אנטנת עידן + קומפקטית וכמה שפחות בולטת אשר עובדת אצלכם באיזור המרכז?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2093
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

היי.

חיי בת"א ואני רוצה אנטנה קטנה שניתן לדחוף במרווח שבין ה-TV לקיר (TV מתוקנת לקיר).

שאלתי היא אם יש לכם ניסיון עם אנטנות קטנות שהביאו לקליטה יציבה באיזור מגורים צפוף במרכז.

תודה רבה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

shaby כתב:היי.

חיי בת"א ואני רוצה אנטנה קטנה שניתן לדחוף במרווח שבין ה-TV לקיר (TV מתוקנת לקיר).

שאלתי היא אם יש לכם ניסיון עם אנטנות קטנות שהביאו לקליטה יציבה באיזור מגורים צפוף במרכז.

תודה רבה.
...
א. זה מאוד משתנה, ברוב אזור ת"א יש קליטה טובה אבל פה ושם יש "בורות" קליטה שבהם צריך אנטנה גדולה יחסית או בכמה מקרי קצה שנתקלתי בהם אפילו אנטנה חיצונית. הסתברותית כנראה שלא תגיע למצב כזה אבל לא תוכל לדעת בוודאות של 100% לפני שתבדוק.

ב. רצוי מאוד לא להסתמך על האנטנות המגנטיות הקטנות שמגיעות עם הממיר, הן כמעט תמיד יעשו בעיות. בחצי מהמקומות לא יקלטו בכלל ובחצי אולי תקלוט אבל טיפה הפרעות מזג-אוויר וכבר לא, אז רצוי ללכת על אנטנה קצת יותר משמעותית, ממליצים בעיקר על האנטנות מסוג יאגי, לדוגמה הדגם הזה. אם יש לך עוד אנטנת טלויזיה ישנה מהתקופה של שידורים אנלוגיים גם היא תעבוד נהדר. מה שכן שים-לב שכל האנטנות האלו הן אנטנות כיווניות, כלומר אי-אפשר סתם לדחוף אותן לאן שרוצים, לקליטה אופטימלית הן צריכות להיות מכוונות למקור השידור. אם אתה גר בת"א המשדר הקרוב אליך אמור להיות בגבעתיים (כוון מזרח) אבל תעשה בדיקה ותראה באיזה כיוון אתה מקבל את האות הכי טוב.

ג. בכל מקרה אתה לא תקבל קליטה טובה אם תתקע אנטנה במרווח שבין הטלויזיה לקיר, גם כי אנטנה נורמלית לא תיכנס לשם, גם כי היא לא תוכל להיות מכוונת ככה לכיוון הנכון וגם כי המרווח הקטן יחסית חוסם את האות ובנוסף הפרעות אלקטרומגנטיות מהטלויזיה יגרמו לזה ששום אנטנה שתידחף לשם לא תקלוט שום דבר בכלל. כדי שאנטנה תעבוד בצורה אופטימלית היא צריכה להיות "באוויר הפתוח", וכן זה אומר שהיא חייבת להיות במקום שרואים אותה. אם האסתתיקה של הסלון מאוד חשובה לך הפתרון היחיד הוא אנטנה חיצונית על הגג.

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה על תשובתך המורחבת.

אני גר בבניין חדש: האם על"פ החוק הבניין חייב להיות "מרושת" באנטנה על גגו ובכך אמורה להיות קליטה חלקה בחיבור לנקודה בקיר?

במחינת משדרים באיזור: אני גר בדרום ת"א ואין שם משדר.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

זה מאוד תלוי בכיווני האוויר שלך ולכן צריך לנסות.

לגבי אנטנה מרכזית, צריך הסכמה של רוב בעלי הדירות. אם אין, ההתקנה תהיה על חשבונך (במקרה הזה כבר עדיף צלחת לויין לדעתי).

shaby פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ידוע לך אם במידה ומדובר במתחם של 4 בניינים יש צורך בהסכמה של כלל הדיירים בפרויקט או רק של הבניין בו אני מחזיק דירה?

שבוע טוב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

אני מניח כי קופת הועד מנוהלת על ידי כל בניין בנפרד, לפיכך יש צורך בהסכמת רוב הדיירים של הבניין בו מתוכננת ההתקנה. הסיבה לאיסוף החתימות של הדיירים נעשה בין היתר מכיוון שזה יוצא מהקופה אליה הם מעבירים את דמי הועד.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”