סרטים שדומים ומהדהדים את ורטיגו של היצ׳קוק
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אתה מדבר על סרטי MINDFUCK (כשמסתבר בשלב כלשהו בסרט שמה שראינו כלל אינו המציאות, כמו "החשוד המיידי") באופן כללי, או על נגיעות אחרות של הסרט (התחזות, מצב נפשי רעוע, מזימה/הונאה מכוונת וכיו"ב, כמו "זכרון גורלי")?
תודה לכם,
אני מתכוון לכל סוג של איזכור, בעיקר לסרטים שעוסקים ביחסים בין בני אדם, ובעיקר בזוגיות שהיא לא אמיתית או מזויפת.
גם אלמנט ההפתעה באמצעו של הסרט חשוב, למרות שגם אם הגילוי הוא בסוף הסרט או אפילו בתחילתו (יש סרטים שאנו יודעים כבר מההתחלה אבל הדמות עדיין לא מודעת) זה גם בסדר.
כמו כן, אם ישנם סרטים שעוסקים באומנות הציור, שעוסקים למשל בפורטרטים כמו שורטיגו עוסק, זהו גם אזכור חשוב. ניסיון להיראות כמו התמונה/הציור/הפורטרט.
"האחרים" למשל הוא סרט טוב ומפתיע, אבל ממה שאני זוכר פחות מאזכר את ורטיגו בתכנים שנוגעים בזוגיות, במרמה, בניסיון להראות כמו מישהו שהוא לא אתה,בהתחזות.
תודה לכם!
אני מתכוון לכל סוג של איזכור, בעיקר לסרטים שעוסקים ביחסים בין בני אדם, ובעיקר בזוגיות שהיא לא אמיתית או מזויפת.
גם אלמנט ההפתעה באמצעו של הסרט חשוב, למרות שגם אם הגילוי הוא בסוף הסרט או אפילו בתחילתו (יש סרטים שאנו יודעים כבר מההתחלה אבל הדמות עדיין לא מודעת) זה גם בסדר.
כמו כן, אם ישנם סרטים שעוסקים באומנות הציור, שעוסקים למשל בפורטרטים כמו שורטיגו עוסק, זהו גם אזכור חשוב. ניסיון להיראות כמו התמונה/הציור/הפורטרט.
"האחרים" למשל הוא סרט טוב ומפתיע, אבל ממה שאני זוכר פחות מאזכר את ורטיגו בתכנים שנוגעים בזוגיות, במרמה, בניסיון להראות כמו מישהו שהוא לא אתה,בהתחזות.
תודה לכם!
לגבי האזכור של "האחרים", זה באמת היה יותר בהקשר של אלמנט ההפתעה...UdiLevi כתב:תודה לכם,
תודה לכם!...
לא בטוח שגם זה יענה על בקשתך, אבל בדבריך- "אם ישנם סרטים שעוסקים באומנות הציור, שעוסקים למשל בפורטרטים..." הזכרת לי את אחד הסרטים האהובים עליי, שסיפורו מתבסס כולו על פורטרט: "האישה בחלון" הנהדר של פריץ לאנג משנת 1944.