רמקולים של שנות ה - 90'

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

אחרי שעברו דרכי אי אלו רמקולים מכל מיני תקופות, הגעתי למסקנה שכיום, ה - VFM הגדול ביותר מצוי בעיקר בשנות ה- 90', דהיינו ברמקולים בני כ- 20-25 שנה.

אני חושב שברור לכולנו שברמקולים מודרניים, כדי לקבל איכות סאונד טובה צריך לשלם, והרבה (אני לא מכיר שום דבר טוב מתחת למינימום של כ- 1500$ MSRP למדפיים וכ- 3500-4000$ לרצפתיים או מדפיים גדולים). זו הסיבה שהפורום הזה קיים- ניצול משאבי העבר הנשכחים להשגת סאונד איכותי בזול. הבעיה היא, שהאיכותיים לא באמת זולים (כי הם כבר לא כ"כ נשכחים). אני לא מדבר על כל מיני רמקולים בכמה מאות עד 2,000 שקל שיכולים להוות פתרון טוב למערכת תקציבית; אני מדבר על רמקולים הנותנים פתרונות אודיופיליים לכל דבר למערכת ברמה גבוהה. אלו כאמור כבר לא זולים, וכשלוקחים בחשבון את העלות הבלתי נמנעת של שיפוץ שיביא אותם ל- Specs המקוריים שלהם, כבר יש מקום לפזול לאלטרניבות מודרניות ביד שניה. סתם לדוגמה, סכום של בין 7K ל- 9K ש"ח יכול לקנות רמקול ווינטאג' מעולה כולל שיפוץ (נניח L-65 או L-200), אבל באותו סכום יש בשוק היד השניה רמקולים מודרניים לא פחות טובים ושלא ידרשו שום התעסקות.

בד בבד, שוב ושוב הגעתי למסקנה שבסכומים קטנים בהרבה אפשר לקנות רמקולים טובים מאוד משנות ה- 90'. דוגמאות: Snell type C/V שמפורסם כעת ב - 4,000 ש"ח לפני דיבורים; Polk audio monitor 10B שבדיוק מכרתי בסביבות 2,000 ש"ח (לא רמקולים מושלמים, אבל התמורה בסדרי גודל מעל הסכום הזה); רמקולים של רוג'רס מהסדרות האחרונות שהיו להם (היו לי בעבר רוג'רס LS4a שעלו כ- 1,200 ש"ח ולא נפלו במילימטר ממדפיים שעולים את הסכום הזה בדולרים); RTL TDL3 שצצים פה ושם סביב 2,000 ש"ח; Vandersteen 2Ce ב 3-4K ש"ח (היו לי גם, תמורה מעל ומעבר למחיר), ועוד ועוד. בד"כ גם אין מה להשקיע בתיקון.

מה דעתכם?

SHMUELM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

שבת שלום חג שמח:lol: .בוינטאג יש תמורה לכסף ויש כיף אדיר ברכישה,בלנסות להבין תוך כדי זה שאני מביט בו אחר כך מרים אותו בחינת האלמנטים(את הרמקול האחרון שקניתי לפני שבועיים אפילו לא בדקתי אצל המוכר אבל בסכום הזה....זו תהיה כבר חוצפה לבקש הנחה,הרמקולים שלי לבדי בזכות,הרי השקעתי זמן בנסיעה וכו)ואז בדרך כלל יש וואו,לפעמים יש גם טעויות.בציוד וינטאג אחת הבעיות זה מקום.רמקולים המוגדרים כמדפיים שוקלים 25 קג ויותר(לא יודע אפילו אם כדאי לקבע אותם לקיר גבס:roll: ).לדעתי בשנתונים הלכת קצת רחוק מידי,לא מזמן בירכתי חבר פורום אחרי שרכש kef 105 קלאסיקה.היה גם זוג של jbl l110 במחיר סביר,לא זול ,סביר.אחר פורום מענין אחר גם רכש jbl l100 גם במחיר סביר וזו גם קלאסיקה,אמיתית.מעולם לא שמעתי יש להתוודות אבל היו לי l 50 כך שיש לי מושג כללי וההאזנה להם נמצאת על רשימת המטלות שלי.עזוב אותך ממסחר וינטאג בא מהלב לא מהכיס.לגבי הסנל,מה הטעם ברמקול שצריך לפנק אותו בהגברה מתאימה ובלה בלה:lol:

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ווינטאג', כמו כל מוצר אחר, רוכשים מהכיס ולא מהלב (מה שזה לא אומר). טרם קרה שמישהו מכר לי רמקולים בתמורה למעשים טובים; ולדעתי, ברמקולי שנות - 90', ה VFM (שזה נושא הפוסט) הוא הגבוה ביותר כיום.

SHMUELM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #4 

דקה תן לבדוק.klh model 5 במאה ועשרים דולר פה בארץ כן?וזה שוקל 30 קילו כל אחד,יפים יפים כמו שתי דוגמניות יפות.אחרי שיוף וקצת עבודה חיצונית וכמובן טיפול בקרוס אצל טכנאי טוב(ניסיון ראשון אצל רפי האוזמן)ואני מסודר עם כל מגבר וסתם כבלים עבים וטובים בסאונד חלומי ומראה תואם.קלאסיקה משנות השישים המאוחרות.מה לגבי הסנל הקטנים יותר ב3500 שח?.thiel cs 2 באותו סכום,שווה?יכול להיות שווים אפילו יותר מהסנלים לא?:lol: בהרבה פחות כסף,אבל עוד לא הקשבתי להם אפילו:lol: .יש פה חברי פורום שגם כשהם קונים מציאות עושים את זה בצורה הוגנת ויש כאלו שלא:על ארבעה בנים דיברה תורה אחד תם ,אחד רשע....זה סדרו של עולם לא?חג שמח.סליחה,שנות התישעים לא נותנים את יחס התמורה למחיר הטוב ביותר קצת פחות לדעתי סוף שנות השיבעים מספיק מבט אחד בפוסט הקושיות על הגרונדיג המיקצועיים בשביל לדעת,לא?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #5 

@Roy_LF

לגבי ההודעה המקורית, אני מסכים לגמרי עם דבריך, מדובר בסוד כמוס שאין להפיץ (השרשור עלול לגרום בעליה במחירי הדגמים הנ"ל בלוחות המקומיים), בדיוק כמו רכישה ממדינות נידחות ב-eBay.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

tomyeshuah כתב:מדובר בסוד כמוס שאין להפיץ (השרשור עלול לגרום בעליה במחירי הדגמים הנ"ל בלוחות המקומיים), בדיוק כמו רכישה ממדינות נידחות ב-eBay.
...
הממ... מאוחר מדי, לא ? או שאתה לא מחזיק מהתפוצה של הפורום הזה כמשהו רחב במיוחד :D ?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #7 

צודק אני ברשותי שני זוגות רמקולים משנות ה90
ואני מרוצה מעל הטוויטר....
Vfm הוא מדהים

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ADICT כתב:צודק אני ברשותי שני זוגות רמקולים משנות ה90
ואני מרוצה מעל הטוויטר....
Vfm הוא מדהים
...
אחד מזוגות הרמקולים הראשונים שלי:
http://www.klipsch.com/cf-4/details
עבר עשור מאז, אבל זכורים לי ככיפיים ברמות. אחריהם, כל דבר נשמע לי רזה ומסכן...
(אם כי מובן שהיו להם גם מינוסים)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”