דוח שימוש ברסיבר ימהה 25000 - נסיון שני
ההודעה המקורית לא נשלחה משום מה אז אני מנסה שוב
מאחר שעבר זמן מה מאז השידרוג האחרון והתרגלתי לציוד החלטתי לבדוק אם באמת יש שיפור בצליל במצב סטראו שזו היתה המטרה העקרית בהחלפת הרסיבר מהHK235 שהיה לי לימהה 2500 חדש
רמקולים TRIANGLE - ALTEA וסנטר תואם
dvd 393
ההשואה בוצעה מול
רסיבר סטראו rotel rx950ax
cdp rotel rcd930ax
אם אני זוכר נכון את ההשואה הקודמת שביצעתי עם הרוטל מול הHK אז עם הימהה יש שיפור משמעותי בסטראו אבל עדין רסיבר סטראו עם CDP נשמע הרבה יותר טוב
ברוטל כל הצלילים היו חדים יותר וברורים יותר והיה נדמה כי כל הצלילים מפוזרים במרחב לעומת הימהה שבוא היה נדמה שכול הצלילים מגיעים מקו דמיוני אחד ולא מהמרחב והכול היה עמום יותר
היה גם שיפור גדול מאוד בצלילים הנמוכים שאיתם יש בדרך כלל יש בעיה אצלי בסלון (הידהוד פחת והצליל היה נעים יותר בקטעים הבעיתים)
ניסיון חיבור הDVD והCDP יחד לימהה וניגון דיסק זהה הראה שיפור כאשר הCDP ניגן אבל ההבדל לא היה גדול כמו בין שני הסטים בבדיקה הקודמת
ביצעתי נסיון קצר מאוד בגלל השעה המאוחרת של שירשור הימהה לרוטרל אבל אני לא בטוח אם זה נשמע טב יותר
כאשר התחברתי לחיבור הCD IN ברוטל היה צורך להעלות את הווליום מאוד בימהה כדי לקבל צליל חזק מספיק ואני לא אוהב את הצורך לתאם ווליום בכול מעבר ממכשיר למכשיר
בחיבור לPRE IN ברוטל לא היה צורך להגביר מאוד את הימהה ואני חושב שהצליל היה טוב יותר וגם לא צריך לתאם ווליום בינהם אבל מאבדים אם היכולת לחבר CDP אנלוגי ישירות לימהה
אני לא יודע אם אני אבצע שינוי כל שהוא בעקבות הבדיקה או לא אבל אני יודע שיש לאן להמשיך
אני חושב על אפשרות של CDP ורסיבר סטראו נפרד אבל רק עם קופסת מיתוג בין המכשירים לרמקולים ולא שירשור שאני לא אוהב ולא פשוט להפעלה לילדים (היכן יש ופסאות מיתוג כאלה ואם זה טוב ויקר ?)
ואולי לבדוק CDP אחר טוב יותר אם הוא יתן שיפור גדול ללא רסיבר נוסף ? (נמר אתה בה עם הCDP החדש שלך לבדיקה מחר ?)
לסיום אני רוצה להודות לסביבה התומכת שהיתה לי בחלק הראשון של הבדיקה כלומר
אשתי ישבה מאחור והיניקה את התינוק שפלט מדי פעם צרחות ובמקביל הקריאה סיפור לילד הגדול יותר (מזל שכך כי אחרת הוא היה יושב לי על הראש ואז היה לי קצת קשה לשמוע...)
אני מאוד מרוצה מהימהה בק"ב ואני לא משתמש בRC אבל לא על זה אני כותב כרגע
ירון
מאחר שעבר זמן מה מאז השידרוג האחרון והתרגלתי לציוד החלטתי לבדוק אם באמת יש שיפור בצליל במצב סטראו שזו היתה המטרה העקרית בהחלפת הרסיבר מהHK235 שהיה לי לימהה 2500 חדש
רמקולים TRIANGLE - ALTEA וסנטר תואם
dvd 393
ההשואה בוצעה מול
רסיבר סטראו rotel rx950ax
cdp rotel rcd930ax
אם אני זוכר נכון את ההשואה הקודמת שביצעתי עם הרוטל מול הHK אז עם הימהה יש שיפור משמעותי בסטראו אבל עדין רסיבר סטראו עם CDP נשמע הרבה יותר טוב
ברוטל כל הצלילים היו חדים יותר וברורים יותר והיה נדמה כי כל הצלילים מפוזרים במרחב לעומת הימהה שבוא היה נדמה שכול הצלילים מגיעים מקו דמיוני אחד ולא מהמרחב והכול היה עמום יותר
היה גם שיפור גדול מאוד בצלילים הנמוכים שאיתם יש בדרך כלל יש בעיה אצלי בסלון (הידהוד פחת והצליל היה נעים יותר בקטעים הבעיתים)
ניסיון חיבור הDVD והCDP יחד לימהה וניגון דיסק זהה הראה שיפור כאשר הCDP ניגן אבל ההבדל לא היה גדול כמו בין שני הסטים בבדיקה הקודמת
ביצעתי נסיון קצר מאוד בגלל השעה המאוחרת של שירשור הימהה לרוטרל אבל אני לא בטוח אם זה נשמע טב יותר
כאשר התחברתי לחיבור הCD IN ברוטל היה צורך להעלות את הווליום מאוד בימהה כדי לקבל צליל חזק מספיק ואני לא אוהב את הצורך לתאם ווליום בכול מעבר ממכשיר למכשיר
בחיבור לPRE IN ברוטל לא היה צורך להגביר מאוד את הימהה ואני חושב שהצליל היה טוב יותר וגם לא צריך לתאם ווליום בינהם אבל מאבדים אם היכולת לחבר CDP אנלוגי ישירות לימהה
אני לא יודע אם אני אבצע שינוי כל שהוא בעקבות הבדיקה או לא אבל אני יודע שיש לאן להמשיך
אני חושב על אפשרות של CDP ורסיבר סטראו נפרד אבל רק עם קופסת מיתוג בין המכשירים לרמקולים ולא שירשור שאני לא אוהב ולא פשוט להפעלה לילדים (היכן יש ופסאות מיתוג כאלה ואם זה טוב ויקר ?)
ואולי לבדוק CDP אחר טוב יותר אם הוא יתן שיפור גדול ללא רסיבר נוסף ? (נמר אתה בה עם הCDP החדש שלך לבדיקה מחר ?)
לסיום אני רוצה להודות לסביבה התומכת שהיתה לי בחלק הראשון של הבדיקה כלומר
אשתי ישבה מאחור והיניקה את התינוק שפלט מדי פעם צרחות ובמקביל הקריאה סיפור לילד הגדול יותר (מזל שכך כי אחרת הוא היה יושב לי על הראש ואז היה לי קצת קשה לשמוע...)
אני מאוד מרוצה מהימהה בק"ב ואני לא משתמש בRC אבל לא על זה אני כותב כרגע
ירון
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
a_yaron,
אני מנסה לקרוא בין השורות את תנאי המבחן שלך ואני מבין שגם ה-CDP וה-DVD
חוברו לימהה בחיבור אנלוגי.
אם כך, אני מקווה שבחנת את הימהה במצב pure direct כדי לחסוך המרה חוזרת
לדיגיטל ושוב לאנלוג.
ניסיון לחבר את ה-CDP או את ה-DVD בחיבור דיגיטלי לימהה אמור לנטרל את
איכות ההמרה לאנלוג במקורות ולתת לימהה את כל הטיפול בסאונד.
ניסיון להשתמש ב-RC גם בסטריאו יכול להפתיע אותך.
רק תקפיד לבחור את האופציה FLAT ולא NATURAL באופציות ה-YPAO
יש גם דרך לכוון את רמת הכניסה של כל מקור של הימהה, יתכן שזה הפתרון בטיפול
של שרשור הימהה לרוטל, בהנחה שתשמע CDP רק ברוטל.
(חפש בחוברת של ה-2500: volume trim)
... וילדים זה שמחה
אבי.
אני מנסה לקרוא בין השורות את תנאי המבחן שלך ואני מבין שגם ה-CDP וה-DVD
חוברו לימהה בחיבור אנלוגי.
אם כך, אני מקווה שבחנת את הימהה במצב pure direct כדי לחסוך המרה חוזרת
לדיגיטל ושוב לאנלוג.
ניסיון לחבר את ה-CDP או את ה-DVD בחיבור דיגיטלי לימהה אמור לנטרל את
איכות ההמרה לאנלוג במקורות ולתת לימהה את כל הטיפול בסאונד.
ניסיון להשתמש ב-RC גם בסטריאו יכול להפתיע אותך.
רק תקפיד לבחור את האופציה FLAT ולא NATURAL באופציות ה-YPAO
יש גם דרך לכוון את רמת הכניסה של כל מקור של הימהה, יתכן שזה הפתרון בטיפול
של שרשור הימהה לרוטל, בהנחה שתשמע CDP רק ברוטל.
(חפש בחוברת של ה-2500: volume trim)
... וילדים זה שמחה
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
varon שלום
כל הבדיקות היו באנלוגי בpure direct
אני לא שומע הבדל בהשמעה בDVD 393 בין אנלוגי לדיגיטלי אצלי (לא יודע אם ז טוב או לא אבל זה מה שיש)
לגבי הRC בהתחלה היה נששמע לי כאילו יש שיפור אבל לאורך זמן זה הפריע לי ותמיד חזרתי למקור
אני לא יודע אם זה מדויק להגיד שאני לא משתמש בRC כי אני כן מפעיל אותו אבל ללא השלב של האקוליזר כלומר רק מרחקים ועוצמות (לפעמים בסרטים גם במצב YPAO front)
ובקשר להערה האחרונה שלך "... וילדים זה שמחה "
הבוקר ישבתי קצת לשמוע מוסיקה ואז הבן שלי חזר לסלון והתעקש לבדוק אם הוא יכול או לא לאזן לי ספר על הראש...
ירון
כל הבדיקות היו באנלוגי בpure direct
אני לא שומע הבדל בהשמעה בDVD 393 בין אנלוגי לדיגיטלי אצלי (לא יודע אם ז טוב או לא אבל זה מה שיש)
לגבי הRC בהתחלה היה נששמע לי כאילו יש שיפור אבל לאורך זמן זה הפריע לי ותמיד חזרתי למקור
אני לא יודע אם זה מדויק להגיד שאני לא משתמש בRC כי אני כן מפעיל אותו אבל ללא השלב של האקוליזר כלומר רק מרחקים ועוצמות (לפעמים בסרטים גם במצב YPAO front)
ובקשר להערה האחרונה שלך "... וילדים זה שמחה "
הבוקר ישבתי קצת לשמוע מוסיקה ואז הבן שלי חזר לסלון והתעקש לבדוק אם הוא יכול או לא לאזן לי ספר על הראש...
ירון
ירון,
יפה.
אם באמת הרוטל נותן לך סאונד טוב יותר, הייתי מצפה שזה הקדם מגבר שלו ולא מגבר
ההספק, ניסית שרשור הפוך, כלומר לקחת את ה-pre out של הרוטל ולחברו לכניסות
המתאימות בימהה (הכניסות המיועדות לחיבור פרוססור 7.1 חיצוני) ולשמוע ?
איך חיברת ?
ומה שונה בשני המקרים מהצד של הימהה ?
האם ערכת מספר ניסיונות עם ה-RC ?
לפעמים נופלים על גלים עומדים או מיקום גרוע, וניסיון נוסף עשרה ס"מ לכל כיוון,
אפילו למעלה למטה, יכול לתת לך תוצאות מפרגנות יותר.
אם תגיע למסקנה שאתה פשוט אוהב את הסאונד של הקדמיים כמו שהוא
מצב FRONT ב-EQ של ה-RC יביא את כל הרמקולים האחרים (כולל הסנטר)
לתאימות אתם.
בהצלחה !
אבי.
יפה.
אם באמת הרוטל נותן לך סאונד טוב יותר, הייתי מצפה שזה הקדם מגבר שלו ולא מגבר
ההספק, ניסית שרשור הפוך, כלומר לקחת את ה-pre out של הרוטל ולחברו לכניסות
המתאימות בימהה (הכניסות המיועדות לחיבור פרוססור 7.1 חיצוני) ולשמוע ?
לא הבנתי את אובדן היכולת בחיבור CDP אנלוגית לימהה בגלל סוג החיבור ברוטל.ביצעתי נסיון קצר מאוד בגלל השעה המאוחרת של שירשור הימהה לרוטרל אבל אני לא בטוח אם זה נשמע טב יותר
בחיבור לPRE IN ברוטל לא היה צורך להגביר מאוד את הימהה ואני חושב שהצליל היה טוב יותר וגם לא צריך לתאם ווליום בינהם אבל מאבדים אם היכולת לחבר CDP אנלוגי ישירות לימהה...
איך חיברת ?
ומה שונה בשני המקרים מהצד של הימהה ?
האם ערכת מספר ניסיונות עם ה-RC ?
לפעמים נופלים על גלים עומדים או מיקום גרוע, וניסיון נוסף עשרה ס"מ לכל כיוון,
אפילו למעלה למטה, יכול לתת לך תוצאות מפרגנות יותר.
אם תגיע למסקנה שאתה פשוט אוהב את הסאונד של הקדמיים כמו שהוא
מצב FRONT ב-EQ של ה-RC יביא את כל הרמקולים האחרים (כולל הסנטר)
לתאימות אתם.
בהצלחה !
אבי.
אבי ורון
אין בעיה בכללLiorC כתב:לא כל כך מבין מה הבעיה.
ה-CD מחובר לרוטל.
ה-DVD מחובר לימאהה (חיבור דיגיטלי).
הימאהה משורשר לרוטל (שמגביר את הרמקולים הקדמיים).
בהאזנה לסטריאו, רק ה-CD והרוטל דלוקים.
בקולנוע ביתי, דלוקים הרסיבר, הרוטל וה-DVD....
מה שרשמתי זה תאור בדיקה שביצעתי לסט החדש לראות מה השיפור שהיסגתי עם דגש על סטראו
סט הרוטל הוא לא סט "פנוי " לשירשור אלא סט פעיל בחדר העבודה שלי אשר שימש אותי להשואה ולבדיקה האם לחשוב על הוספת רכיבים (עלות לא גבוה במיוחד ביד שניה)
סט הק"ב מיועד להפעלה גם ע"י הילדים והוא לא רק שלי לכן שירשור מגברים ותאום ווליום הוא לא רצווי במיוחד
יתכן שקופסת מיתוג פשוטה (שני לחצנים) היא פתרון פשוט הרבה יותר אלא אם אני אראה כי שירשור דרך הPRE IN של הרוטל נותן שיפור גדול למרות שאז הCDP יהיה מחובר לימהה ולא לרוטל
היכן יש קופסאות מיתוג (שני מקורות לזוג רמקולים)?
varon
חיבור על חיבור הרוטל לפני הימהה באמת לא חשבתי יתכן ואבדוק את זה אבל צריך חשק לפרק שוב הכול
לגבי החיבורים ברוטל יש לי גם PRE IN ואז הוא משמש רק כמגבר (אני חושב) ואז כל הכניסות והווליום מנוטרלים
ירון
נערך לאחרונה על ידי a_yaron ב 30/12/2006 19:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל