סראונד חלש - רמקולים אחוריים
שלום,מישהו מוכן להסביר לי למה אני כמעט ולא שומע את הרמקולים האחוריים בסראונד ?
כשאני מנגן סרט (שתומך DTS) אני כלל לא שומע את הרמקולים האחוריים.. הם פועלים אך בקושי מורגשים גם אם אני מקרב את האוזן אליהם.
מחובר ע"י כבל HDMI והרסיבר מזהה את הסרט כ-DTS. (מצרף תמונה)
פיוניר 924 + טאנוי 5.1.
תודה.
כשאני מנגן סרט (שתומך DTS) אני כלל לא שומע את הרמקולים האחוריים.. הם פועלים אך בקושי מורגשים גם אם אני מקרב את האוזן אליהם.
מחובר ע"י כבל HDMI והרסיבר מזהה את הסרט כ-DTS. (מצרף תמונה)
פיוניר 924 + טאנוי 5.1.
תודה.
תיכנס להגדרות ברסיבר ותבדוק מה העוצמה שלהם יחסית לקדמיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·kfirg14 כתב:החוברת נעלמה לי לצעריץץ
לכמה לעלות אותם ? (רמקולים)...
כוון את כל הרמקולים ל 75DB יחסית למקום הישיבה שלך ,בעזרת אפלייקצית SPL
אתה צריך לשבת בנקודה האופטימלית (Sweet Spot) שהיא קדקוד המשולש הדמיוני בין שני הרמקולים הקדמיים ומקום הישיבה.kfirg14 כתב:ולמה לכוון את כולם ולא את האחוריים בלבד?
או שאתה מתכוון לשבת בכורסא ולכוון את השמע עד שהאפליקציה תראה לי 75 פלוס מינוס?...
משם תמדוד באמצעות אפליקצית SPL (אני השתמשתי ב- Sound Meter, נראה לי שהיא בסדר) עוצמה של 75 דציבל לכל רמקול בנפרד.
לא הבנתי איך אני יכול למדוד 75 דציבל לכל רמקול בנפרד.. הרי כשאני בודק כל הרמקולים עובדים יחדיו לא ?
לגבי הSWEET SPOT,זה בעצם האמצע ? (בדיוק במרכז הסלון-בין הרמקולים האחוריים לקדמיים)
לגבי הSWEET SPOT,זה בעצם האמצע ? (בדיוק במרכז הסלון-בין הרמקולים האחוריים לקדמיים)
נערך לאחרונה על ידי kfirg14 ב 15/04/2015 23:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
1. החוברת זמינה להורדה, באנגלית.
אם קנית את הרסיבר בארץ, אתה יכול לבקש את החוברת בעברית, ישלחו לך במייל.
2. הרצת בכלל כיול עם המיקרופון?
3. לא צריך אפליקציה, תן לרסיבר לבצע את הכיול האוטומאטי.
הוא מדוייק לגמרי מבחינת כיוון עוצמות הרמקולים.
אם לאחר מכן אתה לא מרוצה אתה יכול להגביר את הסוראונד לבד, לאחר הכיול.
אם קנית את הרסיבר בארץ, אתה יכול לבקש את החוברת בעברית, ישלחו לך במייל.
2. הרצת בכלל כיול עם המיקרופון?
3. לא צריך אפליקציה, תן לרסיבר לבצע את הכיול האוטומאטי.
הוא מדוייק לגמרי מבחינת כיוון עוצמות הרמקולים.
אם לאחר מכן אתה לא מרוצה אתה יכול להגביר את הסוראונד לבד, לאחר הכיול.
- Amir64
-
- גורו

לא, אתה מריץ test tone כל פעם לרמקול אחר (מתפריט הכיול הידני ברסיבר)kfirg14 כתב:לא הבנתי איך אני יכול למדוד 75 דציבל לכל רמקול בנפרד.. הרי כשאני בודק כל הרמקולים עובדים יחדיו לא ?
לגבי הSWEET SPOT,זה בעצם האמצע ?...
תריץ כיול אוטומאטי.
לפי השאלות לא ביצעת כיול ראשוני.
באו אליי מתקינים מהחנות שקניתי (דווקא לא חאפרים ומבינים.)
אני אישית לא הייתי בבית בזמן ההתקנה אבל הבנתי ממי שהיה בבית שהם כן הגדירו את הרסיבר.
העניין הוא כזה,אני רוצה לפשט את העניין ולא להתעסק עם זה יותר מידיי ומעדיף שלא לגעת באפליקציות וכד'..
אולי אני פשוט אכנס לתפריט של הגדרות השמע ואגדיל קצת את כמות הדציבלים של הרמקולים האחוריים וזהו לא ? ((SL + SR)
השאלה בכמה לעלות פלוס מינוס לכל רמקול ?
אני אישית לא הייתי בבית בזמן ההתקנה אבל הבנתי ממי שהיה בבית שהם כן הגדירו את הרסיבר.
העניין הוא כזה,אני רוצה לפשט את העניין ולא להתעסק עם זה יותר מידיי ומעדיף שלא לגעת באפליקציות וכד'..
אולי אני פשוט אכנס לתפריט של הגדרות השמע ואגדיל קצת את כמות הדציבלים של הרמקולים האחוריים וזהו לא ? ((SL + SR)
השאלה בכמה לעלות פלוס מינוס לכל רמקול ?
אם אתה רוצה שיהיה לפחות איזון מינימלי בין כל הרמקולים, אתה חייב לבצע כיול אוטומטי כמו שהציע Amir64 (במידה וסופק מיקרופון כיול עם המגבר), או לכל הפחות כיול ידני באמצעות אפליקציה. סתם כך להגביה זה לא לעניין כל עוד לא בוצע כיול, ולשאול אחרים בכמה להגביה מבלי שיש להם אפשרות להאזין לרמקולים, זה פשוט לא ישים.
תוריד אפליקצית SPL מהמרקט (לאנדרואיד) ותן לה למדוד את כל הרמקולים. כולה 5-10 דקות, ואז לפחות תהיה לך נקודת התחלה מאוזנת יחסית.
תוריד אפליקצית SPL מהמרקט (לאנדרואיד) ותן לה למדוד את כל הרמקולים. כולה 5-10 דקות, ואז לפחות תהיה לך נקודת התחלה מאוזנת יחסית.
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 15/04/2015 23:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

תעלה בבקשה צילום מסך של Channel Level,
ושל Speaker Distance.
או שתכתוב כאן מה המספרים הכתובים שם.
ושל Speaker Distance.
או שתכתוב כאן מה המספרים הכתובים שם.
amir64 אני ארשום לך את כל הנתונים שביקשת מחר לקראת הערב.. מקווה שתוכל לעזור לי.
כמו שציינתי,החבר'ה שבאו להתקין את המערכת ק"ב הם אנשים מקצוענים,קשה לי להאמין שהם לא עשו כיול אוטומטי לרסיבר.
קניתי בלאגסי אם אתם מכירים.
לגבי הרמקולים האחוריים - האם אני אמור לשמוע אותם במהלך כל הסרט או שהם פעילים רק באפקטים ?
כי את רוב הסרט אני שומע דרך הסנטר.
כמו שציינתי,החבר'ה שבאו להתקין את המערכת ק"ב הם אנשים מקצוענים,קשה לי להאמין שהם לא עשו כיול אוטומטי לרסיבר.
קניתי בלאגסי אם אתם מכירים.
לגבי הרמקולים האחוריים - האם אני אמור לשמוע אותם במהלך כל הסרט או שהם פעילים רק באפקטים ?
כי את רוב הסרט אני שומע דרך הסנטר.
- Amir64
-
- גורו

אמונה זה דבר טוב, אבל צריך לוודא.kfirg14 כתב:כמו שציינתי,החבר'ה שבאו להתקין את המערכת ק"ב הם אנשים מקצוענים,קשה לי להאמין שהם לא עשו כיול אוטומטי לרסיבר....
זה טריקי.לגבי הרמקולים האחוריים - האם אני אמור לשמוע אותם במהלך כל הסרט או שהם פעילים רק באפקטים ?
כי את רוב הסרט אני שומע דרך הסנטר....
סביר שבקטעי אקשן אתה צריך לשמוע מכל הרמקולים.
בסרטים שרובם דיאלוגים, ללא הרבה אפקטים, כמעט שאין תוכן בערוצי הסוראונד.
יש גם סרטי אקשן שרמקולי הסוראונד אצלי כמעט לא מורגשים, וסרטים אחרים שהסוראונד מורגשים טוב.
תלוי מה יוצרי הסרט וטכנאי הסאונד תכננו, ותלוי מה עשו לסרט מי שקידדו אותו בגירסת ה- RIP שאתה מוריד מהרשת..
- Amir64
-
- גורו

צריך ללחוץ על כפתור receiver, כדי שהוא יהיה ההתקן שיגיב ללחצנים.