רוצה להשתדרג אבל לא מבין בזה הרבה
שלום לחברי הפורם
אני מעוניין לקנות מערכת סראונד קומפלט חדשה בבית,
לאחר המון חיפושים ברשת פשוט התחלתי ללכת לאיבוד, איזה רסיבר, איזה רמקולים, כן HD לא HD.
סה"כ יש לי אחלה חלל בדירה ואני מעוניין לשמוע מוסיקה ולראות סרטים באיכות סאונד גבוהה ואשמח להמלצות מכם.
קצת פרטים על חלל:
הטלוויזיה בסלון נשענת על קיר בגודל 4 מטר על 3.6 מטר רוחב, החדר מרוהט אז אין אקו.
מטרה עיקרית - מוסיקה וסרטים
תקציב - 10,000 ש"ח
אוהב לשמוע את מוסיקה חדה ובאס טוב.
אשמח לתגובות ולעזרה מחברי הפורום הנאמנים
תודה
אני מעוניין לקנות מערכת סראונד קומפלט חדשה בבית,
לאחר המון חיפושים ברשת פשוט התחלתי ללכת לאיבוד, איזה רסיבר, איזה רמקולים, כן HD לא HD.
סה"כ יש לי אחלה חלל בדירה ואני מעוניין לשמוע מוסיקה ולראות סרטים באיכות סאונד גבוהה ואשמח להמלצות מכם.
קצת פרטים על חלל:
הטלוויזיה בסלון נשענת על קיר בגודל 4 מטר על 3.6 מטר רוחב, החדר מרוהט אז אין אקו.
מטרה עיקרית - מוסיקה וסרטים
תקציב - 10,000 ש"ח
אוהב לשמוע את מוסיקה חדה ובאס טוב.
אשמח לתגובות ולעזרה מחברי הפורום הנאמנים
תודה
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
תפסיק לחפש ברשת עם העיניים.
תתחיל לעבוד עם הרגלים - להסתובב בין חנויות המתמחות
ובעיקר להקשיב למערכות בחנויות עם עם האזנים
אולי אז תלך פחות לאיבוד
תתחיל לעבוד עם הרגלים - להסתובב בין חנויות המתמחות
ובעיקר להקשיב למערכות בחנויות עם עם האזנים
אולי אז תלך פחות לאיבוד
קודם כל ברוכים הבאים לאתר. אני לא מעודכן במחירים בזמן האחרון ולמען האמת גם לא במה שיש לחנויות להציע ולכן עדיף שתכתוב איזה אופציות הציעו לך ולפי זה אפשר לעזור לך לסנן. הרמקולים הכי טובים בתקציב שלך שאני מכיר הם הוורפידל דיאמונד סידרה 10 והמוניטור אודיו סידרת הברונזה (סידרת הסילבר טובה משמעותית אבל גם קיים פער במחיר). גם הרמקולים של דאלי יכולים לבוא בחשבון (Zensor). לגבי רסיברים, יש לך פירמות טובות (ימאהה, אונקיו, פיוניר) שיעשו עבודה טובה גם בסרטים וגם במוזיקה. לדעתי אתה תעבור את התקציב שהגדרתה לעצמך אם אתה באמת תרצה לבנות סט אפ ברמה סבירה ואם זה אפשר מבחינתך אל תתפשר על האיכות, אל תשכח שאתה הולך לחיות עם המערכת הזאת כמה שנים טובות.
שתי אופציות שיכולו לתת לך דברים טובים יותר באותו תקציב:
1. ייבוא אישי - היום אמאזון עושים משלוחים לארץ עם מחיר כולל הכל ושחרור מהמכס במחירים שהם לעיתים חצי ואף פחות מהמחירים בארץ. באתרי אמאזון של אירופה (גרמניה בעיקר אבל גם מדינות אחרות) עדיף, שכן האלקטורניקה היא 220V כמו בארץ. גם משלוח לאירופה במקרה של צורך במימוש אחריות פשוט וזול יותר. החסרון: עדיין קשה עד כמעט לא ריאלי לממש אחריות. אני, למשל, הייתי קונה את הרסיבר בצורה זו.
2. יד 2 - אם אתה לא אלרגי לזה (יש אנשים שכן...אני לא יודע למה) אפשר למצוא דברים נפלאים ביד שנייה, שלעיתים לא היית יכול לחלום לקנות אותם חדשים. דווקא רמקולים הייתי קונה ביד שנייה משתי סיבות: ניתן ברוב המקרים לשמוע (אם עדיין מחוברים אצל המוכר). יותר מורכב להזמין רמקולים מחו"ל בשל גודל האריזות ומספר הפריטים שמייקרים מאוד את המשלוחים. כאן בלוחות יש לא מעט דברים טובים, וגם בלוחות של אתרים מתחרים. הטוב בלקנות מאנשים כאן באתר - אתה יכול קצת להכיר אותם קודם דרך ההיסטוריה שלהם. לפעמים אפילו תמצא דיונים שבהם הם מדברים על אותו מכשיר/רמקול ממש ותוכל לדעת אם הם נתקלו איתו בבעיות שכדאי לך לדעת עליהן.
בכל מקרה חלוקת התקציב הנכונה, לדעתי היא בערך 5000 לרמקולים, 2000 לסאבוופר ו-3000 לרסיבר.
מכיוון שבארץ אי אפשר למצוא רסיבר טוב חדש ב-3000 ש"ח - חו"ל היא האופציה העדיפה במקרה זה.
אם אתה לא מוצא זמן להסתובב בחנויות ולהקשיב, זה כנראה לא ממש התחום שבוער בעצמותיך (וזה בסדר גמור!), אבל זה כן אומר שאתה צריך להקדיש זמן לקרוא הרבה בפורומים וביקורות כדי ללמוד על החוזקות והחולשות של סט-אפים שונים.
מה שכן - אם אתה כן הולך להקשיב בחנויות, לך לחנויות מתמחות: יש שם אנשי מקצוע אמיתיים, שנותנים שירות אמיתי. ולכן, אם כבר טחנת להם את המוח, תן להם לתת פייט למחירים באינטרנט (אפילו למחירים בחו"ל), ואולי הם יפתיעו אותך. ככה תרוויח גם בית לחזור אליו במקרה של בעיות - אבל זה כבר תלוי בכיס שלך.
1. ייבוא אישי - היום אמאזון עושים משלוחים לארץ עם מחיר כולל הכל ושחרור מהמכס במחירים שהם לעיתים חצי ואף פחות מהמחירים בארץ. באתרי אמאזון של אירופה (גרמניה בעיקר אבל גם מדינות אחרות) עדיף, שכן האלקטורניקה היא 220V כמו בארץ. גם משלוח לאירופה במקרה של צורך במימוש אחריות פשוט וזול יותר. החסרון: עדיין קשה עד כמעט לא ריאלי לממש אחריות. אני, למשל, הייתי קונה את הרסיבר בצורה זו.
2. יד 2 - אם אתה לא אלרגי לזה (יש אנשים שכן...אני לא יודע למה) אפשר למצוא דברים נפלאים ביד שנייה, שלעיתים לא היית יכול לחלום לקנות אותם חדשים. דווקא רמקולים הייתי קונה ביד שנייה משתי סיבות: ניתן ברוב המקרים לשמוע (אם עדיין מחוברים אצל המוכר). יותר מורכב להזמין רמקולים מחו"ל בשל גודל האריזות ומספר הפריטים שמייקרים מאוד את המשלוחים. כאן בלוחות יש לא מעט דברים טובים, וגם בלוחות של אתרים מתחרים. הטוב בלקנות מאנשים כאן באתר - אתה יכול קצת להכיר אותם קודם דרך ההיסטוריה שלהם. לפעמים אפילו תמצא דיונים שבהם הם מדברים על אותו מכשיר/רמקול ממש ותוכל לדעת אם הם נתקלו איתו בבעיות שכדאי לך לדעת עליהן.
בכל מקרה חלוקת התקציב הנכונה, לדעתי היא בערך 5000 לרמקולים, 2000 לסאבוופר ו-3000 לרסיבר.
מכיוון שבארץ אי אפשר למצוא רסיבר טוב חדש ב-3000 ש"ח - חו"ל היא האופציה העדיפה במקרה זה.
אם אתה לא מוצא זמן להסתובב בחנויות ולהקשיב, זה כנראה לא ממש התחום שבוער בעצמותיך (וזה בסדר גמור!), אבל זה כן אומר שאתה צריך להקדיש זמן לקרוא הרבה בפורומים וביקורות כדי ללמוד על החוזקות והחולשות של סט-אפים שונים.
מה שכן - אם אתה כן הולך להקשיב בחנויות, לך לחנויות מתמחות: יש שם אנשי מקצוע אמיתיים, שנותנים שירות אמיתי. ולכן, אם כבר טחנת להם את המוח, תן להם לתת פייט למחירים באינטרנט (אפילו למחירים בחו"ל), ואולי הם יפתיעו אותך. ככה תרוויח גם בית לחזור אליו במקרה של בעיות - אבל זה כבר תלוי בכיס שלך.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
בהמשך להמלצה על יד שניה כאפשרות .
ממליץ בחום על ה Monitor Audio RX2 (לפחות עבור שני הקדמיים) במודעה הבאה :
http://www.htisrael.co.il/vt229314.html
* אין לי כאן אינטרס ואיני מכיר את המוכר, אלא בסה"כ בעליו המרוצה של RX1.
רסיבר הייתי מזמין מאמזון (YAMAHA 675 , פיוניר 924), וחוסך לפחות 2000 ש"ח לעומת מחירי הארץ.
יש כאן לא מעט דיונים בנושא הזמנות רסיברים מאמזון.
ממליץ בחום על ה Monitor Audio RX2 (לפחות עבור שני הקדמיים) במודעה הבאה :
http://www.htisrael.co.il/vt229314.html
* אין לי כאן אינטרס ואיני מכיר את המוכר, אלא בסה"כ בעליו המרוצה של RX1.
רסיבר הייתי מזמין מאמזון (YAMAHA 675 , פיוניר 924), וחוסך לפחות 2000 ש"ח לעומת מחירי הארץ.
יש כאן לא מעט דיונים בנושא הזמנות רסיברים מאמזון.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
תראה - משה צודק. אולי הוא יכול היה להגיד את זה טיפה'לה יותר בעדינות
מה שכן - אין תחליף לאוזניים במקרה הזה. אנחנו נוכל לייעץ ולכוון אותך לחברה X או חברה Y, אבל הרבה מזה תלוי באוזניים שלך. כשחיפשתי רמקולים הלכתי לחנויות, הקשבתי למגוון גדול של רמקולים וככה בחרתי. בהתחלה רציתי רמקולים מדפיים, ואחרי ששמעתי רצפתיים הבנתי שאין מצב למדפי, וכו וכו. יש כמה חנויות טובות שמוזכרות הרבה באתר, בכל אחת מהן עובדים אנשים מקצועיים, נחמדים ומביני עניין.
עוד דבר ששוה לשקול - תחלק את התקציב. אני למשל קניתי רסיבר ו5 רמקולים, וחיכיתי שנה לקנות סאב כי לא יכולתי לחרוג. מאז שקניתי אותו באמת חיי (וחיי השכנים
) השתנו, אבל היה שווה לחכות שנה בשביל ציוד איכותי שיהיה אצלי עוד שנים רבות
עוד דבר ששוה לשקול - תחלק את התקציב. אני למשל קניתי רסיבר ו5 רמקולים, וחיכיתי שנה לקנות סאב כי לא יכולתי לחרוג. מאז שקניתי אותו באמת חיי (וחיי השכנים
אני יכול לתת לך 2 המלצות כלליות:
ממליץ לך בחום ללכת לכיוון של יד שנייה! יש המון מציאות ותוכל להגיע למערכת ברמה טובה בתקציב שהגדרת!
דבר שני שחשוב לי לומר, השמע בחנות תמיד יותר טוב מהבית בכמה רמות. ההדגמות מבוצעות בחדרים אקסוטיים מאובזרים ומושקעים , ומה לעשות שמגיעים הבייתה אז עם הרמקולים שקנינו מקבלים חוויית שמע אחרת בבית ( לא גרועה חס וחלילה אבל פחות טובה מהחנות ברוב המקרים אלא אם כן הקמת חדר קולנוע ייעודי בבית לטובת העניין), ככה שחשוב מאוד לקחת זאת בחשבון!
חוץ מזה אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור בפרטי!
יובל
ממליץ לך בחום ללכת לכיוון של יד שנייה! יש המון מציאות ותוכל להגיע למערכת ברמה טובה בתקציב שהגדרת!
דבר שני שחשוב לי לומר, השמע בחנות תמיד יותר טוב מהבית בכמה רמות. ההדגמות מבוצעות בחדרים אקסוטיים מאובזרים ומושקעים , ומה לעשות שמגיעים הבייתה אז עם הרמקולים שקנינו מקבלים חוויית שמע אחרת בבית ( לא גרועה חס וחלילה אבל פחות טובה מהחנות ברוב המקרים אלא אם כן הקמת חדר קולנוע ייעודי בבית לטובת העניין), ככה שחשוב מאוד לקחת זאת בחשבון!
חוץ מזה אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור בפרטי!
יובל
מצטרף להמלצה לע ה monitor audio rx2
קניתי אותם מיד שניה (אחרת הם מעל לתקציב שלי) במקום סט 5.1 (אני כרגע עם 2 מדפיים בלבד) ואין מאושר ממני.
הם באמת מעולים. חויית שמיעה אחרת לגמרי ובס מאוד מורגש (עד כדי כך שאני, בבנין משותף, לא מרגיש צורך להוסיף עוד סאב).
יחד איתם קניתי מאמאזון באיזור ה 2100 ש"ח (כולל מיסים ומשלוח) את ה onkyo 636 וגם ממנו אני מאוד מרוצה. הוא אפילו גרם לי לפתוח חשבון ספוטיפיי.
בתקציב שלך, ומההיכרות המוגבלת שלי -
הייתי הולך על ה 636 - 2000 ש"ח.
ה RX2 - בלינק ששמו לך מישהו מוכר ב 2500 ש"ח.
הסנטר התואם בטח יעלה עוד 2000.
סאב - נניח שעוד 2000.
הגעת ל 8500. שני אחוריים לדעתי אפשר לקנות איזה טאנוי או הרמן קרדון ב 700 ש"ח לזוג ולסגור סיפור ועוד ישאר לך עודף
הם באמת מעולים. חויית שמיעה אחרת לגמרי ובס מאוד מורגש (עד כדי כך שאני, בבנין משותף, לא מרגיש צורך להוסיף עוד סאב).
יחד איתם קניתי מאמאזון באיזור ה 2100 ש"ח (כולל מיסים ומשלוח) את ה onkyo 636 וגם ממנו אני מאוד מרוצה. הוא אפילו גרם לי לפתוח חשבון ספוטיפיי.
סאב - נניח שעוד 2000.
הגעת ל 8500. שני אחוריים לדעתי אפשר לקנות איזה טאנוי או הרמן קרדון ב 700 ש"ח לזוג ולסגור סיפור ועוד ישאר לך עודף
Re: מצטרף להמלצה לע ה monitor audio rx2
·הרמקולים מעולים, עם ציוד מתאים הם נשמעים כמו רמקולים שעולים פי 3 מהם. אולי באמנון סאונד ניתן עדין למצוא רמקולים אחוריים תואמים במחיר טוב ואז לא צריך להתפשר. אני סקפטי לגבי הרסיבר, לא שמעתי אותו אבל מזכרוני, בשביל באמת להפיק מהם תועלת ההגברה הייתה צריכה לעלות בסדר גודל של 3000-5000 ש"ח (קטגוריית מחיר גבוהה יותר).ZachMoshe כתב:
סאב - נניח שעוד 2000.
הגעת ל 8500. שני אחוריים לדעתי אפשר לקנות איזה טאנוי או הרמן קרדון ב 700 ש"ח לזוג ולסגור סיפור ועוד ישאר לך עודף...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
Re: מצטרף להמלצה לע ה monitor audio rx2
אני מצטרף להמלצה על הרמקולים (בהינתן שאתה בוחן אותם במו אוזניך כמובן...), אבל נראה לי שאחרי התגובות לעיל לא יזיק איזה "יישור קו":zeev78 כתב:הרמקולים מעולים, עם ציוד מתאים הם נשמעים כמו רמקולים שעולים פי 3 מהם. אולי באמנון סאונד ניתן עדין למצוא רמקולים אחוריים תואמים במחיר טוב ואז לא צריך להתפשר. אני סקפטי לגבי הרסיבר, לא שמעתי אותו אבל מזכרוני, בשביל באמת להפיק מהם תועלת ההגברה הייתה צריכה לעלות בסדר גודל של 3000-5000 ש"ח (קטגוריית מחיר גבוהה יותר)....
קודם כל, אמנון סאונד לא מייבא את מוניטור אודיו כבר בערך 5 שנים...
למיטב ידיעתי, היבואן הנוכחי, קונקטור, כבר די חיסל את מלאי ה-RX במהלך השנה האחרונה בעקבות השקת סידרת הסילבר החדשה, אבל אף פעם לא מזיק לבדוק ישירות איתם: www.c100.co.il.
לגבי הגברה, את ה-RX8 הגדולים הרבה יותר דחפתי בלי יותר מדי בעיות עם אונקיו 608 בזמנו (שהמחירון שלו היה 5,000 ש"ח, אז הוא בהחלט נופל בקטגוריה המומלצת של zeev78), ואת ה-RX2 בחנתי לפני כשנה וחצי עם מגוון רסיברים באותו סדר גודל כך שלא צריכה להיות כאן בעיה - רק הייתי בוחן במידת האפשר כמה רסיברים עם רמקולים כאלה (רצוי "על עיוור" כלומר מבלי לדעת איזה רסיבר מחובר לרמקולים בכל רגע נתון, כדי לקבל החלטה נקייה מהשפעות של מותג ומחיר).
בכל מקרה, הייתי משתדל להשיג סנטר דומה לזוג הקדמיים שאתה מתעתד לרכוש, אבל האחוריים הרבה פחות קריטיים - אתה יכול בלב שקט ללכת על ה-BX-FX של מוניטור אודיו, או אפילו על סאטליטים זולים יותר כאמור.
נערך לאחרונה על ידי epony ב 14/04/2015 14:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
@Tomz
אני מסכים עם הרבה מההמלצות שניתנו לך פה
אבל
אני חושב שבסופו של דבר אתה רוצה מערכת שאתה אוהב ולא מערכת שאנשים אחרים אוהבים.
מה שאני מנסה לומר זה שאם לא תשמע כמה וכמה דוגמאות לא תוכל לדעת מה הקומבינציה שהכי מוצאת חן בעינך.
ואז תרכוש מערכת שאנשים אחרים אוהבים ואולי באמת היא תהייה גם מה שאתה אוהב....... אבל גם יכול להיות שלא.
ולכן עצתי לך מתחילת השרשור עומדת בעינה. והיא לדעתי הדרך היחידה לרכוש מערכת.
בהצלחה רבה
·
אבל
מה שאני מנסה לומר זה שאם לא תשמע כמה וכמה דוגמאות לא תוכל לדעת מה הקומבינציה שהכי מוצאת חן בעינך.
ואז תרכוש מערכת שאנשים אחרים אוהבים ואולי באמת היא תהייה גם מה שאתה אוהב....... אבל גם יכול להיות שלא.
בהצלחה רבה
·
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זה ללא ספק כלל הזהב בבחירת מערכתmolvy כתב:@Tomz
אבל
בהצלחה רבה
·...