lg led dts אין תמיכה?!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום קניתי את ה led של lg שהדגם 42lb559y הטלויזיה עצמה טובה איכות גבוהה ומאוד התרשמתי הבעיה שחיברתי עכשיו דיסק

און קי לטלויזיה ושמתי סרט 1080p bluray dts וכתוב לי אין תמיכה בשמע אבל התמונה מטורפת עכשיו אני לא רוצה כל פעם

לשנות מ dts ל ac3 שזה גם איכות גרועה יותר וגם סתם זמן מיותר זה נראה לכם הגיוני? שחברה כמו lg מוציאה טלויזיות חדשות

(הטלויזיה שלי מ 2014) יהיו בעיות כאלו כאילו מה הקטע dts זה כמו להגיד שהטלויזיה לא תתמוך ב hd כל הסרטים bluray שאני

מוצא זה dts מה זה החרא הזה? יש דרך אולי לעדכן תוכנה בטלויזיה? lg מתכונים לקנות את הרישיון ל dts? יש משהו בנוגע לזה?

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

LG גם לא תומכת ב-X265 HEVC אלא רק בטלויזיות הסמארט שלהם !!!
כך גם סוני ועוד.

ובכלל, אין טעם לקנות טלויזיות "חכמות" כי מחר הן לא תתמוכנה בפורמטים שיצאו ויהיו חסרות שימוש.

עדיף לקנות מסך טוב ולחבר אליו סטרימר לכניסת HDMI ולא להיות תלוי בקפריזות של יצרני/יבואני טלויזיות ודומיהם ! ! !

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

התקנים AC3 ו-DTS הם תקנים מתחרים לאודיו סראונד 5.1 לקולנוע וקולנוע ביתי. בעבר ה-AC3 שלט הרבה יותר חזק בשוק בגלל ש-DTS איכותי יותר רק באופן ממש שולי (כזה שרוב האנשים בכלל לא שמים-לב להבדל) ולעומת זאת תופס פי 2 ו-3 יותר מקום בדיסק. ב-DVD סאונד AC3 היה חובה בעוד ש-DTS היה אופציונלי והרבה מפיצים העדיפו לוותר עליו ולהשאיר יותר מקום לוידאו איכותי. גם כשהיה DTS, הפצות באינטרנט השתמשו ב-AC3 (שכאמור תמיד היה זמין ב-DVD) כדי להשאיר את הקובץ בגודל שפוי יחסית למהירויות ההורדה של אז (למען האמת החוקים של "הסצינה" אסרו אז על הפצה של סאונד DTS).
מאז עברו הרבה מים בנהר ואם אז מדית ההפצה היתה DVD דו-שכבתי עם 9.6GB, היום זה BR דו-שכבתי עם 50GB, שגם עם וידאו 1080p עדיין נשאר מקום, ובנוסף גם הסטנדרט כבר לא מכריח להשתמש ב-AC3, אז הרבה מפיצים בוחרים דווקא ב-DTS, וגם באינטרנט החוקים של "הסצינה" כבר לא אוסרים את זה.

למה אני מספר את זה? כי זה בערך משהו שקרה לפני שנתיים, עד אז קבצי וידאו עם סאונד DTS היו ממש נדירים ובשנתיים האחרונות הם הופכים ליותר ויותר נפוצים, אנחנו בדיוק בתקופת המעבר הזאת וכנראה רק עכשיו יצרני הטלויזיות נדרשים לסוגיה. אין כל-כך פתרון לטלויזיות קיימות כי מכשירים חיצוניים (טלויזיות, נגני DVD/BR, ממירים, סטרימרים) משתמשים בחומרה מיוחדת לביצוע פענוח של האודיו והוידאו ולכן שום עדכון קושחה לא יעזור (רק למחשבים יש מעבדים מספיק חזקים כדי לפענח סרט HD לגמרי בתוכנה).
ההמלצה היחידה שיש לי בשבילך היא לא להוריד סרטים עם סאונד DTS בלבד. אם יש AC3 אמרת שהטלויזיה תומכת, ובכל מקרה אפילו את זה אתה לא צריך. סאונד AC3/DTS ובכלל 5.1 רלוונטי רק אם יש לך רסיבר ומערכת רמקולים אחרת אין לזה שום משמעות וגם Downmix לסטריאו יישמע זהה אם אתה שומע את זה מהרמקולים של הטלויזיה, אז תכלס אם אין לך רסיבר זאת הבחירה הכי טובה, שגם מקטינה את הקובץ ואת זמן ההורדה. אם היה לך רסיבר לא היית נתקל בבעיה הזאת כי כל רסיבר מה-5 שנים האחרונות יודע לפענח DTS.
אלטרנטיבה נוספת היא להשתמש בנגן חיצוני (כגון נגן BR / סטרימר / HTPC) כדי לנגן סרטים עם פס-קול DTS, כזה שיודע לפענח את האודיו בעצמו.

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

NegativeIQ כתב:התקנים AC3 ו-DTS הם תקנים מתחרים לאודיו סראונד 5.1 לקולנוע וקולנוע ביתי. בעבר ה-AC3 שלט הרבה יותר חזק בשוק בגלל ש-DTS איכותי יותר רק באופן ממש שולי (כזה שרוב האנשים בכלל לא שמים-לב להבדל) ולעומת זאת תופס פי 2 ו-3 יותר מקום בדיסק. ב-DVD סאונד AC3 היה חובה בעוד ש-DTS היה אופציונלי והרבה מפיצים העדיפו לוותר עליו ולהשאיר יותר מקום לוידאו איכותי. גם כשהיה DTS, הפצות באינטרנט השתמשו ב-AC3 (שכאמור תמיד היה זמין ב-DVD) כדי להשאיר את הקובץ בגודל שפוי יחסית למהירויות ההורדה של אז (למען האמת החוקים של "הסצינה" אסרו אז על הפצה של סאונד DTS).
מאז עברו הרבה מים בנהר ואם אז מדית ההפצה היתה DVD דו-שכבתי עם 9.6GB, היום זה BR דו-שכבתי עם 50GB, שגם עם וידאו 1080p עדיין נשאר מקום, ובנוסף גם הסטנדרט כבר לא מכריח להשתמש ב-AC3, אז הרבה מפיצים בוחרים דווקא ב-DTS, וגם באינטרנט החוקים של "הסצינה" כבר לא אוסרים את זה.

למה אני מספר את זה? כי זה בערך משהו שקרה לפני שנתיים, עד אז קבצי וידאו עם סאונד DTS היו ממש נדירים ובשנתיים האחרונות הם הופכים ליותר ויותר נפוצים, אנחנו בדיוק בתקופת המעבר הזאת וכנראה רק עכשיו יצרני הטלויזיות נדרשים לסוגיה. אין כל-כך פתרון לטלויזיות קיימות כי מכשירים חיצוניים (טלויזיות, נגני DVD/BR, ממירים, סטרימרים) משתמשים בחומרה מיוחדת לביצוע פענוח של האודיו והוידאו ולכן שום עדכון קושחה לא יעזור (רק למחשבים יש מעבדים מספיק חזקים כדי לפענח סרט HD לגמרי בתוכנה).
ההמלצה היחידה שיש לי בשבילך היא לא להוריד סרטים עם סאונד DTS בלבד. אם יש AC3 אמרת שהטלויזיה תומכת, ובכל מקרה אפילו את זה אתה לא צריך. סאונד AC3/DTS ובכלל 5.1 רלוונטי רק אם יש לך רסיבר ומערכת רמקולים אחרת אין לזה שום משמעות וגם Downmix לסטריאו יישמע זהה אם אתה שומע את זה מהרמקולים של הטלויזיה, אז תכלס אם אין לך רסיבר זאת הבחירה הכי טובה, שגם מקטינה את הקובץ ואת זמן ההורדה. אם היה לך רסיבר לא היית נתקל בבעיה הזאת כי כל רסיבר מה-5 שנים האחרונות יודע לפענח DTS.
אלטרנטיבה נוספת היא להשתמש בנגן חיצוני (כגון נגן BR / סטרימר / HTPC) כדי לנגן סרטים עם פס-קול DTS, כזה שיודע לפענח את האודיו בעצמו.
...
אבל זה העיה שהסרטים 1080p bluray אני נתקל בכולם שהם dts ולא נתקלתי ב ac3 אז מה אני יכול לעשות? אם אני משתמש בתוכנה שתעשה את הסרט ac3 זה ייקח הרבה זמן? וזה פוגע במשהו? התוכנה mkv2ac משהו כזה לא עובדת ב windows 8.1 64bit יש משהו אחר?
·

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

qsub00 כתב:LG גם לא תומכת ב-X265 HEVC אלא רק בטלויזיות הסמארט שלהם !!!
כך גם סוני ועוד.

ובכלל, אין טעם לקנות טלויזיות "חכמות" כי מחר הן לא תתמוכנה בפורמטים שיצאו ויהיו חסרות שימוש.

עדיף לקנות מסך טוב ולחבר אליו סטרימר לכניסת HDMI ולא להיות תלוי בקפריזות של יצרני/יבואני טלויזיות ודומיהם ! ! !
...
זה יותר בעיה אצל lg? כי יש לי עוד led של סמסונג 46 אינץ שקניתי לפני שלוש שנים וצחוק צחוק היא קוראת dts איך זה יכול להיות? והיא לא smart היא רגילה כנראה שסמסונג מייצרת טלויזיות אם תמיכה ל dts ו lg לא *** חברה......

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #6 

אם אני לא טועה זה גם עניין של רישוי לשימוש בקודקים. עבור שימוש ב-dts היצרן נדרש לרכוש רישיון ולא כל יצרני הטלויזיות קונים

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

dima_vy כתב:אם אני לא טועה זה גם עניין של רישוי לשימוש בקודקים. עבור שימוש ב-dts היצרן נדרש לרכוש רישיון ולא כל יצרני הטלויזיות קונים
...
·
זה מעצבן אבל שאתה קונה led ב 2400 שקל וזה משהו טוב אבל אין תמיכה ב dts כאילו מה lg מייצרת טלויזיה שנתמכת בקודקים ישנים?

שתקנה את הרישיון הזה ויגמר הבעיה סתם מיותר

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

:-)
אני אשמור את הדעה על lg לעצמי, אבל ה-led שלי עלתה הרבה יותר, ואפילו לא חשבתי להפעיל סרטים איתה. בשביל זה יש סטרימר. לדעתי לטיולזיה יש יעוד אחד בלבד - להציג תמונה. כל שאר התוספות הן תופעות בלבד ולא המטרה.

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

dima_vy כתב::-)
אני אשמור את הדעה על lg לעצמי, אבל ה-led שלי עלתה הרבה יותר, ואפילו לא חשבתי להפעיל סרטים איתה. בשביל זה יש סטרימר. לדעתי לטיולזיה יש יעוד אחד בלבד - להציג תמונה. כל שאר התוספות הן תופעות בלבד ולא המטרה.
...
·אבל יש סרטים שהם 1080p bluray והם ב ac3? או שכולם הם dts? כי אני לא מוצא ac3 יש אולי קודק אחר?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #10 

satellite כתב:
...
...
·
זה מעצבן אבל שאתה קונה led ב 2400 שקל וזה משהו טוב אבל אין תמיכה ב dts כאילו מה lg מייצרת טלויזיה שנתמכת בקודקים ישנים?

שתקנה את הרישיון הזה ויגמר הבעיה סתם מיותר
...
נחמד שזה מעצבן אותך, אבל אתה קונה מכשיר זול, ומצפה שיהיה בו כל מה שמתאים לך.
רישיון שימוש ב- DTS, עולה כסף.
לא כדאי ליצרן לשים את כל "הדברים הטובים" במוצרים הזולים, שאז יהיו יותר יקרים, כי מישהו צריך לשלם על התכונות.
איך ימכרו את הדגמים היקרים, אם לא יהיו בהם יתרונות אטרקטיביים, לעומת המוצרים הזולים?

אתה יכול להגיד:
איזה מעצבנים היצרנים של הרסיבר שלי:
לא שמו את מערכת הכיול שעושה גם..וגם..וגם.. (מה שיש ביקרים יותר)
לא שמו מספיק חיבורי HDMI, כל כך קשה להם להוסיף עוד 2?

בשביל זה יש מפרט, לא מתאים לך מה שיש במפרט, אל תקנה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

satellite כתב:
...
...
·אבל יש סרטים שהם 1080p bluray והם ב ac3? או שכולם הם dts? כי אני לא מוצא ac3 יש אולי קודק אחר?
...
·אני מניח שאתה מתכוון לריפים של בלוריי (כי אם התכוונת לצפות בבלוריי המנוגן ע"י הטלויזיה, זה לא יקרה), אז אם כן, אתה יכול למצוא כאלה, בעלי פס קול דולבי דיגיטל, למרבית הסרטים, במיוחד שיוצאים ממש בסמוך לשיחרור של הבלוריי הרשמי.

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

Amir64 כתב:
...
...
נחמד שזה מעצבן אותך, אבל אתה קונה מכשיר זול, ומצפה שיהיה בו כל מה שמתאים לך.
רישיון שימוש ב- DTS, עולה כסף.
לא כדאי ליצרן לשים את כל "הדברים הטובים" במוצרים הזולים, שאז יהיו יותר יקרים, כי מישהו צריך לשלם על התכונות.
איך ימכרו את הדגמים היקרים, אם לא יהיו בהם יתרונות אטרקטיביים, לעומת המוצרים הזולים?

אתה יכול להגיד:
איזה מעצבנים היצרנים של הרסיבר שלי:
לא שמו את מערכת הכיול שעושה גם..וגם..וגם.. (מה שיש ביקרים יותר)
לא שמו מספיק חיבורי HDMI, כל כך קשה להם להוסיף עוד 2?

בשביל זה יש מפרט, לא מתאים לך מה שיש במפרט, אל תקנה.
...
בוא לא נגזים טלויזיה זולה בוא תגסים עוד קצת אני יכול להביא לך טלויזיה ב 1400 שקל שהיא led 42 אינץ זה טלויזיה זולה ב 2400 זה מחיר לטלויזיה טובה כי אפילו אין בה smart או 3d אם היה לה אחד מהדברים האלו המחיר היה קופץ ב 600 שקל לפחות ככה שלטלויזיה שבלי התכונות של ה 3d ו smart זה מחיר טוב לטלויזיה טובה
·

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

dima_vy כתב:
...
...
·אני מניח שאתה מתכוון לריפים של בלוריי (כי אם התכוונת לצפות בבלוריי המנוגן ע"י הטלויזיה, זה לא יקרה), אז אם כן, אתה יכול למצוא כאלה, בעלי פס קול דולבי דיגיטל, למרבית הסרטים, במיוחד שיוצאים ממש בסמוך לשיחרור של הבלוריי הרשמי.
...
·אז כמו שיש סרטים bluray אם dts אז יש סרטים אם dolby digital? וזה יחסית פופולארי ואפשר למצוא סרטים אם dolby digital?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

satellite כתב:
...
...
·אז כמו שיש סרטים bluray אם dts אז יש סרטים אם dolby digital? וזה יחסית פופולארי ואפשר למצוא סרטים אם dolby digital?
...
·לרוב כן, זה מה שכתבתי.
לגבי הטלויזיות גם לדעתי, מכשיר ב-2500 ש"ח זהו מכשיר זול, ואני בספק שאיכות התמונה שלו הייתה מספקת אותי. תראה טלויזיה של סוני ואני מאמין שתראה את ההבדל. שלי נראה לי לא תומכת ב- dts :-) אבל זה ממש לא מעניין אותי

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

dima_vy כתב:
...
...
·לרוב כן, זה מה שכתבתי.
לגבי הטלויזיות גם לדעתי, מכשיר ב-2500 ש"ח זהו מכשיר זול, ואני בספק שאיכות התמונה שלו הייתה מספקת אותי. תראה טלויזיה של סוני ואני מאמין שתראה את ההבדל. שלי נראה לי לא תומכת ב- dts :-) אבל זה ממש לא מעניין אותי
...
·דווקא יש ל lg שלי תמונה טובה במיוחד בהגדרות תמונה יש אצלה צבעים חיים ששם אתה רואה כל צבע בטירוף ממש אמיתי עכשיו שמע משהו

הכי מוזר שבדקתי עכשיו יש לי גם led של goldstar זה חברה הזויה וישנה נראה לי שקניתי לפני 3 שנים טלויזיה של החברה הזאת עכשיו היו

אצלה בעיות ויש לה רמקולים עלובים וגם איכות תמונה לא הכי טובה ושמע טוב חיברתי עכשיו את הדיסק און קי אם הסרט 1080p bluray dts

והסרט התנגן וגם ניגן קול אתה מבין איזה הזוי זה?!? שled של lg שקניתי ב 2400 לא מנגן dts אבל led עלוב של goldstar חברה הזויה

הסרט התנגן גם ב dts ושתבין ה goldstar עלה 1200 שקל שזה ממש זול וזה נותן dts זה אחד הדברים הכי דפוקים ועלובים שקרה לי

ששנאתי את ה goldstar בגלל הבעיות שלה ובסוף היא מנגנת dts

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #16 

satellite כתב:
...
...
בוא לא נגזים טלויזיה זולה בוא תגסים עוד קצת אני יכול להביא לך טלויזיה ב 1400 שקל שהיא led 42 אינץ זה טלויזיה זולה ב 2400 זה מחיר לטלויזיה טובה כי אפילו אין בה smart או 3d אם היה לה אחד מהדברים האלו המחיר היה קופץ ב 600 שקל לפחות ככה שלטלויזיה שבלי התכונות של ה 3d ו smart זה מחיר טוב לטלויזיה טובה
·
...
מחירים ל- LG LED 42 בזאפ
הזולה ביותר: 1948 ש"ח
היקרה ביותר: 7290 ש"ח

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... erby=price

מתוך רשימה של 37 דגמים, הטלויזיה המדוברת היא השלישית הכי זולה.
34 דגמים של LG, 42, LED, יותר יקרים ממנה.
אז עם כל הכבוד, אתה מדבר על טלויזיה זולה.

לא דיברתי על טלויזיה טובה או לא.
לא אמרתי ששלך לא טובה.
אמרתי, שאל תצפה שכל מה שאתה רוצה יהיה בטלויזיה ברמת המחיר ששילמת.
לא ימכרו טלויזיות יקרות יותר, אם בזולות יהיה כל מה שהאנשים צריכים.

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

Amir64 כתב:
...
...
מחירים ל- LG LED 42 בזאפ
הזולה ביותר: 1948 ש"ח
היקרה ביותר: 7290 ש"ח

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... erby=price

מתוך רשימה של 37 דגמים, הטלויזיה המדוברת היא השלישית הכי זולה.
34 דגמים של LG, 42, LED, יותר יקרים ממנה.
אז עם כל הכבוד, אתה מדבר על טלויזיה זולה.

לא דיברתי על טלויזיה טובה או לא.
לא אמרתי ששלך לא טובה.
אמרתי, שאל תצפה שכל מה שאתה רוצה יהיה בטלויזיה ברמת המחיר ששילמת.
לא ימכרו טלויזיות יקרות יותר, אם בזולות יהיה כל מה שהאנשים צריכים.
...
מה שמוזר טלויזייה עלובה של goldstar חברה הזוייה שקניתי ב 1200 שקל חדשה כן קוראת 1080p bluray dts היא מנגנת את ה dts רגיל ו lg שזאת חברה מוכרת ואיכותית אם טלויזייה שעלתה פי 2 מהגולדסטאר לא תומכת ב dts זה מטריף אותי
·

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

מישהו יכול אולי להביא לי עדכון תוכנה ל lg 42lb559y לראות אם זה ישנה משהו סתם בשביל לנסות

ראיתי שיש קושחות צד ג' לא יודע אם זה אמיתי אבל אם זה אמיתי אתם חושבים שזה יפתור את הבעיה של ה dts?

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

מישהו?!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #20 

satellite כתב:
...
...
·דווקא יש ל lg שלי תמונה טובה במיוחד בהגדרות תמונה יש אצלה צבעים חיים ששם אתה רואה כל צבע בטירוף ממש אמיתי עכשיו שמע משהו

הכי מוזר שבדקתי עכשיו יש לי גם led של goldstar זה חברה הזויה וישנה נראה לי שקניתי לפני 3 שנים טלויזיה של החברה הזאת עכשיו היו

אצלה בעיות ויש לה רמקולים עלובים וגם איכות תמונה לא הכי טובה ושמע טוב חיברתי עכשיו את הדיסק און קי אם הסרט 1080p bluray dts

והסרט התנגן וגם ניגן קול אתה מבין איזה הזוי זה?!? שled של lg שקניתי ב 2400 לא מנגן dts אבל led עלוב של goldstar חברה הזויה

הסרט התנגן גם ב dts ושתבין ה goldstar עלה 1200 שקל שזה ממש זול וזה נותן dts זה אחד הדברים הכי דפוקים ועלובים שקרה לי

ששנאתי את ה goldstar בגלל הבעיות שלה ובסוף היא מנגנת dts
...
GoldStar ו-LG זאת אותה חברה...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”