המלצה למכונה(לא קפסולות)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
kostiaw88 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני סטודנט, מחפש מכונה לקפה טחון או פולי קפה, עדיף עד 1000 שקל אבל אם יש הבדל משמעותי אז מוכן לשקול עד 2000 שקל. המקציף המובנה פחות משמעותי כי אני שוקל בנוסף לקנות מקציף חיצוני, שלמיטב הבנתי טוב יותר לרוב, אבל אשמח שלמוע דעה בנוגע לזה.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

הכי מתאים לך מכונת הקפה המושלמת. תתחדש.

אההם אההם, קראת בפורום קצת ?
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

kostiaw88 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Chura
·כן, קראתי בפורום ולא רק בפורום.
אני בנתיים חשבתי על מכונת קפה של דלונגי הeco310.
אני אשתה כנירא כ3 כוסות ביום בעיקר קפוצ'ינו.
וחבל מאוד שהיחס כזה מזלזל, לא ציפיתי לקבל תגובה מזלזלת כזאת מאוהבי קפה.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

מזלזל זה לא. פשוט תשובה בנאלית לשאלה בנאלית.
בכל מקרה, מטחנה יש לך?
אני לא חושב שתרוויח במיוחד ממכונה ידנית כלשהי עם מקציף חיצוני יותר מאשר נספרסו והמקציף שלהם.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

kostiaw88 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@Chura
·אני רחוק מלהיות מבין גדול בקפה, אבל בא לי להתחיל ללמוד, לצערי בגלל שאני סטודנט אז לא יכול להרשות לעצמי את ההכי איכותי.
קפסולות לא כל כך בא לי כדאי לא להגביל את עצמי באפשרויות של טעמים וטריות הקפה, וכדאי לחסוך כסף מבחינת עלות עתידית.
מטחנה אין לי, חשבתי לקנות אחת של דלונגי ב איזה 600 שקל אבל לפי תגובות פה בפורום הבנתי שצריך מטחנה של 1000 שקל ומעלה.
אם הזמן ברור לי שאני אחליף דברים ואשתדרג ואקנה דברים נוספים, אבל רוצה את הסט האופטימלי להתחלה איכותית עד כמה שאפשר בסוף שכתבתי.

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #6 

בתקציב כזה תכלס הייתי שוקל לקנות מקינטה ומקציף חיצוני כלשהו , לא חושב שיש למכונות קפה זולות יתרון כלשהו.
מקינטה תעלה בסביבות ה100-200 שקל תלוי בחברה ובגודל.
מקציף עוד כמה מאות שקלים ( בזה לא מבין בכלל )
וכדי למצא את הטריות אז מטחנת גראפ\אי-מיני משומשת ( עוד כ500 שקל ) תעשה עבודה מצויינת למקינטה בידיעה שלמכונת קפה תאלץ לשדרג הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

אם מעניין אותך... יש לי למכירה במצב חדש.
http://www.hometheater.co.il/vp2255601#2255601

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

כמו ש@omridabbah ציין, מקינטה תהיה אופציה.
לקנות מכונה ידנית ללא מטחנה לא ייתן לך שום ייתרון מכונות קפסולות.
אבל מאחר ואתה בעניין של קפוצ'ינו, מקינטה אולי פחות רלוונטית.
לצערי אני עדיין חושב שכדאי שתקנה נספרסו, נותן אחלה תוצאות נוח קל וזול (תהנה מאשר תקנה סט ידני שפחות תהנה ממנו משמעותית)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

RanNavon
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

אם כל התקציב שלך הוא 1000 אז באמת כמו שאמרו לפני לך על מקינה ומקציף. מצד שני אם אתה יודע שאתה עומד לשדרג בכל מקרה ויכול למתוח את התקציב כמו שאמרת לכיוון ה2000, אז הייתי מחפש יד שניה ואפשר לקנות מכונה+מטחנה מעולות ובמצב טוב בתקציב...

IlanEdri
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #10 

המכונה הראשןנה שלי הייתה גאגיה בייבי ומטחנה גרועה של חברה שאני אפילו לא זוכר את שמה ב400 שקל בערך.
הקפה איתה לא היה מושלם והיה קשה להשיג חזרתיות טובה, אבל אחרי משחק ולמידה הגעתי לתוצאות מספקות (ביחס למכונה כמובן). וואלה, למרות שאני עובד בתחום ומצפה לקפה הרנה גבוהה, בזמנו זה היה התקציב שלי ונהניתי ממנה מאוד, ככה שאם תמצח את התקציב ל2000, הייתי ממליץ לך לקנות אותה, ולנסות להביא מטחנת איימיני או גראף מיד שניה. הקפה לא יהיה מושלם אבל אני מבטיח לך שאתה תהנה, תשתפר וגם תבין יותר, ושתסייפ את התואר תוכל להיות בעל ידע יותר טוב, ובתקווה בעל יותר כסף ולשדרג. לעכשיו אני בטוח שהסט הזה יעשה את העבודה כל בוקר.

RanNavon
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

אילן, מצד שני, גם המכונה הראשונה שלי הייתה גאג'יה ואימיני יד שניה. ואחרי תקופה לא ארוכה כבר מיציתי ורציתי להשתדרג, אז אם הוא יודע שהוא הולך לשדרג בקרוב עדיף מראש ללכת על משהו יותר גדול גם אם הוא יד שניה...

IlanEdri
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #12 

אין ספק, ואני הנוכחה לכך שקניתי אוסקר ומערתי אותה לאחר שלושה חודשים כי רציתי להשתדרג עוד, אבל אם כרגע הבעיה שלו היא כלכלית אז הוא יכול להחזיק עם סט כזה גם שלוש שנים בכיף, להרוויח ידע וניסיון ולשדרג שיהיה לו את הכסף בעתיד.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

@kostiaw88
תנסה להשיג גאג'ה פיור או קולור + מטחנה כמו גראף. זה אולי יהיה יותר מ 200 אבל יש גם ביד 2 ואז תתכנס למחיר טוב יותר
·
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #14 

במחירים האלה לך על יד 2 ותתיעץ פה בפורום. למשל יש בלוחות סט גאגיה קלאסיק + מטחנה ב- 1400 (גמיש). אתה יכול למצוא הרבה סילביות באזור ה- 1500 + מטחנה מיני ב 500 יכנס לתקציב שלך. מאוד לא מסכים עם החברה ששלחו אותךך לנספרסו ומקינטה.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #15 

shlomima כתב:במחירים האלה לך על יד 2 ותתיעץ פה בפורום. למשל יש בלוחות סט גאגיה קלאסיק + מטחנה ב- 1400 (גמיש). אתה יכול למצוא הרבה סילביות באזור ה- 1500 + מטחנה מיני ב 500 יכנס לתקציב שלך. מאוד לא מסכים עם החברה ששלחו אותךך לנספרסו ומקינטה.
...
·אני איתך שלומי , לדעתי 2000 ש"ח זה בוודאי לא "תקציב החלומות " אך ביד שניה ניתן למצוא שלל קומבינציות שיהיו מעל ומעבר למספקות בתור מכונה ראשונה .

גם אני לא מקבל את הדעה של ישר לשלוח אדם עם תקציב מצומצם למקינטה ומקציף , בתקציב הזה ניתו למצוא סילבייה משומשת במחיר של 1400-1500 ש"ח - עד לא מזמן היו בפורום לא מעט , ומטחנה בסגנון גראף / IMINI ב400-500 ש"ח ואני בטוח שזאת התמורה הטובה ביותר לתקציב המדובר ואין ספק שהוא יהנה מהם הרבה מעבר למקינטה ומקציף שזה פשוט לא זה .

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #16 

בניתם סט יפה של סילביה ומטחנה פשוטה ב2000.
איפה הדברים מסביב? מרכך , טמפר , כדי הקצפה...זה לא כסף?

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #17 

והכי חשוב קפה שכחת ...
וברצינות מרכך לסילביה ??? אפשר להסתפק במסנן רזין פשוט + ריענונים (25 ש"ח) או בריטה. טמפר ממש לא חייבים ואם מתעקשים יש ברשת ב 70 ש"ח אחלה טמפרים. נשארנו עם כד ההקצפה גם לא חייבים אבל שוב אם מתעקשים יש במיסטרל או בכהן יצחק ב 30 ש"ח.

kostiaw88 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

אני רוצה מכונה ידנית ולא מקינטה, כי אני רוצה ללמוד את התהליך הכנה, ברור לי שבהתחלה לא יצא מושלם אבל אני אלמד. למרות האפשרות לקנות משהו טוב יותר מיד 2 באותו מחיר, אני נירא לי מעדיף משהו חדש שאם יהיה בעיות שהם יהיו נטו טעויות שלי ולא חוסר תקינות של המכונה.
כמו שאמרו, אני אשדרג כניראה אבל כנירא לא לפני שיעברו איזה שנתיים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #19 

זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

kostiaw88 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אני מעדיף לא לקנות ציוד יד שניה, וחדש ברמה המומלץ כבד לי עכשיו, אז כנירא בישביל התחלה כדאי להתחיל להבין יותר קפה, אקנה מקינטה, מטחנה ומקציף חדשים. אשמח להמלצות.
ממה שראיתי המקינטה הכי יקרה באמיגו עולה 370, השאלה אם יש טעם לקנות הכי יקר או שאין הבדל בניהם?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”