המלצה לפרוססור קולנוע ביתי שיחובר למגבר של nad.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

היי,

אשמח להמלצה לפרוססור pre-amp שיחובר למגבר (רסיבר של nad).
אצטרך שני יחידות, אחד לחדר שינה ואחד לסלון (יחוברו ל- nad 754 ו- 773 בהתאמה) ורמקולים של קליפש (שקועים בחדר שינה).

תודה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

חשבת על תקציב?

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

epony כתב:חשבת על תקציב?
...
·אני לא יודע מה האפשרויות המומלצות לציוד שיש לי כרגע. המגברים של הרסיברים הקיימים פשוט לא מיוצרים ברמה הזאת היום וחשוב לי להשאיר אופי צליל כמה שיותר דומה למערכת הקיימת רק עם הפורמטים הקיימים. אם הייתה לי אפשרות לרכוש m17 של nad זה היה מצויין, שזו האופציה המושלמת מבחינתי, אבל זה נופל בגלל מחיר הזוי. מחפש אלטרנטיבה.

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אגב אחת האפשרויות שקיבלתי בחול הייתה לרכוש רסיבר של דנון (כי יש להם חתימת צליל דומה מספיק לnad) ספציפית דגם x3100w או x4100w ולהשתמש בהם נטו כפרוססורים. אולי...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

פתרון מעניין לדילמה שלך: http://www.essenceelectrostatic.com/pro ... hannel-dac

פרוססורים פרופר נוטים לעלות לא מעט כסף, אבל אפשר ללכת אולי על דגם קצת ישן שנמכר במחירי חיסול, כגון המרנץ 7701. אני בהחלט מסכים שגם ללכת על רסיבר עם יציאות קדם מלאות זה רעיון לא רע כתחליף לפרוססור יקר, אבל אם בדנון עסקינן אז הייתי הולך על ה-4520CI הוותיק יותר שנחשב לעדיף על ה-4100W, ושמוחלף רק בימים אלה ע"י ספינת הדגל החדשה של דנון, ה-7200W. בכל מקרה, אני אישית בחנתי לפני כשנה וחצי רסיברים של חברות רבות, והכי קרובים ל-NAD לעניות דעתי היו דגמים של מרנץ (חברה-אחות של דנון, אז הכיוון שלך היה נכון בסה"כ...) (i)

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

באמת פתרון מעניין הצעת בהתחלה אבל אני מניח שה- DAC שלו לא מההכי איכותיים. מצד אחד הייתי מעדיף יחידת פרה רצינית עם כל הפיציפקס מצד שני המגברים הקיימים כל כך עדינים וחזקים שלאו דווקא צריך אפילו רום קורקשן.
השאלה אם יש מכשיר במחיר סביר הזמין בארץ שיכול לאפשר רום קורקשן xt32 עם חתימת צליל ניטרלית ככל הניתן רצוי עם DAC של burr brown וסיגנל טו נוייז ratio של מעל 100db (אמיתיים).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

טלוש כתב:באמת פתרון מעניין הצעת בהתחלה אבל אני מניח שה- DAC שלו לא מההכי איכותיים. מצד אחד הייתי מעדיף יחידת פרה רצינית עם כל הפיציפקס מצד שני המגברים הקיימים כל כך עדינים וחזקים שלאו דווקא צריך אפילו רום קורקשן.
השאלה אם יש מכשיר במחיר סביר הזמין בארץ שיכול לאפשר רום קורקשן xt32 עם חתימת צליל ניטרלית ככל הניתן רצוי עם DAC של burr brown וסיגנל טו נוייז ratio של מעל 100db (אמיתיים).
...
ה-DAC של ESSENCE סבבה לגמרי, אבל בטח לא מהווה תחליף למגבר/פרוססור שמכיל מערכת כיול אוטומטי מתקדמת כמו אודיסי XT32. מה שבטוח, אין כזה דבר "מגבר עדין וחזק שלא דורש רום קורקשן" - כיול אוטומטי נדרש עקב תכונות חלל ההאזנה, ולא עקב תכונות רכיב אודיו כזה או אחר, וניתן לטיפול אך ורק ע"י כיול אקוסטי של המערכת ו/או טיפול אקוסטי של החלל.

אם אתה רוצה מכשיר שיש לו מערכת כיול מתקדמת של אודיסי, אז אתה די מגביל את עצמך לכמה פרוססורים בודדים שרחוקים מלהיות זולים, כגון אונקיו PR-SC5508/5509 (דגמים עדכניים יותר לא כוללים מערכת כיול של אודיסי), אינטגרה ומרנץ AV7702/8802/8801 - או רסיבר קצת יותר זול עם XT32 ויציאות PRE OUT לכל הערוצים, כגון אונקיו 1010/929/818 (דגמים עדכניים יותר כבר לא כוללים מערכת כיול של אודיסי), דנון 4100, אינטגרה ומרנץ 7008/7009...

אופציה אחרונה חביבה ולא פחות טובה מהנ"ל: ללכת על דגמים שכוללים רק MultEQ XT ולא XT32, אבל שניתן לפתוח אותם לאודיסי פרו - מערכת הכיול המתקדמת ביותר של אודיסי, הניתנת להגדרה רק ע"י מתקין מורשה בעל ציוד ייעודי של החברה - כגון מרנץ סדרה 6 (וה-7701), NAD T 757, אינטגרה ודנון סדרה 3. (i)

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה רבה על ההסבר, השאלה איך אני כמשתמש יכול לקבל גישה לשדרוג הזה?

אני הייתי מעדיף להשתמש ביחידות pre של nad כי הם מקציבים לכל זוג ערוצים יחידת DAC של burr-brown מהסדרות הגבוהות מה שעושה את הצליל לאיכותי מאוד ובעל חתימת צליל יוקרתית. כמובן שהייתי מעדיף משהו בסגנון ה-nad m17, T187 או t175. אין לי מידע על הנושא, אבל אני בספק אם אפילו ב- t757 הם עשו פיענוח ברמה של יחידת pre ייעודית. יצא לי לשמוע הבדלים בין DAC שונים עם הגברה של nad בסופש האחרון ויש הבדל עצום בין פיענוח של דנון, ימהה ואונקיו (רסיברים) לעומת פיענוח מובנה של t754 (בן יותר מ-10 שנים). הפיענוח בסרטים ובמוזיקה בnad הישן שתומך רק את הפורמטים הקודמים, נשמע הרבה יותר איכותי וצלול מיחידות הפיענוח החדשות יותר. אני מניח שזה בגלל DAC ייעודי לכל זוג ערוצים. זו הסיבה שהחלטתי להמשיך עם הקו של nad כי זה נשמע שהם יודעים מה הם עושים אבל הציוד יקר ברמה מפחידה.
בקיצור, מחפש לקנות m15hd, t175, t187 במצב טוב או במחיר פיצוץ. כמובן שאפשר לנסות להתפשר ב- t757 אבל צריך קודם לקבל מידע נוסף על יחידות הפיענוח שלו.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

עם כל הכבוד ל-Burr-Brown, מה שחשוב לא פחות מהצ'יפ הספציפי זו האימפלמנטציה שלו, ולכן לא הייתי רץ לקנות או לפסול מכשיר רק בגלל הדגם הספציפי של שבב ה-DAC...

את ה-T 757 אתה יכול לשמוע בחנויות כמו פיוז בגבעתיים, ואולי גם תוכל להשוות אותו שם כמו שצריך למגברים יותר גבוהים של החברה.

יש עוד אופציה מעניינת והיא ללכת על נגן בלו-ריי היי-אנד כמו ה-OPPO 105D או הקיימברידג' אודיו 752BD, שכוללים פענוח פורמטים מתקדמים וכרטיס 7.1 אנלוגי אודיופילי.

אה, וגישה לאודיסי פרו מתבצעת ע"י פניה למתקין מורשה שיש ברשותו ערכת כיול של אודיסי פרו, ותשלום חד-פעמי באתר של אודיסי למטרת פתיחת הרסיבר שלך לכיול מקצועי.

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #10 

נטו מקצועית X3100 יעשה את העבודה הכי טוב בלי לקרוע את הכיס ( ואם אפשר לזרוק עוד משהו - יכול להיות שגם אם תשתמש בו בתור הרסיבר הראשי ולא רק בתור פרוססור הוא יצליח להפתיע אותך בגרסא של 4100)
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

Crossover-Shop כתב:נטו מקצועית X3100 יעשה את העבודה
...
אין לו מערכת כיול XT32 כפי שצויין כאילוץ.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #12 

טלוש כתב:תודה רבה על ההסבר, השאלה איך אני כמשתמש יכול לקבל גישה לשדרוג הזה?

אני הייתי מעדיף להשתמש ביחידות pre של nad כי הם מקציבים לכל זוג ערוצים יחידת DAC של burr-brown מהסדרות הגבוהות מה שעושה את הצליל לאיכותי מאוד ובעל חתימת צליל יוקרתית. כמובן שהייתי מעדיף משהו בסגנון ה-nad m17, T187 או t175. אין לי מידע על הנושא, אבל אני בספק אם אפילו ב- t757 הם עשו פיענוח ברמה של יחידת pre ייעודית. יצא לי לשמוע הבדלים בין DAC שונים עם הגברה של nad בסופש האחרון ויש הבדל עצום בין פיענוח של דנון, ימהה ואונקיו (רסיברים) לעומת פיענוח מובנה של t754 (בן יותר מ-10 שנים). הפיענוח בסרטים ובמוזיקה בnad הישן שתומך רק את הפורמטים הקודמים, נשמע הרבה יותר איכותי וצלול מיחידות הפיענוח החדשות יותר. אני מניח שזה בגלל DAC ייעודי לכל זוג ערוצים. זו הסיבה שהחלטתי להמשיך עם הקו של nad כי זה נשמע שהם יודעים מה הם עושים אבל הציוד יקר ברמה מפחידה.
בקיצור, מחפש לקנות m15hd, t175, t187 במצב טוב או במחיר פיצוץ. כמובן שאפשר לנסות להתפשר ב- t757 אבל צריך קודם לקבל מידע נוסף על יחידות הפיענוח שלו.
...
·

להלן הסיפור שמאחורי הפרו
http://www.hometheater.co.il/vt168411.html

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הגיע אלי היום חבר עם x4000 של דנון. אחלה רסיבר קודם כל!
חיברנו אותו עם הרמקולים הקיימים ועשינו כיול מלא. עשינו בדיקה עם סרט עם פס קול DTS-hd ומספר קבצי מוזיקה flac בסגנונות שונים.
נשמע אחלה והכיול פתר את רוב הבעיות האקוסטיות בחלל ההאזנה.
אז הפעלנו את nad t754 (בן 10 שנים) והעברנו את יציאות הpre של הרסיבר אליו וכיילנו שוב. התוצאה נהייתה משמעותית יותר בשרנית והרמקולים נפתחו באופן משמעותי. חזרנו שוב על אותה הבדיקה. החלטנו חד משמעית שזה נשמע טוב יותר.
הבדיקה האחרונה שלנו הייתה לחבר את הנתונים עם כבל אופטי ישירות לnad t754. הוא כמובן לא מכיר את הפורמטים החדשים אז הפס קול הורד ל- dts רגיל. התוצאה.. למרות שאין פורמטים חדשים, למרות שאין מערכת אודיסי ואפילו אין ממשק יפה לרסיבר.. הצליל היה נעים, עוצמתי, מלטף וכל הבעיות האקוסטיות פשוט נעלמו כאילו לא היו.

בקיצור.... בא לי פורמטים חדשים אבל אני לא רוצה את הצליל המתכתי, הסגור והיבש שקיבלתי עם הדנון x4000 ובסופש עם הימאהה 667 שנשמעים אפילו פחות טוב (למרות שיש להם את הפורמטים החדשים ומערכות כיול שונות) מהפורמטים הישנים נטו עם ה-nad.

חוזר חזרה לפינת המציאות אחר יחידות prepro של nad... או לחלופין, הצעה אטרקטיבית ל m15hd2 או T187.

בבדיקה היו 3 גברים ושתי נשים. כולם הסכימו בפה אחד שה- nad לבדו נשמע טוב יותר מכל השילובים האחרים שהיו בבדיקה והצליל שלו עדין, לא מעייף, פתוח מאוד ומדוייק.

אני כמובן רגיל לצליל שלו אבל אחרי הבדיקה למדתי להעריך אותו עוד יותר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

כן, אבל עושה רושם שלא עשיתם מבחן עיוור, אז בהחלט ייתכן כי שמעתם מה שציפיתם לשמוע... :oops:

טלוש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

epony כתב:כן, אבל עושה רושם שלא עשיתם מבחן עיוור, אז בהחלט ייתכן כי שמעתם מה שציפיתם לשמוע... :oops:
...
·אני ציפיתי דווקא שה-4000 יינצח מכל ההמלצות שקיבלתי עליו מאנשים שמבינים הרבה יותר ממני ומוכרים את הציוד. אבל תן לי לחזק את הטענה שלך אפילו טוב יותר ואגיד שלאנשים אין זיכרון שמיעתי לטווח רחוק בכל מקרה ובדרך כלל זוכרים איך הצליל גרם להם להרגיש :)

במבחן הזה, אלו היו התוצאות.. יכול להיות שאם היינו עושים את אותו המבחן בתנאים שונים עם קהל אחר התוצאות היו מתגלות אחרת. מה שכן, כולם הסכימו שכשnad מזיז את הרמקולים, ההרגשה היא שהרמקולים שודרגו כמה רמות מעל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”