איזו טלוויזיה עדיפה ?
פיליפס" 65 אינצ' ללא טכנולוגיית 4K
YES והוט לא משדרים אפילו ב 1080P
כל תוכן שהוא לא 4K יראה פחות טוב ב מכשיר 4K
YES והוט לא משדרים אפילו ב 1080P
כל תוכן שהוא לא 4K יראה פחות טוב ב מכשיר 4K
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
אני לא רואה סיבה שתוכן לא-4K יראה פחות טוב על 4K, אלא אם המסך עושה משהו ממש לא חכם.
בכל מקרה, הייתי הולך על 65" 1080p, אלא אם התוכנית היא לשבת 1.5 מטר, אולי עד 2 מטר, ממסך ה-58".
המספר שמפרסמים כ"תדר" די חסר משמעות:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025
בכל מקרה, הייתי הולך על 65" 1080p, אלא אם התוכנית היא לשבת 1.5 מטר, אולי עד 2 מטר, ממסך ה-58".
המספר שמפרסמים כ"תדר" די חסר משמעות:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
jtk כתב:אני לא רואה סיבה שתוכן לא-4K יראה פחות טוב על 4K, אלא אם המסך עושה משהו ממש לא חכם.
/quote]·
בהחלט יש סיבה.
מעבד המסך צריך לעשות UPSCALE לתוכן פי 6-8 פיקסלים מבמקור ב SD ופי 4 פיקסלים ב HD.
במקרה הטוב זה יראה כמו המקור, במקרה הפחות טוב זה יראה פחות טוב עד גרוע.
תחשוב שצריך לקחת אינפורמציה שיועדה לפיקסל אחד ולחלק אותה ל4.....
או במקרה הגרוע ל 8...תוצאה טובה לא תצא מזה...
...
הדבר הפשוט ביותר הוא להפוך כל פיקסל 1080p ל-2x2. זה גם מה שאני הייתי מעדיף מבחינת מראה. הדבר הזה דורש אפס כוח עיבוד והתוצאה נראית בדיוק כמו 1080p.
אם הם מתעקשים על משהו "משוכלל" יותר: כבר שנים שמעבדים גרפיים עושים scaling עם bilinear filtering או יותר מזה. זה דבר טריוויאלי מבחינה חישובית. לפני 17 שנה מעבדי Riva TNT 1 הגדילו בלי בעיות וידאו מ, נגיד, 640x480 ל-1024x768, וזה נראה בסדר. מאז דברים השתפרו. deinterlacing ל-SD נעשה ברזולוציה המקורית, ואז מוגדל. ההבדל היחיד ב-4K הוא ב-scaling. אולי אפשר לעשות דברים משוכללים יותר שעוברים ישירות מהמקור ה-interlaced לרזולוציית המטרה, אבל זה אופציונלי.
אם הם מתעקשים על משהו "משוכלל" יותר: כבר שנים שמעבדים גרפיים עושים scaling עם bilinear filtering או יותר מזה. זה דבר טריוויאלי מבחינה חישובית. לפני 17 שנה מעבדי Riva TNT 1 הגדילו בלי בעיות וידאו מ, נגיד, 640x480 ל-1024x768, וזה נראה בסדר. מאז דברים השתפרו. deinterlacing ל-SD נעשה ברזולוציה המקורית, ואז מוגדל. ההבדל היחיד ב-4K הוא ב-scaling. אולי אפשר לעשות דברים משוכללים יותר שעוברים ישירות מהמקור ה-interlaced לרזולוציית המטרה, אבל זה אופציונלי.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
הבעיה היא לא כזאת פשוטה אבל. זה לא שלוקחים תמונת sd והופכים אותה לUHD. זאת תמונת sd שכבר עברה עיבוד והגיע כ720i עד 1080p (תלוי בהגדרת הממיר) לטלוויזיה, משם היא מנסה לעשות כמיטב יכולתה לשדרג את התמונה לUHD. הרבה פעמים כל המוסיף גורע. חוץ מזה שהגדלת תמונה בודדת זה עניין אחד והגדלת וידאו זה משהו אחר לחלוטין עם שיטות אחרות ופילוסופיה אחרת. זה לא רק זום דיגיטאלי אלא עוד כל מיני שיפורים שהמעבד מחליט לעשות. תמיד סביב הכתוביות הדבר הזה בולט: כשאתה רואה משהו שיועד להיות סטטי לגמרי פתאום רוטט ומקפץ, במיוחד כשהרקע דינאמי, אתה מבין שהמעבד התאמץ יותר מדי ורק הרס.
בוא נתעלם לרגע מהאפשרויות המשוכללות יותר וניקח את הדבר הפשוט ביותר לעשיה: להציג תמונה בדיוק כמו שהיתה אם המסך היה 1080p. מה שלא יהיו העיבודים שנעשים, הם יכולים להיעשות בדיוק אותו דבר כמו בגרסת ה-1080p. בסוף התהליך קיבלת את תמונת ה-1920x1080 שלך, ובשלב האחרון אתה כותב כל פיקסל 1080p ארבע פעמים במקום פעם אחת:
[0][1]
[2][3]
ל:
[0][0][1][1]
[0][0][1][1]
[2][2][3][3]
[2][2][3][3]
זהו. אין שום הבדל במראה, ופרקטית אין שום חישוב.
אפילו יש שיפור קטן בצפיה מקרוב כי האזורים השחורים מסביב לפיקסלים קטנים יותר.
[0][1]
[2][3]
ל:
[0][0][1][1]
[0][0][1][1]
[2][2][3][3]
[2][2][3][3]
זהו. אין שום הבדל במראה, ופרקטית אין שום חישוב.
אפילו יש שיפור קטן בצפיה מקרוב כי האזורים השחורים מסביב לפיקסלים קטנים יותר.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
כן, אבל אני בספק גדול מאוד שיש מסך שעושה את זה. אני מסכים איתך שההגדלה הכי פשוטה שאפשר, אחרי שהזנחנו את עניין הרווחים השחורים, אמורה לתת תוצאה מאוד דומה אבל זה לא קורה בפועל. אף טלוויזיה לא עושה 1:2 mapping אלא הרבה דברים אחרים ולפעמים מיותרים. הרי רוב המלצות הכיול מתחילות מלכבות או להוריד למינימום כל מיני שיפורים שהמסך מציע לבצע. בסופו של דבר אני חושב שאפשר רק להרוס ולכן אין טעם לקחת סיכון.
אני מקווה שיש מסכים שעושים בדיוק את זה, לפחות כאופציה. אבל גם אם לא, הם יעשו איזה bilinear/bicubic/lanczos filtering, וזה יהיה קצת יותר או פחות טוב בהתאם לטעם שלך (בהנחה שאתה יושב קרוב למסך כי אחרת לא תבחין בהבדל), וזהו בערך.
זו כבר בעיה אחרת אם אתה לא משתמש בממיר הפנימי, ובמיוחד אם הממיר החיצוני שלך לא מוציא 1080p (מה שיוריד איכות אפילו יותר במסכי 1080p כי יש פחות פיקסלים לעבוד איתם).
לגבי "שיפורים" שאי אפשר לכבות, זו יכולה להיות בעיה גם ב-1080p. צריך רק לבחור את המסך הנכון.
בכל מקרה, יש לקוות שאנשים קונים מסכי 4K לא בשביל שידורים ברזולוציה ואיכות נמוכים, אלא בשביל תוכן 4K.
זו כבר בעיה אחרת אם אתה לא משתמש בממיר הפנימי, ובמיוחד אם הממיר החיצוני שלך לא מוציא 1080p (מה שיוריד איכות אפילו יותר במסכי 1080p כי יש פחות פיקסלים לעבוד איתם).
לגבי "שיפורים" שאי אפשר לכבות, זו יכולה להיות בעיה גם ב-1080p. צריך רק לבחור את המסך הנכון.
בכל מקרה, יש לקוות שאנשים קונים מסכי 4K לא בשביל שידורים ברזולוציה ואיכות נמוכים, אלא בשביל תוכן 4K.
באופן תאורטי הייתי אומר שכן, אולי ע"י אלגוריתם שמשער מה כיוון התנועה בוידאו, אוסף נתונים מכמה פריימים עוקבים, ומזה בונה תמונה ברזולוציה גבוה יותר. אבל אני בספק שיש מכשיר כלשהו, או לפחות כזה במחיר שמישהו יקנה, שעושה את זה בפועל. וגם אם היה, זה נראה לי חסר טעם. מסכי 4K נועדו לצפיה בתוכן 4K מקרוב או במסך גדול. אם אתה רוצה שיפור תמונה אמיתי, גם בתוכן 1080p, קנה OLED. שחורים/קונטרסט/זוויות צפיה הם דבר הרבה יותר משמעותי מרזולוציה (כשכבר יש לך רזולוציה סבירה = 1080p).shlomi77 כתב:האם רסיבר טוב ים מעבד תמונה יכול להוציא מהטלוויזיה 4k יותר?...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
·ey2726 כתב:אני חושב שהשאלה היא אחרת ... האם במסך שמתיימר להקרא 4 k יש hdmi2 שיהיה מסוגל לקבל תוכן עתידי ?...
למרות שהשאלה שלך לא קשורה לנושא השרשור... ברור שהתשובה חיובית.
כל מסך 4k יגיע עם hdmi2.0.
מסכי hi end יגיעו עם hdmi 2.0a המאפשר גם HDR.