המלצה למכונה(לא קפסולות)
אני סטודנט, מחפש מכונה לקפה טחון או פולי קפה, עדיף עד 1000 שקל אבל אם יש הבדל משמעותי אז מוכן לשקול עד 2000 שקל. המקציף המובנה פחות משמעותי כי אני שוקל בנוסף לקנות מקציף חיצוני, שלמיטב הבנתי טוב יותר לרוב, אבל אשמח שלמוע דעה בנוגע לזה.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
מזלזל זה לא. פשוט תשובה בנאלית לשאלה בנאלית.
בכל מקרה, מטחנה יש לך?
אני לא חושב שתרוויח במיוחד ממכונה ידנית כלשהי עם מקציף חיצוני יותר מאשר נספרסו והמקציף שלהם.
בכל מקרה, מטחנה יש לך?
אני לא חושב שתרוויח במיוחד ממכונה ידנית כלשהי עם מקציף חיצוני יותר מאשר נספרסו והמקציף שלהם.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
@Chura
·אני רחוק מלהיות מבין גדול בקפה, אבל בא לי להתחיל ללמוד, לצערי בגלל שאני סטודנט אז לא יכול להרשות לעצמי את ההכי איכותי.
קפסולות לא כל כך בא לי כדאי לא להגביל את עצמי באפשרויות של טעמים וטריות הקפה, וכדאי לחסוך כסף מבחינת עלות עתידית.
מטחנה אין לי, חשבתי לקנות אחת של דלונגי ב איזה 600 שקל אבל לפי תגובות פה בפורום הבנתי שצריך מטחנה של 1000 שקל ומעלה.
אם הזמן ברור לי שאני אחליף דברים ואשתדרג ואקנה דברים נוספים, אבל רוצה את הסט האופטימלי להתחלה איכותית עד כמה שאפשר בסוף שכתבתי.
·אני רחוק מלהיות מבין גדול בקפה, אבל בא לי להתחיל ללמוד, לצערי בגלל שאני סטודנט אז לא יכול להרשות לעצמי את ההכי איכותי.
קפסולות לא כל כך בא לי כדאי לא להגביל את עצמי באפשרויות של טעמים וטריות הקפה, וכדאי לחסוך כסף מבחינת עלות עתידית.
מטחנה אין לי, חשבתי לקנות אחת של דלונגי ב איזה 600 שקל אבל לפי תגובות פה בפורום הבנתי שצריך מטחנה של 1000 שקל ומעלה.
אם הזמן ברור לי שאני אחליף דברים ואשתדרג ואקנה דברים נוספים, אבל רוצה את הסט האופטימלי להתחלה איכותית עד כמה שאפשר בסוף שכתבתי.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
בתקציב כזה תכלס הייתי שוקל לקנות מקינטה ומקציף חיצוני כלשהו , לא חושב שיש למכונות קפה זולות יתרון כלשהו.
מקינטה תעלה בסביבות ה100-200 שקל תלוי בחברה ובגודל.
מקציף עוד כמה מאות שקלים ( בזה לא מבין בכלל )
וכדי למצא את הטריות אז מטחנת גראפ\אי-מיני משומשת ( עוד כ500 שקל ) תעשה עבודה מצויינת למקינטה בידיעה שלמכונת קפה תאלץ לשדרג הכל.
מקינטה תעלה בסביבות ה100-200 שקל תלוי בחברה ובגודל.
מקציף עוד כמה מאות שקלים ( בזה לא מבין בכלל )
וכדי למצא את הטריות אז מטחנת גראפ\אי-מיני משומשת ( עוד כ500 שקל ) תעשה עבודה מצויינת למקינטה בידיעה שלמכונת קפה תאלץ לשדרג הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
כמו ש@omridabbah ציין, מקינטה תהיה אופציה.
לקנות מכונה ידנית ללא מטחנה לא ייתן לך שום ייתרון מכונות קפסולות.
אבל מאחר ואתה בעניין של קפוצ'ינו, מקינטה אולי פחות רלוונטית.
לצערי אני עדיין חושב שכדאי שתקנה נספרסו, נותן אחלה תוצאות נוח קל וזול (תהנה מאשר תקנה סט ידני שפחות תהנה ממנו משמעותית)
לקנות מכונה ידנית ללא מטחנה לא ייתן לך שום ייתרון מכונות קפסולות.
אבל מאחר ואתה בעניין של קפוצ'ינו, מקינטה אולי פחות רלוונטית.
לצערי אני עדיין חושב שכדאי שתקנה נספרסו, נותן אחלה תוצאות נוח קל וזול (תהנה מאשר תקנה סט ידני שפחות תהנה ממנו משמעותית)
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
אם כל התקציב שלך הוא 1000 אז באמת כמו שאמרו לפני לך על מקינה ומקציף. מצד שני אם אתה יודע שאתה עומד לשדרג בכל מקרה ויכול למתוח את התקציב כמו שאמרת לכיוון ה2000, אז הייתי מחפש יד שניה ואפשר לקנות מכונה+מטחנה מעולות ובמצב טוב בתקציב...
המכונה הראשןנה שלי הייתה גאגיה בייבי ומטחנה גרועה של חברה שאני אפילו לא זוכר את שמה ב400 שקל בערך.
הקפה איתה לא היה מושלם והיה קשה להשיג חזרתיות טובה, אבל אחרי משחק ולמידה הגעתי לתוצאות מספקות (ביחס למכונה כמובן). וואלה, למרות שאני עובד בתחום ומצפה לקפה הרנה גבוהה, בזמנו זה היה התקציב שלי ונהניתי ממנה מאוד, ככה שאם תמצח את התקציב ל2000, הייתי ממליץ לך לקנות אותה, ולנסות להביא מטחנת איימיני או גראף מיד שניה. הקפה לא יהיה מושלם אבל אני מבטיח לך שאתה תהנה, תשתפר וגם תבין יותר, ושתסייפ את התואר תוכל להיות בעל ידע יותר טוב, ובתקווה בעל יותר כסף ולשדרג. לעכשיו אני בטוח שהסט הזה יעשה את העבודה כל בוקר.
הקפה איתה לא היה מושלם והיה קשה להשיג חזרתיות טובה, אבל אחרי משחק ולמידה הגעתי לתוצאות מספקות (ביחס למכונה כמובן). וואלה, למרות שאני עובד בתחום ומצפה לקפה הרנה גבוהה, בזמנו זה היה התקציב שלי ונהניתי ממנה מאוד, ככה שאם תמצח את התקציב ל2000, הייתי ממליץ לך לקנות אותה, ולנסות להביא מטחנת איימיני או גראף מיד שניה. הקפה לא יהיה מושלם אבל אני מבטיח לך שאתה תהנה, תשתפר וגם תבין יותר, ושתסייפ את התואר תוכל להיות בעל ידע יותר טוב, ובתקווה בעל יותר כסף ולשדרג. לעכשיו אני בטוח שהסט הזה יעשה את העבודה כל בוקר.
אין ספק, ואני הנוכחה לכך שקניתי אוסקר ומערתי אותה לאחר שלושה חודשים כי רציתי להשתדרג עוד, אבל אם כרגע הבעיה שלו היא כלכלית אז הוא יכול להחזיק עם סט כזה גם שלוש שנים בכיף, להרוויח ידע וניסיון ולשדרג שיהיה לו את הכסף בעתיד.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
@kostiaw88
תנסה להשיג גאג'ה פיור או קולור + מטחנה כמו גראף. זה אולי יהיה יותר מ 200 אבל יש גם ביד 2 ואז תתכנס למחיר טוב יותר
·
תנסה להשיג גאג'ה פיור או קולור + מטחנה כמו גראף. זה אולי יהיה יותר מ 200 אבל יש גם ביד 2 ואז תתכנס למחיר טוב יותר
·
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
במחירים האלה לך על יד 2 ותתיעץ פה בפורום. למשל יש בלוחות סט גאגיה קלאסיק + מטחנה ב- 1400 (גמיש). אתה יכול למצוא הרבה סילביות באזור ה- 1500 + מטחנה מיני ב 500 יכנס לתקציב שלך. מאוד לא מסכים עם החברה ששלחו אותךך לנספרסו ומקינטה.
·אני איתך שלומי , לדעתי 2000 ש"ח זה בוודאי לא "תקציב החלומות " אך ביד שניה ניתן למצוא שלל קומבינציות שיהיו מעל ומעבר למספקות בתור מכונה ראשונה .shlomima כתב:במחירים האלה לך על יד 2 ותתיעץ פה בפורום. למשל יש בלוחות סט גאגיה קלאסיק + מטחנה ב- 1400 (גמיש). אתה יכול למצוא הרבה סילביות באזור ה- 1500 + מטחנה מיני ב 500 יכנס לתקציב שלך. מאוד לא מסכים עם החברה ששלחו אותךך לנספרסו ומקינטה....
גם אני לא מקבל את הדעה של ישר לשלוח אדם עם תקציב מצומצם למקינטה ומקציף , בתקציב הזה ניתו למצוא סילבייה משומשת במחיר של 1400-1500 ש"ח - עד לא מזמן היו בפורום לא מעט , ומטחנה בסגנון גראף / IMINI ב400-500 ש"ח ואני בטוח שזאת התמורה הטובה ביותר לתקציב המדובר ואין ספק שהוא יהנה מהם הרבה מעבר למקינטה ומקציף שזה פשוט לא זה .
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
בניתם סט יפה של סילביה ומטחנה פשוטה ב2000.
איפה הדברים מסביב? מרכך , טמפר , כדי הקצפה...זה לא כסף?
איפה הדברים מסביב? מרכך , טמפר , כדי הקצפה...זה לא כסף?
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
והכי חשוב קפה שכחת ...
וברצינות מרכך לסילביה ??? אפשר להסתפק במסנן רזין פשוט + ריענונים (25 ש"ח) או בריטה. טמפר ממש לא חייבים ואם מתעקשים יש ברשת ב 70 ש"ח אחלה טמפרים. נשארנו עם כד ההקצפה גם לא חייבים אבל שוב אם מתעקשים יש במיסטרל או בכהן יצחק ב 30 ש"ח.
וברצינות מרכך לסילביה ??? אפשר להסתפק במסנן רזין פשוט + ריענונים (25 ש"ח) או בריטה. טמפר ממש לא חייבים ואם מתעקשים יש ברשת ב 70 ש"ח אחלה טמפרים. נשארנו עם כד ההקצפה גם לא חייבים אבל שוב אם מתעקשים יש במיסטרל או בכהן יצחק ב 30 ש"ח.
אני רוצה מכונה ידנית ולא מקינטה, כי אני רוצה ללמוד את התהליך הכנה, ברור לי שבהתחלה לא יצא מושלם אבל אני אלמד. למרות האפשרות לקנות משהו טוב יותר מיד 2 באותו מחיר, אני נירא לי מעדיף משהו חדש שאם יהיה בעיות שהם יהיו נטו טעויות שלי ולא חוסר תקינות של המכונה.
כמו שאמרו, אני אשדרג כניראה אבל כנירא לא לפני שיעברו איזה שנתיים.
כמו שאמרו, אני אשדרג כניראה אבל כנירא לא לפני שיעברו איזה שנתיים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני מעדיף לא לקנות ציוד יד שניה, וחדש ברמה המומלץ כבד לי עכשיו, אז כנירא בישביל התחלה כדאי להתחיל להבין יותר קפה, אקנה מקינטה, מטחנה ומקציף חדשים. אשמח להמלצות.
ממה שראיתי המקינטה הכי יקרה באמיגו עולה 370, השאלה אם יש טעם לקנות הכי יקר או שאין הבדל בניהם?
ממה שראיתי המקינטה הכי יקרה באמיגו עולה 370, השאלה אם יש טעם לקנות הכי יקר או שאין הבדל בניהם?