15K ל20K על הכל , לא כולל רסיבר כרגע

המלצות בבקשה למקרן, מסך ומעלית
תודה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

רועימורלי
תפתח שרשור חדש, כך ההודעה שלך לא תבלע בשרשור של מישהו אחר (וגם לא לעניין להתפרץ ולהשתלט כך על שרשור :wink: ).

רועימורלי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

סליחה, אתה צודק
נפתח כאן בטעות

BarPiglanski פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

dondi כתב:היי
כמה דברים למה שכתבת,
1. נשמע שהבנקיו מוצלח יותר ממה? (לא כתבת)
2. כל המקרנים ברמת המחיר הזאת הם מקרני כניסה וככאלה התמונה שלהם פחות טובה ממסכי led מחברות מוכרות.
3. התאורה בחדר משפיעה מאד על איכות התמונה ולכן חשוב להחשיך את החדר כמה שיותר. יש כאלה שצובעים את הקירות בצבעים כהים על מנת להקטין את החזרי האור מהמסך.
4. אתה צריך לתקצב גם מסך עבור ההקרנה, וכן לבדוק האם המקרן שאתה רוצה יכול לפתוח את הגודל שמתאים לך (יש מקרנים שיפסלו ישר בגלל מרחק ההקרנה)
5. כל המקרנים ברמת הכניסה הם פחות או יותר גם באותה איכות, אין הבדלים גדולים.
6. חשוב לקחת בחשבון גם את הטכנולוגיה של המקרן (DLP או LCD) יש אנשים שרגישים ל DLP ורואים ארטיפקטים בהקרנה\מקבלים כאב ראש (אני אחד מהם) וחבל לקנות מקרן שיגרום לך לתופעות לוואי.
7. לא כתבת אם 3D חשוב לך, מכיוון שאם לא, יש מקרנים הרבה יותר טובים באותה רמת מחיר ללא 3D, כגון אפסון 8345\8350
...
·1. עדכנתי את הפוסט
2. כמה גרוע זה הולך להיות? משמעותית פחות טוב?
3. זו דירה שכורה אז אני לא ישקיעה על צביעה, אם זה נסתדר :)
4. בדקתי לגבי הפתיחה, אקבל אזור 90" ואני יקנה מסך נגלל בתקציב עד 900 שקל מקסימום, מחכה להמלצות גם בזה
6. אני לדעתי לא רגיש לזה, לבנדוד שלי היה DLP ולא היתה לי איזה בעיה מיוחדת, לדעתי ראיתי את האפקט מידי פעם אבל לא הפריע לי
7. 3D חשוב, אלא אם אתה אומר שיש מקרן באותו מחיר שהוא משמעותית יספק תמונה חדה יותר, ואז לוותר על 3D יהיה בסדר מבחינתי

תודה רבה!

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

היי שוב.
בנוגע לאיכות, כמו שכתבתי היא מאד תלויה כמו שכבר כתבתי בכמות האור שתהיה לך בחדר. קצת קשה להשוות את האיכות למסך lcd מכיוון שפקטור הגודל לפי דעתי לפחות בהחלט מפצה על הבדלי האיכות.
כמו כן, מקרן ללא 3d יתן לך תמונה טובה יותר ( באותה אמת מחיר ) מאשר אחד שתומך ב 3d.
אני יכול להעיד לפחות באופן אישי ש 95% מהסרטים שאני רואה הם רגילים והשאר 3d.
ואם היום הייתי צריך לקנות מקרן הייתי שוקל בהחלט לקחת מקרן ללא 3d, אבל באיכות הרבה יותר טובה. אני ממליץ לך לקרוא ברשת ביקורות.

BarPiglanski פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

dondi כתב:היי שוב.
בנוגע לאיכות, כמו שכתבתי היא מאד תלויה כמו שכבר כתבתי בכמות האור שתהיה לך בחדר. קצת קשה להשוות את האיכות למסך lcd מכיוון שפקטור הגודל לפי דעתי לפחות בהחלט מפצה על הבדלי האיכות.
כמו כן, מקרן ללא 3d יתן לך תמונה טובה יותר ( באותה אמת מחיר ) מאשר אחד שתומך ב 3d.
אני יכול להעיד לפחות באופן אישי ש 95% מהסרטים שאני רואה הם רגילים והשאר 3d.
ואם היום הייתי צריך לקנות מקרן הייתי שוקל בהחלט לקחת מקרן ללא 3d, אבל באיכות הרבה יותר טובה. אני ממליץ לך לקרוא ברשת ביקורות.
...
אני מתלבט כי כיום יש לי 3D ואני כמוך, רוב הזמן המוחלט לא רואה 3D.
על איזה מקרנים אתה מדבר שאותה רמת מחיר ויותר טובים?
כל השאר שאני רואה מדובר כבר ב900 דולר (הבנ'ק 660)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #9 

כל המקרנים שצויינו בפתיחת השרשור מצויינים כמקרן ראשון בתקציב נמוך.
קח מה שבאותו רגע של הקניה יהיה הכי זול.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הבנקיו נראה לי במבצע עכשיו ובגלל זה המחיר שלו נמוך.
תנסה לחפש אפסון 8350, אמור להיות באותו סדר גודל. אין 3d , ואיכות הרבה יותר טובה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”