רכישה מתצוגה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Ziv5 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים
מה החסרונות של רכישת טלוויזיה led מתצוגה?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

לא הייתי קונה מתוגה מסך שעבד יותר מ 2000 שעות וניתן לאמת את השעות בכניסה לתפריט טכנאים.
יש לקבלים האלקטרוליטים במסך אורך חיים מוגבל.
נורות ה LED מאבדות מעוצמתם והגוון שלהם מישתנה עם הזמן (מניסיון אפילו של החלפת מנורת LED אחת בהנמכת גבס שניקנתה כרזרבה עם גופי התאורה... אחרי שנה וחצי החלפתי LED אחת לבדיקה וגילתי שהחדשה חזקה הרבה יותר ובהירה יותר מהמשומשות למרות שנירכשו ביחד).
הטלויזיות בתצוגה נימצאות על STORE MODE דבר שמגביר מאוד את הבלאי בכדי להוציא מקסימום אור וקונטרסט על מנת להתמודד אם האור בחנות ולתפוס את העין של הקונים.
יש לבדוק גם צריבות אפילו ב ב LCD כי לעיתים הטלוזיות מקרינות פרסומות קבועות של היצרן
מסך מתצוגה עלול להיות מסך פגום שהיה של לקוח הוחלף והפך להיות מסך תצוגה.
בקניה מתצוגה לא יחליפו לך מכשיר לחדש במיקרה שלא ניתן לתקן אלה יביאו לך מכשיר אחר מתצוגה
במכירה יד שניה בחשבונית ובקבלה רשום שהמכשיר נירכש מתצוגה ולא תוכל למיכור אותו
לקנות מסך מתצוגה זה כמו לקנות רכב שכבר נסע 700000 ק"מ עם אחריות שכבר עבר הרבה... או שהיתה לא תאונה ונימכר עם ק"מ נמוך
נערך לאחרונה על ידי tascam ב 15/04/2015 13:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #3 

קבלים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

Ziv5 כתב:שלום חברים
מה החסרונות של רכישת טלוויזיה led מתצוגה?
...
·

לדעתי השאלה הנכונה היא - האם יש יתרונות ברכישת טלויזיה מתצוגה?
הדעה שגבשתי במשך השנים היא שלא כל כך. בארץ בדרך כלל מציעים מסכים מתצוגה במחירים לא אטרקטיביים. לא שולל את זה על הסף בצורה גורפת - צריך לבדוק כדאיות של זה פרטנית.
-איזה דגם זה?
-מה המחיר?
-מה המצב של המסך? (בעיות, שריטות, פגמים)
-כמה שעות הוא עבד?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3547
נתן תודות: 1109 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #5 

בנוסף, צריך לקחת בחשבון שמסך שעובד בחנות שהמטרה שלה היא למכור את המסכים הוא עובד בבהירות מקסימלית עפי רוב ומכוון כך שיציג את הביצועים המקסימלים האפשריים של המסך.
ועובד בצורה רצופה [בניגוד לשימוש ביתי].

כך שזה לא רק כמות השעות אלא איך הטלווזיה עבדה בשעות האלה.

שימוש רצוף בצורה מקסימלית מביא עפ"י רוב לבלאי מהיר יותר של המסך וכמו ש-jacko-il אמר, צריך שיהיה פער משמעותי במחיר כדי שזה יהיה כדאי.

ey2726
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

האם פער של 25 אחוז מצדיק קנייה מתצוגה למרות האחריות הרגילה ?

RedFerrari
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

ואם מדובר לצורך העניין על מסכים שמגיעים עם 5 שנות אחריות? (יורוקום, ישפאר)

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

האחריות היא שהמסך יעבוד תקין בלי קשר לאיכות התמונה שהוא מפיק לעומת מסך חדש ללא בלאי...
לדוגמא מנוע של רכב חדש מפיק 120 כח סוס
אותו רכב מנוע אחרי 100 אלף ק"מ כבר מפיק 95 כח סוס גם עם טופל בזמן...
יש בלאי ויש אורך חיים
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

ey2726, RedFerrari ושאר השואלים -
אין כאן תשובות שחור או לבן. 1 או 0. צריך לבחון כל עסקה והצעת מחיר לגופה.
סתם לצורך הדוגמא (וכמובן שאני נותן סתם דוגמא שהיא דעתי האישית בלבד ולא איזו מוסכמה שכולם יסכימו איתה)
ניקח לדוגמא מצב היפוטתי שמציעים לי מתצוגה מסך 55H6400 (כן כן, גם בדיון הזה המסך הזה נדחף :) )
אם חנות תגיד לי תשמע, זה מסך שעבד אצלנו בתצוגה משהו כמו חצי שנה, יש לו שני פיקסלים תקולים ונמכור לך אותו ב- 35% אחוז הנחה מהמחירון כשהמחירון הרשמי שלהם למסך הזה הוא נניח 8000 - אז מקבלים אותו במחיר של 5200 ש"ח. לא אטרקטיבי בעיניי - מחיר השוק בפועל (אני מדבר כרגע על יבואן רשמי לצרוך ההשוואה) למסך הזה הוא כ- 6000-6200 ש"ח. כלומר תמורת עוד 1000 ש"ח אני נמנע מכל הכאב ראש הזה ומקבל מסך חדש מהקופסא, שלא עבד עדיין וככל הנראה יגיע ללא פיקסלים תקולים. אם היינו מדברים על מסך תקין לחלוטין וללא פגמים ובמחיר נמוך יותר, נניח סביב ה- 4000-4200 ש"ח, אז זה כבר נהיה יותר מעניין לדעתי.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #10 

מסכים לחלוטין שזאת שאלה כלכלית. מניסיון בכל מיני ירידים נותנים באמת 25% הנחה ואזז כשאתה מנהל מו״מ קצר אתה מקבל 20% הנחה על החדשה ומבין שהכל זה בלוף ובקושי נותנים הנחה על מוצר משומש ובסוף מוצאים מישהו שלוקח אותה וקונה את הלוקש שזה 20% הנחה ולא 5%

Ziv5 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

אז אהיה יותר קונקרטי ונשמע את דעעתכם
פיליפס 6609 55 אינץ הדגם של 2014 חצי שנה בתצוגה ב4000 שח

ey2726
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אם כבר נפתחנו .... סמסונג h8000 65 מתצוגה 3 שנות אחריות 16000 ש״ח ??

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #13 

tascam כתב:לא הייתי קונה מתוגה מסך שעבד יותר מ 2000 שעות וניתן לאמת את השעות בכניסה לתפריט טכנאים.
יש לקבלים האלקטרוליטים במסך אורך חיים מוגבל.
נורות ה LED מאבדות מעוצמתם והגוון שלהם מישתנה עם הזמן (מניסיון אפילו של החלפת מנורת LED אחת בהנמכת גבס שניקנתה כרזרבה עם גופי התאורה... אחרי שנה וחצי החלפתי LED אחת לבדיקה וגילתי שהחדשה חזקה הרבה יותר ובהירה יותר מהמשומשות למרות שנירכשו ביחד).
הטלויזיות בתצוגה נימצאות על STORE MODE דבר שמגביר מאוד את הבלאי בכדי להוציא מקסימום אור וקונטרסט על מנת להתמודד אם האור בחנות ולתפוס את העין של הקונים.
יש לבדוק גם צריבות אפילו ב ב LCD כי לעיתים הטלוזיות מקרינות פרסומות קבועות של היצרן
מסך מתצוגה עלול להיות מסך פגום שהיה של לקוח הוחלף והפך להיות מסך תצוגה.
בקניה מתצוגה לא יחליפו לך מכשיר לחדש במיקרה שלא ניתן לתקן אלה יביאו לך מכשיר אחר מתצוגה
במכירה יד שניה בחשבונית ובקבלה רשום שהמכשיר נירכש מתצוגה ולא תוכל למיכור אותו
לקנות מסך מתצוגה זה כמו לקנות רכב שכבר נסע 700000 ק"מ עם אחריות שכבר עבר הרבה... או שהיתה לא תאונה ונימכר עם ק"מ נמוך
...
·(Y)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

Ziv5 כתב:אז אהיה יותר קונקרטי ונשמע את דעעתכם
פיליפס 6609 55 אינץ הדגם של 2014 חצי שנה בתצוגה ב4000 שח
...
·

לא יודע לומר, כי אני לא יודע מה מחיר השוק של המסך הזה כחדש. (וגם לא מכיר את יכולות המסך באופן כללי). באופן כללי, אני בעד להתרחק מאלקטרה אם ניתן (הוא עם שנתיים אחריות מהם נכון?) אבל אם אני צריך לתת דעה כלשהי בשלוף - אז המחיר הזה נשמע לי די אטרקטיבי למען האמת. בהנחה שהוא תקין במאה אחוז וללא שום פגם שהוא ובהנחה שהוא מגיע עם אחריות מלאה אז לא הייתי שולל.

@ey2726
.
16 אלף עבור 65H8000 נשמע לי כמו עסקה לא רעה (בהנחה שהוא פיקס וללא שום פגם), במידה וממש מעוניינים דווקא במסך הזה כי אם אני לא טועה הוא עולה משמעותית הרבה יותר כחדש מיבוא רשמי. מדיון שיש כאן מהימים האחרונים הבנתי שה- 65H6400 נמכר כחדש מסמליין בכ- 14K ש"ח. אבל, למען האמת, אם הייתי מחפש מסך בגודל הזה הייתי בכלל בודק את ה- 65H7150 מיבוא מקביל חדש בכ- 4K ש"ח פחות.
הייתי ממליץ לחכות איזה חודש-חודשיים אם הקניה לא דחופה כדי לראות את הסדרות החדשות שאמורות להגיע ולראות בכמה המסכים יתומחרו, מי הם המתחרים והאם יש מבצעי חיסול כלשהם כל דגמים יוצאים.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #15 

שחר - הבעיה שלחכות = לוותר על המסך מתצוגה. אבל אני מציע שוב לכל מי שמתלבט לנהל מו״מ על קניה של מסך חדש ואז להבין מה ההנחה הגלומה. אני חוזר שוב שמניסיון ההפרש תמיד יורד לפחות מ10% ואז כבר מבאס לקחת משומש. אומנם יש יתרון בלקנות מסך שקודם ראית אותו ויש אפשרות להציץ על הדגם (מי שחייב מידע על הפאנל) אבל את חלק מהפאקים אין מצב לראות בחנות (עננות למשל ממנה המסך שלי סובל כשיש חושך וזה מבאס בספינת דגל)

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

LED light bulbs last around 25,000 to 50,000 hours (the ones I linked above are experimental), but that doesn’t necessarily mean 25,000 to 50,000 hours till they fail, like traditional light bulbs. With those, you get, say, 1,000 hours of lifetime. That means you can expect 1,000 hours of light before the bulb dies a spectacular death, and always when the stores are closed, making it impossible to buy a new one till the next day. But it’s different for LED bulbs. With those, a 25,000 hour-lifetime means that you have 25,000 hours till the bulb is at 70 percent of its original brightness. Seventy percent, research shows, is the point where people say, “Hey, I think the light is less bright than it used to be”; prior to that 70 percent number, most people can’t even tell the difference.
רב סרן-רועי קליין.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

אני בכלל לא יודע אם ההשוואה בין נורות הלד לתאורה בבית לנורות הלד במסכים נכונה. אבל, הוא נצא מהנחה שכן וגם שכל הערכים שרשמת נכונים במאת האחוזים.
25000 שעות נותנות לך 8 שנים של צפייה למשך מעל ל 8 שעות בכל יום. וזה בהנחה שהפעילו את עצמת התאורה האחורית על 100%, מה שבדרך כלל אנשים שפויים לא עושים. אצלי למשל התאורה האחורית היא על בין 40% ל 60% (תלוי בתנאי הצפייה).
בקיצור, אני לא חושב שדעיכת עצמת ההארה של הלד הוא פרמטר משמעותי. בטח לא למסך שהיה בשימוש כחצי שנה-שנה..

ey2726
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

Jackpe היי , את ה 7150 65 המחיר שדורשים 12400 כולל הובלה שנה אחריות מDVDs center , האם יש למישהו ניסיון עם החנות הנל ? כמו כן אשמח לדעת מה ההבדל בין סמארט של tv ללא עברית מיבוא מקביל לסמארט של סמליין ?

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אתה מוזמן לראות אצלי נורת LED חדשה מאותה סידרת יצור ומאותו דגם בהנמכת גבס לעומס מנורות שעבדו שנה וחצי כשעה או פחות ביום... ההבדלים ניכרים בעוצמה ובגוון האור.
גם מנוע של רכב שהוא חדש הוא מוציא למשל 120 כח סוס אחרי 100 אלף ק"מ ההספק יורד ל105 כ"ס
יש בלאי.גם אם הטיפולים בזמן והאחזקה מעולה.
רב סרן-רועי קליין.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

tascam כתב:אתה מוזמן לראות אצלי נורת LED חדשה מאותה סידרת יצור ומאותו דגם בהנמכת גבס לעומס מנורות שעבדו שנה וחצי כשעה או פחות ביום... ההבדלים ניכרים בעוצמה ובגוון האור.
גם מנוע של רכב שהוא חדש הוא מוציא למשל 120 כח סוס אחרי 100 אלף ק"מ ההספק יורד ל105 כ"ס
יש בלאי.גם אם הטיפולים בזמן והאחזקה מעולה.
...
·
צודק במאה אחוז.
אבל זה עדיין לא שייך למה שרשמתי..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”