שיתוף תיקיית סרטים עם מחשבים מחוץ לבית

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nisim2045 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי!

אני משתמש ב- RPI בבית ובעבודה.

בבית - יש לי הארדיסק חיצוני שמחובר לראוטר, ועליו נמצא כל התוכן.

שאלתי - כיצד ניתן לשתף את המחיצה הזאת אל מחוץ לבית, כך שאוכל להזין איזשהי כתובת IP (או להשתמש ב DYNAMIC IP) אל ה- RPI שנמצא בעבודה, וככה כל הסרטים יסונכרנו לשם ואני פשוט אוכל "להזרים" מידע מהבית לעבודה?

ת ו ד ה ! ! ! (f)

ofekb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 160
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

במילה אחת? plex

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

תשכח מזה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

שליחה #4 

nisim2045 כתב:היי!

אני משתמש ב- RPI בבית ובעבודה.

בבית - יש לי הארדיסק חיצוני שמחובר לראוטר, ועליו נמצא כל התוכן.

שאלתי - כיצד ניתן לשתף את המחיצה הזאת אל מחוץ לבית, כך שאוכל להזין איזשהי כתובת IP (או להשתמש ב DYNAMIC IP) אל ה- RPI שנמצא בעבודה, וככה כל הסרטים יסונכרנו לשם ואני פשוט אוכל "להזרים" מידע מהבית לעבודה?

ת ו ד ה ! ! ! (f)
...
·

אתה יכול, אבל זה לא נוח בעליל. אם הנתב שלך תומך באפשרות של VPN (שהיא טובה, לא סתם בררה) אז תוכל לאפשר VPN לתוך הרשת הביתית שלך וכל התוכן יהיה לך זמין. כמובן, תצטרך דרך להתחבר ל-VPN הזה מהמכשיר שנמצא בחוץ.

בראש ובראשונה זה דורש לדעת את כתובת ה-IP. בהנחה ש-dynamic DNS פותר את הבעיה הזו אתה מסודר (זה לא פיתרון של 100% בכל מקרה בגלל זמני עדכון של שרתי DNS). כמובן שאם אתה לא מתנתק כל הזמן מהאינטרנט אז ה-IP שלך לא ישתנה (עד הפסקת חשמל או ניתוק שלא באשמתך וכו').

דבר שני - אתה צריך מכשיר שיש עליו VPN CLIENT מהסוג שנחוץ לך. עם WINDOWS לא תהיה לך בעיה וכנראה גם לא תהיה בעיה עם לינוקס שמותקן על פאי 2. אם תתקין משהו אחר אולי תהיה לך בעיה. בכל מקרה, זה משהו שלא כ"כ קל לעשות באופן אוטומטי.

אפשרי? כן. נוח? לא כ"כ... אין פיתרון מובנה שעושה את כל המהלך בצורה מושלמת.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #5 

דווקא PLEX יכול לעשות לך את מה שאתה רוצה. הבעיה היא רוחב הפס המחורבן שיש בארץ בערוץ UPLOAD, מה שנותן איכות ירודה מאוד

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

בחבילות החדשות יש דווקא UL סביר

שליחה #6 

mrunderhill כתב:דווקא PLEX יכול לעשות לך את מה שאתה רוצה. הבעיה היא רוחב הפס המחורבן שיש בארץ בערוץ UPLOAD, מה שנותן איכות ירודה מאוד
...
·

בטח ביחס למה שהיה פה בארץ. יש לי 40 מגה הורדה ו-3 מגה העלאה. זה מהותיתי יותר טוב ממקודם.

nisim2045 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

@voguemaster

תודה! כמה שאלות:

1. איך אני מברר אם יש לי VPN על הנתב? DLINK 6850U
2. למה בעצם צריך VPN? אני לא יכול להתקין סוג של סרבר על ה- PC שלי ופשוט לעשות FORWARD לפורט הרלוונטי?
3. מה אני צריך להתקין בצד ה- CLIENT? אם אני מריץ OPENELEC על RPI2 - כפי שציינתי - איך בכלל אפשר להתקין משהו נוסף על זה?

תודה ! ! !

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

1. אין לך אפשרות ל-VPN על הנתב, זה לא משהו שקיים בנתבים של בזק, רק בנתבים פרטיים.
2. אפשר, אבל אז קודם כל תצטרך לחבר את הדיסק החיצוני ל-PC ולא לנתב כמו שזה עכשיו, ודבר שני תצטרך לבחור בקפידה איך לשתף את התוכן בצורה יעילה ומאובטחת ככל הניתן. לדעתי הדרכים הכי סבירות הן SFTP ו/או WEBDAV. בכל מקרה VPN תמיד ייתן לך אבטחה טובה יותר ובנוסף יאפשר לך להשתמש בצורה נוחה ובטוחה גם בשיתוף קבצים ותיקיות שלא מיועד לאינטרנט, כמו זה שמובנה ב-Windows.
3. אם אתה משתמש ב-VPN אז תצטרך להתקין את רכיב ה-Client שלו על ה-RPI2, בנוסף תצטרך מודול Filesystem מתאים ל-Kernel או ל-FUSE בהתאם לאיך ששיתפת את התיקיה במחשב שלך. ספציפית ב-OpenElec אין דרך להתקין שום דבר נוסף בלי להחליף את כל המערכת אז תבחר או להכניס את התמיכה ברכיבים הדרושים ולבנות את OpenElec מחדש או לעבור להפצת לינוקס אחרת.
4. כמו שאמרו לך קודם בכל מקרה התוצאה לא תהיה משהו בגלל ה-Upload הזעום שיש בארץ. ה-3 מגה שאתה מקבל מבזק יספיקו להזרמת סרט באיכות SD, ייתכן גם עם 5.1 ערוצי קול, אבל אפילו לא קרוב ללהיות מספיק עבור הזרמת סרטי HD. תצטרך להעביר את הקובץ ב-offline כמה שעות לפני הצפיה המיועדת, ואם אתה גר במרחק סביר מהעבודה קח בחשבון שזה ייקח יותר זמן מללכת הביתה ולהביא את הדיסק פיסית.

tomer1749
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1310
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #9 

פלקס

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #10 

PLEX עושה עבודה מצוינת.
בהגדרות של 1.5MB (בזמן הצפיה) אתה רואה דיי טוב וגם חלק
וזה עם חיבור של 100 מגה בהוט (לדעתי אפלוד סביבות 2)
ולא צריך להגדיר שום דבר... לא VPN ולא נעליים.

אני אישית משתמש בזה המון. בין אם להפעיל סרטים לילדים בדרכים ובין אם בעבודה להפעיל סדרה כלשהי או סתם לשמוע מוזיקה.
יש גם תוסף מעולה ל KODI שמאפשר גישה לכל המדיה דרך PLEX וזה ממש נוח ועובד טוב.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק

PLEX עושה TRANSCODING

שליחה #11 

בגלל זה זה עובד טוב, שזה אחלה, אבל ה-VPN נועד בשביל אבטחה. אני לא מרגיש בנוח לחבר מחשב ישירות לרשת ככה סתם. זה עוד חצי נחמה כל עוד יש ראוטר ביתי שעושה NAT (אז מראש יש מידה ומסוימת של הגנה על כל הרשת) אבל לא עבור מחשב שמחובר ישירות למודם של חברת הכבלים/בזק.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #12 

אשמח לקבל קישור למדריך עבור הזרמת מוסיקה מהרשת למחוץ לבית. עדיף מכשיר אנדרויד. PLEX עושה עבודה גרועה ביותר עם מוסיקה.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #13 

Sexter כתב:אשמח לקבל קישור למדריך עבור הזרמת מוסיקה מהרשת למחוץ לבית. עדיף מכשיר אנדרויד. PLEX עושה עבודה גרועה ביותר עם מוסיקה.
...
·לא יודע על סמך מה אתה מביא את הנתונים האלה... אני עובד עם PLEX למוזיקה ב KODI מחוץ לבית וזה עובד פיקס.
בכל מקרה יש לך את שירות subsonic או madsonic המעולים להזרמת מוזיקה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”