שלום חברים
אני מנסה לסדר את הרשת בבית שלי ועל מנת להסביר את עצמי בצורה הטובה ביותר עשיתי שרטוט סכמתי של מה שיש לי עד כה :
[img2=946x399]https://lh6.googleusercontent.com/-YF4z ... 1%2BPM.png[/img2]
הסבר :
יש לי ראוטר של בזק מסוג dlink 6850u בפינת העבודה בבית ( למרות שרשום עליו בחזית N 600), מהירות בבית של כ80 מגה. המחשב הראשי שלי שנמצא בפינת העבודה (PC בשרטוט ) מחובר ישירות לראוטר עם כבל רשת (כל כבלי הרשת שלי בבית הם מסוג 5e ) . כמו כן משכתי כבל רשת באורך של כ6 מטר לSwitch של Dlink שיושב בסלון בשידת המדיה. לSwitch הזה מחוברים קווית : ממיר של יס (מקס טוטאל) , מחשב מק מיני . כמו כן משכתי מהSwitch הזה כבל רשת נוסף באורך של כ-10 מטר לחדר שינה שלי . כבל רשת זה מחובר לDap 1360 של Dlink . ופה בדיוק מתחילה הבעיה שלי:
אני זקוק בחדר שינה לחבר 2 מכשירים לרשת וכמו כן לקבל רשת Wifi מחוזקת. יש לי ממיר HD קטן של יס בחדר שינה שאותו אני מעוניין לחבר קווית וכמו כן יש לי מכשיר Apple TV בחדר שינה שאותו אני מעוניין לחבר בWifi וכמובן אני מעוניין שתהיה לי רשת Wifi בחדר שינה על מנת לגלוש מהמכשירים הסלולאריים.
לDap 1360 יש 2 כניסות Lan ו Internet שאני מניח נועדו מצד אחד לחבר אליו כבל רשת ישירות כאספקה (Lan) ובנוסף אפשרות לחבר אליו מכשיר אחד קווית כOutput בחיבור האינטרנט. שזה בדיוק מה שאני רוצה לעשות.
אז ככה : השאלה שלי היא כיצד אני אמור להשתמש בWifi Extender שיש לי של חברת Dlink dap-1360? מכיוון שאני מחבר אליו כבל רשת ישירות מהSwitch שלי , הוא לא באמת מתפקד כWifi Extender? , אני יותר מעוניין שהוא יהיה כמו מודם נפרד שמקבל ישירות כבל רשת ומוציא אות Wifi. אני לא ממש מבין בעניינים האלו ולכן אני מעלה את השאלה .
האם אולי אני בכלל צריך לקנות Switch נוסף ובעצם לשרשר אותו מהSwitch הישן שלי ואל הSwitch החדש לחבר את הממיר הנוסף בחדר שינה ואולי אף לחבר את הDap 1360 לSwitch על מנת לקבל אות בחדר שינה?
אני מקווה שמכל הסיפור הזה הבנתם את כוונת המשורר ותוכלו להוציא אותי מהפלונטר הזה.
המון המון תודה מראש.
Switch + Access Point בעיה עם הגדרות והבנה כללית
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם אתה רוצה בחדר השינה גם WiFi וגם מכשיר קווי תצטרך או עוד Switch + ה-DAP-1360 או להחליף את ה-DAP בנתב שיש לו כמה כניסות LAN (כאשר אתה מכבה את הניתוב וה-DHCP ומשתמש בנתב כ-Switch+AP בלבד).
אם אתה בוחר באפשרות השניה אז חבר את כל הכבלים ליציאות ה-LAN של הנתב החדש (כולל קו ה-Uplink לנתב הראשי) ותשאיר את יציאת ה-WAN שלו מנותקת לגמרי.
אם אתה בוחר באפשרות השניה אז חבר את כל הכבלים ליציאות ה-LAN של הנתב החדש (כולל קו ה-Uplink לנתב הראשי) ותשאיר את יציאת ה-WAN שלו מנותקת לגמרי.