תופעה פסולה!!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

אני קורא פה מדי פעם על אנשים שמתלבטים איזה מסך לרכוש. לגיטימי לחלוטין.
מה שמוזר הוא שלפעמים ישנם אנשים שכבר רכשו ועדיין מתלבטים... :oops:
כשהם נשאלים לפשר העניין, הם טוענים כי עדיין ישנה באפשרותם האופציה להחליפו במידה ולא יהיו מרוצים... אז עם כל הכבוד לשרות יוצא הדופן של אותן חנויות - מישהו יכול להגיד לי מה עולה בגורל אותם מסכים שמוחזרים? אני לא כל כך בטוח שהם הולכים לתצוגה או למכירת יד שניה(אשמח מאוד לשמע שזה כך). ואם זה אכן לא כך, זאת אומרת שישנם לקוחות תמימים שרוכשים מסכים ארוזים מחדש.
לדעתי מדובר פה בתופעה שיש לתת עליה את הדעת ואם מישהו נתקל בחנות שמציעה כזו אפשרות אז יש להעלות את זה פה בפורום על סדר היום. לא יכול להיות שאנשים ירכשו מסכים באלפי שקלים ויזכו למוצר שכבר היה תלוי על איזה קיר בבית, ובגלל שאותו אחד לא עשה סקר שוק בתוספת חנות שרוצה לגרוף עוד כמה לקוחות בדרך פסולה אז יהיו אנשים שפשוט ירומו.אין עוגמת נפש גדולה מזו בכל הקשור לצרכנות.
אני אישית הייתי מתרחק מחנויות כאלה ומוותר על האפשרות זו של ההחזרה ולו רק בשביל לדעת שלא מספקים גם לי מוצר ארוז מחדש....!!!
לסיכום, חבר'ה, שימו לב בדיוק מה אתם רוכשים, ורכשו רק מחנויות מתמחות ומומלצות.
בהצלחה.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

מסכים עם כל מילה
052-4200610

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

צודק מיליון אחוז.

לדעתי אנשים לא צריכים להחליט איזה מסך לרכוש אחרי שהמסך כבר אצלם.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10099
נתן תודות: 588 פעמים
קיבל תודות: 611 פעמים

שליחה #4 

אם אני לא טועה זה דובר פה..
חלק מהמוצרים חוזרים ליבואן, חלק חוזרים לחנות ונארזים מחדש..
תלוי במצב ההחזרה..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

יוני
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

ייתכן וזה תקף רק לגביי, אבל לאלו מאיתנו שמצויים בקשרים ארוכי טווח עם חנויות קולנוע ביתי בארץ - הרבה פעמים "דוחפים" איזשהו מכשיר שהתלהבנו ממנו בחנות, העיקר להעמיס על האוטו ולקחת הביתה - ורק אז לבדוק לגביו. האמת היא שזו הפכה לשיטת מכירה קבועה איתי בחנות גדולה בארץ שאני נוהג לפקוד מדי פעם...וכל פעם אני גם נופל מחדש בפח הזה :)
בכל אופן כמובן שאני לא מתכוון לפתיחת הקופסא ולהחזיר המכשיר לאחר שימוש. זו באמת תופעה פסולה שיש להאבק בה.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

Giliboy,

מסכים עם כל מילה. מדובר בתופעה מכוערת.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46412
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5082 פעמים

שליחה #7 

מכיר יבואן גדול מאוד בתחום הוידאו אשר אורז מחדש ציוד אשר חוזר אליו מלקוחות כאלה או ציוד שהיה בתצוגה, אורז אותו ומוכר כחדש.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 30/12/2006 21:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

סתם הרהור ...

במסכי פלזמה יש שעון המציג את זמן העבודה של המסך.
האם השעון הזה ניתן לאיפוס ע"י תפריט טכנאי או דורש פעולה חודרנית יותר
כמו בטכומטר של מכוניות ?

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

יש מסכים שניתן לאפס בהם את ה COUNTER.

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

ziv_r כתב:מכיר יבואן גדול מאוד בתחום הוידאו אשר אורז מחדש ציוד אשר חוזר אליו מלקוחות כאלה או ציוד שהיה בתצוגה, אורז אותו ומוכר כחדש.
...
זה לא עבירה פלילית למכור מחודש כחדש?

למה אתה לא מפרסם את שמו?
שמוליק ו.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #11 

תופעת תחושת ההחמצה : אחרי שמגעים הבייתה מרכבים ומבטים ונגמרת ההתלהבות הראשונית צצות השאלות ואז השאלות נשאלות פה בפורום והתשובות רבות ומגוונות.
כתוצאה מכל זה תמיד יש תחושת החמצה שתלווה אותך עד אשר לא תחליף לדבר הבא .
השאלה היא איך קונים מוצר ושלמים איתו עד הסוף.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10099
נתן תודות: 588 פעמים
קיבל תודות: 611 פעמים

שליחה #12 

אם אתה פותח את המוצר אתה רואה אם הוא חדש או לא..
א.לפי האריזה, איך היא סגורה.
ב.לפי הריח.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

Nba כתב:אם אתה פותח את המוצר אתה רואה אם הוא חדש או לא..
ב.לפי הריח.
...
פעם, לפני יותר מ-20 שנה, עבדתי כסוכן אצל אחד מיבואני מע' הסטריאו (שכבר לא קיים יותר).
תאמין לי.
אחרי שחנות היתה מחזירה לנו מוצר שהיה אצל לקוח או ישב על המדף בקונסיגנציה חצי שנה ואני או אחד העובדים האחרים היה אורז אותו מחדש, אמא של יצרן המערכת לא היה יודע אם זה חדש או לא.
ובעניין הריח, היית אפילו מריח את הבית שחי של האורזת היפנית שכביכול ארזה אותו במקור.

וכדאי שתבינו, כולם עושים את זה. (רק לא מהמקפצה). אז אל תתרגשו.

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96

ואיך מבטיחים ש

שליחה #14 

לשם הדיון בלבד כמובן... איך אתם יודעים ש"חנויות מתמחות" בתחום, כפי שכונו כאן לא מוכרות לכם את אותה הסחורה בדיוק. ביודעין או שלא? מבלי לפגוע בזכויותיו של איש - למי בדיוק שמורה הזכות למכור משומש כחדש? סוחר הוא סוחר הוא סוחר שרוצה לסגור עסקה ולהרוויח קצת יותר.
התמימות שמורה לשוטים אמר מישהו כבר מזמן - הצעות שקראתי כאן גובלות בדיוק בזה. לא אתם ולא אני יודעים מה מכרו גם לנו. לא בדקתי, וגם לא יודע איך, מבצעים בדיקה שכזו במסך.
יש כאן מספיק בעלי ענין העוסקים בתחום שיכולים להעיר ולהאיר את עינינו על האתיקה המקצועית הנהוגה בענף. אני, משום מה, לא הייתי בונה על התוצאות.

גילוי נאות: קניתי את המסך שלי מחנות מתמחה, קיבלתי שירות מהיר ואיכותי, המחיר היה נכון. אני מרוצה פחות או יותר. לא ביצעתי בדיקת שעות - מטבעי אני נותן אמון בבריות.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #15 

1. בהחלט מסכים התופעה... כתופעה של קניה רק לשם בחינה בבית ומקסימום נחזיר היא פסולה מטבעה.
2. על אף זאת בהחלט צריך לברך על האפשרות להחזיר סחורה במקרה ובאמת יש בעיה ולא סתם כי לא עשינו בדיקה טובה לפני הקניה.
3. מסכים עם כל מילה של Overdrive

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

Nba כתב:אם אתה פותח את המוצר אתה רואה אם הוא חדש או לא..
ב.לפי הריח.
...
לוקחים מסך דק, מחליפים לו את המסגרת וזה נראה כחדש.
מכיר מישהו שנוהג כך.

לא יכול לפרסם את שם היבואן.

gul
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66

שליחה #17 

חבר'ה,
נראה לי שקצת התבלבלנו ...אבל...הנושא מעניין 8O
להבנתי, רובנו ב"פורום" לקוחות.

לפני שבועיים התיחסנו לסוגיית ההחזרה מצד הלקוח והתלונות היו : "אנחנו במזרח התיכון..." תודעת השרות אצל המפיצים...זה לא צפון אמריקה..."

לעניין, אני מברך על כך שניתנת אפשרות להחזיר מוצר (מכל סוג שהוא) במידה ואנו הלקוחות ,לא מרוצים מהתוצאות בבית!
מה לעשות, בבית פתאום מגלים שיש משתנה שלא ידעת/חשבת עליו ועכשיו הוא עובדה ואתה תקוע עם מוצר של 15K (לכמה שנים של אכזבה/השלמה).

וזה לא תחליף להתעמקות לפני הקניה!

מצד שני, אשמח לקרוא, מצד העוסקים במקצוע ב"פורום" , מהם תקנות הרשויות בנושא (מה גלגולו של מוצר שהוחזר).

גם רכב חדש שמחירו בשוק 100K$ בסופו של דבר עלול להידפק בירידה מהאוניה ועל פי חוק מותר ליבואן להחליף את הכנף בחדשה, לספק את הרכב...ואנו נגלה זאת בבדיקה לפני מכירה!!! (כעבור מספר שנים) :oops: .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

אני לא חושב שבעלי החנויות ידעו, הם מחזירים את המסך שחזר מהלקוח הלא מרוצה ליבואן.
היבואן עושה למסך מה שהוא עושה ובעל החנות לא אמור לדעת מזה כלום.

אזרה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

gul כותב

"מצד שני, אשמח לקרוא, מצד העוסקים במקצוע ב"פורום" , מהם תקנות הרשויות בנושא (מה גלגולו של מוצר שהוחזר"

למיטב ידיעתי , החוק בארץ אוסר על מכירת "מוצר שהוחזר "כחדש. אני חושב שאפילו המציאו מילה חדשה בשביל זה בעיברית

Gili_Regev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #20 

Gul

כתבת כך:
"לעניין, אני מברך על כך שניתנת אפשרות להחזיר מוצר (מכל סוג שהוא) במידה ואנו הלקוחות ,לא מרוצים מהתוצאות בבית!
מה לעשות, בבית פתאום מגלים שיש משתנה שלא ידעת/חשבת עליו ועכשיו הוא עובדה ואתה תקוע עם מוצר של 15K (לכמה שנים של אכזבה/השלמה). "

החזרה של קומקום חשמלי שעלותו 200 ש"ח אינה כהחזרה של מסך ב-15,000 ש"ח.
בשביל להביא הביתה מסך בסדר גודל כזה, אני ואתה צריכים להרוויח משהו כמו 25,000 ש"ח ברוטו.עוגמת הנפש היא ענקית.
מה לעשות שהחוק אינו יכול להבחין בין מוצר A ל- B... לכן הוא גורף לגבי כולם וזו אכן עבירה פלילית, כפי שכתבו כאן.
אותו לקוח ש"גילה משתנים שלא חשב עליהם" זו בעיה שלו. אני עשיתי שעורי בית למעלה מחצי שנה כדי לוודא שלא יהיו שום הפתעות.
אני לא יכול לבוא בטענות ללקוחות.אני כן יכול לבוא בטענות לבעלי החנויות. בקשר לדוגמא שנתת, לאותו אחד, בנוסף להצעה הפסולה שקיבל מהחנות(להחזיר אם ירצה) גם הפרו איתו את ההסכם. אתה מבין?!?! העסק מפוקפק מלכתחילה ע"י אנשים שהם מפוקפקים..
לאותו לקוח וחבר בפורום שזה קרה לו אני רק יכול לומר כי מי שמשחק בחרא,שלא יתפלא אם מסריחות לו הידיים.
Giliboy

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”