מעבר מנספרסו למכונה אוטומטית

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
הודעה ראשונה בפורום אז תהיו עדינים.
אני משתמש במכונות נספרסו כבר קרוב לעשור, שותה 4-5 כוסות אספרסו ביום, אשתי שותה לרוב 1-2 כוסות הפוך (או נס, המקציף של נספרסו לא להיט).
אחרי הביקור האחרון באיטליה (עבודה) התחוור לי שוב עד כמה התחליף-קפה הזה חיוור לעומת קפה אמיתי, והגיע הזמן להשתדרג.
אני עדיין מתלבט האם מכונה אוטומטית יכולה לנפק קפה טוב מהסוג שהייתי מצפה ממכונה ידנית טובה, או שמדובר בשלב מעבר בדרך למכונה ידנית (הדרישות שלי אמנם גבוהות, אבל לא בשמיים).
כרגע, לפני סיבוב טעימות, אני נוטה לכיוון הסופר אוטומטיות (מינימום התעסקות ותחזוקה, אחידות בתוצאה).
התקציב עדיין לא סגור, אבל הסתכלתי בטווח של 3,000-6,000 ש"ח בארץ (סאקו אינטיליה, מילטה ואריאנזה וגו') - גיליתי גם שדרך אמזון גרמניה אשלם כ-50% פחות (כמו שקורה בכל פעם שאני מזמין מהם מוצר, אין לי שום הסתייגות להזמין דרכם).

אמ;לק
מכונה שתספק אספרסו בהתעסקות מינימלית, באיכות בינונית-גבוהה (טובה משמעותית מנספרסו), ורצוי גם שתקציף טוב.
עיצוב מוצלח הוא בונוס, פיצ'רים וקשקושים לא רלבנטיים.

אשמח להמלצות, כיוונים ורעיונות.
תודה!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

לא בטוח שמכונה אוטומטית תשדרג משהו לעומת נספרסו.
אבל אל תסתבך, פשוט תיגש לחנויות ותבדוק.
בקדמה יש מליטה, באינטרפרק יש יורה, בסאפורה יש סאקו\פיליפס\גאג'ה וגם יורה.
בסוף זה הטעם שלך - מה שטעים לך ינצח ולא בטוח שאוטומטית תנצח.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אין תחליף לעבודת רגליים...
אעשה סיבוב טעימות בראשון ואז אדע אם אוטומטית זה הפתרון, או שהגיעה השעה לפזול לידנית טובה (כנראה מיד שניה) + מטחנה

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אחרי סיבוב טעימות, גם של ידניות (טעמתי קפה נהדר וגם קפה נוראי) וגם של אוטומטיות, מסתמן שהכלה המיועדת היא Saeco Intelia מאמזון (התלבטתי בינה למליטה, אבל קשה למצוא אותן באמזון ממוכרים ששולחים לישראל, והמחירים בארץ הזויים).
הקפה שהיא מוציאה לא בר השוואה לנספרסו, עולם אחר.
אמנם נופל מהידניות הטובות, אבל זה פתרון כלכלי בהרבה (סט טוב של ידנית ומטחנה יסתכם ב-4 לפחות, כנראה שהרבה יותר), ולא פחות חשוב עבורי - פרקטי להפליא (בלי לטחון, לנקות, לחמם, לחכות, לחלוט, לחכות, להקציף, לנקות).
את המעבר לידניות אדחה בכמה שנים, מבחינתי הפער בטרחה כרגע לא מצדיק את המאמץ.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #5 

wegabi כתב:אחרי סיבוב טעימות, גם של ידניות (טעמתי קפה נהדר וגם קפה נוראי) וגם של אוטומטיות, מסתמן שהכלה המיועדת היא Saeco Intelia מאמזון (התלבטתי בינה למליטה, אבל קשה למצוא אותן באמזון ממוכרים ששולחים לישראל, והמחירים בארץ הזויים).
הקפה שהיא מוציאה לא בר השוואה לנספרסו, עולם אחר.
אמנם נופל מהידניות הטובות, אבל זה פתרון כלכלי בהרבה (סט טוב של ידנית ומטחנה יסתכם ב-4 לפחות, כנראה שהרבה יותר), ולא פחות חשוב עבורי - פרקטי להפליא (בלי לטחון, לנקות, לחמם, לחכות, לחלוט, לחכות, להקציף, לנקות).
את המעבר לידניות אדחה בכמה שנים, מבחינתי הפער בטרחה כרגע לא מצדיק את המאמץ.
...
·למען האמת יש לנו במשרד את הסאקו אינטליה ואני די מאוכזב ממנה , בשל היותה מכונת משרד לא ״התעסקתי״ עימה יותר מידי בכיול וכ׳ו וגם האמת שהקפה לא משהו בלשון המעטה לכשעצמו .
אך בכל מקרה מה שמתקבל מהמכונה זה קפה חמוץ מאוד ודליל מאוד עם קרמה בצבע בלונד בלבד ,

בשורה התחתונה אני ממש לא התרשמתי לטובה מהמכונה אך אני בטוח שהתוצאה מושפעת בין הייתר מהנתונים שכתובים למעלה.
בכל אופן אני אשמח לשמוע במידה וההתרשמות שלך שונה

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

שמח שקראתי את ההודעה של בן לפני שהזמנתי.
טעמתי אספרסו שיצא ממכונת מליטה והיה מצוין כמו שתיארתי, והנחתי באופן טבעי שהסאקו תוציא קפה ברמה דומה.
לשמחתי לא התעצלתי והלכתי לטעום גם מהסאקו והתאכזבתי קשות. קפה מימי, דל, דלוח ולא טעים בעליל. מסתבר שלא כל האוטומטיות זהות, עבורי לפחות.
מרגע שננעלתי על המליטה ההזמנה הייתה קצרה. הוזמנה מכונה מאמזון צרפת, בערך 40% מהמחיר בארץ, עכשיו נשאר לחכות שבוע ולהצטייד בקפה טרי.
מלבד נגרו, יש עוד בתי קלייה מומלצים?

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #7 

אשמח לשמוע איך היא לכשתגיע ואיזה בדיוק רכשת.
אני עברתי מידנית ומטחנה לנספרסו ומרוצה אבל לא שולל מעבר לאוטומטית אם היא מוצלחת (בינתיים מאוטומטיות שטעמתי לא הייתי מרוצה).

sh101
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

קישור

שליחה #8 

אם תוכל, שתף אותנו בקישור למוכר. אני גם מתעניין
קצת קשה עם אמזון בצרפתית...מה עלות המשלוח ומיסים בערך?
·

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

בשמחה.
הדגם שהזמנתי נקרא Melitta Caffeo Gourmet, הלכתי על הגרסה הכסופה (השחורה זהה למעט הצבע, וזולה ב-10 יורו).
ההמנה בוצעה דרך אמזון עצמה (הכי פשוט לסנן דרך אופציית global shipping במסך החיפוש משמאל ולחפש את הלוגו של Amazon Prime).
הדגם המדויק והמחירים בתמונה המצורפת, וכמו תמיד בהזמנה ישירות מאמאזון, המחיר כולל הכל, וסביר להניח שאקבל החזר של כמה עשרות יורו בעוד כחודש, כי גבו ממני כ-30% מסים, ולמיטב ידיעתי מכונות קפה פטורות ממכס וחייבות רק במע"מ.
גם לפני ההחזר מדובר בכ-60% פחות מהמחיר בארץ.
המכונה צריכה להגיע בשבוע הבא או בזה שאחריו (הלכתי על שילוח רגיל).

נ.ב
לגבי הקושי עם הצרפתית, גם אני לא מבין מילה צרפתית, פשוט כנס דרך כרום ובעמוד הראשון לחץ על תרגום לאנגלית, הוא יתרגם כל עמוד המשך אוטומטית.

וטיפ קטן לסיום:
אני השתמשתי באתר הנהדר הזה: http://www.curiua.com/
מקישים שם דגם ומקבלים השוואת מחירים בין כל אתרי אמזון השונים

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #10 

תתחדש!
ותודה על ההיכרות עם curiua, נראה כמו אחלה דבר.

sh101
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

תודה!

שליחה #11 

נבדוק את זה. שיהיה לך בהצלחה
·

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

SH101 זה הלינק לעמוד ממנו הזמנתי אני
http://www.amazon.fr/Melitta-GOURMET-96 ... eo+gourmet

יש גם את דגם ה-Solo milk, שזול משמעותית (נדמה לי שהוא זול יותר דווקא באמזון גרמניה)

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #13 

wegabi כתב:שמח שקראתי את ההודעה של בן לפני שהזמנתי.
טעמתי אספרסו שיצא ממכונת מליטה והיה מצוין כמו שתיארתי, והנחתי באופן טבעי שהסאקו תוציא קפה ברמה דומה.
לשמחתי לא התעצלתי והלכתי לטעום גם מהסאקו והתאכזבתי קשות. קפה מימי, דל, דלוח ולא טעים בעליל. מסתבר שלא כל האוטומטיות זהות, עבורי לפחות.
מרגע שננעלתי על המליטה ההזמנה הייתה קצרה. הוזמנה מכונה מאמזון צרפת, בערך 40% מהמחיר בארץ, עכשיו נשאר לחכות שבוע ולהצטייד בקפה טרי.
מלבד נגרו, יש עוד בתי קלייה מומלצים?
...
·שמח שההתרשמות האישית שלי מהמכונה עזרה לך להגיע להחלטה , אשמח לשמוע על דעתך על המליטה כאשר היא תגיעה , על פניו נראת מאוד מעניינת, תתחדש:)

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

בינתיים מתברר ש-Iparcel החזירו את המכונה בחזרה לאמאזון, כי הפרטים הדרושים לצורך הליך המכס לא היו מלאים.
שלחו אותי לדבר עם אמאזון... נקווה שייפתר במהרה, בינתיים תקוע עם הנספרסו לשבוע נוסף

Alb17
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #15 

YoavSimhoni
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #16 

@wegabi
·
במקרה נתקלתי בשרשור כי אני מחפש בית קליה טוב להזמין ממנו מחו״ל. בקיצור, גם אני הסתבכתי עם מקציף חלב של מליטה בהזמנה מאמזון שעברה דרל אייפרסל. משום שאני הסתדרתי בסוף, הכנתי ״הוראות הפעלה״ לעבודה איתם. מסתבר שעיקר הבעיה נובע מתפקוד שערורייתי של השליחים של דואר ישראל. פורסם בפייסבוק לפני כשבועיים:

הזמנתם מאמזון והחבילה לא הגיעה? להלן מורה נבוכים:

1. הזמנתם מאמזון? כנראה שקיבלתם מייל מחברה שנקראת i-parcel, שהיא חברת בת של UPS שמוסרת לכם חבילות באמצעות שירותי השליחים הקלוקלים של דואר ישראל. אתרו את המייל הזה.
2. די טריוויאלי - בתחתית המייל ישנו מספר למעקב. הוא לא בולט, צריך לחפש אותו (מתחיל ב- 6 אותיות והרבה מספרים). אם תחפשו בגוגל "i-parcel", תמצאו גם את האתר בו ניתן לעקוב אחרי החבילה.
3. הסטטוס של החבילה באתר עבר ל- "Entered into Local Delivery System" אך החבילה ממאנת להגיע?

כאן מתחיל החלק המעניין באמת.

4. ל- i-parcel יש כתובת אימייל לשירות לקוחות המפורסמת באתר שלהם. למי שייענה לכם למייל ייקח יומיים, והוא מטומטם. אבל ממש מטומטם. אל תשתמשו בה.
5. מנגד, יש את כתובת המייל הזו: [email protected]. אם תתנו לנציג שעונה למייל הזה את מספר המעקב של החבילה, תקבלו מענה מיידי ותגלו שלחבילה יש כעת מספר מעקב מקומי חדש שניתן לה על-ידי דואר ישראל, בן 13 ספרות. *תשמרו אותו* (כנראה שלרוב מתחיל ב- 010000).
6. את מספר המעקב המופלא הזה ניתן להזין בעמוד המעקב אחר חבילות באתר של "דואר ישראל", כי כאמור, מדובר במספר שניתן על-ידי דואר ישראל לחבילה שלכם, רק שאף אחד לא חשב שצריך לעשות שם משהו מעבר, כמו נגיד - למסור לכם את החבילה. באתר הדואר תגלו (פחות או יותר) לאן הגיעה החבילה.
7. אם אתם גרים כמוני באזור המרכז, יופיע באתר רשות הדואר שהחבילה הגיעה לרמת גן. אולם, מה שדואר ישראל בעצם מתכוונים לומר לכם ב"רמת גן" הוא שהחבילה הגיעה לרחוב הלח"י 2 בבני ברק - מוקד השליחים של הדואר, ושם היא ממתינה עד שמישהו ימכור אותה בשמכם ויעשה קצת כסף.
8. אל תטרחו להתקשר למוקד שירות הלקוחות של רשות הדואר! אין שם כנראה אף אחד. מנגד, יש את מספר הטלפון הזה: 03-6170500. זה המספר המופלא של הפקידה המטומטמת שיושבת ברח' הלח"י 2 בבני ברק (מוקד השליחים של הדואר), ומקווה שלא תתקשרו אליה לתאם משלוח. אבל אתם הולכים להרוס לה את התוכניות.

מוקדים נוספים בארץ של דואר השליחים: http://www.israelpost.co.il/itemtrace.n ... t?openform

9. חייגתם? הקישו 1 לתיאום משלוח. אין מוזיקת רקע, אז פשוט תמתינו בשקט כמה דקות.
10. ענתה הפקידה המטומטמת? תנו לה את מספר המעקב הישראלי שקיבלתם בשלב 5, והיא תתאם לכם משלוח לשעה שבה אתם עובדים ואף אחד לא בבית (כלומר, השליח ישים לכם את החבילה בארון החשמל לאחר שיציק לכם בטלפון).
11. לחילופין, אתם תמיד יכולים לנסות את מזלכם ולהגיע לרח' הלח"י 2 בבני ברק בשעות העבודה הבלתי אפשריות של המקום.

בהצלחה!

wegabi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

יואב, אני חייב לומר תודה, וגם שדי הוצאת לי את החשק לחיות...
בינתיים היה לי צ׳ט משעשע בצרפתית (באדיבות גוגל טרנסלייט כי למה שאנשי שירות צרפתים ייטרחו ללמוד אנגלית), שבו אמאזון הבטיחו לי שהכל בסדר , ותוך 10 ימים המכונה תנחת בפתח הדלת שלי.

כמי שהזמין לא מעט חבילות מאמזון (גם האמריקאית וגם האירופית) , עוד לא נתקלתי בטרטור הזה שאתה מתאר. החבילות תמיד הגיעו בזמן או מוקדם יותר, תמיד עם שליח אדיב שטרח לתאם מסירה די זמן מראש, ולפעמים היו גם גמישים ומסרו לכתובת שבה הייתי באותו הרגע (בעבודה).
בכל מקרה, החווייה שאתה מתאר נשמעת יותר מתסכלת אפילו משחרור חבילה עצמאי מהמכס (תענוג לו זכיתי בחודש שעבר. אני מעדיף לעבור עקירת שיני בינה בלי הרדמה, ע"י נגר).
יאללה, נקווה לטוב

YoavSimhoni
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

@wegabi
·
מקווה שהכל יעבור בשלום. לי קרה אותו המקרה עם שתי חבילות שונות, אחת הייתה ספר והשניה מקציף החלב של מליטה. מכונת הקפה שהזמנתי דווקא הגיעה בזמן. הספר לעומת זאת ישב חודשיים בדואר עד שאשתי ואני הבנו מה קרה, ועשינו את אותו הבירור שעשינו עם מקציף החלב שהמתין בארץ ״רק״ שבועיים. בכל אופן, בהצלחה!

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #19 

יואב,

אני חושב שכדאי לפתוח את מה שרשמת לגבי חבילה שלא מגיעה בשרשור נפרד ושמנהלי הפורום ינעצו אותו אולי בכללי.

תודה!

YoavSimhoni
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

@itamars2
·
מבחינתי, בשמחה.