משחקי הכס עונה 5 - למי שקרא את הספרים (+ספויילרים)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #1 

עונה חדשה ואיתה לא מעט התרגשות - קשה לי להיפטר מהתחושה שלא יהיה מנוס אלא לפצל את הספר החמישי לשתי עונות (זה גם ייתן קצת ספייס לגרר"מ לסיים את הספר השישי ולהתחיל לעבוד על השביעי והאחרון - לכאורה...), אבל בינתיים בואו נראה מה יהיה בצפון ובמזרח.

מה שכן, שני דברים שחסרו לי בפרק הראשון: בראן ודורן...

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #2 

לי חסרה יותר אריה ואם ראיתי טוב בראבוס לא הופיעה בפתיח...

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

epony,
מה היה חסר לך עם בראן?
הוא לא סיים את חלקו בעונה הקודמת (ביחס לספרים)?

משהו יכול להזכיר לי לאן אצבעון וסאנסה נוסעים?

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

נכון, גם אריה חסרה, אבל למיטב הבנתי היא בהחלט משתתפת בעונה הזאת אז אין מה לדאוג. ;)

לא זוכר לאן בייליש לוקח את סאנסה. אבל הם אומרים מערבה אז נראה לי שזה אולי כדי להשתלט על האדמות של בית טאלי (סאנסה היא היורשת הבכירה של אמה)?

אה, ורוגל אלפר כתב היום שטויות במיץ בהארץ למי שראה... :P

http://www.haaretz.co.il/gallery/televi ... -1.2613193

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #5 

מכל הפרסומים שכבר עשו לקאסט שנוסף לעונה הזו, ראיתי שאין שום אזכור לכל חברי משפחת גרייג'וי. אני מבין שכל העלילה שלהם (שהאמת, ממש אין לי כח אליהם) כנראה תדחה לעונה השישית? או שבכלל יחתכו אותם?

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

לי זה מרגיש שהם הולכים לפצל את הספר החמישי לשתי עונות - זה ייתן לגרר"מ זמן לסיים את הספר השישי (ול-HBO זמן לעבד את העלילה לעונות הבאות), ויקנה לו עוד שנתיים-שלוש לתת מספיק עבודה על השביעי כדי לגמור בשאיפה את הסאגה.

מצד שני, כל הסיפור עם ויקטאריון לא בדיוק הולך לשום מקום ברור, אז זה די קל פשוט לא לגעת בזה עד שיהיה ברור מי נגד מי. גם בשלב הזה נראה שהדגש של העונה הולך להיות על "הדוסים" במעלה המלך, אז זה סוג של לגיטימי לא לדחוף לקהל בשלב הזה דת נוספת - והזויה למדי - שסוגדת לאל הטבוע שבמצולות.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

epony כתב:לי זה מרגיש שהם הולכים לפצל את הספר החמישי לשתי עונות - זה ייתן לגרר"מ זמן לסיים את הספר השישי (ול-HBO זמן לעבד את העלילה לעונות הבאות), ויקנה לו עוד שנתיים-שלוש לתת מספיק עבודה על השביעי כדי לגמור בשאיפה את הסאגה.

מצד שני, כל הסיפור עם ויקטאריון לא בדיוק הולך לשום מקום ברור, אז זה די קל פשוט לא לגעת בזה עד שיהיה ברור מי נגד מי. גם בשלב הזה נראה שהדגש של העונה הולך להיות על "הדוסים" במעלה המלך, אז זה סוג של לגיטימי לא לדחוף לקהל בשלב הזה דת נוספת - והזויה למדי - שסוגדת לאל הטבוע שבמצולות.
...
·

"הדוסים" :lol: :lol:

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

טוב, כבר בפרק 2 יש כמה שינויים גדולים מהספרים.
1. הפגישה של בריאן עם סאנסה.
2. ג'ימי הולך להחזיר את הנסיכה ולא אחד ממשמר המלך (לא זוכר את השם שלו).

Zrizi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #9 

3 הספרים הראשונים היו פנטסטיים והיה הגיוני לשמור על דמיון רב בסדרה ב4 העונות הראשונות.

לדעתי הספר הריביעי והחמישי גרועים. משמימים, קראתי רק בגלל אנרציה. אני שמח שהם משנים את העלילה, מקצרים איפה שצריך, ומוסיפים איפה שחסר. הבנתי שבעונה הזו יהיו דברים שיקרו רק בספר השישי שעוד לא התפרסם.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

טוב, אחרי פרק 3, כבר אפשר לראות בבירור את השינויים שיש לעומת הספרים.
אני ממש חושב שהולכים להיות בפרקים הבאים ספויילרים לספרים.

:ספוילר:

1. סאנסא עומדת להתחתן עם ראמזי ולא אחת החברות (או המשרתת) של ארייה.
2. דילגו על כל החלק של קוונטיס (אם אני זוכר נכון), הבן של המלך המשוגע (טיגאריאן) שאמור לפחות בהתחלה לקחת את טריון לפני שהוא נחטף ע"י מורמונט.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #11 

BigDragoon כתב:2. דילגו על כל החלק של קוונטיס (אם אני זוכר נכון), הבן של המלך המשוגע (טיגאריאן) שאמור לפחות בהתחלה לקחת את טריון לפני שהוא נחטף ע"י מורמונט.
...
אתה מערבב שני קווי עלילה שונים שנחתכו :-)
קוונטין, בנו של הנסיך דוראן, לא קיים בכלל בסדרה ולכן לא יצא לכיוון מירין.
אייגון טרגאריין, בנו של ריגאר לכאורה (לדעתי הוא מזוייף) לא נמצא באסוס (ואני מניח שבכלל לא קיים בסדרה) ולכן טיריון לא פוגש אותו לפני שנחטף על ידי מורמונט.

חוץ מזה, היוצרים כבר אמרו שבעונה הזאת לא יהיו ספויילרים לספר 6 אז לא נראה לי שיש למה לצפות בנושא.
אני מסכים שספרים 4-5 הרבה פחות טובים משלושת הראשונים, אבל השינויים שנעשים הם רק לרעה. מצד שני, ככל שהסדרה תתרחק מהספרים, הסיכויים לספויילרים יורדים, אז שיהיה להם בכיף. אני את העירום והאלימות שלי מעדיף לקבל ממפרשים שחורים בכל מקרה, אין לי בעיה עם זה שמשחקי הכס הולכת לעזאזל בעונה הזאת.

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

Malcontent כתב:
אתה מערבב שני קווי עלילה שונים שנחתכו :-)
קוונטין, בנו של הנסיך דוראן, לא קיים בכלל בסדרה ולכן לא יצא לכיוון מירין.
אייגון טרגאריין, בנו של ריגאר לכאורה (לדעתי הוא מזוייף) לא נמצא באסוס (ואני מניח שבכלל לא קיים בסדרה) ולכן טיריון לא פוגש אותו לפני שנחטף על ידי מורמונט.
...
אני לא פוסל על הסף שקוונטין יפציע בפרק-שניים הבאים, במקביל ליציאה של בנות דורן למלחמה בלאניסטרים.
Malcontent כתב:חוץ מזה, היוצרים כבר אמרו שבעונה הזאת לא יהיו ספויילרים לספר 6 אז לא נראה לי שיש למה לצפות בנושא.
אני מסכים שספרים 4-5 הרבה פחות טובים משלושת הראשונים, אבל השינויים שנעשים הם רק לרעה. מצד שני, ככל שהסדרה תתרחק מהספרים, הסיכויים לספויילרים יורדים, אז שיהיה להם בכיף. אני את העירום והאלימות שלי מעדיף לקבל ממפרשים שחורים בכל מקרה, אין לי בעיה עם זה שמשחקי הכס הולכת לעזאזל בעונה הזאת.
...
הבנתי שיש כזה קונצנזוס סביב הספרים המאוחרים יותר, אבל אני חייב להודות שנהניתי מהם בדיוק כמו שנהניתי מהראשונים - הבעייתיות שלהם היא בעיקר פונקציה של אורך ושל הוספת דמויות שהרבה פחות ברור כיצד ישפיעו על העלילה. צריך לזכור שגרר"מ בונה פה קשת עלילתית ארוכה מאוד שלהערכתי תגמד משמעותית את העימותים שחווינו עד כה בכל חמשת הספרים, ושתשנה משמעותית את יחסי הכוחות והמשקל שניתן לדמויות שנראות כרגע כאזוטריות לחלוטין.

באשר לשינויים עד כה ומשמעותם - קטונתי. אני מעדיף לתת עוד קצת חסד ליוצרי הסדרה - שעשו עבודה נהדרת עד עכשיו, וזוכים לליווי צמוד של גרר"מ - בינתיים השינויים לא מרחיקי לכת, והמשמעויות שלהם עוד לא התבררו.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אור, לכל הפחות הוא יכול היה לחסוך לנו את תיאורי הלבוש ואוכל של כל דמות, בכל פעם שהיא יוצאת מהבית ומגיעה לאנשהו. רק זה היה מוריד איזה 10% מהספרים :)
מה שכן, נורא שמחתי בפעם הראשונה שראיתי באיזו מסעדה (נדמה לי בלונדון) lamprey בתפריט :)

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #14 

אני לא חושב שהכותבים עשו עבודה נהדרת עד עכשיו. אני חושב שהפישוט ההכרחי שכל סיפור חייב לעבור כשהוא עובר לפורמט טלויזיוני או קולנועי פשוט לא עובד בשיר של אש וקרח, שהוא סיפור ועולם שבנויים על הפרטים הקטנים. אני גם חושב שבאופן כללי, העלילות שנצמדו לספרים היו נהדרות והעלילות שהתרחקו מהספרים לאורך הזמן היו משמעותית פחות טובות. עכשיו כבר לא נשאר שום קו עלילה נטול שינויים ביחס לספרים. גם הליווי של גרר"מ הוא משהו מהעבר, בעונה הנוכחית המעורבות שלו בסדרה ירדה בצורה דראסטית. הוא כבר לא מעורב בהפקה. הוא כבר לא כתב פרק.
בנוגע לקוונטין - מכיוון שלא היו דיבורים על זה שהוא לוהק, כנראה שהוא לא יפציע, שזה קצת חבל כי הוא נראה כמו דמות קריטית מבחינת פירוש הנבואה של מירי מאז דור.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

קוונטין היה המניע לאיפוק של נסיך דורן לא לצאת למלחמה בלניסטרים.
די מפתיע שלא יזכירו אותו בסידרה.

epony פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

BigDragoon כתב:קוונטין היה המניע לאיפוק של נסיך דורן לא לצאת למלחמה בלניסטרים.
די מפתיע שלא יזכירו אותו בסידרה.
...
אני מעריך שדוראן יעצור את אחיניותיו בפרק הבא, ואז או שנגלה על קוונטין או שימציאו לנו פיתול חדש...

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”