MINIX השתחרר מהמכס עם מכתב אזהרה
לאחר כמעט כחודש ימים הגיע המכתב מהמכס שמבשר לי שהחבילה שוחררה ויש צורך בתשלום מע"מ פלוס מס קניה
אין לי בעיה עם התשלום רק החצופים שלחו בנוסף מכתב אזהרה שהצהרת השולח לא תאמה את תיאור הטובין וערכו.
והפעם הם שיחררו לי את החבילה ובפעם הבאה אני אאלץ לשלם קנס כפול.
איך אני אמור לשלוט על מה שהמוכר רושם בחבילה פשוט חצופים!!!
לצערנו למדתי שמוצרי אלקטרוניקה קונים רק בארץ,גם חיכיתי זמן רב וגם המחיר כמעט זהה לארץ
פשוט ביזיון!!!!
אין לי בעיה עם התשלום רק החצופים שלחו בנוסף מכתב אזהרה שהצהרת השולח לא תאמה את תיאור הטובין וערכו.
לצערנו למדתי שמוצרי אלקטרוניקה קונים רק בארץ,גם חיכיתי זמן רב וגם המחיר כמעט זהה לארץ
פשוט ביזיון!!!!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·tomernoy כתב:לאחר כמעט כחודש ימים הגיע המכתב מהמכס שמבשר לי שהחבילה שוחררה ויש צורך בתשלום מע"מ פלוס מס קניה
פשוט ביזיון!!!!...
נפלת על אחד מעובדי המכס הבודדים שיש לו שכל בראש והבין את הקומבינה(למרות שאתה לא שותף לה כלל וכלל) שהמוכר רושם ערך נמוך ,כדי למנוע תשלום מס במדינת היעד. אצל המוכרים בסין זה מקובל ונחשב מהלך הגון ביותר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תזמין מאמזון אירופה, הם לא עושים קומבינות ומשלמים מכס על פי חוק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
תדרוש מהמוכר שיצהיר ערך אמיתי ותוכן אמיתי על החבילה בשני אופנים:
א. בהערות כשאתה משלם דרך פייפאל
ב. באימייל לשרות לקוחות של המוכר.
אחרי זה, אם עדיין דורשים כפל קנס כי המוכר למרות בקשותיך הצהיר ערך שיקרי אפשר להגיש ערעור על טופס מתאים.
א. בהערות כשאתה משלם דרך פייפאל
ב. באימייל לשרות לקוחות של המוכר.
אחרי זה, אם עדיין דורשים כפל קנס כי המוכר למרות בקשותיך הצהיר ערך שיקרי אפשר להגיש ערעור על טופס מתאים.
בשנה שעברה ישר נתנו קנסות בלי מכתב אזהרה. אז כמו שכתבו מעלי צריך לבקש זאת מהמוכר ושיהיה לכך תיעוד.
להבנתי הם משחררים מהר כי יש להם לחץ מטורף של חבילות,בטלפון נתנו לי הערכה שאולי עוד חודש רק יגיע המוצר כך שיחסית אני במצב טוב.
אני לא מבין את הטימטום הזה ,מועדדים אנשים לקנות בחו"ל כי הורידו את המכס אבל בכל זאת משלמים מס קנייה ומע"מ ועד שתקבל את המוצר יצא לך הנשמה.
בכל מקרה זה ממש לא היה משנה כמה הם רשמו את ע רך החבילה פשוט לא הגיוני שנקבל מוצר אחרי כמה חודשים בגלל כמה פקידים עלובים שלא מזיזים את התחת ומיוחד עובדי דואר ישראל הכושל
אני לא מבין את הטימטום הזה ,מועדדים אנשים לקנות בחו"ל כי הורידו את המכס אבל בכל זאת משלמים מס קנייה ומע"מ ועד שתקבל את המוצר יצא לך הנשמה.
בכל מקרה זה ממש לא היה משנה כמה הם רשמו את ע רך החבילה פשוט לא הגיוני שנקבל מוצר אחרי כמה חודשים בגלל כמה פקידים עלובים שלא מזיזים את התחת ומיוחד עובדי דואר ישראל הכושל
אין על זה שליטה ואתה יודע את זה.Nemesis כתב:בואו נגיד כך:
רוב האנשים די מרוצים מהמצב בו המוכרים רושמים ערך נמוך, והפריט חומק מתחת לרדאר.
היה לפני כשנה את מבצע הסמארטפונים. רק לאחריו אנשים הבינו שעליהם להתעקש על הצהרה אמיתית של תוכן החבילה....
הזמנתי לא מזמן סמארטפון מחנות מוכרת ורצינית Etotalk והתעקשתי איתם שירשמו הצהרה אמיתית על החבילה.
אתה חושב שעשו את זה ? קדחת !
במקרה זה עבר מתחת לרדאר וקיבלתי את המכשיר בלי בעיות.
בפעם הבאה אולי המזל לא ישחק לטובתי והמכשיר כן יתפס כי החנות לא רשמה הצהרת מכס אמיתית.
מה אחוז המיסים שיש לשלם על מכשיר minix?
ותחת איזו קטגוריה הוא מוגדר במכס? זה לא מופיע ברשימה שלהם:
http://taxes.gov.il/customs/PersonalImp ... raphTitle5
וגם, באיזו קטגוריה נמצא טאבלט?
ותחת איזו קטגוריה הוא מוגדר במכס? זה לא מופיע ברשימה שלהם:
http://taxes.gov.il/customs/PersonalImp ... raphTitle5
וגם, באיזו קטגוריה נמצא טאבלט?
אם תרמתי לכם, תרגישו חופשי ללחוץ תודה בפינה השמאלית 
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לדעתי הוא צריך להיות בקטגוריה של מחשב, כלומר, מע"מ בלבד של 18%, אם כי מדובר בתחום האפור שבין מחשב לסטרימר, כאשר על האחרון לוקחים מס נוסף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
@tomernoy
·
לי רשום מוצר: טלפון נייד. ערך: 675 שקל שהם קבעו ומיסים: 241 שקל.
לא שילמתי, בטלפון מסתבר שלא ניתן להשיג אותם, אני חושב לערער, הבנתי שיש למלא טופס ערעור ולשלוח עם עוד כמה פרטים לפקס כלשהו.
השאלה שלי היא מה יעשו עם החבילה בדואר? כמה זמן הם יחזיקו אותה? והאם עד שאקבל תשובה מהערעור לא ישלחו את החבילה בחזרה?
נ.ב. איך קוראים בעברית למוצר הזה?
·
לי רשום מוצר: טלפון נייד. ערך: 675 שקל שהם קבעו ומיסים: 241 שקל.
לא שילמתי, בטלפון מסתבר שלא ניתן להשיג אותם, אני חושב לערער, הבנתי שיש למלא טופס ערעור ולשלוח עם עוד כמה פרטים לפקס כלשהו.
השאלה שלי היא מה יעשו עם החבילה בדואר? כמה זמן הם יחזיקו אותה? והאם עד שאקבל תשובה מהערעור לא ישלחו את החבילה בחזרה?
נ.ב. איך קוראים בעברית למוצר הזה?
- shaby
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2093
- נתן תודות: 292 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
אנשים קטנים ורעים יושבים במכס-דואר ישראל."כמה רוע,כמה רוע רוע אפשר לבלוע..."...
תומר: באיזה חברת משלוחים/סוג משלוח השתמש המוכר במקרה זה?
נערך לאחרונה על ידי shaby ב 20/04/2015 16:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
תומר,
סמארטפון זה לא. תערער ותבקש את הכסך בחזרה. אני לא מצאתי קטגוריה אחרת (http://62.219.95.10/misimmerukht) בה לוקחים 35.7% מיסים שסטרימר יכול להיכנס אליה וכנראה גם המכס ולכן רשמו סתם קטגוריה. לפי כללי המנהל התקין, המכס לא יכול לעשות דבר כזה.
סמואל,
בסוף החבילה תחזור. אם אתה לא רוצה שתחזור, תבקש בדואר שיסמנו אותה כדי שלא תחזור. יש את האפשרות הזו.
סמארטפון זה לא. תערער ותבקש את הכסך בחזרה. אני לא מצאתי קטגוריה אחרת (http://62.219.95.10/misimmerukht) בה לוקחים 35.7% מיסים שסטרימר יכול להיכנס אליה וכנראה גם המכס ולכן רשמו סתם קטגוריה. לפי כללי המנהל התקין, המכס לא יכול לעשות דבר כזה.
סמואל,
בסוף החבילה תחזור. אם אתה לא רוצה שתחזור, תבקש בדואר שיסמנו אותה כדי שלא תחזור. יש את האפשרות הזו.
אצלי העריכו את המוצר קצת פחות ממה ששילמתי ,בכל מקרה לפי מה שאני רואה הם גובים ממך מס קניה ומע"מ ואין לך על מה לערער זה החוק.
במידה והמוצר שרכשת הוא נמוך מהערכה שלהם אז תבוא עם קבלה לדואר המכס.
אני את ההזנה ביצעתי דרך שירות הדואר הרגיל מסין ללא חברת שליחויות.
אם ברצונך לדעת איכן החבילה נמצאת תתקשר לשלומי מהמכס 03-6303383 היא עובדת באמצע שבוע מ9-11 יש לנסות הרבה כי הקו תפוס שפם
במידה והמוצר שרכשת הוא נמוך מהערכה שלהם אז תבוא עם קבלה לדואר המכס.
אני את ההזנה ביצעתי דרך שירות הדואר הרגיל מסין ללא חברת שליחויות.
אם ברצונך לדעת איכן החבילה נמצאת תתקשר לשלומי מהמכס 03-6303383 היא עובדת באמצע שבוע מ9-11 יש לנסות הרבה כי הקו תפוס שפם
אלרום,
תודה.
תומר,
החוק לא מתיר להם לגבות ממני כמה שבא להם. על המוצר יש לשלם 18% מיסים וזה מה שאני מוכן לשלם, לא כפול.אם ניתן להם לעשות מה שבא להם, אולי בפעם הבאה ירשמו שזה רכב ואצטרך לשלם 100% מיסים.
החבילה בדואר, ראיתי אותה לאיזה רגע. אקח מהם טופס ערעור והערער.
תודה.
תומר,
החוק לא מתיר להם לגבות ממני כמה שבא להם. על המוצר יש לשלם 18% מיסים וזה מה שאני מוכן לשלם, לא כפול.אם ניתן להם לעשות מה שבא להם, אולי בפעם הבאה ירשמו שזה רכב ואצטרך לשלם 100% מיסים.
החבילה בדואר, ראיתי אותה לאיזה רגע. אקח מהם טופס ערעור והערער.