היי
הזמנתי מאמזון גרמניה (לא דרך אמזון עצמה) את הסאב. כרגע תקוע במכס.
ע"פ האתר דואר ישראל - רשום שמעוכב במכס, הודעה נשלחה היום לנמען (ומן הסתם יקח עוד שבוע עד שיגיע אלי בדואר..)
מישהו יודע איך ניתן לשחרר בלי להגיע פיזית? טלפון ליצירת קשר עם פקיד מכס?
מה הנוהל במקרה כזה?
1) ביקשו להתקשר ולהסביר מה בתוך החבילה ואף ביקשו לשלוח צילומי מסך של האתר ממנו קניתי... לטענת האישה( איתה דיברתי) היא לא האמינה שמה שקניתי - קניתי בכ"כ זול.... לסיכום - עיקוב של כ3 שבועות... (כלומר מרגע שליחת הפקס עד לקבלת החבילה - 3 שבועות!!!)
2) פתק זהה למקרה 1, התקשרתי - רק שאללו מה בתוך החבילה - (לא ברור למה שאלו - הכל היה רשום על זה וחשבונית מודבקת על קרטון) - הסברתי - עיקוב של יום יומיים
דיברתי עם הדואר, אמרו לי תדבר עם המכס בטלפון 03-6303383. כמובן שהשיחה לא מגיעה בכלל לצליל חיוג, לא עונישם שם כל היום.
מחיפוש באינטרנט זה אכן המספר ונאמר שאף פעם לא עונים שם.
יש לי כמובן את הניירת מאמזון. השאלה איך הם מקבלים אותה בלי שאצטרך להגיע אליהם פיזית ולבזבז יום חופש
הזמנה בלהט הרגע
פה יוצא קצת יותר יקר, המשלוח אמור להגיע מהר תוך שבוע וחצי. אבל כשזה תלוי במכס אז לא.
בנתיים מחכה שיגיע המכתב מהמכס. בטלפון אי אפשר להשיג אותם בכלל.
כנראה שבאמת היה עדיף מSVS ישיר, להמתין ולא להתעסק עם המכס. buy2usa היו עושים את זה בשבילי
קריזה ליפול על השטויות האלה של הבירוקרטיה אצלנו... ומה שהכי גומר - זה האטימות וחוסר הרצון לתת שירות למקרה.
זה היתרון של חברות השילוח, ששם לפחות יש לך על מי "לצעוק". אבל גם להם לא חסר פה סיפורי ומעשיות אלף לילה ולילה.
בקיצור - כמה ימים ואחרי שהסאב יהיה אצלך, תשכח מהכל והכל יהיה בסדר...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
ממש לאחרונה היה לי ה'תענוג' להגיע למכס לשחרר DAC שעוכב אצלם.
בוא נאמר שהמוכסים שם הם לא בדיוק מדעני טילים (התחשק לי לתת למוכס שטיפל בי מדבקת הצטיינות על זה שהוא הצליח לקשור נעליים לבד בבוקר. לצפות בו מנסה לחפש בגוגל את מחיר הפריט היה על גבול החוייה האנתרופולוגית), ויעילים בערך כמו לברדור שמנסה לפתור בגרות במתמטיקה.
מדובר היה ב-geek pulse של LH labs, שהוזמן ב-Indiegogo, והמוכס האינטיליגנט החליט שהוא שווה $3500, כי בקישור הראשון שהוא פתח בגוגל מישהו השווה אותו לציוד בשווי הזה (המוצר אזל וכבר לא זמין למכירה כרגע ולכן אין מחיר באתר החברה), עכשיו לך תתווכח עם מישהו שיודע אנגלית פחות מדורה ועדיין סופר בקול, עם האצבעות.
לא עניין אותם תדפיסי קבלות מ-Indiegogo, קבלות מפייפאל, אישור מפורט מהחברה עצמה על סכום העסקה, פורומים בני עשרות עמודים עם פירוט המחירים, תכתובת שלי במייל עם החברה, כלום.
חוויה מתסכלת, מרגיזה ולחלוטין מיותרת. אבל אחרי 90 דקות הייתי בחוץ (לקח לי כמעט שעה לשכנע אותם במחיר ששילמתי, ועוד חצי שעה של ריצות הלוך ושוב בין כל מיני פקידים - הרגשתי כמו כדור במכונת פינבול מרושעת), ועדיין מדובר שיפור עצום לעומת הטראומה של 4 שעות בפעם הקודמת שנאלצתי להגיע לשם פיזית.
טיפ קטן: תכין את כל הקבלות, תכין את דף המוצר עם המחיר באתר SVS בנייד, תנשום עמוק, ותנסה להגיע על הבוקר. הם פותחים בשמונה ואז עדיין ריק שם יחסית.
עוד אפשרות היא לרתום את העמילות של הדואר לעניין (המספר שלהם מופיע על הטופס שקיבלת מהדואר), עמלה קטנה, אבל הם ירוצו בשבילך (במקרה שלי הם לא יכלו לספק את השירות).
כבעלים של PB12-NSD אני יכול לומר לך בשקט שזה שווה את הכאב ראש, ועם הסרט הראשון החוייה של המכס תישכח.