שאלה לגבי EAC ו WAVE

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

בשירשור הנ"ל http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=22028
דובר על תוכנת ה RIP שנקראת EAC תוכנה שנועדה לזהות תקלות בדיסק המקור ולתקנן לפני צריבה. הורדתי את התוכנה והתקנתי לפי ההנחיות שפרסם The Fox הכל טוב ויפה. בחלק מהדיסקים אפילו נתגלו טעויות (עדיין לא אמדתי על ההבדלים). את הקבצים שמרתי ב Wave וצרבתי לדיסק. וכאן הבעיה אני לתומי חשבתי ש WAVE היינו קובץ באודיו הבסיסי אך נגן הDVD (מדבקה) שלי לא קורא WAVE ( קבצי MP3 הוא דווקא כן קורא). כאשר אני מגדיר בנרו לצרוב Audio disk אז המכשיר כן קורא, מה ניצרב אז אם לא WAVE? והאם כל פעולת התיקון של EAC לא עלולה להיפגע כתוצאה מהמעבר הזה?
תודה לכל העונים.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #2 

שלום לך,
אני שמח לראות שמצאת את המדריך ליעיל ועינייני 8)

לגבי הצריבה, אתה צריך לצרוב את זה באמת כ Audio CD, אחרת זה "סתם אוסף של קבצים" מבחינת הנגן DVD.
מה גם שדיסקים של אודיו צריך תמיד לסגור כלומר, Close session או Close disc, אחרת נגנים מסויימים לא מזהים את הדיסק.

ה RIP והצריבה אחרי התיקון של EAC אמורים לשפר אך לא בשביל זה נועדה התוכנה.
היא נועדה בשביל להוריד את ה DATA שיש על דיסק השמע בצורה הטובה ביותר ולא לקרוא ממנו "מוזיקה" כמו כל נגן/תוכנה אחרת ובכך בעצם להעביר אותו בצורה האופטימלית למחשב.

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

לסיכום

שליחה #3 

תודה על התגובה;
אני מבין שלשימוש אידאלי ב EAC יש לנגן מה PC (דבר שדורש משאבי דיסק קשיח לא מבוטלים), אך האם המעבר ל Audio disc לא משפיע לרעה על ה"תיקון" שביצע הEAC? אני רוצה להוסיף שבמבחן עיוור שבוצע על ההנהלה נשמעו הבדלים ברצועה שנטען שתוקנה. הרצועה נשמעה יותר חדה ובהירה (אני חושב שזה המושג "צלילים גבוהים יותר מודגשים") אבל ההנהלה העדיפה את המקור. גם אני שמעתי הבדל אבל עוד לא גיבשתי דעה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #4 

יכול להיות שזה חושף את חסרונות ההקלטה.
אבל מעצם העובדה שיש שינוי זה כבר יפה.

תראה, לדעתי המגמה בעולם עוברת היום ל SOURCE שהוא דיסק קשיח או SOLID STATE.
לכן מקומה של EAC והחשיבות שלה.
בלעדיה כנראה שלא היו חושבים על לעשות את השינוי הזה כל כך מהר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”